Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Nytt om mysteriet Stonehenge

Det forhistoriske monumentet Stonehenge i Avebury, nord for Salisbury i Wiltshire, England, har opp gjennom tidene vært omgitt av myter og mystikk, men hvor disse magiske steinene har kommet fra har hittil ikke vært bevist. Inntil nylig!

Tips en venn på e-postTekst: Kari Flaata Halling

Nå er det nemlig fastslått at steinene ble flyttet 257 kilometer til området de står i nå. Spørsmålet er nå: Hvordan ble de flyttet?

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Stonehenge regnes som et av verdens mest kjente byggverk. Det består av en sirkelformet steinsetting, omgitt av en ringgrav og en sirkelformet jordvoll. Det er antatt at steinene er reist i bronsealderen, mellom 2500 f.Kr. og 2000 f.Kr.. Vollen og graven er fra ca. 3100 f.Kr.

Les også:
Nye teorier om Stonehenge

Forskere og arkeologer har i årevis undret seg over hvordan steinene har blitt plassert i sirkelformasjonen. Nå har geologer fastslått at noen av blåsteinene i den innerste ringen av Stonehenge stammer fra en fjellknaus i Wales, i nærheten av en sauefarm.

Geologene har delt opp og undersøkt alle steiner som er samlet inn fra området de siste 20 årene, og har nå også funnet prøver fra den innerste ringen med blåsteiner som stemmer overens med hverandre, skriver National Geographic.

Når det gjelder den ytterste ringen med 20-30 blokker i sandstein, har forskere tidligere funnet ut at disse har blitt båret 32-48 kilometer fra det som i dag er England.

Forskerne vet altså hvor steinene kommer fra, men de er fortsatt usikre på hvordan de har kommet til Wiltshire. Ekspertene sitter nå igjen med to teorier. Den ene er at steinene har blitt fraktet dit av menneskehender, muligens ved hjelp av treflåter. Den andre teorien går ut på at en gigantisk isbre kan ha fraktet med seg blokkene, og at mennesker har dratt dem med seg resten av veien.

Man har også gjort forsøk på å beregne hvor stort arbeid som krevdes for å bygge de ulike fasene, og den totale innsatsen er beregnet til flere millioner timers arbeide.

Så det er tydeligvis ikke det siste vi har hørt om mysteriet Stonehenge.

Navnet Stonehenge kommer fra det gamle engelske ordet Stanhengist, som betyr «de hengende
steinene». Stonehenge og omgivelsene rundt i naturskjønne Avebury ble i 1986 satt på UNESCO´s verdens arvsliste.

Slik blir 2024 for deg! Bestill et personlig årshoroskop