Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Luna er klarsynt, spirituell livsveileder

Luna har gått livets skole på godt og vondt. I dag bruker hun sine evner og erfaringer til å hjelpe andre. Den klarsynte damen har base i Spania, der hun jobber for Magic Circle og tar imot folk som ønsker å kombinere en ”sydentur” med bevisstgjøring og energibehandling.

Tips en venn på e-postTekst: Kari Flaata Halling Foto: Privat

Liv Airin Fragaat, eller Luna som hun kaller seg ”på linja” hos Magic Circle, er egentlig fra Skedsmokorset utenfor Oslo. I følge henne selv er hun stolt av det. Nå tilbringer hun det meste av året i Spania, der hun i rolige og harmoniske omgivelser jobber for Magic Circle. Her kan hun senke skuldrene og leve, på en helt annen måte enn hjemme i Norge.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

- Jeg har alltid vært et annerledes barn, som har stått på utsiden. Jeg kan huske veldig langt tilbake, fra jeg var liten, hvordan jeg analyserte folk: Hva er det som gjør at det er bindinger mellom mennesker? Hvorfor oppstår konflikter? Jeg var et sensitivt barn og leste folk og situasjoner veldig tidlig. Fordi jeg ønsket å styre all ubalanse som jeg følte på en måte lå et sted, ville jeg gjerne ha alt gjennom meg, slik at jeg kunne ha kontroll på det. Jeg var familiens klovn og urokråke i alle sammenhenger, og var også veldig urolig på skolen. Som ungdom var jeg utagerende og mye syk. Det har vært mange ytterpunkter i livet, forteller den trivelige damen. 

Opp gjennom årene har hun gjennomgått en indre prosess, og ting har falt på plass i livet hennes. Hun har roet seg ned, men er fortsatt nysgjerrig av natur og ønsker å oppleve ting:
- Jeg har forsøkt meg på dykking, klatring i fjellvegg og klatrevegg, men det falt ikke helt i smak. Derimot har jeg hoppet tre ganger i fallskjerm (tandemhopp), noe jeg nok kommer til å gjøre flere ganger, sier ”guttejenta” Luna. 

Vendepunktet

026[2][1] (1)
Luna liker utfordringer. Her gjør hun seg klar til fallskjermhopping i Murcia, Spania.

- Evnene til å se ting kom etter at mamma døde. Jeg visste at det var noen i familien som skulle dø, så jeg ringte til mamma og sa at jeg hadde fått et syn og spurte hvordan det gikk med farmor. Det var mest nærliggende at det var henne det gjaldt. Men det var mamma, ikke farmor! Mamma hadde fått vite at hun hadde kreft tre uker før hun døde. 12 timer etter at hun døde kom mamma og satte seg på sengekanten min. Hun var veldig fysisk til stede. Det var en snodig opplevelse. Jeg knakk helt sammen da hun døde, for det var eneste holdepunktet jeg hadde da. Jeg lå og hikstet, men da jeg så henne, ble jeg helt rolig. Mamma så på meg og sa: - Nå drar jeg, men jeg vil alltid være rundt deg uansett! Hun skulle vise meg at det er mer mellom himmel og jord. Jeg har hatt henne fysisk to ganger på besøk etterpå, men føler hun er med meg hele tiden, forteller Luna.

Året etter at hennes egen mor gikk bort, ble Luna mor til Kenneth. Etter fødselen fikk hun en migreneartet hodepine, som kalles Hortens, og som også defineres som ”selvmordshodepine”. Luna kan forstå hvorfor. Ifølge henne selv var det et lite helvete når det sto på som verst. Hun var tvunget til å tenke gjennom livet sitt:
- Jeg hadde fått til livet mitt slik alle forventet at det skulle være: Jeg hadde blitt mamma, var arbeidstager med god jobb og god økonomi, eide rekkehus, men så var det tydeligvis likevel ikke bra nok, for jeg var dårlig. Da måtte jeg begynne å se livet fra en annen side. I Norge er det et høyt stressnivå, og som den sensitive personen jeg er, var det nok det jeg ble preget av!
Det endte med at Luna fikk lov til å reise til Spania med Aetat midler. Hun var der en periode og fant ut av livet sitt.
- Jeg skjønte at det handler om å begynne å gjøre ting på en helt annen måte. Jeg var på en måte heldig at jeg ble så dårlig! Den skrekkelige hodepinen slapp taket da jeg flyttet til Spania. Hadde to perioder med hodepine, ellers har jeg vært helt fin. Jeg tror det handler om at jeg kom ut av A4 mønsteret. Det var en helt annen energi i Spania, og jeg kunne senke skuldrene litt mer, forteller den blide og utadvendte damen. Hun utstråler livsglede og kjærlighet. Ingen kan ane hva hun på det personlige planet har gått gjennom, og livskrisene hun har vært gjennom.

En spesiell opplevelse

Luna kommuniserer lett med mennesker hun har rundt seg. Det er ikke mange spørsmål jeg behøver å stille, for når hun har kommet i flyten, er historiene der på løpende bånd. Hun tar en slurk av kaffen. Plutselig kommer hun på en episode før hun flyttet til Spania. Hun var dårlig, men hadde gode perioder innimellom:
- Jeg vurderte å flytte sammen med ei venninne, slik at vi kunne dele litt på rollene, se etter barna for hverandre osv. Vi hadde bestemt oss for å reise opp til Flisa for å se på et småbruk. Jeg fikk for meg at vi skulle ta en avstikker til Kongsvinger. Mens vi kjører over broen, ser jeg festningen og sier: - Dit må vi bare! Jeg hadde på følelsen at noe skulle skje der oppe, men jeg visste ikke hva. På festningsvollen ser jeg plutselig ei dame, det vil si bare bysten av ei dame, som sier: - Nå må du hjelpe meg. Jeg holder på å drukne! Damen var like virkelig som de gangene jeg så mamma.
To dager senere ble Luna veldig overrasket da hun tittet ned i en lysestake, der lyset hadde brent helt ned. Bare litt av veken lå igjen. Plutselig fikk hun øye på en stein som lå i lysestaken, og den hadde ikke vært der tidligere:
- Steinen så ut som en bavian. Jeg vet at bavianen er symbolet på solguden Ra i egyptisk mytologi. Denne hendelsen fant sted i påsken, og året etter, nyttårsaften 2000, reiste jeg på et Nilencruise med hele familien. Etter at jeg fant steinen, hadde jeg lest en del om egyptisk mytologi, og her sto det blant annet om en skattekiste: Kisten til mye av kunnskapen ligger på bunnen av Nilen. Mens guiden fortalte under båtturen, så opplevde vi stjerneskudd feil vei. De gikk fra elva og oppover. Det regnet, og guiden sa at han aldri hadde opplevd et vær som dette her.  Det høres rart ut, men jeg vet at dette har en sammenheng med steinen i lysestaken!

Ble veiledet

058[2][1] (1)
 I Spania har det blitt mange turer, både med venner og hunder. Her er Luna sammen med venninnen Beate Hanøy og hunden Lukas. Lunas hund heter Santo.

- Jeg er veldig knyttet til magi og mystikk, og måneguden Tot fra egyptisk mytologi står for magi og mystikk. Før jeg reiste på den fantastiske reisen til Egypt, hadde jeg bevisst bestemt meg for å finne ut hva som lå i denne reisen. Her fikk jeg en nærhet til Tot. Da jeg startet på linja hos Magic Circle, kunne jeg ikke bruke mitt eget navn, for det var allerede ei som het Liv der. Jeg måtte finne på noe annet. Jeg stilte meg selv et spørsmål hva jeg skulle hete, og da kom Tot inn og ga meg navnet Luna, som betyr måne, forteller den spennende damen.
- Kan du si litt om månekraftens påvirkning på mennesker?
- Det er veldig individuelt. Noen er mer påvirkelig enn andre, særlig de som er født i vanntegn, som er mye mer ”bevegelige” enn det andre er. Men jeg personlig har nok ikke merket noe spesielt og sover godt til tross for at det er fullmåne, svarer Luna.
Da Luna var syk, hadde hun ikke tid til å kjenne på evnene sine. Hun hadde mer enn nok med å overleve, hadde sterke smerter og gikk på medisiner.
- Det var etter at jeg flyttet til Spania at jeg virkelig fikk tilgang til evnene mine. Det virket nesten som om jeg ble veiledet til å begynne å ta meg selv på alvor. Jeg begynte å lete etter meningen med livet, torde å stille spørsmål og gå i dybden på meg selv, leste bøker osv. Jeg jobbet regelmessig med meg selv og skrev bevisst ned hva jeg skulle jobbe med dag for dag. Det kunne være ensomhet, egenrådighet, hva betyr det å være energityv osv. En dag sa venninnen min: - Vet du hva, skal du mene noe med det, må du sette av tid til å reflektere over det du faktisk jobber med. Det er ikke bare å kaste seg over et nytt tema gang på gang. I en meditasjon kom plutselig en veileder inn i hodet mitt, som dro meg med til et undervisningsrom. Han hang opp to ting på en klype og sa: Dette er én ting og dette er én ting. Det som er mellom skal du konsentrere deg om! Da begynte jeg å få en del oppgaver å gjøre, og jeg fikk frem disse metodene her, sier Luna og gir eksempel på hvordan man bruker numerologi, eller nummerveiledning som hun selv kaller teknikken hun bruker.
Når Luna er på linja hos Magic Circle, spør hun alltid etter personens fødselsdato. Det forteller henne noe om karakteristikken av et menneske. Det kan være mange nyanser her. 

Åndelig undervisning

- Den åndelige veilederen, som jeg opplever at kaller seg Zarakas, har vært med meg i seks år og viser seg stadig når han skal dra meg litt i øra, sier Luna spøkefullt og legger til:
- Zarakas har undervist meg jevnt og trutt, slik at jeg i dag har blitt forfremmet til lærerværelset! Han er en av de som ”står i døra”, men det er også snakk om flere veiledere, som er på et enda høyere nivå!

Det er så sterkt å snakke om at hun nesten får tårer i øynene. Det handler om masse energier. Men hun henter seg inn og fortsetter:
- Da jeg kom i ”opplæring," fikk jeg fram noen metoder som nå brukes i samtalene for å fjerne blokkeringer og begrensinger. Jeg jobber med bilder og symboler for å skape endring der det ellers står litt fast. Noen ganger når vi står i endringsprosesser så hender det at følelsene blokkerer for videre endring på eventuelle temaer. Da er det svært effektivt å bruke andre metoder for å "lure" fram en forandring. Dette er en metode som jeg opplever som svært effektivt. I tillegg til dette ble jeg også opplært til å håndtere/behandle energifeltet og kroppens energibaner. Jeg synes det er veldig spennende å jobbe med kundene, da det stadig dukker opp nye energier og måter å jobbe på. Ingen er like, og det merkes også når jeg behandler. Jeg har noen grunngrep, men utover det blir jeg veiledet individuelt pr. kunde. Jeg liker utvikling, så derfor liker jeg denne jobben så godt!

Spirituell veiledning

roy7
Glade turvenninner! Luna t.h.

I løpet av et år bor Luna mer i Spania enn i Norge, nærmere bestemt i Alfa Del Pi, i nærheten av Benidorm. Her har hun vært i 12 år og jobber daglig ”på linja” hos Magic Circle. Hun er også engasjert på andre områder i Spania. Sammen med to andre er hun initiativtaker til etableringen av den første norske Frivilligsentralen utenfor Norges grenser:
- Bakgrunnen for dette er at jeg gjennom mine til da åtte år i Spania så behovet for et tilbud for de mange nordmennene som bor der. Det er slik at mange er uten familienettverk og trenger noen å føle trygghet hos. Det håper jeg noen har funnet i Frivilligsentralen. Dette er en møteplass for frivillige og et kontaktpunkt for enslige!
Luna mener at å vise medmenneskelighet og kjærlighet gjenspeiler den nye tiden vi er inne i. Hun er glad for å kunne hjelpe mennesker på forskjellige måter. Som klarsynt og spirituell veileder hjelper Luna deg til å finne deg selv, gjennom intuisjon og veiledning fra hjelpere. Ved bevisst å jobbe med energier, oppnås raske forandringer i livet:
- Når jeg jobber ”på linja” hos Magic Circle, og vedkommende spør meg om ting, så stiller jeg spørsmålet videre til mine åndelige hjelpere og veiledere og får svar. Noen ganger får jeg opp bilder. Det hender også at folk spør om kontakt med avdøde. Jeg går inn på et høyere nivå. Noen ganger er det nesten som om jeg står i en stor sal. Når jeg får navnet og fødselsdato på kunden, så ber jeg de i salen reise seg så jeg vet hvem som er sjela til vedkommende. Noen ganger opplever jeg at det er familiemedlemmer som kommer inn og gir klare signaler. Noen er personligheter, og noen er del av et system. Jeg har ikke brukt så mye tid på å definere hvem som er mine hjelpere!
- Hva liker du mest å jobbe med?
- Jeg er veldig glad i spirituell livsveiledning! Det er kjempegøy å kunne veilede folk til å finne den rette veien i livet. Det har noe med å plassere seg selv på høyde med sitt eget potensial. En av de største utfordringene vi har i dette livet, er jo avvisningsfølelsen. Redsel for å bli avvist og ikke være bra nok er knyttet direkte til overlevelsesinstinktet og det å være menneske. Det er det som hemmer deg hele veien, sier den kunnskapsrike damen.

Meningsfull jobb

I 10 år drev Luna en organisasjon for å bedre vilkårene for folk som har det vanskelig. Det var tungt å jobbe med store grupper mot myndighetene, og i stedet valgte hun å jobbe med enkeltpersoner og små grupper. Hun arbeidet blant annet med veiledning for ungdom og psykisk syke, rusmisbrukere og barnehjemsbarn. Hun har også jobbet mye med foreldrekonsultasjoner.
- Barn i barneverninstitusjoner har hatt så mange kriser i ung alder at de har kanalene sine åpne i mye større grad, og det kan jo være et problem, for institusjonene er jo ikke klare for å tenke utradisjonelt, mener Luna. Selv om mye av tiden hennes går med til dette, synes hun det er utrolig meningsfullt å hjelpe andre.
- Å veilede bare ”det menneskelige”, uten å ta med det større perspektivet, blir for ensidig, derfor er jeg nødt til å bruke klarsynet og medium verktøyet for å få folk til å bevege seg inn i et større perspektiv i livet sitt! Og det opplever jeg at jeg er god på!
Luna har gått diverse kurs. Hun fikk tittelen healingmaster i 2001 gjennom Melchizedek metoden, tok Personal mastery i 2008 og Adwanced leadership samme år. Dette nevner hun ikke for at tittelen er så viktig, men hun har opplevd at det å ta ansvar for seg selv og egen utvikling virkelig kan gi resultater. Mye av tingene hun har lært gjennom kursene bruker hun også i arbeidet med andre mennesker.
- Hvordan bruker du din intuisjon?
- Intuisjon er en følelse som er knyttet til kilden i deg selv, tenker jeg. Hvis jeg selv er i balanse, er det mye lettere for meg å bruke intuisjonen min. Hvis jeg er i ubalanse, så funker ikke intuisjonen like godt. Når jeg snakker om å jobbe på intuisjon, så mener jeg at jeg kaster meg på den bølgen som er naturlig å gå inn på. Jeg overgir meg litt til det jeg driver med og er en del av, forklarer Luna, som også kan gi råd og veiledning til foreldre som har høysensitive barn. Hun har lang erfaring ettersom hun selv har vært et sensitivt barn og har et sensitivt barn selv, sønnen Kenneth, som i dag er 23 år:
- Det ga seg tydelig utslag på skolen. Han klarte ikke ubalanse i klasserommet og klarte ikke urettferdige lærere. Han reagerte sterkt på dette, og det gjorde at han ble litt slik som meg selv. For å hjelpe ham, gjorde jeg alt jeg kunne for å få all energien gjennom meg, for da hadde jeg kontroll!  

Sensitive barn

083[2][1] (1)
Luna lever det gode liv i Spania. Her inntar hun lunsj sammen med venninnen Beate Hanøy..

- Barn som er født etter 1997 lever ikke etter de laveste chakraene. De har derfor ikke de naturlige sperrene. Det vil bli født barn med evner i mye større grad, eller de har ikke evnen til å lukke for evnene sine på samme måte som den forrige generasjonen hadde. De barna som fødes nå, fødes inn i den nye energien som er etablert, uten de begrensningene som vi har hatt tidligere. Det er mye de barna kommer med, som vi ikke kjenner igjen fra før. Det betyr ikke at vi skal presse dem inn i vårt ”system”. Vi må tørre å utvide horisonten vår. Det vi gjør i systemet i dag er at vi skal presse alle inn i samme mønster, fordi det er lett å håndtere samfunnsmessig. På sikt er dette en veldig dårlig investering, for det blir mye syke folk, psykisk og fysisk! Sensitive barn har kommet for å bli!
Luna blir opprømt mens hun snakker. Det er tydelig at disse tingene opptar henne mye.
- I våre dager snakkes det mye om indigo- og krystallbarn. Kan du si litt om dette?
Luna vil ikke gi seg ut på hva forskjellen er mellom disse barna, men kan si litt om hvordan det oppleves å være et annerledes barn:
- Mange barn som vokser opp i dag kan være spesielt sensitive eller i ubalanse, og vi er raske til å sykeliggjøre barnet og gi dem diagnoser, for eksempel ADHD og Asbergers syndrom. Det handler også om at vi ikke har nok kunnskap. Sett fra et morsperspektiv, når hun opplever at et barn er annerledes, er hun livredd for at barnet blir utstøtt, og hun gjør alt hun kan for å få barnet inn på et spor som kanskje ikke passer barnet, men deg som mor!
Luna mener at i stedet burde vi tilnærme oss barnet og se hva det er som er så spennende og annerledes ved det:
- Vi utvikler oss hele tiden som mennesker. Barn er mer åpne i dag, og vi må være positivt nysgjerrig på hva det handler om. Det handler om behovet for å bli sett. Hvis vi ikke kan se barnet som det er, men lager det til det vi ønsker det skal være, så ser vi ikke barnet, bare vårt eget behov!

Tidligere liv

- Da Kenneth var liten, hadde han en periode hvor han sa mange ganger: - Du mamma, da jeg levde før….Jeg kom ham i møte med å spørre: - Hva var det som skjedde da du levde før? Jeg husker at jeg fikk kjeft av faren min som lurte på hvordan jeg kunne gi slik vranglære til min sønn. Da svarte jeg: - Hvem av oss kom derfra sist? Var det du, jeg eller han? Det er han som kom sist. Kanskje vi skulle høre mer på han når det gjelder disse tingene?
I dag har sønnen et svært åpent sinn, og de to har mange dype samtaler.
- Kan du se tidligere liv?
- Ja, jeg kan gå inn i det. Vi har noen av de samme utfordringene i dette livet som vi har hatt før, svarer Luna. For øvrig er hun veldig engasjert i livet her og nå, men hun er også opptatt av ”den nye tiden”, at vi går inn i en ny bevissthet og nye energier:
- Gjennom samtaler, veiledning og energibalansering er det fullt mulig å frigjøre begrensningene vi har og forløse vårt egentlige potensial. Alle mennesker åpnes opp. Det er forskjellige stadier, og du får ikke mer enn du takler. Hvor langt du åpnes opp, er avhengig av hvor langt du er villig til å gå! svarer den erfarne terapeuten.

Med Spania som endringsarena

Luna synes det er forferdelig at mange fortsatt ikke tør å stå frem med evnene sine. Hun gir oss et eksempel:
- Ei dame på 22 år ringte meg. Hun hadde vært tvangsmedisinert av psykiatrien siden hun var 14 år fordi hun hadde syner. Da jeg kom i kontakt med henne, var hun bare så livredd. Hun hadde begynt å trappe ned på medisinene sine selv, for å være i stand til å kjenne på følelser igjen. Da begynte også synene hennes å komme tilbake. Hun var livredd for å gå til familien eller legen, fordi hun var redd for å bli tvangsinnlagt igjen.
Luna lærer folk å leve med evnene sine og gir råd hva de kan brukes til.
- Det vi har gjort feil til nå, og som vi må innse, er at vi må åpne opp for litt andre ting. Dessverre er ikke vårt samfunn i dag åpent for fleksibilitet. Jeg jobber med å bruke Spania som en endringsarena, for det er mye lettere å få folk ut av et hverdagsmønster og jobbe med endringer når du får en helt annen arena. Det åpner på en annen måte. Det er noe med at man innstiller seg på nye inntrykk med en gang man setter seg på et fly, sier Luna, som tar i mot folk som ønsker å kombinere en "sydentur" med bevisstgjøring og energibehandlinger:
- Jeg har hatt både enkeltpersoner, familie og grupper. Akkurat nå jobber jeg med en kollega for å legge opp en "dametur" nå i våres, hvor det blir lagt inn opplevelser ved siden av bevisstgjøring. Håper at flere tar kontakt, som har behov for veiledning!

Fikk hjelp av Luna

Først vil jeg bare si at dette mennesket er utrolig tilstede, oppmerksom, flink rådgiver, og mest av alt kan hun se hva som kommer til å skje i nærmeste framtid.

Ett av mange eksempler er da min mann og jeg i fjor høst var på jakt etter ny bolig. Ettersom vi bor på en liten plass, var det vanskelig for oss å finne den boligen vi ønsket. Etter mange visninger, ringte jeg til Luna. - Hva kan jeg hjelpe deg med i dag? spurte Luna med den mest hyggelige stemmen jeg vet om.
Jeg forklarte henne vår situasjon angående hus. Hun svarte raskt: - Jo min venn, her er det huskjøp i nærmeste framtid! Hun fortsatte veldig engasjert: - Dette huset ligger en plass som du/dere kanskje ikke har tenkt på. Det ligger ca. 6 kilometer fra der dere bor nå, oppe på en liten topp med sjøutsikt på høyre side. Jeg undret på hvor dette kunne være. Så spurte jeg om vi kom til å feire jul i dette huset, noe hun bekreftet. Jeg takket for samtalen, og engasjerte meg veldig i å finne dette huset. Jeg besøkte finn.no flere ganger om dagen frem til 1. november. Da fant vi huset,
6,2 km fra der vi bodde, på er plass vi ikke hadde tenkt på. Det ligger i en blindvei på en topp med sjøutsikt på høyre side. Og vi har feiret våres første jul i huset.
Så Luna hadde nok en gang rett i sin synske forklaring. Fantastisk.

”En fra Egersund” 

Slik blir 2024 for deg! Bestill et personlig årshoroskop