Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Livets verdier lever hinsides det fysiske livet

Når vi vender oss innover, finner vi oss selv i en annen virkelighet enn kun det fysiske livet. Det er et sprudlende liv av aktivitet som setter i gang kreativiteten, inspirasjonen og nysgjerrigheten i oss.

Jeg er genio. Jeg har levd av tegning og oljemalerier som profesjonell kunstner, gjennom hele mitt liv. Er nå tilbake i Norge etter 21 år i utlandet. Jeg er født og oppvokst på Rjukan, i Telemark, en trang dal mellom fjellene i begynnelsen av Hardangervidda.

Da jeg var 6 år, fikk jeg endelig mast meg til å begynne i guttemusikken, for jeg ivret etter å uttrykke meg med musikk. Dirigenten i guttemusikken kom hjem til meg og mine foreldre, og det blei enighet om at, siden jeg var så liten, kunne jeg begynne med en liten pikkolofløyte. Jeg fortatte videre med lilletromme og rytmer. Jeg klarte ikke å holde meg unna tegning, og begynte å tegne i 8/9 års alderen.

Fra barndom til kunstens verden

Det var ikke godt å bo hjemme, da min far var en kontrollør med ordre og juling som oppdragelse, kontroll og vold. I 18/19 års alderen, da jeg var ferdig med skoler, flyktet jeg til Herøya, hvor jeg bodde i brakke og jobbet i ‘Lillehelvete’ på Hydro. Deretter Porsgrunn og Skien, hvor jeg bodde på hybel og arbeidet som lastebilsjåfør for en Jernia butikk. Jeg, og en kamerat, dro til København på dekoratørskole i ett år.

Tilbake i Norge igjen, begynte jeg å male i sammen men en kamerat som bodde like ved hybelen jeg leide. Det var da jeg blei helt vill som en propell … etter å male og male, og bare male og male.

Ut i verden – så tilbake til kunsten

Jeg ville oppleve verden og do til sjøs. Afrika og Europa, og deretter 3 jordomseilinger. Etterpå ble jeg innkalt til marinen. Da jeg kom tilbake til Rjukan, greide jeg ikke å være hjemme, og tok min billige kassegitar og en skulderveske med T-skjorter og underbukser, pluss tegne/skriveblokk, blyant, kulepenn og tusjpenner, for skriving og tegning, og haiket avgårde på motorveiene.

Det ble etter hvert hver sommer med haiking, brukte tommelen flittig, som trubadur i Norge og Danmark. Spilte og sang egne viser på torg, gågater, barer, klubber og festivaler. Sov i nærheten av motorveiene jeg haiket på, og i byer sov jeg i parker. Da vinteren krøp innover, dro jeg hjem til Rjukan, hvor jeg malte malerier på kveldene og nettene, mens mine foreldre sov, og sov selv på formiddagene. Nye sommere og vintre i samme duren, til jeg flyttet til Oslo, hvor jeg kastet meg over bare å male.

Kunst som levebrød

Jeg fant frem til kunsthandlere i Oslo og Oslo området, hvor jeg solgte mine naturalistiske malerier. Og oppkjøpere kom etter hvert til atelieret mitt og kjøpte malerier, naturalistiske, som de dro rundt i Norge og solgte på markeder. Jeg var spinnvill etter å male, og kunne male opp til 20 timer i døgnet, med små matpauser og lite søvn. En pensel i den ene hånden og en skive brød i den andre. Det var nok til livsopphold for meg, min daværende kone, og min lille datter. Vi bodde en kort tid i Asker, før vi flyttet tilbake til Oslo.

Den spirituelle virkeligheten

Mitt første maleri av en spirituell hjelper, malte jeg etter å ha besøkt en kvinne i Drammen som var healer og clairvoyant. Hun hadde ligget på ryggen i stua og gikk innover i seg selv, da hun fikk besøk av en av sine hjelpere, som sa at hun måtte si til meg at jeg måtte begynne å male hjelpere. Den påfølgende natten opplevde jeg å falle nedover og nedover i et endeløst sort hull. Jeg forstod at jeg hadde gått inn i en sterk transformasjon, for å fokusere det spirituelle. Den første jeg malte, var en av hennes hjelpere. Senere fortsatte jeg med hjelpere, i tegning og maling.

Hovedinntekten min var naturalistiske oljemalerier, men inntektene fra hjelperbildene var også kjærkomment. Det ble skilsmisse, og jeg fikk ansvaret for min datter, som gikk på skolen. Etter mange år, traff jeg genia, som kanaliserte skrift og tegninger fra sine hjelpere. Vi flyttet i sammen. Etter 4/5 år reiste vi til Spania, og bosatte oss der. Ett år etter reiste vi til London, England, og bosatte oss der. Der ble vi i 20 år. Jeg fortsatte med å tegne hjelpere for de som ønsket det.

Så tilbake til Norge. Har begynt å tegne og male hjelpere igjen. Det var godt å bruke pensler igjen.

Spirituelle hjelpere/guider som trygghet

Jeg tegner i pastell, og maler med oljemaling. Tegningene tegner jeg i A3 format. Oljemaleriene maler jeg i 30x40 cm. Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger fra de som jeg har tegnet/malt for. Du kan lettere kommunisere med hjelperen/guiden din, når du har han, eller hun, på veggen. Det gir en trygghet å se på bildet når en kommuniserer med hjelperen.

Å fokusere det spirituelle, er å være i kontakt med sin sjel, med det gode, med sensitivitet, emosjoner og følelser, og kjærlighetskraften. Da yrer kreativiteten og inspirasjonen, som er livskilder i oss.

Vil du ha en hjelper fysisk synlig for deg, hengende på veggen, resten av ditt liv, kan du kontakte meg på genioxpress@outlook.com. Pris for tegning er kr. 1500,- pris for maleri er kr. 5000,-