Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

En eventyrlig historie

Nå vil jeg fortelle om noe jeg opplevde da jeg var 15 år. Jeg er født på Kirkenes, og da vi var ferdige med 7. klasse skulle vi på klassetur.


Vi hadde spart penger, holdt basar og mye annet igjennom 3 år. Vi fikk også støtte fra Syd-Varanger kommune som drev med gruvedrift og var en rik kommune. Vi var 25 jenter i klassen og vår lærer. Reiseruten var hurtigruten til Trondheim og tog til Oslo, hvor vi overnattet på Frogner skole en uke. En dag reiste vi med buss til Sundvollen, hvor vi skulle se på Kongens utsikt som den het. Vi gikk oppover en stigning. Det var smalt, men vi gikk i rekke etter hverandre, så det gikk fint. Vi var unge og syntes ikke dette var så utfordrende. Oppe på høyden delte vi oss. Foran oss lå en grønn slette, Tyrifjorden og en vakker utsikt.

Så skjedde det jeg opplevde fra et kongelig liv i Norge. Jeg sto på stien, men plutselig kjente jeg en kapsel som ble senket nedover mitt ansikt og hals. Jeg ble ikke redd selv om jeg følte at kapselen var mørk og at den var formet som en pyramide. Den var også varm og utstrålte noe godt og beroligende til meg. Et kort øyeblikk lurte jeg på hva dette var. Så ble det plutselig åpnet en luke, og jeg kunne se rett på sletten og utsikten. Så fanget jeg opp et hestespann som kom ut av skogen med 4 hester og en fin kongevogn. Vognen var kommet halvveis over sletten, da det kom en rytter galopperende ut av skogen. Rytteren tok igjen vognen, som stanset. Rytteren hadde en brevrull i hånden, og døren på vognen ble åpnet.

En pen mann i 50-årene med nydelig lyst hår, og en kappe av fløyel lå om hans skuldre. Han bøyde seg frem for å ta imot beskjeden da en annen skikkelse bøyde seg frem for å se på mannen som kom med beskjeden. Da møttes øynene til det unge paret, og hun hadde også en fløyelskappe på seg. Hetten hadde glidd ned, og hennes lange lyse hår ble avdekket. Uten tvil far og datter. Faren tok imot brevet, men da han oppdaget datteren som kikket ut, ble han stram i ansiktet og nærmest skjøv henne på plass i vognen. Jeg følte en sterk kjærlighetsenergi mellom disse to unge. Så forsvant den unge rytteren samme vei, og vognen fortsatte videre over sletten. Så blei kapselen langsomt løftet bort, og de første ordene jeg hørte fra en av mine klassevenner var: - Å Ella, er det ikke vakkert her? Og jeg svarte at det var veldig vakkert.

Ella Moe