Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Yoga i praksis: Finn din indre ro og styrke

Yoga er mer enn bare en treningsform - det er en livsstil og en filosofi som kan hjelpe oss med å forstå oss selv bedre og styrke vår mentale og fysiske helse. I denne bloggposten skal vi dykke dypere inn i yoga fra et praktisk perspektiv og utforske noen enkle øvelser og teknikker som du kan prøve ut selv.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Fordelene med yoga

Yoga er kjent for å gi en rekke helsefordeler, blant annet:

 1. Økt fleksibilitet
 2. Styrket muskulatur
 3. Bedre balanse og koordinasjon
 4. Redusert stress og angst
 5. Forbedret konsentrasjon og fokus
 6. Økt energinivå og vitalitet

For å høste disse fordelene er det viktig å praktisere yoga regelmessig og med riktig teknikk. La oss derfor se på noen enkle og effektive øvelser du kan prøve hjemme.

yogaoevelser
 

Enkle yogaøvelser for nybegynnere

Tadasana (fjellstilling)

Denne enkle stående stillingen er en perfekt start for å bli kjent med yoga. Stå med føttene sammen, rett rygg og hender langs siden. Pust dypt og rolig, og fokuser på å finne balansen og styrken i kroppen.

Uttanasana (stående fremoverbøy)

Fra Tadasana, pust inn og løft armene over hodet. På utpust, bøy deg fremover fra hoftene og strekk armene mot gulvet. Prøv å holde bena så rette som mulig, og slapp av i nakken. Dette er en god øvelse for å strekke rygg og bakside lår.

Adho Mukha Svanasana (nedovervendt hund)

Fra Uttanasana, plasser hendene på gulvet og beveg føttene bakover til du står i en omvendt V-form. Press hælene mot gulvet og løft hoftene opp og bakover. Pust dypt og hold stillingen i 5-10 åndedrag.

Virabhadrasana II (kriger II)

Fra Adho Mukha Svanasana, tråkk med høyre fot fram mellom hendene, og snu venstre hæl inn mot kroppen slik at den ligger flatt på gulvet. Strekk armene ut til sidene, og bøy høyre kne slik at det er over høyre ankel. Hold blikket rettet mot høyre hånd og pust dypt i stillingen.

Setu Bandha Sarvangasana (bro)

Ligg på ryggen med bøyde knær og føttene flatt på gulvet. Plasser armene langs siden med håndflatene ned. På innpust, løft hoftene mot taket og hold stillingen i 5-10 åndedrag.

praktisere yoga
 

Å praktisere yoga

For å få mest mulig ut av yoga, er det viktig å sette av tid til regelmessig praksis. Dediker et rolig og avslappende område i hjemmet ditt til yoga, og prøv å praktisere minst tre ganger i uken. Her er noen tips for å hjelpe deg med å integrere yoga i hverdagen:

 1. Sett realistiske mål: Start med korte økter og bygg gradvis opp varigheten og intensiteten i praksisen din. Det er bedre å praktisere ofte og kort, enn sjelden og lenge.

 2. Lytt til kroppen din: Ikke press deg selv til smerte eller ubehag. Hver dag er forskjellig, og det er viktig å akseptere og tilpasse seg kroppens behov og begrensninger.

 3. Utforsk ulike stiler og lærere: Yoga kommer i mange varianter, og det kan være lurt å prøve flere stiler og lærere for å finne den som passer best for deg og dine behov.

 4. Kombiner gjerne yoga med meditasjon og pusteøvelser: Disse teknikkene kan hjelpe deg med å roe sinnet og forbedre konsentrasjonen, noe som igjen vil forsterke effekten av yoga-praksisen din.

 5. Vær tålmodig og ha det gøy: Yoga er en reise, ikke en destinasjon. Gi deg selv tid til å lære og utvikle deg, og husk å nyte prosessen.

Forbedre helse

Yoga er en flott måte å forbedre både fysisk og mental helse. Ved å integrere enkel og regelmessig praksis i hverdagen, vil du kunne oppleve fordelene yoga har å tilby. Husk å lytte til kroppen din, prøve ulike stiler og lærere, og mest av alt - ha det gøy på veien mot indre ro og styrke.

yoga fordelene
 

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle