Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Randi - Astrolog med teft og sjarme

Mye tid og energi kan være spart hvis man forstår hverandre, vet hvordan partneren kommuniserer og hva partneren verdsetter. En astrolog kan hjelpe deg med det.

Tekst: Kari Flaata Halling Foto: Nils Ally

Høsten 2009 begynte Randi som astrolog i Kontura. Det er en resurssterk dame vi har fått med oss.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

- Jeg er opptatt av vestlig astrologi. Det er forskjell på kinesisk og vestlig astrologi. I kinesisk astrologi har du også stjernetegn som er geit, hane, hest og ku. I vestlig astrologi opererer du med de andre 12 stjernetegnene: Vær, tyr, løve osv. Jeg skal skrive horoskoper ut fra dette, sier Randi, som også er utdannet økonom med seks års studier innen økonomi og it bak seg.

Startet tidlig

- Fødselshoroskopet ditt er unikt. I det sekundet du ble født, står planeten på stjernehimmelen i et bestemt forhold til hverandre. Dette bildet av stjernehimmelen fryses og speiles ned på arket i en 360 graders sirkel, som vi kaller horoskopkartet. Dette forteller om hvem du er som menneske, dine evner, talenter og ressurser. Men planetene fortsetter å bevege seg på stjernehimmelen, og når de ulike planetene treffer andre planeter, punkter og akser i horoskopet, skjer det ting i livet ditt. Det er dette vi tar utgangspunkt i når vi stiller ditt personlige årshoroskop. Dette er en av årsakene til at klokkeslettet da du ble født er viktig, forteller vår nye astrolog.

- Hvordan startet din store interesse for astrologi?

- Jeg syntes alltid det var gøy med astrologi og har vært ”skap-astrolog” siden jeg var 14 år. Jeg har også holdt på litt med tarot, men valgte å spesialisere meg på astrologien. Astrologi er et verktøy som du kan bruke for å forutsi hendelser, og ikke minst når ting skjer i livet ditt. I 1998 skulle jeg ta et astrologikurs. Jeg undersøkte markedet og fant ut at det var noe som het astrologiskole. Så tenkte jeg at det sikkert var bedre kvalitet på en skole enn et kurs, og så endte jeg opp med tre år på skolen.

Siden har Randi jobbet profesjonelt med astrologi. I fem år arbeidet hun med astrologiskole for nettstedet sol.no. Hun leverte ukehoroskoper både til sol.no og skolen, og leverte yrkeshoroskop til Edda Media (tidligere Orkla Media konsernet), som går til alle lokalavisene her i landet. Randi har også markert seg i det astrologiske miljøet med kurs og foredrag og har tatt imot kunder til konsultasjoner.

- En del kunder kommer tilbake år etter år. En morsom kundegruppe jeg har er mennesker som har møtt hverandre på en ”dating-side”; (”Finn en venn”, match.com, nettdaten.no eller andre). Folk kommer til en astrolog for å utdype forholdet sitt og få stilt kjærlighetshoroskopet. Jeg har hatt kunder som har etablert seg og giftet seg. Det er veldig hyggelig, synes astrologen, som selv er samboer med Ola og har to tvillingjenter, Anne og Kine, født 1. mai 2005.

Om parforhold

- Hva er det viktigste astrologien kan brukes til?

- Astrologi er en form for selvutvikling. Det viktigste er å bli kjent med seg selv og få mest mulig ut av sitt eget liv, utnytte sin egen kapasitet, finne ut dine egne talenter, evner og ressurser. I parforhold er astrologien et fabelaktig verktøy. Kjærlighet mellom to mennesker kan vises på forskjellige måter. Du kan jobbe deg halvt i hjel på å vise kjærlighet, men partneren din registrerer det ikke. Ut fra horoskopet til din partner, kan du se på hvilken måte du kan vise din kjærlighet slik at partneren vil forstå det. Dette synes jeg er fascinerende med astrologien, svarer Randi og legger til at selv om noen stjernetegn går bedre overens med hverandre enn andre, så passer alle stjernetegn i utgangspunktet sammen. Det kommer an på hva du er villig til å akseptere eller ikke. Hva er dine forventninger? Hva er din partners forventning? Det er så lite som skal til for å få forholdet til å fungere.

- Kjærlighetsplaneten Venus forteller hva du verdsetter i kjærlighet og hvordan du viser din kjærlighet. Har du Venus i Jomfruen viser du ofte kjærlighet ved å være hjelpsom og yte service overfor partneren, men hvis partneren din har Venus i Væren vil ikke vedkommende registrere dette. Hadde du derimot blitt med partneren din på en tur i marka, ville han eller hun følt at det var mye mer romantisk.

Fall for rett mann

Ifølge Randi kan astrologien brukes som et verktøy for å trygge samholdet i et parforhold:

- Mye tid og energi kan være spart hvis man forstår hverandre, vet hvordan partneren kommuniserer og hva partneren verdsetter. En astrolog kan hjelpe deg med det. Mange samlivsbrudd kunne vært unngått hvis man tidlig i en konfliktsituasjon hadde forstått hverandre bedre. Da hadde man sluppet å ha de samme diskusjonene om og om igjen. Ofte ender det med at man legger skylden på partneren, går lei, finner seg en ny, og overfører samme problematikk videre uten å gå i seg selv for å finne løsningen.

Randi presiserer at mange kommer til en astrolog for å få bevist hva man ser etter hos en partner. Energi- og seksualplaneten Mars forteller hva og hvem du tiltrekkes av fysisk. Har du for eksempel Mars i Krepsen, faller du ofte for blonde, kortvokste menn, men har du Mars i Vekten faller du for den galante og høftlige verdensmannen. Ofte faller man for feil typer. Man kan se i et horoskop at det man tiltrekkes av seksuelt (Mars) ikke er i samsvar med hva ens verdier er i kjærligheten (Venus). Man kan falle for den galante verdensmannen med Mars i Vekten, men har han Venus i Steinbukken så må han også være solid, tenke langsiktig, trygge fremtiden og være ambisiøs. Dette kan krasje i sammensetningen. En astrolog kan være med å sette ord på dette og gå gjennom en bevisstgjøringsprosess for hva du trenger i kjærligheten og hva du faller for. Neste gang faller du for rett mann! 

Født i Jomfruens tegn

Randi er født i september 1967 (Jomfruens tegn). Som Jomfru er hun nok både ryddig, strukturert og et ordensmenneske? tenker jeg og tar en titt inn på kontoret hennes. Ganske riktig, et stort antall papirer er nøye sortert og systematisert mellom diverse skilleark.

- Jeg liker at hver ting har sin plass, innrømmer astrologen, men påstår likevel at hun ikke har typiske av Jomfruens karaktertrekk:

- Det har sammenheng med at jeg har de syv planetene i det niende huset mitt. Hver planet er hersker over de ulike stjernetegnene, så da får jeg litt energi fra alle stjernetegnene. Det karakteristiske ved er at jeg har så mange planeter samlet i et horoskop, er at hvis det skjer noe i livet mitt, så skjer alt på en gang, og så er det stille i en periode. Slik som i høst, da alt skjedde på en gang: Jeg begynte i min nye jobb og fikk også nye oppdrag på andre fronter. Samtidig ble hele familien syke.

Randi synes å ha en utømmelig kunnskapskilde å øse av. Når hun snakker om planeter og stjernekonstellasjoner er hun tydeligvis i sitt rette element:

- I astrologien forteller planeten Merkur hvordan du kommuniserer og tenker. Har du Merkur i Væren kommuniserer du kjapt, presist og utadvendt. Lærdom tilegnes raskt og fortløpende. Har du Merkur i Skorpionen vil du ha en senere innlæringsprosess, men når jobben er gjort, sitter det! Har du Merkur i Skorpionen er du kjent for å ha ”elefanthukommelse”. Ting du lærte for 20 år siden sitter fortsatt i bakhodet ditt som kunnskap. Merkur forteller også om hva du liker å snakke om og hvilken humor du har.

#kampanje2#

Ascendanten

Randi er en utadvendt, blid og sjarmerende dame som har blitt godt mottatt av sine kollegaer. Selv gir hun en litt annen karakteristikk av seg selv:

- Jeg har ascendanten i Skorpionen, som gjør at jeg er mer Skorpion enn Jomfru. Jeg kan fremstå som litt lukket og hemmelighetsfull. Folk kan kjenne meg et helt liv uten å vite hvem jeg er. Jeg viser bare det jeg vil vise!

- Hvorfor er ascendanten så viktig?

- Hvis en astrolog gjetter på et stjernetegn, gjetter han eller hun som regel på ascendanten, som er en persons ansikt utad. Ascendanten er den rollen eller masken vi ikler oss for å vise hvem vi er. Vi spiller ulike roller, og det er ikke alltid du velger å vise hvem du oppriktig er. Det gjør du først når du kjenner en person godt. Har du for eksempel solen i første hus, så er du født veldig tidlig på morgenen, som regel mellom fem og syv her i Norge. Da er det veldig lett for folk å se hvem du virkelig er. Du viser hvem du er! Er du født på andre tidspunkt i døgnet, så gjenspeiles på en måte det stjernetegnet som er på ascendanten.

Randi innrømmer at hun elsker å gå i svart, som er typisk for en som har ascendanten i Skorpionen.

- Påvirker det oss om vi er født på sommeren eller vinteren? 

- I astrologien spiller det ingen rolle, for hvert stjernetegn har sine kvaliteter. Visste du forresten at planeten Mars er med på å påvirke hvilken treningsformer du liker og som faller naturlig for deg? spør Randi. Hun er et typisk sommermenneske, som både er glad i å gå i fjellet og være ved sjøen.

Tolkning av horoskopet

- Dagens moderne astrologi er en psykologisk tolkning av horoskopet ditt. Den ene delen går på hvem du er som person, dine talenter, evner, ressurser. Astrologi er på en måte et analyseverktøy som er på lik linje som personlighetstester, som karakteriserer hvem du er og hva du gjør, forklarer Randi.

Noen astrologer er selvlærte, noen faglærte. Det finnes ingen formell utdannelse. Hvem som helst kan kalle seg astrolog i Norge, og det er ingen beskyttet tittel.

- En god astrolog, som leverer kvalitet, ryktes fort på folkemunne. Slik får man anerkjennelse og et godt rykte. Du kan lese astrologibok etter astrologibok uten å bli en god astrolog, sier den erfarne stjernetyderen.

Hun minnes da hun hadde eksamen på astrologiskolen og måtte regne ut alle posisjoner manuelt. Det kunne ta bortimot seks timer. I dag bruker alle astrologer dataprogrammer til dette arbeidet, og i løpet av to minutter får de opp horoskopkartet. Men tolkningen må gjøres manuelt.

- Hva kjennetegner en god astrolog?

- Det avhenger av hvor god du er til å tolke horoskopet og se helheten i dette. Litt livserfaring må du også ha. Hvis du ser på horoskopet, så er det nesten som en teaterscene, der ulike skuespillere danser rundt. Så er det om å gjøre å se hvem som innehar rollene og hvem som blir dominerende.

Randi mener at det finnes mange datahoroskoper på markedet av god kvalitet:

- Et datahoroskop på 10-15 sider har mye standardtekst, som beskriver personligheten din, og du vil kunne kjenne deg igjen som menneske. Datahoroskopet klarer imidlertid ikke å gi den fulle, overordnede helheten. Du kan likevel få mye ut av det, og det kan gi deg impulser til å diskutere videre med en astrolog, som kan gi deg råd om hvordan du kan gå videre med livet ditt.

Astrologi i hverdagen

- Astrologi har et eget symbolspråk, nesten som et eget alfabet. Når to astrologer snakker sammen kan samtalen lyde omtrent slik: I dag er Månen kvadratur Merkur Pluto konjunksjon, samtidig som Jupiter er i applikerende aspekt til Neptun med opposisjon Mars retrograd. For en som ikke kjenner det astrologiske alfabetet er dette uforståelig, mens en annen astrolog vil svare i omtrent samme ordlag. For de to er betydningen selvfølgelig, mens utfordringen ligger i å oversette dette til et språk som andre forstår. Om du er en god astrolog avhenger av hvordan du anvender kunnskapen fra stjernehimmelen og om du kan oversette dette til et forståelig språk, forklarer Randi. Jeg må innrømme at det er ikke lett for et ”vanlig” menneske å forstå alle begrepene innenfor astrologien, men interessant er det uansett.

- En av tingene man følger med på som astrolog er når kommunikasjon- og handelsplaneten går baklengs på stjernehimmelen (retrograd). Det gjør den tre ganger i året ca. tre uker. Da ligger ikke alle fakta på bordet. Dette er en dårlig periode for å undertegne en kontrakt. Hvis du kjøper hus eller bil i denne perioden, kan du risikere å få en ”blåvare”, forklarer Randi og understreker at hun likevel ikke lar astrologien styre livet sitt, men hun vet hva som er god ”timing”:

- Når det er gunstige stjernekonstellasjoner på himmelen, så legger jeg ting jeg vet jeg skal kjøpe til den dagen. Det fine med astrologien er at du kan finne det rette tidspunktet for å sette i gang med ting. Den forteller deg ikke at du ikke skal gjøre ting! For eksempel utsetter jeg ikke å reise på tur.

”Som kjerringa mot strømmen”

- Hvilket stjernetegn er du? Vet du hvilket stjernetegn personen du snakker med har, er det lettere å pensle samtalen inn på interessen og temaer som vedkommende liker. Du vil lære personen fortere å kjenne med litt basiskunnskap om stjernetegnene, mener Randi.

- Er astrologien ”stueren”?

- De gamle greske filosofene var astrologer og astronomer ved siden av å være filosofer. Den gang var astrologi universitetsfag. Det gikk gradvis oppover, helt til 1400- tallet, da kristendommen satte en stopper for astrologien. Det ble forbudt å praktisere dette. Så kom den tilbake på slutten av 1700 tallet. I dag diskuteres om astrologi skal bli en vitenskap eller ikke. En gruppe er nedsatt for å prøve å få gjeninnført astrologi på universitetet her i landet. På et universitet i Skottland kan man studere astrologi.

Ifølge Randi er astrologi et av yrkene der man går ”som kjerringa mot strømmen:”

- I et industrisamfunn er kunnskap, teknologi og nye teknikker avgjørende for hvordan du lykkes, og yngre mennesker er en ressursvare med ny kompetanse. En astrolog derimot blir bedre og bedre med årene. Jo flere år med erfaring, desto større kompetanse! Astrologi er derfor ett av yrkene der du blir mer og mer verdifull etter hvert som årene går!

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Har du spørsmål, eller har lyst til å snakke med Randi, ta kontakt på epost randi@magicmagasin.no eller ring henne her!