Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Fargenes mystikk

Det er skrevet mye om farger og deres betydning i forhold til hvilken påvirkning de har.

Temaet er interressant og spennende. Ta f.eks. de forskjellige lands flagg og filosofer litt over fargebruken. Kan flaggene fortelle noe om landet som nasjon, og hvilken rolle de spiller i verdenssamfunnet forøvrig...?

En farge kan ha flere betydninger ut ifra hvilken situasjon, sammenheng, eller hvilke personer som bruker dem.

Les også:
Feng Shui - Positiv energiflyt i hjemmet

La oss begynne med HVITT, som står for renhet og uskyld. Bruden skal være hvit, altså uskyldig. Prinsessen venter på prinsen på den hvite hesten. Hvit magi er ofte ment som noe som skal oppheve virkningen av svart magi. En hvit løgn beskytter mot en vanskelig sannhet. Paven kler seg i hvitt. Dåpsbarnet er i hvitt. En hvit due er symbolet på fred. Et hvitt fl agg symboliserer at man overgir seg. Hvitt er også månens farge, det uhyggelige, det blodløse, gjenferdets farge. I det Romerske keiserrike, Kina og India, er det sorgens og dødens farge; den døde skal ledsages til himmelen, renhetens rike.

Fargen RØD står for kraft, styrke, mot, spenning og vitalitet. Ordet rødt kommer av ordet rudhira, og betyr blod. Krigsguden mars er rød, men kjærligheten symboliseres også med hjerter i den røde fargen. Rødt påkaller vår oppmerksomhet, brannbiler er røde, og vi stopper på rødt lys. Selv dyr reagerer på rødt. Det er sanselighetens og lidenskapens farge, både på godt og vondt. Trenger du spenning, kraft, styrke og oppmerksomhet, kle deg i rødt!

SORT symboliserer styrke og autoritet, makten og æren, samt at den krever respekt og ærbødighet. Det sorte er uten lys og uten nåde. Det sies at sort inneholder alle farger; summen av alt. Dommeren bærer sort, presten kler seg også til tider i sort. ”Mannen med ljåen” er også sort. Men sort kan også symbolisere besyttelse; dommeren dømmer den skyldige, og frikjenner den uskyldige. Presten fordømmer de syndige og forherliger de som er rene i sitt hjerte. Politiet beskytter borgerne. Det er mye som kan være sort; fremtiden, samvittigheten og til og med humoren. Ser du en svart katt gå over veien, spytt tre ganger... Blir du så sint at du ser svart, så tell til ti... Sort magi oppheves med hvit!

GULT er solens og lysets farge, og symboliserer åndelig kraft og visdom. Vi næres på en positiv måte av den rene gulfargen. Tenk på solen, alt levende næres av den. En sterk og klar farge som gir næring så lenge den er ren. I Kina er gult en hellig farge, og buddhistmunker kler seg i den hellige safrangule fargen. Blandes gult f.eks. med litt grønt, blir betydningen en annen. Da er den ikke lenger ren, og står da for svik, falskhet, misunnelse og korrupsjon.

GULL står for herlighet, kvalitet, og det evigvarende. Kongen bærer gullkrone, og de hellige har en glorie av gull. I himmelen er det gater av gull. Gull er heder og ære; gullmedalje og gullpokal. Matprodusenten Gilde skilter med Gullsalami for å symbolisere kvalitet.  Gullungen til mor er som oftest ufeilbarlig i hennes øyne.

#kampanje2#

SØLV står for renhet og uskyld. I f.eks. en barnedåp er det vanlig å gi dåpsbarnet gjenstander av sølv, eller sølvsmykker. Barn og ungdom bærer også oftest sølvfargede smykker.

BRUNT og GRÅTT er jordens og askens farger. Disse fargene står for ydmykhet, trygghet, jordnærhet, ærlighet, standhaftighet og pålitelighet. Hærens folk bruker som oftes den brune eller den grå fargen. Skal du søke en jobb som krever ekstra stor ærlighet, pålitelighet og utholdenhet, da skal du kle deg i brune nyanser.

GRØNT har en vennlig og beroligende virkning, samt skaper harmoni og balanse. Grønt stammer fra ordet gro, og er våren, frodigheten og håpets farge. I f.eks. operasjonssaler benyttes grønne frakker, og nødutganger er merket med grønt. Grønne partier er opptatt av miljøvern. Treet som symboliserer det evig grønne - juletreet, taes inn på den mørkeste tiden av året og gir håp om vår og nye spirer. Grønt skifter også karakter hvis den blandes, f.eks. med gult. Da får vi gallegrønt som ofte blir brukt i sammenheng med sjalusi, eller ”grønn av misunnelse”.

BLÅTT er himmelen og havets farge, og står for ærlighet, fred og samarbeid. I kunsten fremstilles som oftes Jomfru Maria i en blå kappe. Blått er også kongens farge, som ordensbåndene både i Sverige og Danmark, de er blå. Blått er en kjølig farge, og virker beroligende.  Den står også for kommunikasjon på et åndelig plan; uendelighetens farge (himmelen). Har du tenkt over begrepet blåøyd? Godtroenhet og snillhet. Så blått er med andre ord en farge uten fysiske, negative krefter. Fargen passer godt på soverom, eller på steder der stillhet og ro skal dominere.

Vi velger ofte farger utfra den sinnsstemningen vi er i, og på grunn av det, kan fargebruken til den enkelte fortelle noe om personen. Mørke farger gir en tyngre energi enn lyse, og lyse farger gir en tilsvarende lett energi.

I enkelte institusjoner brukes fargene bevisst. Ta f.eks handelsstanden, de bruker farger på tilbudsplakatene som påkaller vår oppmerksomhet. Tenk på eventyret om Askepott. Hun graver i asken, hun har blå kjole på og hun har gullgult hår.

Ring en hypnoterapeut
Slik blir 2024 for deg! Bestill et personlig årshoroskop