Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Stress ned før ferien

Vi har store forventninger til ferien vår, og mange planlegger i det vide og brede for at den skal bli så vellykket som mulig. Har du en for stresset hverdag til å tenke på planlegging av ferie, kan du bruke litt tid på å roe deg ned. Da går du inn i feriemodus med en mer avslappende holdning.

Tips en venn på e-postTekst: Kari Flaata Halling

På grunn av høyt arbeidstempo er vi slitne og stresset før vi starter ferien. Likevel legger vi inn så mange aktiviteter i løpet av ferien at vi kanskje ikke får den hvilen vi så sårt trenger. Resultatet er at når vi begynner å jobbe igjen, er vi ofte mer slitne enn da vi startet ferien.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Det er lurt å trappe litt ned og senke skuldrene før man tar fatt på ferien. Legg inn små hvilestunder i hverdagen. Hvile styrker immunforsvaret. Når hjernen får tid til å hente seg inn, stiger humøret, og du føler deg pigg og frisk.

Skru av TVen, mobilen og datamaskinen og la hjernen sortere dagens inntrykk. Det vil også bidra til at du føler deg mindre irritert og ikke så lett deprimert. Samvær med nære og kjære bidrar til at vi føler oss lettere til sinns, men du må være sammen med mennesker du liker, ikke de du føler er krevende.

Gjør som folk i Middelhavslandene: Ta en siesta på ettermiddagen! Eller en liten høneblund etter middagen, men ikke sov for lenge. 20-30 minutter er nok!

Et annet godt råd: Invester i en hengekøye til ferien. Sveitsiske forskere har nemlig funnet ut at hengekøyer gir ekstra god hvile. Tolv menn i alderen 22-38 år deltok i en undersøkelse ved å ta en 45 minutters ettermiddagslur mellom kl. 14.30 og 15.15. De rolige vugge-bevegelsene gjorde sitt til at mennene sovnet raskere. Hjernebølger ble målt, og det viste seg at alle deltagerne gikk raskere fra en lett til en dypere søvnfase da de lå i hengekøya.

Forberedelser før ferien

• Ikke planlegg noe for de første feriedagene

• Ikke del opp ferien. Studier viser at for å hente deg inn igjen etter en hektisk hverdag bør du minst ha tre ukers sammenhengende ferie

• Har du problemer i familien, ta opp dette på forhånd, ellers risikerer du at ferien blir ødelagt for alle parter

• Husk at du må ikke tilbringe to uker med ”slekten.” Finn ut hva som passer best med det øvrige ferieprogrammet.

• Sørg for at du legger inn lystbetonte aktiviteter, eventuelt la alle familiemedlemmene ha noen dager til det de selv har lyst til å gjøre. Dere trenger ikke tilbringe alle feriedagene sammen

• Ikke ta med jobben hjem. For at kroppen og hjernen virkelig skal kunne koble av og hente seg inn, kreves at du fjerner alt som er jobbrelatert fra feriehverdagen. Du behøver ikke være tilgjengelig til enhver tid. La helst laptopen bli igjen hjemme, og skru av mobiltelefonen så ofte du kan i ferien.

GOD FERIE

Slik blir 2023 for deg! Bestill et personlig årshoroskop