Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Spør en klarsynt på e-post

Våre klarsynte medier hjelper deg også via e-post!

Klikk her

Besøk et spøkelseshotell i sommer

Det er mange flotte, gamle hoteller i Norge, og endel av dem er kjent for å ha åndelig aktivitet. Her er en oversikt over noen av disse.

Les mer..

Er du forberedt på det nye?

Dette var ordlyden i Luna sine annonser i starten av hennes engasjement i Magic Circle for over åtte år siden, og det var fordi hun hadde fått innsikt og informasjon om at det var et stort skifte på gang.

Les mer..

Overtro i påsken

Påsken har alltid vært blant den kristne kirkes viktigste høytider. Likevel var flere av påsketradisjonene fra gammelt av preget av overtro. Mange av skikkene var forbundet med den stille uken, perioden fra palmesøndag til påskeaften. Da mente man at trollpakk og onde krefter var svært aktive.

Les mer..

Tradisjonen bak påskeegg

Vi spiser mye egg i påsken, vi gir barna påskeegg fylt med sjokolade, marsipan og annet påskegodt, vi dekorerer egg og pynter med egg. Eggene sym­boliserer livskraften og følgelig også våren.

Les mer..

Se opp for 1. april!

”Aprilsnarr i gamle da´r, som ingen tanker har”. Snart er det 1. april. Da er det igjen tid for å lure noen eller selv bli lurt. For at en aprilspøk skal være godkjent, må noen lures til å gå et ærend, for å oppdage at det man skulle hente eller se ikke er der.

Les mer..

Valentinsdagen – alle hjerters dag

14. februar er Valentinsdagen, også kalt Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag. Den engelske tradisjonen med å sende valentinskort har spredt seg til store deler av verden. Nå er det også vanlig å gi sin kjære romantisk oppmerksomhet i form av blomster, sjokolade og gaver. Små, søte ord til sin hjertes utkårede sendes gjerne på SMS, MMS eller Facebook.

Les mer..

Julens religiøse symboler

Det har vært, og er fortsatt, en kirkelig tradisjon å la ulike typer julepynt symbolisere deler av det kristne julebudskapet, ikke minst pynten på juletreet. Treet i seg selv symboliserer det eviggrønne, og grantreets form henspeiler på treenigheten.

Les mer..

Santa Lucia

Det har blitt tradisjon å markere Luciadagen 13. des­ember, som bidrar til å spre lys og glede nå som vintermørket har senket seg over oss.

Les mer..

Adventstiden er nær

Advent kommer av latinske ”adventus Domini” (”Herrens Komme”) og begynner 4. søndag før jul, mellom 27. november og 3. desember. Advent i protestantisk og katolske kirker varer i fire uker, i den ortodokse kirke seks uker, men i de reformerte kirkene i Storbritannia og Nederland holder man ikke adventstiden så høytidelig.

Les mer..

Lykkekaker som spådomsmiddel

Har du hørt om Lykkekaker («Fortune cookies»)? Faktisk er lykkekaker å regne blant de mest utbredte spådomsmidlene. De færreste tar dem på alvor, men det er heller ikke mange som avslutter en middag på kinesisk restaurant i USA uten å lese spådommen på strimmelen som befinner seg inni kaken/desserten.

Les mer..