Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Kjærlighetsformidler og healer

Elisabeth Gallefoss kaller seg kjærlighetsformidler. Kjærligheten formidles gjennom de fargerike healingmaleriene hun lager, diktene hun skriver eller ved berøringen hun gir under healingen/healingmassasjen. Mange mennesker har fått hjelp både for sine fysiske og psykiske plager, og ventelistene er lange for de som vil komme til henne.

Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Desto flere trinn man tar på veien opp de smale og bratte tretrappene til loftet i Jacobsfjorden, desto nærmere kommer man himmelen. Omtrent slik føles det når man skal besøke kunstneren og healeren Elisabeth Gallefoss, som holder til midt på den sjarmerende Bryggen i Bergen. Og det er som om himmelen åpner seg når man entrer Elisabeth Gallefoss Behandlingsenter. Dufter av eteriske oljer, engler og annet nips i hyllene, fargerike malerier i skjønn forening. Elisabeth tar imot meg, og jeg føler umiddelbart at denne sprudlende gladjenta utstråler en helt spesiell energi, og at hun er et fint og unikt menneske som fra dypet av sitt hjerte ønsker mennesker alt godt.

- Jeg føler at healingmaleriene mine er en gave til menneskene. Det som er artig er at det er maleriet som velger deg, ikke du som velger maleriet, sier Elisabeth.

Healingmalerier
Elisabeth Gallefoss Behandlingssenter består av tre koselige behandlingsrom og et romslig atelier med utstilling av malerier som hun selv har malt.

- Jeg føler at healingmaleriene er en gave til menneskene. Det som er artig er at det er maleriet som velger deg, ikke du som velger maleriet. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk som mener at maleriene tilfører noe positivt i livet deres. Noen har hengt opp et maleri på soverommet og sier det hjelper mot søvnproblemer. Andre mener maleriet gir dem god atmosfære i hjemmet, sier Elisabeth og legger til: - Når jeg maler, liker jeg å være alene. Da står jeg i healingkraften min. Jeg bruker oljemaling i bildene mine. Hvis jeg har kurs i maling, så bruker jeg akryl.

Elisabeth kommer fra Sunnfjord, Sogn og Fjordane. Hun har fortsatt den herlige dialekten i behold. I Bergen har hun bodd i 20 år. - Jeg har jevnlige kunstutstillinger på Bryggen. Har alltid åpent hus, slik at folk kan komme og se bildene mine, sier den blide og sjarmerende damen.

«Kjærlighet på første klasse» har Elisabeth kalt dette bildet.

Lange ventelister
- Hvordan startet det hele?
- Jeg har medfødte evner. Helt fra jeg var liten så jeg ting som andre ikke så og fikk også vite hvem som skulle dø. Jeg er veldig sanndrømt. Likevel har jeg aldri følt meg annerledes. Jeg la merke til at hvis folk var syke, ble de friske eller bedre av å være sammen med meg. Det samme skjedde da jeg jobbet i helsevesenet i mange år. Da forsto jeg at det beste jeg kunne gjøre var å hjelpe mennesker med mine varme hender, sier Elisabeth og legger til at i løpet av de 14 årene hun har holdt til på Bryggen, har det vært utrolig mange folk innom.

- Noen kan komme bare for å gi meg en klem. Andre kommer og tror at de kan få time med en gang, men det går jo ikke. Jeg har lange ventelister, sier hun og legger til: - Jeg elsker jobben min, og jeg jobber ofte lange dager. Her kommer folk og er så slitne at de nesten ikke kommer seg opp på benken, og så løper de ut igjen og har glemt både krykker og alt mulig. Du kan jo ikke bli noe annet enn glad!

Elisabeth holder til på loftet i Jacobsfjorden, midt på den sjarmerende Bryggen i Bergen.

Klarsynt
- Jeg har forskjellige behandlingsformer og jobber med folk både i inn- og utland. Det hender at noen som har fått fjernhealing kommer til meg i ettertid for å ligge på benken og få behandling. Jeg har hatt folk som har kommet langveisfra, også fra utlandet, sier Elisabeth og kan nevne Brasil, Egypt, Sverige og Danmark.

- Du er synsk også?
- Jeg er klarsynt. Ser både fremtid og fortid, kropp og sjel. Bilder kommer opp som på en film. Jeg bruker mine synske evner i forbindelse med behandling av mennesker. Jeg kan skanne personen med mitt indre blikk for å finne ut hvor blokkeringer sitter og når de har oppstått. Det som kommer opp kan være veldig detaljert. Det kan også være at avdøde kommer gjennom med et budskap. Da videreformidler jeg dette hvis personen skal vite det. Mange bruker meg som rådgiver. Vil vite hva de passer å jobbe med, hvem som er den rette for dem osv. Jeg gir ærlige svar, svarer Elisabeth og forklarer litt nærmere:

- Når folk kommer til meg for å få healing, informerer jeg ikke om at jeg er et medium. Da kan folk få feil fokus og bli mer opptatt av den biten. Når du er syk, så trenger du jo å få reparert kroppen. Når en person ligger på benken, bruker jeg både vanlig healing og healingmassasje. Jeg jobber med veldig varm og iskald energi for å reparere og få balanse i kroppen. Hvis en person har betennelse i kroppen, så trenger vedkommende kanskje veldig kald energi, og det kan føles som om hendene mine kommer rett fra fryseren. Jeg jobber med masse menn. Kvinnene sender mennene til meg, og mennene sender kvinnene til meg. Det er veldig morsomt!

Elisabeth forteller om et tilfelle der en hel familie, mannen, kona og tre barn, fikk healing: - Mannen sa han bare skulle følge de andre og at dette trodde han ingenting på. Jeg tok inn en og en, og han så jo hva som skjedde med de andre. Før de var ferdige, sa han til kontordamen: - Ho der ska eg inn til. Ikkje vet eg ka ho gjør, men det der funker i hvert fall. Eg skal bestille en time!

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Spesialoppdrag
Elisabeth kan også tilby spesialoppdrag for små og store private arrangementer. Det kan være at noen trenger åndelig støtte eller healing i forbindelse med bryllup, begravelser eller ved barnefødsler.

- Jeg har blant annet vært ”healerprest” i en åndelig vielse i Italia med 100 gjester og i et vikingbryllup i Gudvangen. Vielsen foregikk ved en foss. Stedet var pyntet med masse healingmalerier. Seremonien var så vakker, forteller Elisabeth og understreker at hun ikke er utdannet prest og at dette ikke er noen vanlig vielse: - Dette er på en måte en kjærlighetsgave de gir til seg selv. Noen kan ha vært gift i mange år, men så ønsker de på en måte å fornye kjærligheten. Noen har ikke giftet seg ”ordentlig” ennå. De hyrer meg inn for å få healing til kjærligheten sin. Det er en vanvittig stor ære å få gjøre dette. Jeg lager seremonien i eventyrform, for jeg elsker eventyr om kjærligheten.

Elisabeth skriver en form for tale og lager et skreddersydd opplegg for hvert enkelt oppdrag. - Jeg har forskjellige oppdrag over hele landet, også i utlandet. Jeg kan reise et sted og heale en familie eller rense huset deres. Noen ganger kan et oppdrag ta flere dager. Jeg jobber også med bedrifter, og en gang healet jeg under en rettsak. For så vidt er det ingen begrensinger, sier den kreative damen, som elsker slike spesialoppdrag.

Elisabeth og datteren Marium, som jobber som massasjeterapeut og med magedans ved Elisabeth Gallefoss Behandlingssenter. Marium var 11 måneder da faren Ali ble knivdrept i Oslo juli 1989.

Rasistisk motivert drap
-
Jeg skriver masse. Det jeg vil er å formidle healing, å reparere mennesket. Det er lidenskapen min, som jeg formidler via et healingmaleri eller ei bok, sier Elisabeth, som har skrevet flere bøker. Siste boka er en sann historie, for i ung alder mistet hun samboeren sin Ghanzanfar Ali Shah (29) fra Pakistan i et rasistisk motivert drap i Oslo natten til 29. juli 1989. Også beste kameraten Mohammed Nawaz (29) ble knivdrept. Sammen hadde Elisabeth og Ali datteren Marium, som da var 11 måneder gammel, og Elisabeth var syv måneder gravid med lille Ali.

- Lille Ali kom til verden to måneder etter drapene. Han fikk aldri noen pappa, forteller Elisabeth stille. I boka ”Kill them! Kill them! Blodige tårer” har hun fortalt om sitt liv og den grusomme skjebnen som rammet hennes store kjærlighet.

- Jeg har aldri noen gang tenkt å skrive en bok om dette, men plutselig en dag fikk jeg en åndelig beskjed om at jeg skulle skrive en bok, så jeg satte meg ved kjøkkenbordet og begynte å skrive. Jeg skrev boka for å vise at man aldri glemmer de man har mistet, og dette har jo med verden å gjøre den dag i dag. Drap skjer jo hele tiden. Det er en viktig bok for samfunnet, og det er en god bok for folk å lese, for den gjør noe med menneskene, sier Elisabeth, som ønsker en mer kjærlighetsfylt verden og at folk skal være snille mot hverandre.

Både Renate Hjelland og sønnen Markus har fått god hjelp av Elisabeth.  Renate kan også takke Elisabeth for at diktboken «Et halmstrå i mørket» ble en realitet.

Renates historie
Det ble tøft for Elisabeth å bli alene med to, små barn. Hun jobbet som hjelpepleier og tok utdannelse i fotsoneterapi ved siden av. Etter hvert startet hun egen praksis.

Utdannelsen innen fotsoneterapi kom godt med etter at hun startet behandlingssenteret i Bergen: - Jeg har ingen ansatte. Folk har kommet hit og spurt om å få jobbe her, for de kjenner at de blir friske av å være her. Jeg har utdannet flere via Nav og har av og til folk på arbeidstrening fra Nav, forteller Elisabeth og ber meg hilse på Renate Hjelland, som blant annet jobber med fotsoneterapi på senteret. I dag har hun med seg sønnen Markus. Det er lett å se at Elisabeth og Markus har en helt spesiell kjemi seg imellom.

- Sønnen min slet med mareritt da han gikk i barnehagen. Han hadde livlig fantasi, snakket om troll og andre skumle vesener. Jeg tok ham med til Elisabeth, og hun ga ham healing. Etterpå fikk han velge ut et healingmaleri som han skulle henge over senga si. Det gikk ikke mange dagene før alle trollene var borte, forteller Renate, som selv har fått god hjelp av Elisabeth:

- Hun ga meg masse healing. Jeg hadde veldig sterk angst og depresjoner, som jeg har blitt kvitt, og jeg har også blitt mye bedre av fibromyalgien. Jeg fikk hjelp av Elisabeth til å skrive bok, det vil si at jeg fikk tilbake ordene mine, sier hun og viser boken hun har skrevet i diktform.

Healingmalerier og bøker kan kjøpes fra atelieret på Bryggen.

"Love"-rommet
Om litt har jeg avtale med Erik Hannisdal, som også har fått god hjelp av Elisabeth. Mens jeg venter på Erik, foreslår Elisabeth at jeg slapper av i "Love"-rommet. Jeg lener meg tilbake i en god stol, får et teppe over meg, og Elisabeth setter på en CD med dikt hun selv har skrevet. Hun ber meg fokusere på pusten, slappe av, nyte og ta imot.

- Jeg kaller det poesiterapi. Veldig godt bare å lytte, fylle opp kropp og sjel. Du kan også kjenne på healingeffekten av maleriene som henger her inne, sier hun og trekker seg tilbake. Jeg lytter til healing-CDen. En veldig deilig opplevelse.

I det hele tatt synes jeg det har vært en veldig stor opplevelse å være på dette senteret. Å få møte Elisabeth og de som har fått god hjelp av henne. Jeg tenker at det er flott at det finnes mennesker som Elisabeth, som betyr så mye for så mange andre. Hun er med rette en sann kjærlighetsformidler og healer.

Elisabeths nettside: www.gallefoss.nu
Her kan du også lese mer om åndelig vielse.


Erik Hannisdal (49) fra Bergen:
Jeg ble frisk etter 30 minutters healing

Elisabeth og Erik Hannisdal.

Det var veldig rart. Hadde egentlig vært på konsert, og det var helt tilfeldig at jeg fikk kortet hennes. Så jeg tenkte at det kan jeg jo prøve, ringte og bestilte time. Ingen hadde funnet ut hva som feilte meg. Jeg greide så vidt å gå, og alt var slitsomt. Hadde null energi.

- Var det noe som kom plutselig?
- Nei, det begynte vel i 2001. Så fikk jeg hjerteinfarkt, og så fikk jeg en cyste i hodet. Det ballet på seg. Cysten ble jeg operert for, men alt det andre vedvarte. Jeg prøvde alt mulig rart, for jeg ville jo bli frisk og ha energi. Så fikk jeg time hos Elisabeth, og løp ut igjen etter en behandling på 30 minutter. Jeg tenkte at det er jo ikke mulig, men jeg så jo hva som skjedde. Jeg la meg på benken, lukket øynene, og Elisabeth sa at hun ville holde meg litt på magen. Tro det eller ei; Jeg så at en skygge plutselig forsvant ut, og jeg kjente at kroppen var in takt. Da jeg kom hjem, satte jeg opp stillasje rundt hele huset, og jeg ringte til nevøene mine og sa at nå skal vi skifte tak på huset! Vi jobbet 12 timer fredag, 14 timer lørdag og 16 timer søndag. Dette er mange år siden, og han har vært frisk siden.


Å få elske

Det menneske som får lov til å elske
er et privilegert menneske
Det er en Guddommelig følelse, blodet bruser i alle årer
Koker nesten over
En kjenner vibrasjonene ut i fingerspissene og ned i tærne
Hjertet jobber fort og godt
Det å få lov å dele hver en dag med det mennesket en elsker
Kjenne lukten, få kysse og klemme, være ett
Lære noe nytt om denne utvalgte hver dag
Positive og negative sider
Leve i lag i medgang og motgang
Å bare kjenne hvor høyt en elsker denne personen
At hjertet holder på å eksplodere av glede
Og at en blir mer og mer glad i dette vidunderlige mennesket
Det er å få elske

(Fra boka: ”Kill them! Kill them! Blodige tårer” av Elisabeth Gallefoss)

Tips en venn på e-post