Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Sorgen åpnet opp for healingevnene

Anne befant seg i en alvorlig livskrise da ektemannen Nadeem ble syk og døde, men for barnas skyld måtte hun videre. Langsomt kom livsgnisten tilbake i livet hennes. I dag har Anne sluppet tak i sorgen og smerten og har funnet sitt indre lys - gjennom healingen!

Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Anne Khan driver et firma som heter «En Ny Vei», som har tilholdssted i Gausel frisør- og velværesenter, litt utenfor Stavanger sentrum. Her tar hun imot klienter og jobber på heltid som healer og medium.

Hun er fargerikt kledd i rosa, med matchende rosa pastell leppestift, og formelig stråler som en sol når hun rekker frem hånden og foreslår at vi tar en kopp kaffe i yndlingsbakeriet vegg i vegg med velværesenteret. Mens vi nyter kaffe og velsmakende kake, viser Anne bilder fra et album hun har med. Bilder av den tidligere ektemannen Nadeem Khan, som døde av kreft i 2007 og deres to barn som han var så stolt av: Erik og Maria.

Sorgen åpnet opp for healingevnene, og i dag jobber Anne både som healer og medium:
- Mange drømmer, tanker og hardt arbeid senere, sitter jeg nå med «En Ny Vei», som jeg er mektig stolt av, sier den nydelige damen med intense blå øyne og et vinnende smil.    

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Maria var bare to måneder gammel da Nadeem ble syk igjen av kreften. Foto: Privat

En trist historie
Året er 1994. Norske Anne fra Jessheim hadde etter fire år som fotballproff i Tyskland flyttet til Burma for å jobbe som markedskonsulent. En dag kommer Nadeem Khan inn på kontoret sammen med en handelsdelegasjon fra Pakistan. Hun la straks merke til denne vakre, unge mannen, som viste seg å være etterretningssjef under Benazir Bhutto. Nadeem var en høyt aktet mann i Pakistan, som kom fra en velstående familie. Han var gift og hadde tre barn, men var ikke lykkelig i forholdet. Av hensyn til barna, og den dårlige statusen det gir en kvinne i Pakistan å være skilt, valgte han å forbli gift. Men kjærligheten mellom Anne og Nadeem var for sterk.  De ville satse på hverandre. I 1999 giftet de seg i Pakistan og fikk sønnen Erik.

Anne reiste først til Norge. Nadeem kom etter i 2001. Han følte seg ikke frisk. Allerede på flyplassen slet han med å gå. To dager etterpå fikk han diagnosen småcellet lungekreft. Det ble en tøff tid. Det var uvisst om Nadeem ville overleve. Fordi han ikke hadde oppholdstillatelse, måtte hun kjempe for at han skulle få behandling i Norge. 

Nadeem fikk cellegift. Sakte men sikkert ble han bedre, og etter fem år var han friskmeldt. Året etter ble datteren Maria født, og hun var bare to måneder gammel da faren ble syk igjen:

- Denne gangen fikk han en annen type lungekreft enn den han opprinnelig hadde hatt, og denne kreftformen var operativ. Etter at han fjernet venstre lungen, ble han veldig svekket, men jeg trodde det ville gå bra.  I en god periode, november 2007, skulle han endelig få lov å dra hjem til Pakistan for å treffe familien etter mange år med sykdom. Samme natt som han reiste, fikk jeg telefon fra København.  Nadeem hadde fått hjertestans og var kjørt til Rigshospitalet. Klokken fem samme natt døde han på operasjonsbordet, forteller Anne, som lenge var i sjokk. Samtidig var hun takknemlig for at de fikk 12 gode år sammen.

Sterke krefter
- Det var en ekstremt krevende seksårsperiode fra Nadeem ble syk i 2001 til han døde i 2007. Det var mye usikkerhet, frykt og angst for hva som kunne skje.  Jeg ble vant til å leve med store følelsesmessige svingninger over lang tid. Da Nadeem døde, var jeg i et slags vakuum. Jeg slapp å være redd lenger. Fikk veldig mye ansvar på kort tid. Hverdagen ble ganske annerledes. Jeg var alene med to barn som trengte meg mer enn noen gang. Samtidig falt det en veldig ro over meg, men det var en tsunami av sorg og følelser som bare kom og gikk hele tiden, fortsetter hun. 

Da følelseskaoset roet seg, begynte ting å skje. Anne kjente at det prikket i hendene, hun kjente energien, det boblet, sitret, og hun fikk opp tanker og bilder. Ting skjedde veldig fort, og det var sterke krefter som kom til syne:

- Det som har vært iboende i meg fra jeg var ganske liten, og som jeg tidligere har kjent på, eksploderte i meg.  Da jeg kjente på alt som rørte seg inni meg, måtte jeg liksom få en form på det, slik at jeg kunne forstå hva det handlet om. Jeg meldte meg på et healingkurs og fikk noen vanvittige oppdagelser på hva jeg faktisk kunne formidle til andre gjennom hendene mine. Jeg fikk en stor og bred forståelse av at disse evnene må jeg bruke for å hjelpe andre!

Anne tok utdannelse i NLP (nevrolingvistisk programmering), og i 2011 ble hun godkjent healer. Etter hvert hadde hun faste healingtimer to-tre dager i uken. Så fant hun et egnet lokale, og alt la seg til rette:

- Utviklingen gikk så fort at jeg forsto jeg måtte jobbe med dette på heltid!

Romjulen 2012 flyttet Anne fra Jessheim til Stavanger, og i januar 2013 åpnet hun de nye lokalene i velværesenteret.  Tre dager i måneden er hun på Jessheim og tar imot klienter.

Erik og Maria fotografert noen måneder før Nadeem døde. Foto: Privat

Å leve i følelsene
- Det at du har gjennomlevd en eller flere tunge ting i livet, hjelper deg til følelsesmessig å forstå et annet menneske. Du får på en måte ikke kommet lenger innover og ned i deg selv enn du gjør i en slik krisesituasjon. Da forsvinner liksom alle filtre, og du står der naken og sårbar. Da kan også de evnene man har få lov å komme til uten at de blir forstyrret av andre ting, mener Anne og fortsetter:

- Healing jobber på mange plan samtidig i mennesker.  Vi pleier å dele det inn i fire deler; det følelsesmessige, mentale, fysiske og den spirituelle delen. Disse delene påvirker hverandre. Hvis en del er i ubalanse, vil det ha betydning for de andre delene. Det som mange ikke helt er klar over, er at følelsesmessige blokkeringer, oppstått av en eller flere korte eller langvarige opplevelser og erfaringer, kan ha stor betydning for den fysiske delen av oss. En vond rygg har ofte en helt annen forklaring enn i det fysiske. Det er kun der symptomene sitter. Når vi får jobbet med den egentlige årsaken til smerten, frigjøres smerten i ryggen!

Anne har også lært noe som hun tror er ekstremt viktig: Å leve i følelsene sine!

- I utgangspunktet er jeg et veldig følelsesmenneske. Hvis vi stenger av følelsene våre, slik mange gjør både ubevisst og bevisst, da opplever man ikke å leve med de naturlige svingningene som faktisk livet gir. Den kanskje aller viktigste biten når du skal hjelpe andre, er å forstå mennesker på et følelsesmessig nivå. Først da kan du endre noe hos et menneske!

Mediumskap
- Mediumskap er en helt naturlig del av healingarbeidet. Under samtalen og behandlingen dukker det opp bilder, følelser og veiledning til den enkelte. Det kan dreie seg om livsvalg eller små og store ting som bør endres på for å få det bedre. I tillegg kan vi få besøk fra den andre siden, hvis det kan hjelpe den som er hos meg til å komme ut av en sorg eller gi andre beskjeder som kan løfte vedkommende ut av en vanskelig situasjon, eller bedre livskvaliteten. Dette er en fantastisk måte å forstå sin egen situasjon i et større bilde, som kan være noe diffust for vedkommende, og hjelpe til å bringe mye lys inn i et ellers mørkt rom.

Annes første opplevelse som medium hadde hun for mange år siden, men sterkest i 2010, gjennom et opphold på Arthur Findlay College i England.

- Mediumskapet utvikles hos de fleste over tid og med lang erfaring. Det blir lettere for den andre siden å kanalisere budskap når energien til mediet blir mer «raffinert». Har også deltatt på en rekke kurs i Norsk Spiritualist Forening, som fremmer kvaliteten på dette arbeidet. Men det er først gjennom lang og nitidig jobbing at det integreres mer og mer og blir en naturlig del av arbeidet, sier Anne, som er aktivt med i Norsk Spiritualist Forenings lokalforening i Stavanger, som startet opp i 2013.

Anne Khan kom styrket gjennom livskrisen. Den åpnet opp for healingevnene, og i dag jobber hun aktivt som healer og medium.
Foto: Kari Flaata Halling

Røntgensyn
Anne får masse informasjon fra åndeverdenen, og hun kjenner at hun får noe hun kaller et røntgensyn, slik at hun «ser» inn i kroppen til den personen hun behandler:

- Jeg kan for eksempel se en nakke-virvel som er skjev. Jeg kan også se det åndelige legeteamet jeg har med meg, fire, fem faste kirurger, og jeg kjenner hvilke av disse energiene som jobber. Han som jobber med ben, skjelettstruktur, lunger, pust osv. er veldig kald i energiene, så når han kommer, kan klienten på benken føle at det kommer en kald trekk. Eller en klient kan føle at det er veldig varmt når det jobbes med mage og tarm. Så det å si at noen har varme hender er egentlig veldig feil. Det kommer veldig an på hvilken energi som jobber med hvilke ting. Hvis det skal jobbes med følelsesmessige og mentale tilstander hos en person, blir jeg tatt veldig dypt ned, nesten som i transe, for da må de ha meg i denne tilstanden, så de kan jobbe sterkest mulig gjennom meg. Men for eksempel hvis de jobber med ben og skjelettstruktur, holder de meg mer bevisst, slik at de kan vise og lære meg ting. Jeg bestemmer aldri hvordan en time skal bli. Det gjør de! Hvis de gir meg en type informasjon, er det meningen at jeg skal formidle det videre til vedkommende på benken, for å hjelpe personen til å ta noen bedre valg eller forandre på ting.

Gjennomsnittlig må en klient ha tre til fem behandlinger, alt avhengig av hvor lenge problemstillingen har vart og hva som er årsaken. 

- Klienten kan også få hjemmearbeide. For å få endring som varer, må folk også endre på mønstre og holdninger de har, som ikke gagner dem, legger hun til.   

Farvel med pappa
Anne mistet sin kjære far i januar. De to sto hverandre svært nær, og hun savner hans lune latter og humoristiske sans.

- Det var en sterk stund da mamma, søsteren min og jeg sto i kapellet for å ta farvel, slik rammen jo er.  Mamma lurte på om hun orket å ha kisten åpen. Jeg sa at for meg er det helt greit, synes det bare er fint, men hun må bestemme selv. Så ble kisten åpnet. Samtidig som jeg så pappa lå der, fornemmet jeg veldig sterkt energien hans på min høyre side, og jeg så ham for mitt indre blikk. Jeg ble så glad over å kjenne den sterke livskraften som han hadde da han var yngre. Jeg så han også slik jeg husker ham før han ble syk. Han sto der, og jeg kjente at han tok meg litt på kinnet. Jeg gråt, men syntes samtidig det var godt, forteller Anne, blir stille et øyeblikk, og fortsetter:

- Ved utgangen sto den sympatiske begravelsesagenten, som sa at han ville gi oss et brev med overslag hva begravelsen kostet. Det var nok litt ubetenksomt gjort, og ikke helt passende i en slik situasjon. Han ga brevet litt stillferdig til min mor. Da hørte jeg pappa si ved siden av meg, med sin karakteristiske humor: - Det er dyrt å daue! Det var så masse følelser, samtidig tok han bare brodden av alt for min del. Jeg måtte snu meg bort, og så ble hele scenen bare fin og sterk samtidig.

 

Beskjeder fra åndeverdenen
Senere har Anne kjent farens energi ved flere anledninger.

- Han kan vise meg ting som jeg husker fra yngre dager eller ting han har vært opptatt av og som han vil jeg skal tenke på. Senest i dag på en joggetur hadde jeg ham med meg. Det er sterkt å kjenne på! Det er så fint med åndeverdenen, enten det er pappa som kommer gjennom eller en av mine guider og andre hjelpere, at energiene løftes veldig når de kommer gjennom. De er med på å gi meg healing på det ene eller andre planet og minne meg på viktige ting å fokusere på. Uten denne kontakten hadde jeg følt meg veldig ensom og alene, selv om jeg har det veldig godt med mine nærmeste, sier hun.

Ved et par anledninger, før faren døde, har de fra åndeverdenen vist ting fysisk for henne:

- Da jeg kom hjem en ettermiddag, gikk tørketrommelen for fulle mugger. Den blir aldri satt på når vi ikke er hjemme, og vi setter den aldri på med bare ett plagg. Da jeg åpnet tørketrommelen, lå det et plagg inni den som ingen av oss bruker, men som ligger i skapet på motsatt side av rommet. Jeg fikk informasjon fra åndeverdenen hva det gjaldt, blant annet at den åndelige kvelden jeg skulle på ville bli utfordrende, og jeg måtte jobbe litt ekstra, forteller Anne, og forklarer litt nærmere:

- Når jeg jobber i en healingtilstand, eller i et rolig modus, kan jeg motta masse informasjon, men denne dagen var jeg i en oppjaget tilstand og ikke klar for å motta noen ting som helst. Så måten de fra åndeverdenen kan få oppmerksomhet på er å vise ting fysisk, slik at jeg stopper opp og begynner å tenke!

Kjærlighet
Sorgen over Nadeem er godt bearbeidet, og ifølge Anne der den skal være. Hun har funnet kjærligheten på nytt:

- Jeg har en flott samboer, Kristoffer, og det er mye humor og glede i forholdet, noe jeg takker for hver dag. Jeg har tenkt mye på dette med kjærlighet. Den er så stor, kjærligheten, og den har mange navn. Jeg har vært så heldig å få opplevd kjærligheten på forskjellige måter. Den kjærligheten jeg opplevde i årene med Nadeem hadde en helt annen form enn den kjærligheten jeg nå lever i. Kristoffer har tilført meg andre ting, nye ting, lært meg på et helt annet nivå, som var veldig viktig for meg.  Han har gitt meg masse!

Anne følte ofte Nadeems nærvær etter at han døde. På en måte gjorde det sorgen mindre. 

- Nå har jeg det veldig godt med han jeg bor sammen med, så Nadeem holder seg naturlig nok mer i bakgrunnen.  Han er mer rundt barna og hjelper de med sine ting, sier Anne, som synes hun lever et godt liv.

- Jeg er heldig å få være en formidler fra åndeverdenen. Det er jo drømmejobben.  Mange har mye frykt, liten tro på seg selv, ikke tillit nok, selv om de egentlig er mer enn gode nok. De må tørre å stole på den indre veiledningen de får og bruke evnene sine. Jeg ønsker at veldig mange flere tør ta skrittet fullt ut og jobbe som lysarbeidere for å spre det gode budskap og hjelpe mange flere mennesker. Vi som jobber med dette, er ikke konkurrenter. Vi utfyller hverandre. Det er plass til oss alle!

Tips en venn på e-post