Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Sunniva hjelper deg til en bedre hverdag

Sunniva hos Magic Circle synes hun har den perfekte arbeidsplass når hun kan jobbe fra hjemmet sitt. Med tekoppen innen rekkevidde, svarer hun på telefoner og er stolt og glad over å kunne hjelpe andre mennesker. Livsveiledning, selvutvikling og fjernhealing er noe av det hun kan bidra med, men hun er også klarsynt og leser energifeltet til den personen hun snakker med.

Tips en venn på e-postTekst og foto: Kari Flaata Halling

Ti minutters kjøretur fra Steinkjer, og vi ankommer gården der Sunniva Salberg lever det gode liv sammen med ektemannen Ivar Ole, de to døtrene Thea (19) og Sofie (11), og kattene Dotten og Merlin.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Gårdstunet er lyst og åpent, omkranset av en hvitmalt hovedbygning, en låve og et uthus. I andre enden av tunet ligger kårstua, der Ivar Oles 89 år gamle mor bor. Øverst på jordet kan man se en stor gravhaug, som vitner om at her på stedet har det vært boplasser langt tilbake i tid. Sunniva parkerer bilen i garasjen, og vi haster inn i håp om å unnslippe de første regndråpene.

Ingen hjelpemidler

Huset familien bor i er snart 100 år gammelt, og har noe herskapelig over seg. Det er smakfullt innredet med en kombinasjon av gamle og nye møbler. Kjøkkenet er stort og lyst, og vi har benket oss rundt et gedigent trebord. Sunniva serverer salat med mye godt i og deilig, ferskt brød, bakt i leirgryte. Hun er opptatt av et sunt kosthold uten å være fanatisk.

Sunniva stortrives i jobben hos Magic Circle. Det er et privilegium å få bruke sine evner til å hjelpe andre mennesker, synes hun.

- Når jeg jobber på telefonen, bruker jeg ingen hjelpemidler, men jobber ut fra de beskjedene jeg får inn til hver kunde. Jeg ser mest gjennom følelser og klarhørsel, men får også informasjon i form av indre bilder. Ved å lese energifeltet og relasjonene omkring personen jeg snakker med, kan jeg formidle beskjeder videre, forløse eventuelle blokkeringer som skaper smerter eller fysiske problemer, i tillegg til fjernhealing. Ved siden av driver jeg med healing i form av behandling på benk, og jeg skriver automatskrift (kanaliseringer). Dette gjør jeg ikke over telefon, men jeg tar imot kunder ved et kontor jeg leier i Steinkjer og på alternativmesser, sier den allsidige damen.

Hun utstråler en indre ro, og man føler seg umiddelbart vel i hennes nærvær. Blid og hyggelig er hun også.

DSC_0202.JPG 
Sunniva setter pris på vennskapet med Annikken fra Magic Circle. Engelen har Annikken kjøpt til henne på alternativmessen. 

- På telefon ønsker jeg at kunden har fokus på et konkret område og ikke er for generell. Det blir jo fort veldig dyrt for kunden hvis jeg skal ”lete” frem til hvor vedkommende egentlig vil. Når jeg jobber på linja, har jeg tillit til beskjedene som umiddelbart kommer inn. For meg er det viktig å gjengi det som kommer inn uten å legge for mange tolkninger i det. Det som ikke gir mening for meg, gir som regel mening for de som skal ha beskjedene. Det er ikke uvanlig at kundene reagerer med sterke følelser på de beskjedene som kommer til dem, forklarer Sunniva, som driver med selvutvikling og livsveiledning.

Hun er utdannet faglig veileder fra høyskole. Det hender at hun samarbeider med Annikken hos Magic Circle, som også bor i Steinkjer.

Medfødte evner

- Evnen til å vite ting på forhånd, eller å se hvordan folk har det i følelsene sine, har jeg alltid hatt. Farmora mi døde da jeg var seks år, og jeg var med på ”visning” før begravelsen. Det var et sjokk for meg da jeg forsto at de som var voksne så på henne som død og borte, mens jeg opplevde hennes tilstedeværelse, forteller Sunniva, som vet at farmoren i ettertid har vært hos henne flere ganger.

- Selv om evnene alltid har ligget der fra jeg var bitte liten, er det ikke noe jeg har vist omverdenen eller forstått rekkevidden av. Jeg har heller vært mer opptatt av å være ”normal”, legger hun til.

Sunniva minnes at hun pleide å hjelpe foreldrene sine i høyonna. En gang skulle hun hjelpe onkelen sin med hesjing:

- Jeg hjalp til med å bære hesjestaur. Så fikk jeg en beskjed i hodet mitt at en av staurene ikke var så bra. Jeg sa til onkelen min at han ikke måtte bruke denne og gikk for å hente en ny. Da jeg kom tilbake, hadde han brukt den allikevel, og det gikk som det måtte gå. Den knakk da hesjingen var ferdig. For meg var det uforståelig at ikke han også så dette.

- Av og til fikk jeg for seg at jeg måtte ringe for å høre hvordan det sto til med en person, som kom inn i energien min veldig sterkt. Dette gjaldt spesielt nære venner eller familiemedlemmer, forklarer Sunniva, som har et behagelig og tiltalende vesen.

Tidligere liv

Etter å ha gått et alternativkurs i voksen alder, fikk hun en ”pangåpning” for evnene sine:

- Jeg våknet om natta og gikk helt i spinn. Fikk ikke sove mer. Det kom masse bilder, og jeg kjente det fysisk i kroppen. Jeg mener det hjelper å ta slike kurs, for når mange mennesker er samlet, blir energien veldig kraftfull. Vi var også på en energiplass, som jeg har veldig sterk tilknytning til, derfor åpnet jeg veldig opp og fikk kontakt med ting som var gammelt og som lå i meg. Jeg har alltid tenkt at vi har levd flere liv på jorden. Selv om det er livet her og nå som er vesentlig, har jeg etter hvert forstått at erfaringer sjelen vår har fra tidligere liv, kan sette seg som blokkeringer i den kroppen vi har på jorda i dag. Dette går det an å forløse slik at smerter eller problemer som sitter i kroppen forsvinner. Selv har jeg blant annet levd et liv i vikingtiden og blitt drept ved at halsen ble skåret over. Jeg opplevde dette fysisk, noe som naturlig nok var ganske ubehagelig. Halsen låste seg totalt, og jeg fikk nesten ikke puste. Den gang var jeg mann, en kriger.

Sunniva har også levd som danserinne i Asia, i et annet liv var hun engelskmann, og hun har vært i kloster i Frankrike. Hun opplever at hun har dragning til disse landene også i dag.

Healingenergier

- Det er kanskje ikke alt du med dine evner kan ordne opp i selv?

- Jeg tenker at det er greit å få hjelp innimellom, og som behandler er det viktig å ha erfaring med å være den som tar imot hjelp også. Jeg kan be om hjelp og heale meg selv, men det er jo ikke jeg som healer meg, da jeg får hjelp fra mine hjelpere og Kilden. Første alternative kurset jeg tok var et reikikurs, og det hadde jeg god nytte av. Da jeg var gravid med Sofie, hadde jeg bekkenløsning, og jeg ga mye healing til meg selv. Det lindret veldig. Men jeg tenker også at det er ikke alt man kan få hjelp til, og at det er en grunn for dette. Det er ikke slik at jeg aldri blir syk. Blir man syk, er det som regel noe som skal renses ut eller fordi det er noe man skal lære gjennom erfaring, forklarer Sunniva, som i flere år har utviklet og benyttet sitt klarsyn, og hun gir fjernhealing til kunder på linja hos Magic Circle:

DSC_0180.JPG 
Gården ligger i naturskjønne omgivelser. Steinkjer skimtes i bakgrunnen, i enden av vannet. Dotten følger trofast med Sunniva når hun er ute og går. 

- Når jeg går inn i en healingprosess, går det ut på å løse gamle blokkeringer eller traumer enten fra dette livet eller tidligere liv. Jeg kan føle og beskrive fysiske smerter og problemer og bidra med healing i forhold til dette. Ydmykhet og respekt er viktige verdier når jeg arbeider med mennesker som ber om min hjelp. Jeg samarbeider med Metatron og et åndelig legeteam, og jeg arbeider alltid ut fra høyeste lys og kjærlighet. Jeg har fått greie på at Metaton er en ”solengel”, og jeg kjente ikke til ham før han kom til meg gjennom kanalisering.  Jeg er jo en kanal. Når jeg gir healing, opplever jeg at jeg kjenner andre energier. Jeg bruker å si til kunder at jeg får svarene fra Kilden, sier den spesielle damen.

- Hva kan legeteamet bidra med?

- Det ene er å gi hjelp for fysiske smerter, som nakke- og ryggsmerter. I bunnen av en smerte, ligger ofte en følelsesmessig blokkering, så hvis du kommer helt i roten av denne, så kan mye positivt skje fysisk og psykisk med kroppen. Legeteamet er energier som arbeider aktivt med kroppen under en behandling og som har alle hjelpemidler tilgjengelige, svarer hun.

Jobber med energier

Sunniva kan også komme i kontakt med avdøde:

- Jeg har opplevd på telefon at jeg ser personer som henger igjen rundt folk, og da kan jeg gå inn og forløse dette. Jeg får som regel opp indre bilder som er særtrekk. For eksempel fikk jeg en gang opp tøfler og subbende gange, og da kjente hun jeg snakket med igjen personen. Det var en avdød slektning. Jeg tar imot de energiene som kommer, men jeg jobber ikke direkte som medium.

Sunniva har også fått opp overgrep. Det er viktig å ivareta personer som har problemer eller har opplevd traumer, og det er viktig for meg å gå varsomt frem slik at de ikke føler seg tråkket på. Det er ikke alle beskjeder som skal frem til kunden, men som regel kommer slike beskjeder frem for at jeg gjennom healing kan bidra med noe positivt i situasjonen. Jeg er veldig opptatt av at jeg ikke tråkker over grensen til folk. Jeg ønsker å oppnå at kunden ”blir løftet” og får styrket selvfølelsen, sier den erfarne livsveilederen.

Beskyttelse

- Generelt er jeg opptatt av ikke å gå inn i andres energier, noe som lett kan skje på steder det er mye folk, for eksempel på alternativmesser eller kjøpesentre. Det er mange ulike ting man kan gjøre for å beskytte seg, men jeg tenker at før jeg reiser hjemmefra, går jeg inn i en form for meditasjon eller en tilstand for å få kontakt med Kilden. Jeg ser for meg en lyssøyle som går ned til jordkjernen. Så går jeg inn i den energien, og da har jeg en ny energisøyle som jeg står i. På denne måten får jeg også jording. I stedet for energisøylen, kan jeg lage et energirom rundt meg som er bare mitt. Da trekker jeg all den positive energien til meg. Jeg bruker dette i mange sammenhenger, også når jeg jobber. Når jeg jobber med healing på linja, ber jeg som regel kunden om å gå inn i lyssøylen eller finne sitt eget energirom, forklarer Sunniva.

Hun innrømmer at hun ikke alltid er like flink til å skjerme seg, og da kan hun bli sliten og ” dra på seg ting”.

- Hvordan kan du rense deg igjen?

- I tillegg til søylen, jobber jeg mye med pusten min, med å få energistrøm gjennom kroppen. Jeg puster inn energi fra Kilden, og puster ut fra hjertet. Det er også en måte jeg jobber med behandling på. Da ser jeg for meg at hjertet åpnes inn til Kilden, og så kommer det lysenergi inn og fyller hjertet, og så jobber jeg energien ut i hele kroppen, svarer hun.  

En utfordring

Sunniva innrømmer at hun ikke er flink til å finne ting, og spøker med at den evnen skulle hun gjerne hatt, for hun kan rote bort ting like mye som alle andre. Men å ha evner betyr ikke at man må være god i alt, og mye kan læres underveis. Mye kommer også til deg gjennom erfaring.

Sunniva tenker på en middag hun hadde sammen med sine kollegaer under Den store Alternativmessen på Lillestrøm i fjor. Noe hadde blitt lagt i en konvolutt, og ved å kjenne på denne, fikk de fra Magic Circle i oppgave ”å se” en hendelse som hadde skjedd i lokalene. Noe slikt hadde Sunniva ikke vært med på tidligere, så det var en stor utfordring:

- Det første som kom til meg var brann. Jeg trengte faktisk ikke å holde på konvolutten for å ta inn at det var brann, og jeg tenkte også mordbrann. I slike tilfeller tenker jeg at det er en hjelper jeg har med meg som forteller meg dette. Hvis jeg ikke stenger av, så kan jeg få enda flere beskjeder, sier Sunniva, som vant hele konkurransen.

Hun fikk greie på at det hadde blitt funnet en død person i lokalet, og at det hadde vært et gjengopprør. Brann var også korrekt.

Forstyrrende energier

Etter at vi har spist, viser Sunniva meg rundt i det romslige huset. Noen av rommene er fulle av gamle ting og møbler, en del arvegods, og det er ganske kjølig der inne. Sunniva viser feststuen, som familien bruker stort sett bare i julen. Det er eneste gangen det blir fyrt der inne.

DSC_0151.JPG 
Sunniva viser en gravhaug som ligger på gården. 

- På en gammel gård som denne sitter det vel mye i veggene? Har du registrert åndelig aktivitet i huset?

- Noe var her da vi flyttet inn. Vi hørte fottrinn og registrerte bevegelser i enkelte rom. Vi bodde i kårboligen til Thea var ca. åtte måneder gammel, og da sov hun rolig om natta, men etter at vi flyttet hit, våknet hun hele tiden og var veldig urolig. Så fikk vi ei datter til, Sofie, og hun sov godt. Da jentene byttet rom, sluttet Sofie å sove, mens Thea sov mye bedre.

- I det spesielle soverommet var det veldig forstyrrende energier, og vi fikk hjelp til å rense. Damen som renset mente at det var en negativ energi knyttet til den gamle gyngestolen som sto i rommet rett over. Vi brant opp stolen og sto litt unna bålet, da vi hørte en lyd som passerte forbi oss akkurat da stolen begynte å brenne, forteller Sunniva.

- Du renser ikke hus selv?

- Jeg har åpnet opp mer etter hvert. Vi har opplevd å få besøk av en energi i huset som drev og skrudde av og på TV, rørene i kjelleren slo lekk, og stemningen i huset ble veldig forstyrret. Merket veldig at det var en energi som ville ha kontakt, så jeg måtte gå inn og kommunisere med den energien. Jeg hadde god hjelp av Annikken, minnes Sunniva.

Gode tilbakemeldinger

Sunniva får ofte tilbakemelding fra fornøyde kunder:

- En gang ringte ei dame og spurte om jeg husket at jeg hadde beskrevet en mann som skulle komme inn i livet hennes. Det var noe spesielt med dressjakken hans, og så var det noe med ørene hans, og han var ikke norsk. Nå sa damen at hun hadde møtt denne personen. Han hadde veldig fin dressjakke, hadde et øre som var mindre enn det andre, og han var ikke norsk. Det var også andre ting jeg hadde sagt om familien og livssituasjonen hennes, som hadde stemt. Slikt er moro å høre!

Når hun er på linja, hender det også at kunder der og da bekrefter det hun får opp av opplysninger. Et eksempel:

- Ei dame spurte meg om det kom noen inn i livet hennes med det første, og om jeg kunne komme med noe navn. Jeg fikk først opp et symbol og så et navn. Så fikk jeg opp bilder og informasjon relatert til hav, sjø og fiske. Damen lo og sa at alt stemte. Det var tydelig at hun var bevisst på hvem denne personen var og lurte på om de to kom på samme båt, noe jeg kunne bekrefte.

Sunniva har avtalt å hente Thea utenfor skolen. Hun ser på klokken og sier at hun har tid til å gi meg en liten demonstrasjon av healing. Jeg setter meg godt til rette og kjenner straks en behagelig varme spre seg i kroppen. Skuldrene senkes, og jeg nyter hvert sekund av denne fantastiske behandlingen.  Den trykkende følelsen i hodet letter i takt med været. Utenfor titter solen frem gjennom skydekket.