Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Stjernetegn og kjæledyr

Forskning viser at kjæledyr gir økt livsglede, mye selskap og i mange tilfeller større fysisk aktivitet. Stjernetegnet ditt forteller mye om hva du liker av dyr, og slik finner du det riktige kjæledyret for deg.

Av astrolog Randi Bjærum

Væren 20.3 – 19.4
Som vær er du selvstendig, glad i mye mosjon og fysisk aktivitet, og du jobber mye. Du trenger et kjæledyr som innehar de samme selvstendige egenskaper som du har, og ikke minst det samme fysiske aktivitetsnivået. Hunder er gode følgesvenner for deg, som du kan ta med ut på trening og annen mosjon. Ofte velger Væren seg en jakthund, som de kan dyrke hobbyen sin med, samtidig som hunden har en nyttefunksjon. En katt kan også fungere, siden den er like selvstendig som deg.

Tyren 20.4 – 20.5
Generelt trives du i naturen, enten det er i hagen eller en tur i skog og mark. Du som er født i Tyrens tegn er jordnær og ofte kosete av natur. Du trenger mye fysisk kontakt for å uttrykke din hengivenhet og omsorg. Et dyr som du kan kose med, stelle pelsen og pusle med, som også gir deg noe tilbake, er det ideelle for deg. En labrador eller en gårdshund er et godt valg av kjæledyr. En katt er også flott siden den liker å krype opp på fanget ditt og ta seg en blund.

Tvillingene 21.5 – 20.6
Intelligent og luftig i dine tanker og ideer, trenger du et kjæledyr som passer ditt lynne. For eksempel en ara eller en papegøye du kan lære noen ord, og som skravler når du snakker til den, er en fin match for deg. Du har gjerne to fugler samtidig, slik at de kan holde hverandre med selskap, som for eksempel et undulatpar eller et par turtelduer. Samtidig slipper du å lufte dem og gå daglige turer med dem. Det holder med å gi dem frø og skifte vann. Velger du deg en hund, så trenger du en som er like livlig som deg, for eksempel en Jack Russel.  For noen tvillinger, kan det fungere med en ape som kjæledyr, men det er ikke så vanlige i vår vestlige del av verden.

Krepsen 21.6 – 22.7
Omsorgsfull og opptatt av nære verdier trenger du et kjæledyr som responderer på det du sier og gjør. Siden du ofte er hjemmekjær, kan en hamster, kanin, marsvin og lignende smådyr være noe som du kan pusle og stelle med. De er også enkle å ta med seg på hytta, i bobilen eller på campingen når ferien kommer. Men din største favoritt er katten, som du kan prate og kose med. Velger du deg en hund, gå for en Golden Retriever eller en Yorkshire hund. En Bichon Havanais vil også være en flott hund for deg. Unngå en bjeffete og bråkete hund, som vil forstyrre din indre harmoni.

Løven 23.7 – 22.8
Det er ingen som er så omtenksom og galant som deg, når du først har tatt noen innunder dine vinger. Kjæledyret ditt vil ikke mangle oppmerksomhet og stell. Velger du deg en katt som kjæledyr, så er rasekatt det beste for deg, helst en langhåret. Flott pels og ekte vare er viktig. Løven sammenlignes ofte med en ridder i skinnende rustning, så det er ikke urimelig at du har interesse for hester. Eventuelt en ponni i ung alder. Generelt liker du kjæledyr som er store og sterke. Velger du deg en hund, kan en Afgansk Mynde være et godt valg. Overraskende nok er det mange løver som liker minigriser som kjæledyr.

Jomfruen 23.8 – 22.9
Små kjæledyr er det beste for Jomfruen. Du liker å ha det rent og ryddig, så en kanin som sprer flis rundt i huset bør du egentlig unngå å ha inne. Har du buret ute i hagen eller på verandaen, kan det fungere å ta kaninen inn i huset for kos og stell. Men katter, marsvin, hunder, generelt små dyr som er renslige, fungerer bra for deg. Det er flott om de er korthårede, så slipper du å rengjøre så mye etter dem.  En «veskehund» kan du ha mye glede av. Det er viktig at du har definerte områder med hunde- og eventuelt katteseng. Adskilte områder i huset der kjæledyret får være i sin frisone, og der du har din egen, er en nødvendighet for harmonien din. Akvarium er et flott alternativ for deg, lite rot, og veldig lettstelt.

Vekten 23.9 – 22.10
Det perfekte kjæledyr for Vekten er et dyr som er vakkert og passer inn dine estetiske omgivelser. For noen vekter er en katt det beste kjæledyret, men noen vekter kan også synes at en minigris er en vakker skapning. Det er definisjonen på hva som er vakkert for deg som avgjør hva du velger. Velger du deg en hund, kan en Dalmatiner være et godt valg.

 

Skorpionen 23.10 – 21.11
Du er intens og lidenskapelig, så også i valg av kjæledyr. Du er født i et av de stjernetegnene som kan finne glede i reptiler, enten det er slanger eller en iquana. Alt som kryper og åler seg finner du mystisk og spennende. Velger du mer tradisjonelt i form av en hund, vil en schæfer eller en German Shepard være en flott hunderase for deg.  Du tiltrekkes naturlig av katter, siden du prøver å forstå mystikken og hemmelighetene deres. En svart rasekatt eller en siameser er et ypperlig valg for deg.

 

Skytten 22.11 – 21.12
Du er en rastløs sjel, glad i å reise, så mange skytter er egentlig ikke så glad i kjæledyr. Å ha noen som er avhengig av deg, og begrenser friheten din, kan ofte være mer irriterende enn et hyggelig prosjekt. Vil du likevel skaffe deg et kjæledyr, bør du gå for noe som ikke krever så mye av din oppmerksomhet kontinuerlig, som for eksempel et akvarium med fisker eller en skilpadde. Gullfisker er lettstelte dyr som du ikke trenger å stelle mye utover at du trenger å mate dem med jevne mellomrom.

 

Steinbukken 22.12 – 20.1
Du er en person som har mål og visjoner, og som får jobben gjort. Du bygger stein på stein, men kan til tider være en ensom sjel, selv midt i din nærmeste familie. Å bygge et forhold til et kjæledyr tar tid for deg. Velger du deg en hund, kan husky være et godt alternativ for deg, ved å bygge en nærhet og et samarbeid under lufteturene. En husky må luftes mye, og du kan finne en balanse og glede i dette forholdet. Noen steinbukker kan ha glede av en ilder.

 

Vannmannen 21.1 – 18.2
Som vannmann er du eksentrisk og selvstendig, og du trenger et kjæledyr som er like selvstendig og frihetssøkende som deg. En katt er et flott kjæledyr for deg. Velger du katt, bør du ha to samtidig, slik at de kan holde hverandre med selskap når du er opptatt med andre ting. Gå for en innekatt, slik at du slipper å være avhengig av å slippe den inn og ut. Velg gjerne en rasekatt, helst korthåret, som ikke røyter, noe som kan sette tålmodigheten din på prøve. Undulater eller kanarifugler er også flotte kjæledyr for deg. Har du to av dem så slipper du å bry deg med å underholde dem.

 

Fiskene 19.2 – 19.3
Selvfølgelig er akvariefisk det aktuelle valget for en som er født i Fiskenes tegn, men en koset hund eller en liten kanin er også det perfekte kjæledyr for deg. Innerst inne er du en romantiker, og et dyr som du kan klappe, stelle og kose med vil gi deg mye glede. Velger du deg en hund, vil små hunder med mye pels være et flott alternativ for deg.    

Tips en venn på e-post