Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Lunsj med Lilli

Var du en av de mange som så TV-programmet «Lunsj med Lilli»? Klarsynte Lilli Bendriss inviterte kjendiser til lunsj og fortrolige samtaler. Denne gang er det Magic Magasin som står for invitasjonen, og Norges kanskje mest kjente og folkekjære medium stiller velvillig opp til intervju.

Tekst: Kari Flaata Halling
Foto: Kari Flaata Halling og TVNorge

Lilli har foreslått at vi møtes på hennes favorittrestaurant Ling Ling Hakkasan på Aker brygge. Her har hun fast bord med utsikt over sjøen og Akershus festning. Hun er litt forsinket. Det var tydeligvis vanskelig å løsrive seg fra et viktig møte. Men nå er hun her, feiende flott som alltid, perfekt sminket, og klærne sitter som de skal.

- Du bare må smake Crispy Duck Salad. Den er himmelsk. Jeg spiser den hver gang jeg kommer hit, sier Lilli. Som drikke anbefaler hun en alkoholfri longdrink med pasjonsfrukt. Mens vi nyter den velsmakende lunsjen, forteller Lilli om sine evner, opplevelser og livet i medienes rampelys.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Lilli mediterer. Tom Strømnæss i bakgrunnen. Foto: TVNorge

Spirituell coach
Lilli Bendriss er et kjent ansikt på TV-skjermen. Først og fremst forbinder vi henne med Åndenes Makt, men hun har også deltatt i mange realityprogrammer. Hun ser ikke på seg selv som noen spådame, men som en spirituell coach som hjelper folk til å forstå livene sine og situasjonene de er i.

- Jeg har jo utviklet evnene mine, og hvordan jeg bruker dem, etter hvert som årene har gått. Til å begynne med var det mye innen spådom, og så ble jeg på en måte mer og mer ledet til at jeg skulle brukes som en slags sjelscoach/spirituell coach. Jeg begynner ofte der at jeg tar inn de store linjene, å se det overordna, livsmålet, altså hvilke karma man kommer inn i livet med, og hva det ligger av utfordringer i denne inkarnasjonen. Folk kommer med spesielle ting de vil jeg skal se på, og da bruker jeg evnene mine til å prøve å forstå hva som ligger i den karmiske biten og hvorfor du for eksempel er i denne problemstillingen. Det er litt mer i den gata jeg befinner meg nå, sier Lilli, som fortsatt har sin herlige sunnmørsdialekt i behold.

TV-programmer
I dag tar Lilli imot ganske få klienter, for tiden strekker ikke til. Hun driver med kurs, reiser, foredrag og har stilt opp på forskjellige TV-produksjoner, blant annet datingprogrammet «Kjendis søker kjæreste».

- Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger fra voksne kvinner som sa: - Vi er så glade for at du viser at vi ikke har gått ut på dato selv om man blir godt voksen. De syntes det var modig av meg å stille opp i programmet. Har ikke fått èn negativ tilbakemelding. Konseptet var hvordan det er å date, ikke nødvendigvis å finne en kjæreste, sier Lilli, som ikke endte opp med å bli kjæreste med noen av kandidatene. I stedet tok hun kontakt med ex kjæresten Shad fra Marokko, som hun fortsatt er sammen med.

Lilli hadde lenge lyst til å lage sitt eget TV-program, og hun var veldig fornøyd da «Lunsj med Lilli» ble en realitet. I hvert program var det en kjent personlighet som hadde lunsj med den profilerte damen:

- Det er en samtale som spinner mellom det hverdagslige og det mystiske/magiske, og det som ligger utenfor vår tredje dimensjon. Det er ikke et intervju, men vi deler tanker og opplevelser. Programmet har blitt svært godt mottatt, sier Lilli.

Lilli. Foto: Kari Flaata Halling

Stjernespråk
Lilli forteller om en betydningsfull reise, hvor hun sammen med en gruppe nordmenn og en sjaman dro til et kraftsted, et hellig fjell i Sedona:

- Mens vi står der og mediterer foran fjellet, så kommer en voldsom energi gjennom meg, og jeg kjenner at det er ord som skal komme. Der og da tenkte jeg at det passer jo ikke, for det er sjamanen og ikke jeg som skal ha hovedrollen i dag. Sjamanen senser at noe holder på å skje, så han kommer bort til meg og legger hånden på ryggen min, og da forstår jeg at jeg skal la det komme gjennom det som kommer. Til min forbauselse er det verken norske eller engelske ord. Når jeg kanaliserer i transe, kommer 99 prosent av ordene på engelsk, men denne gangen kommer det et merkelig, ukjent språk.

- Det var veldig følelsesmessig sterkt for meg å ta det gjennom. Uten at jeg forsto det der og da, fikk jeg innsikt fra sjamanen at dette er et stjernespråk, og at det vil vekke mennesker som lytter til det. Det fikk jeg bekreftet ved at jeg turte å kanalisere språket første gangen på messa på Lillestrøm, med 700 i salen. Reaksjonene til mange var så sterke at jeg tenkte at her er det noe, dette berører! Etter hvert som åra gikk, forsto jeg det var som ild i tørt gress, at dette språket plutselig begynte å komme gjennom til mange kanaler, spesielt indianerne. Hvis du går inn på nettet på «Language of light», blir det malt, det blir sunget, det blir snakka. Det er et fenomen. Jeg tenker det er i slekt med tungetale, og at tungetale på en måte var det første «Language of light». Jeg snakker fem forskjellige stjernespråk, og det er en enorm variasjon i språkene. Noen er veldig gutturale og rare, klikkelyder og sånn, andre er mer vokaler, mykt og fint, forteller Lilli med innlevelse.

- Hvorfor er nettopp du mottager av dette språket?
- Fordi jeg er en kanal, fordi jeg opplever meg selv mer og mer som et bud fra stjernene. Når jeg snakker dette språket, så bevisstgjør og vekker jeg sjeler. Du kan ikke forstå dette språket med den logiske hjernen, men det går direkte til cellene våre, og noe skjer. Det er et healende språk. Reaksjonene fra messa var mange: En hadde vondt i armen, men smertene ble borte under foredraget. En annen sa det var som å komme hjem. Noen sier de rister og skjelver, noen blir varme, noen iskalde, og noen gråter. Så folk får emosjonelle og merkelige reaksjoner. Men har aldri opplevd at noen blir redde.
   - En healer sa at du kanaliserte det du mener er deg selv i fremtiden. Stemmer det?
   - Det er også ett av språkene, ja. Jeg har møtt en skikkelse/et vesen som heter Amuzhar. I kommunikasjon med ham har jeg forstått at dette vesenet faktisk var en inkarnasjon av meg selv ca. 5000 år frem i tid.

Jan Thomas og Lilli Bendriss i «Lunsj med Lilli». Foto: TVNorge

Mediumskap
- Det er beundringsverdig å se deg som har passert 70 år så full av livskraft og vitalitet. Hvordan greier du å opprettholde energien?

- For jeg elsker livet. Det jeg gjør er lystbetont, noe jeg har lyst til å gjøre. Jeg tror jeg får veldig mye energi når jeg mediterer. Jeg mediterer ikke på en klassisk måte. Jeg bare lukker øynene og lager et stille rom inni meg, og så kjenner jeg at energiene begynner å pulsere. Jeg kommer inn i frekvensen som gir meg næring og samtidig også gir meg ord. For mange år siden skrev jeg ned veldig mye av det som kom gjennom, alt fra dikt til historier. Mine kontakter er ikke en avdød bestemor, men intelligenser fra et høyere plan. Jeg har brukt disse kontaktene mye for å hjelpe folk i kurssammenheng, forklarer Lilli.

- Jobber du som medium?
- Det gjør jeg i Åndenes Makt, men til vanlig er det ikke der jeg bruker tiden og energien min. Jeg sier ofte nei hvis noen kommer og vil ha kontakt med en avdød. Hvis det er bare det de kommer for.

- Hvilke tegn kan vi se etter i hverdagen?
- I det øyeblikket pappa døde, satt det en skjære på verandaen som begynte å gå rundt i en spiral og synge. Denne skjæra har kommet og besøkt meg i situasjoner hvor jeg ofte har tenkt på pappa eller han kommer med en beskjed til meg. For meg er det et tegn på at det er pappa som er på besøk, sier Lilli og legger til:

- Det kan også være at vi strever med et spørsmål, og så får vi plutselig en innskytelse at vi skal ta en bestemt bok og sette oss til å lese. I boka finner vi svaret på det vi grubla på. Er man ikke bevisst, så tenker man: Gud, så rart! Er man bevisst, så sier man: Tusen takk!

Indre ro
Ifølge Lilli har alt en bevissthet, også hennes Mercedes Benz CLS, som står trygt parkert i restaurantens garasjehus:

- Jeg snakker med bilen min. Den er komfortabel. Jeg hadde lenge som målsetning at hvis jeg har økonomisk anledning til det, så anskaffer jeg meg en skikkelig bil. Den jeg har nå er fjorårets modell, sort med kremhvite skinnseter. Også rattet er kremhvitt. Jeg elsker bilen min. Den bringer meg trygt frem over alt.

- Så du føler deg beskyttet når du sitter bak rattet?
- Det føler jeg egentlig samme hvor jeg beveger meg. Jeg er veldig trygg. Jeg har en sånn indre ro på at det som skjer, skal få lov til å skje. Jeg driver ikke med ritualer for å beskytte meg. Jeg gjør sikkert alt feil, svarer hun og ler.

Foto: TVNorge

Sterk opplevelse
- Mange godt voksne tenker på døden og hva som venter etterpå. Gjør du det?
   - Nei, for meg er det liksom så opplagt. Jeg forsvinner ikke, jeg våkner opp i en ny bevissthet. Jeg tenker at sånn og sånn vil jeg ha det når jeg våkner opp, prøver og styre det litt. Mange er redde for å dø, men jeg har en veldig ro på meg at det vil bli en kjempefin opplevelse. Så får jeg sondere terrenget litt, før jeg kommer tilbake i ny form, sier Lilli spøkefullt. For hun tror på gjenfødelse. Alt annet ville vært meningsløst. - Jeg har god åndelig hjelp, men de kan ikke gjøre jobben for meg. Det må jeg gjøre selv, legger hun til.

- Har du noen eksempler på dette?
   - Det var spesielt i en periode hvor det var veldig tøft i livet mitt med konkurs og separasjon, hvor jeg følte meg veldig svak og kraftløs. Jeg har en liten historie fra Sedona. Jeg sitter og mediterer, og så kommer inn en kvinnelig skikkelse, en indianerkvinne. Etterpå forstår jeg at det er White Buffalo Calf Woman (kalvekvinne), som er gudinnen i indianerfilosofien. Hun viste meg to fjelltopper. Skyggene falt på en måte slik at jeg følte den ene fjelltoppen representerte en mann som var tynget av noe, og en kvinne med slør over ansiktet. Et merkelig bilde. Jeg tenkte at jeg har mistet kraften min, jeg er tilsløret, og at mannen på en måte er lei av kampen, lei av å være den sterke og bære alle byrdene. Så ble jeg ledet til å gå opp i fjellsiden, for det lå ei lita kirke der. Jeg tenkte at jeg skal få et svar her. Jeg gikk inn i kirka, og der lå det en kjempebibel oppslått. Jeg går bort til denne bibelen og setter fingeren tilfeldig på et sted i boka. Og så leser jeg: And God commanded his angels to protect you, to lift your foot so that it should not hit the stone. Jeg tenkte: - Lilly, ikke vær redd. Ikke vær motløs. Det ordner seg. Du er sterk, du har hjelp. De er rundt deg, selv om du ikke ser dem. Den gangen var det for meg et direkte svar.

Familiekjær
Familien er veldig viktig for Lilli. Hun har god kontakt med sine tre barn og er i dag både farmor og mormor:

- To av barnebarna mine er i Los Angeles. Familien bor der fast, men jeg er reiser over to, tre ganger i året, og de besøker meg i Norge eller Spania. Minste barnebarnet mitt Leo er seks år, og han ser jeg ofte. Jeg henter ham på skolen innimellom, og han overnatter hos meg dann og vann. Så har jeg to praktfulle jenter som er 19 og 20 år. De lever sine egne liv, og vi har mindre kontakt, sier Lilli og tar et raskt kikk på klokken. Leo skal hun passe i dag.

- Jeg og Åse, søsteren min, har et vidunderlig forhold. Vi har aldri krangla. Utseendemessig er vi ganske like. Hun er en lys utgave av meg. Tidligere var hun meget skeptisk til det jeg gjorde, men hun så jo etter hvert at dette ikke var noe tull. Men så utdannet hun seg til helsecoach og åpna opp mer og mer. I dag er hun like medial som meg og har vært med meg på private husrens. Åse starta mediumskole sammen med en kollega for et par år siden.

- Jeg har hatt alt for lite tid til venner. Selv om jeg har mye energi, så er jeg sliten på kvelden. Og så har jeg jo prioritert min venn. Han er i Marokko. Du tenker annerledes når du er 73 enn 43. Jeg trenger min frihet til å reise og gjøre det jeg vil. Jeg tror at livsvitalitet, glede, det å være nysgjerrig på ting og ha planer, er med på å holde en oppe.

- Hva gjør du for å holde deg så «fresh» og fin?
- Jeg har alltid vært opptatt av det ytre. Jeg har lagt veldig stor vekt på å stelle meg, og det gjelder alt fra hud til hår. Det som fungerer for meg er å ta regelmessig medisinsk hudpeeling, som fjerner de gamle hudcellene og holder huden ung. Litt botox i pannen. Viktig å fjerne all sminke før du legger deg om kvelden, gir hun som et godt tips.

Kari Flaata Halling og Lilli Bendriss.

Om å åpne opp
- Mange opplever at før de åpner opp for evnene sine, så er det en sterk energi som går gjennom kroppen, og det kan frembringe visse symptomer, som krampe i musklene. Jeg opplevde selv at jeg var veldig utmattet, og hadde fått begynnende celleforandring, men etter at jeg åpnet opp, var jeg ikke syk mer, forteller Lilli, som ved flere anledninger har snakket om hvordan en enkel akupunkturnål gjorde sitt til at hun åpnet opp for evnene sine: - Jeg hadde fått akupunkturbehandling over mange måneder, og akupunktøren så at jeg hadde denne krafta og forsøkte på en måte å slippe den fri.

- Var du redd for å slippe den fri?
- Jeg visste jo ikke hva han gjorde, og hva han jobba med. At ting er fryktbasert, og at man holder igjen for noe som er ukjent, er vel kanskje også naturlig, tenker jeg. Men det ser jeg jo på kursa jeg holder, at hvis folk tør å miste kontrollen og la krafta strømme gjennom seg, så er det en utrolig lettelse og glede de opplever etterpå.

- Har du noen råd til andre med spesielle evner?
- Mange har kommet til meg og spurt hva de skal gjøre med det. I dag er det mange som åpner opp for det ikke fysiske, og da er det viktig å komme i kontakt med noen eller noe som gir trygghet. Det har kommet en del skoler etter hvert. Du har Paradigme Akademiet og Healerskolen, der jeg selv var med og underviste mange år tilbake. Når du går inn i en skolesetting, enten her eller på andre skoler, så får du en trygghet, du lærer å forstå hva disse evnene er og hvordan du skal bruke dem ovenfor andre. Jeg tror at det etter hvert vil bli mer vanlig å avlegge en eksamen, som det er i England, og det vil luke bort de useriøse aktørene. Kunnskap er makt. Det flommer over av gode kanaliserte bøker, filosofiske bøker, tanker i tiden. «Guddommelige samtaler» av Donald Walch er fantastisk.  

Flere gode råd
Mange har evner og opplever ting de ikke kan forklare. Lilli oppfordrer folk til å tørre å ta kontakt med andre i samme situasjon:

- Jeg opplever at mange sitter mye alene, føler og kjenner på ting. Mine guider sier til meg: You must find your star family! Dere må komme sammen. Nå er det ikke tid for å isolere seg. Jeg anbefaler at dere oppretter grupper, for eksempel kan dere avertere på Facebook og invitere til diskusjonskveld eller meditasjonskveld. I en sirkel vil du kjenne deg beriket og få mer energi. Jeg anbefaler også å gå på kurs, men det koster penger, og ikke alle ser seg råd til dette. Men det er gratis å komme sammen på privat basis, trene på hverandre for eksempel ved å legge kort, eller man kan lese og diskutere alternative bøker. Jeg skulle ønske at man kunne gi kurs gratis, men vi skal alle leve og betale våre regninger.

Lilli blir et øyeblikk alvorlig og fortsetter:
- Vi lever i en tid med stor uro. Mange er redde. De er redde for miljøet. De er redde for krig. Det virker som om ting strammes inn, akkurat som om vi blir mer kontrollert. Vi står nesten alene i en opprørt sjø. Husk at hvis alle tenker frykt, har det du er redd for en tendens til å manifistere seg. Jeg føler det er viktig å stå samlet og sende ut håp, kjærlighet og positive tanker. Vi må bli bevisste og glade i oss selv. Det er et budskap jeg har lyst til å gi. Ta vare på jorda, men ta også vare på deg selv!

Med disse tankevekkende ordene er vår tilmålte tid forbi. Lilli takker for lunsjen og haster av sted for å hente barnebarnet sitt. Etterfulgt av et par andre avtaler. Slik er hverdagen for Lilli Bendriss, Norges kanskje mest kjente og folkekjære medium.


ETTERORD: Dette intervjuet ble foretatt 18.6.19. Etter at vi fikk coronakrisen, er mange av aktivitetene og reisene Lilli snakker om lagt på is. Bli oppdatert på www.lillibendriss.com


NYTT FRA LILLI:
12 nye episoder (sesong 2) av «Lunsj med Lilli» ble sendt på Dplay 3. juni, og kommer på TVNorge i slutten av september, samtidig med nye episoder av Åndenes Makt. Ellers har Lilli startet podcast med Camillo Løken (medforfatter til boken «Du er klarsynt»). Podcasten heter «Ånd og Vitenskap» og ligger på de vanlige podcast-plattformene.  – Corona-krisen er for meg åpningen for å aktivere bevissthetsskiftet, og det ligger en kanalisering fra meg rundt temaet på www.andogvitenskap.no,
avslutter Lilli.

Tips en venn på e-post