Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Hva er egentlig lykke? Er DU lykkelig?

Det finnes ingen enkel oppskrift på hvordan du kan bli lykkelig, men her gir vi deg noen råd og tips på veien. Å jakte på lykke kan gjøre deg glad, og under denne jakten vil du finne ut hva som er viktigst i ditt liv. Lykke er en følelse som kan være kortvarig eller langvarig. Fokuser på ting du selv kan påvirke, og distanser deg fra negativitet som stjeler energi fra deg.

Text: Team Magic Circle. Bilder: Midjourney

Velg å være lykkelig!

Sett grenser, og finn ting som gjør deg glad! Husk at det er du som skal velge hvordan ditt liv skal være. Alt sitter i hodet, så hvis du klarer å tenke positivt, så vil du få det mye bedre.

Noen tiltak og tips for å oppnå lykke.

 1. Finn mening i det du gjør: Enten det er jobb, hobbyer eller frivillig arbeid. Finn aktiviteter som gir deg en følelse av formål.

 2. Utøv takknemlighet: Å uttrykke takknemlighet kan øke positive følelser. Prøv å føre en takknemlighetsdagbok.

 3. Lev i nuet: Mindfulness og meditasjon kan hjelpe deg med å sette søkelys på nåtiden, redusere stress og øke lykkefølelsen.

 4. Ta vare på din fysiske helse: Regelmessig trening, et balansert kosthold og nok søvn kan forbedre både fysisk og mental helse.

 5. Sett realistiske mål og arbeid mot dem: Å nå personlige mål kan gi en dyp følelse av tilfredshet.

 6. Vær åpen for nye erfaringer: Å utforske nye hobbyer, reise eller lære nye ferdigheter kan berike livet ditt og øke din følelse av velvære.

 7. Øv positiv selvsamtale: Vær oppmerksom på hvordan du snakker til deg selv. Erstatt negative tanker og ord med positive affirmasjoner.

 8. Unngå sammenligninger: Fokuser på din egen vei til lykke i stedet for å sammenligne deg med andre.

 9. Utforsk og åpne hjertechakraet: Praktiser yoga, meditasjon og andre åndelige øvelser som fokuserer på hjertechakraet for å fremme kjærlighet og medfølelse.

 10. Gi av deg selv: Du kan faktisk bli lykkelig av å hjelpe andre og gjøre de glad.

 11. Søk hjelp når det trengs: Vær ikke redd for å søke profesjonell hjelp hvis du føler at det er nødvendig for din mentale helse.

glad kvinne

Bruk affirmasjoner

Affirmasjoner er positive ord som beskriver en ønsket situasjon og kan være et kraftfullt verktøy for å omdanne tanker og følelser. Her er noen eksempler som kan hjelpe med å sette søkelys på lykke:

"Jeg er verdig lykke og kjærlighet"

"Jeg velger å sette søkelys på det positive i livet mitt"

"Hver dag bringer nye muligheter for glede og takknemlighet"

"Jeg er åpen for kjærlighet og glede i alle aspekter av mitt liv"

"Min lykke vokser når jeg deler den med andre"

Lykke er en personlig og subjektiv opplevelse og veien dit er like individuell. Det finnes mange retningslinjer og råd, men nøkkelen til lykke er ofte å forstå og akseptere seg selv, sine behov og sine ønsker. Ved å utforske og eksperimentere med forskjellige tilnærminger, kan hver person finne sin egen unike formel for lykke.

Ønsker du å komme i nærmere kontakt med deg selv og en bevissthetsreise på hva som gjør deg lykkelig, kan en av våre livsveiledere hjelpe deg på veien.

Velkommen til en samtale!

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle