Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Hvilken hunderase passer til deg?

Astrologi er et vidt felt med mange spennende opplysninger. Her kan du til og med få tips om hva slags kjæledyr som passer til ditt eget stjernetegn.

Når det gjelder hunder, så er det mer enn 400 forskjellige hunderaser å velge imellom. Med god behandling av våre kjære hunder, så kan hunden leve opptil 15 år eller mer.

Har du hund? Prøv FlinkBisk gratis her

Andre dyr vil nok kanskje leve noe kortere, bortsett fra skilpadder, som er seiglivede og kan bli steingamle. Skal du velge et kjæledyr så må du vurdere hva slags person du selv er.

Det er ikke bare å kjøpe et dyr og tro at det skal greie seg selv uten videre. Særlig hvis du jobber mye, så kan ditt kjæledyr lide av ensomhet og mangel på oppmerksomhet.

Les også:
Maija kommuniserer med dyr
Slangebæreren - det trettende stjernetegnet

Hunder og hester trenger mosjon, og mange av dem er ikke skapt for late eiere. Selv fugler kan bli nevrotiske og fysisk syke hvis de blir etterlatt til seg selv mer enn seks timer. Så hvis du er glad i fugler, kjøp gjerne et par. Katter er imidlertid mer selvstendige og kan klare seg utmerket alene.

I følgende avsnitt får du en del spennende ”stjernetips” om valg av kjæledyr tilpasset ditt eget stjernetegn:

Vær

En hund som trenger mye mosjon og oppmerksomhet vil utvilsomt passe til en aktiv Vær. En Tysk Gjeterhund må i så fall være midt i blinken. Ellers vil du bli veldig betatt av en Chihuahua, som tror at den er en vakthund, og blir derved ikke kuet verken av mann eller andre dyr. En Pointer er en bra følgesvenn, men koster litt å dressere. Uansett er det lurt å spandere et treningskurs på din hund, selv om hunden som du har overtatt ikke er særlig ung lenger. Og hvis du har råd, så kan en sau eller en geit være et meget godt alternativ som du kan tenke litt på!

Tyr

Hvis du er en Tyr som virkelig elsker å ta det med ro, så kan en Basset Hound eller en Dachshund være midt i blinken for deg. Basset Hound er en ”gå sakte hund”, men allikevel svært engasjert i sin eier. Dachshunden er også litt mindre aktiv, men elsker å følge med og liker å få  oppmerksomhet fra sin eier. En Schnauzer er også spennende, og i tillegg er den meget trofast og har ingen problem med å ta følge med alt det du gjør. En skilpadde som kjæledegge for deg som er Tyr kan også være et morsomt og fascinerende valg. Og hvis du virkelig har  enger og plass, så vil du som Tyr like å eie ei ku eller en okse. En katt kan også være et godt valg.

Tvilling

Visste du at en Beagle er betegnet som ”filosofisk” ? En som er født i Tvillingene vil sikkert være enig i en slik betegnelse. Beaglen er ekstra vennlig, føyelig og fleksibel for en skjør Tvilling. Den oppmerksomme og humoristiske Retrieveren kan også glede deg. Puddelen er intelligent og underholdende, og den klarer bestandig å skape en gjensidig begeistring med sin Tvillingeier. En pratsom og ivrig Pomeranian kan komme til å forstyrre dine samtaler med andre. En innpåsliten Rottweiler er enda mer plagsom for deg som er Tvilling. Imildertid kan papegøyer og andre fugler være gode valg . Katter er også ideelle dyr som passer til deg. Her vil du aldri bli alene, for katten vil alltid kunne gi deg oppmerksomhet dag og natt.

Kreps

En Border Collie vil bruke hele sitt liv i håp om å få oppmerksomhet fra sin eier som er født i Krepsens tegn. Den vil komme til å elske og holde vakt over deg. En Retriever er også en annen fin familiehund. En Bulldog lar seg begeistre av barn, og hvis du har barn, så er dette et  eget godt valg, for den bryr seg ikke om voksne og andre hunder. Imidlertid liker Krepsen langhårede dyr, for du bruker ditt ”morsinstinkt” og er glad i å pleie andre og gi mye oppmerksomhet til den du er glad i. Fugler og fisk er også skapninger som interesserer deg. Til dem kan du virkelig gi mye av din universelle kjærlighet.

#kampanje2#

Løve

_Løve.jpgEn fin Afgansk Hund passer utmerket til ”din kongelige høyhet”, du som er Løve vil finne denne hunden verdig ditt selskap. En Engelsk Setter er både aristokratisk og vennlig. Begge disse to trives i store, luksuriøse og romslige omgivelser, akkurat som deg.

Imidlertid kreves det mye arbeid med disse to hundetypene, og du må være flink til å gi kommando (slik som du pleier å gjøre). En glad Irsk Setter er en skikkelig partyhund som alle elsker.

Tenk også om du fikk tak i en Chinchilla, en Mink eller en eksotisk papegøye ? Men du må for all del unngå en katt, for da kan det bli vanskelig, særlig når begge vil være sjef over den andre.

Jomfru

_Jomfru.jpgEn Basset Hound vil komme til å glede deg stort. Den går rett inn i ditt hjerte, og dere kommer til å bli meget gode venner. En omgjengelig og intelligent Schnauzer, som er hverken for bråkete eller innpåsliten, vil aldri finne på å tråkke inn i ditt private område og gi romslighet. Den vil være midt i blinken for deg. Imidlertid kan en Rottweiler være ganske annerledes, og en følsom og litt nervøs Jomfru ville ha problemer med å takle en slik hund. En livlig Terrier kunne bli en god match selv om det er ganske vanskelig å dressere den. Fugler vil koste deg litt, særlig i forbindelse med renhold, mens en katt vil klare seg mere selv og gi deg godt selskap når du måtte trenge det.

Vekt

_Vekt.jpgEn Spaniel er en energisk og glad hund som liker det du liker, nemlig harmoniske omgivelser. Den er lett å dressere, noe som er meget viktig for en harmonisk og avbalansert hund. En Akita kan imidlertid være meget sjefete, og du ender opp som dens kjæledegge istedet. En Puddel er alltid elegant, underholdende og intelligent, og ideell for en Vekt. Kanarifuglene forsyner hjemmet ditt med musikk, og undulater vil kunne snakke pent til deg som er født i Vektens tegn, slik at du aldri føler deg alene og forlatt!

Skorpion

_Skorpion.jpgEn Collie kan ikke fordra dumme mennesker, og ei heller du. Her kan en Collie gi deg varsler om hvem du skal omgås med. En Skorpion vil også elske å ha et kjæledyr som er vanskelig å få tak i, en Pharaoh Hound må derfor være noe for deg. Denne mystiske hunden er alltid blitt  sett på som den hellige beskytter av den hinsides verden sett med egyptiske øyne. En Airedale kan bli altfor sta, og kan være like vanskelig og viljesterk, slik som du er. Imidlertid går du temmelig fint overens med katter, for disse gir deg både frihet, men også dyp oppmerksomhet. Ofte mjauer en Katt: ”Du er min!”

Skytte

_Skytte.jpgEr du den heldige Skytten som har en Hest? Da trenger du bare en Setter eller en Pointer til å løpe sammen med dere. Den kloke og allsidige Tyske Gjeterhunden er også en god venn å ha rundt deg. Egentlig så trives du godt med alle slags hunder. En minihund som Chichuahua kan være litt slitsom å ta med rundt omkring. En Terrier kan være altfor rastløs. Den vil alltid ha en tendens til å handle først og tenke etterpå. En katt liker å ha orden i sitt liv, og ofte er den en velsmurt ”maskin” slik alt går på skinner. Spørsmålet er da kjære Skytte, om du er villig til å være en person som er avhengig av rutiner?

Steinbukk

_Stenbukk.jpgSom Steinbukk vil du komme godt overens med en Border Collie, en Tysk Gjeterhund eller en Huskie. Hvis du klarer å overbevise en Boxer eller en Doberman om at du vet best og er sjef, da kan de være glade for å ta vare på deg, ditt hjem og din familie. En Schnauzer er også et godt valg. Den liker rutiner og regler og klarer å følge dem. Imidlertid vil minihunder ikke kunne gå bra med deg og kommer til å forstyrre deg hele tiden. En katt vil også lage en del problemer for deg. Den kommer til å sitte på din PC og trykke på feil tastatur, slik at ditt arbeid, som du har brukt flere timer på, blir borte.

Vannmann

_Vannmann.jpgDu er en veldig spennende og spesiell person siden du er født Vannmannens tegn. Du blir veldig betatt av intelligente dyr som virkelig kan utrette noe. En Greyhound som nettopp er kommet hjem fra en redningsaksjon, er skapt som kjæledyr for deg. Den liker å løpe, så du må  være godt trent. Hvis du ikke er det, så blir du dratt med til å trene og løpe. En Pekingneser har en stor og romslig selvstendighet som du beundrer, men den er en kresen hund og er ganske storforlangende. Hvis du har nok plass, og er betatt av eksotiske dyr, så er en kamel og en elefant perfekte dyr.

Fisk

_Fiskene.jpgDet beste valget for deg som er født i Fiskenes tegn, må jo være å ha Fisk. Du kan enten ha et akvarium eller en fiskedam med fontene. I Kina skal dette gi god Feng Shui, nemlig god harmoni og god astrologisk lykke. Den andre type kjæledyr, som kan gi deg astrologisk lykke,  må være en katt. Katten liker å ta en liten blund, og det samme gjelder deg som er født i Fiskenes tegn, så du går godt sammen med katten. Ellers kan hunder, som ikke er så sportslige, være ditt gode selskap, fordi du er selv en meget avslappet person. Du vil ikke ha gått bra med hunder som drar deg med på trening eller løping hele tiden. Chow Chow og Shar-Pei kan lett vinne ditt hjerte. Imidlertid synes du ikke om hunder som gjemmer sine øyne bak langt hår. For eksempel ville de to tibetanske hundetyper, Apso eller en Shih Tzu ha irritert deg til de  grader slik at forholdet ikke fungerte i det hele tatt.

Slik blir 2024 for deg! Bestill et personlig årshoroskop