Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Hva sier drodlingen om din personlighet?

Sitter du fast et sted, venter på noen eller lytter med en penn i hånden? Da er sjansene store for at du begynner å drodle eller skissere noe på det første og beste som finnes i nærheten. Men hva du rabler ned på papiret er ikke tilfeldig. Det du drodler, vil avdekke din personlighet og ditt humør.

Tips en venn på e-post

 – Vi pleier å drodle, det vil si å lage kruseduller, skisser og andre uhøytidelige småtegninger, når vi er lei eller stresset. På grunn av dette er vi vanligvis bare halvt bevisst på hva vi tegner, noe som betyr at det som opptar oss i vårt indre kommer til overflaten på papiret.

- Mange av oss ender opp med å tegne de samme tingene: Stjerner, blomster, bokser og piler dukker ofte opp. De er vanlige symboler på ambisjoner og følelser, sier Ruth Rostron, profesjonell håndskrift analytiker og nestleder av det britiske Institute of Graphologists.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Ifølge Rostron bør du også se på hvordan skissen er tegnet for å finne dens sanne mening:

- Emosjonelle mennesker, som ønsker harmoni og krever hengivenhet, har en tendens til å bruke avrundede former og buede linjer. Jordnære, praktiske typer har en tendens til å bruke rette linjer og firkanter. Viljesterke folk lager hjørner og svinger (sikksakk) eller trekanter med et fast håndtrykk, mens mer nølende personer bruker lyse, lette strøk i skribleriene. Hvis du lager en stor tegning, viser det at du er en person som er selvsikker og utadvendt, mens en liten tegning antyder at du som person foretrekker å observere snarere enn å delta.

Ansikter

Uttrykket i et skissert ansikt er ofte en god indikasjon på karakteren til den som har tegnet det, eller stemningen vedkommende har vært i når han eller hun har tegnet ansiktet. Et pent tegnet ansikt antyder at du ser det gode i andre. Hvis du skisserer rare eller stygge ansikter, er du sannsynligvis mistroisk. Komiske ansikter røper at du ønsker å være i sentrum for oppmerksomhet. Profiler indikerer at du er innadvendt.

Sjakkbrett

Når du rabler ned et svart og hvitt sjakkbrett, antyder dette at du er tålmodig og utholdende. Kanskje du overveier ulike alternativer i forbindelse med en kinkig situasjon? Dette er også favorittskisseringen til mennesker med tilbøyeligheter til humørsvingninger.

Blomster

Hvis midten av blomsten er en sirkel, men har myke, avrundede blader, betyr det at personen som har skissert dette er elskverdig og familieorientert. Hvis midten av blomsten er en sirkel, men kronbladene er spisse, har du sannsynligvis et varmt hjerte, men gjemmer deg bak en ”kom ikke for nær meg” mine.

Doodles2 iStock_000013632996Small 
 

Hvis du drodler en haug med blomster som gjør deg glad, er du sannsynligvis en sosial person. Henger blomstene med hodet, indikerer dette at du er tynget av bekymring.

Sommerfugler, fugler, bier

Drodler du flagrende sommerfugler, fugler eller bier, ønsker du sannsynligvis ikke å være bundet eller heftet med vanskelige oppgaver eller problemer.

Hjerter

Dette er definitivt en romantisk drodling. Når du tegner et hjerte, indikerer det at du er forelsket, eller forelsket i selve kjærligheten.

Innviklede mønstre

Svært detaljerte kruseduller er ofte tegnet av folk med eiertrang, som ganske enkelt ikke vil gi slipp på sine ambisjoner eller sine kjære. Denne type tegning er ofte en favoritt blant de som er ekstremt innadvendte.

Trapper eller stiger

Dette er symboler på ambisjon og en vilje til å jobbe seg metodisk ”opp stigen” i livet. Tegninger av trapper og stiger indikerer ofte at du har en viktig og langsiktig oppgave foran deg. Dette kan også være en åndelig søken eller et ønske om å bli lykkelig eller mer avslappet.

Piler

En besluttsom person med et spesifikt mål i tankene vil tegne piler og ubevisst ”sikte” på hans eller hennes ”mål”. Hvis pilen er skarp og kantete, er målet sannsynligvis noe viktig. Kanskje er det en person du trenger å bli konfrontert med, eller en jobb du skal søke på?

Båt og fly

Hvis du drodler en eller annen form for transport, indikerer det ofte et ønske om å flykte fra en situasjon.

Hus

En fin tegning av et hus antyder at du har et trygt hjem og et trygt liv. En mer uryddig skisse, og spesielt et hus uten vinduer, indikerer at du er ulykkelig i hjemmet ditt. Et hus som står på toppen av en ås, sier at du føler deg isolert og ensom.

Doodles3 iStock_000019983931Small 
 

Edderkoppnett

Dette kan symbolisere en følelse av å være fanget, eller er ønsker om å lokke noen inn i et bestemt forhold eller situasjon.

Navn eller initialer

Hvis du drodler navnet ditt eller initialene dine, betyr det at du liker å være i sentrum av oppmerksomheten. Tenåringer som bare drodler det første navnet sitt, gir uttrykk for at de ønsker å bryte vekk ut av familien og gjøre egne ting. Hvis du drodler andres navn, viser det at vedkommende er i dine tanker, kanskje romantisk eller fordi de representerer et problem du må håndtere.

Stjerner

Stjerner er ofte tegnet av ambisiøse mennesker. Massevis av små stjerner indikerer optimisme. Hvis du har tegnet en stor, pyntet stjerne, har du en klar målsetting i sikte. Asymmetriske stjerner viser en energisk personlighet.

Firkanter eller bokser

Når du tegner en firkant, indikerer det at du vil ha kontroll over en situasjon, eller at du tenker gjennom et problem. Hvis firkanten utvikler seg til en kube eller boks, er du sannsynligvis en svært effektiv, analytisk person som kan håndtere vanskelige situasjoner uten problemer.

Sikksakk

Sikksakk er spesielt vanlige skriblerier og viser energisk tenkning og et ønske om å komme videre med ting.

Kilde: www.britishgraphology.org 

#kampanje2#