Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Bli dus med krystaller og edelstener

Krystaller og edelsteiner har gjennom tidene vært knyttet til magi og mystikk. Astrologien har forklart oss om våre lykkesteiner. Det var en tid da alt ble avfeid som gammel overtro, men i denne Vannmannens tidsalder har folk igjen fått øynene opp for edelsteinenes utrolige egenskaper.

Tips en venn på e-postTekst og foto: Kari Flaata Halling

Steinene transformerer energi, lys og healing, som vi bruker til å utvikle oss. De virker som en forsterker og kan sette i gang en utviklingsprosess som en ellers kanskje ikke ville gått inn i. Til chakrahealing kan alle slags steiner brukes. Farger på stein relaterer til farger på chakraene.

Les også:
Naturens egne mirakler
Lær deg feng shui

Når vi skal velge en stein, hvordan finner vi riktig stein? De steinene vi føler oss tiltrukket av, har vi bruk for. Lytt til tegn underveis. Noen steiner må vi ha, andre føler vi ikke noe for. Og det har ingenting med steinens skjønnhet å gjøre.

Når du skal kjøpe stein til andre, bruk din intuisjon. Tenk på personen, og velg den steinen du føler er riktig. Om turkisen sies det uttrykkelig at den skal mottas som gave, ikke kjøpes av deg selv.

Visste du forresten at en aldri bør låne eller låne bort smykker? De kan overføre negativ energi. Arvesmykker bør av den grunn alltid renses: Legg steinen i sjøvann eller i saltvann: 2 ts salt (løses i varmt vann) til 1 glass kaldt vann. La ligge 24 timer. Skyll i kaldt vann.

MAGISKE STEINER

Edle steiner hevdes å virke sterkt inn på den menneskelige kropp og psyke. Her kan du lese om de forskjellige steiners egenskaper:

Bergkrystall (kvarts):

Bergkrystall er en ”arbeidsstein” som kan brukes over alt på kroppen. Bær den på deg
(en bergkrystall i lommen beskytter mot negative energier), mediter med den og arbeid med den. Krystallene har et hvitt, healende lys (energi). Oppløser blokkeringer og eliminerer negative vibrasjoner. Den åpner for det gode og positive og stimulerer intuitive evner. Bergkrystall medvirker også til å fremme personens bevissthetsutvikling.  Hos de som ikke er oppmerksomme  på, eller tror på, krystallens kraft, vil steinen arbeide på det skjulte, ubevisste plan. For bevisste mennesker, fungerer krystallene som kraftige lysstråler, som formidler positiv energi.

Rosenkvarts:

Hovedstein for hjertechakra. Brukes for  tilgivelse, trygghet og gir blide energier. Kan brukes som avskjerming av skadelige stråler fra TV og dataskjermer, og kan også legges under sengen for å eliminere skadelig jordstråling. Den ”åpner opp” i forbindelse med healing. Steinen passer som gave til unge piker, kunstnere og homofile. Den gjør sinnet mottakelig for farger, lyder, kunst, musikk og poesi.

Røk-kvarts:

Renser og stimulerer rotchakra. Hjelper på problemer i mave/ tarmsystemet
(forstoppelse). Renser lokaler. Skaper jordforbindelse og egenverdi, og er egnet som gave til mennesker med selvmordstanker, som er deprimerte eller livstrette. Oppløser negative energier.

Granat (grønn):

Fin for hjertechakra. Hjelper med tilvenning av alt. Gir slipp på det gamle, søker kjernen i deg selv.

Granat (rød):

Chakra: Rotchakra/ Tredje øye. Stimulerer kundalinikraften. Lagt på tredje øye, letter den inntreden i tidligere inkarnasjoner. Er ”skorpionens stein”, som representerer død og gjenfødsel, grenser og mystikk. Øker produktivitet, kreativitet, gir styrke, stolthet og suksess. Stor innflytelse på seksualiteten. God for menstruasjonssmerter.

Amositt:

En ”kvinnestein”. Bryter med dårlige vaner og tradisjonelle mønstre. Steinen  gir oss evne til å lytte til oss selv. Hjelper mot blærebetennelse, stoffskiftelidelser og hjerteproblemer. Gir ro under meditasjon. I kombinasjon med sodalitt, skaper den revolusjon i ditt hus.

Agat:

Er du deprimert? La en agat hjelpe deg å lette på trykket og vise vei ut av tungsindigheten.

Sodalitt:

Forener ånd og intellekt og er en kraftfull yin/yangsten. Hjelper deg å gi slipp på frykt og skyld. Sodalitt virker avspennende på kropp og sinn, og den skaper balanse mellom yin og yang, de feminine og maskuline aspektene i oss.
Mediter med sodalitt hvis du mangler styrke og støtte til å gå i gang med det du brenner for i livet.

Flusspat (Fluoritt):

Chakra: Tredje øye. Blir kalt ”genisteinen”, som åpner dimensjonssansen og øker IQ. Er du ukontrollert og forvirret, hold steinen mot Tredje øye. Hjelper til å føre de innerste ønsker ut i livet. Styrker psykiske evner (clairvoyance).
Rensing av aura: Legg fluoritten mot Tredje øye i 15 sekunder.

Apachetåre:
Relaterer til rotchakra. Løser spenninger, gir godt forhold til egen seksualitet og øker lysten). Oppløser tett nese, leger hodepine, letter gammel sorg, sårede følelser og lar gråten komme frem.

Ametyst:

Relaterer til Tredje øye og kronechakra. Gir åndelig kraft, renser og beroliger. Virker mot søvnløshet, migrene og stress (legg en ametyst i lommen eller la den ligge fremme i rommet), leger urenheter i huden, feber, mage/ tarmbesvær og gir klare drømmer. Beskytter mot drukkenskap, gir ydmykhet, nestekjærlighet og vennskap.
Er du syk, legg en ametyst i lommen, den beskytter deg mot dårlige energier.

Akvamarin:

En glad stein, som gir letthet, munterhet og mot. Nedbryter selvdestruktive barrierer og gir klarsyn, ro, orden og autoritet. Ved å legge steinen på halschakraet, øker den evnen til å formidle følelser og gi uttrykk for sine behov. Spre akvamarinenergi i rommet ( latter er den beste form for healing). Den hjelper mot halskatarr, halsbetennelser og allergier, og beskytter sjøfolk. Dette er mystikernes, seernes og den rene sjels stein, den føler og forstår alt. Akvamarin i kjede over hjertet holder bæreren ungdommelig og uredd og gir et varmt hjerte.

Aventurin:

Relaterer først og fremst til hjertechakra, men har også stor virkning på alle de andre. Viser at ingenting er umulig og åpner for uante muligheter.  Har sterk virkning på synet og egner seg også til meditasjon. En overflodsstein, som gir hell i kjærlighet, arbeide og spill, vitalitet, letthet og munterhet. Løser opp gammel sorg. Lykkestein i lommen, som gir uventede og overraskende opplevelser.

Hematitt (blodstein):

En av bestselgerne når det gjelder smykkesteiner. Innvirker på sterke menstruasjonssmerter, som reduseres. Virker på blodmangel, sår som ikke leges, rask puls, blodskutte øyne, byller og leggkrampe. Relaterer til rotchakra. Styrker hjertet og gir mot og utholdenhet. Forebygger beinsykdommer. Øker vitaliteten. Beskytter og gir rolig søvn. Legg steinen under puta, og kast sovetablettene!
Mangler du handlekraft? Gå med en hematitt i lomma eller et smykke.

Programmering av stein

Sitt med steinen i hånden, la sinnet falle til ro og se inn i steinen, mens du sier: ”Jeg programmerer denne steinen til å….” (Send dine ønsker inn i steinen). Det kan for eksempel være noe du ønsker å utvikle hos deg selv eller en evne eller egenskap du føler du mangler. Du kan også ta utgangspunkt i de magiske steinene nedenfor nevnt. Programmerer du en av disse steinene, forsterker du virkningen.

Bruk bergkrystall til ”arbeidsstein”, en som følger og hjelper deg i din utvikling. Programmèr den med de egenskaper du vil ha forsterket, for eksempel klare drømmer, tålmodighet, selvtillit, humor, kjærlighet osv.