Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Spør en klarsynt på e-post

Våre klarsynte medier hjelper deg også via e-post!

Magiske planter og urter

De gamle kjerringrådene er ikke å kimse av. I mange tilfeller kan planter og urter lindre og styrke vel så mye som kostbare legemidler. Det finnes over 100 planter og krydderurter med medisinsk virkning i Norge. Fra våren til langt ut på høsten kan man finne nytteplanter utenfor vår egen stuedør.

Les mer..

Strikking er bra for kropp og sjel

Nå er det bevist. I likhet med meditasjon og mindfulness er det terapi å strikke. Forskningen viser at strikking er en god ting for folkehelsa, og at det gir mange helsefordeler. Strikking kan blant annet dempe stress, det skjerper hukommelsen, og det kan minske opplevelse av smerte.

Les mer..

Finn din ungdomskilde

”Ungdomskilden ligger ikke i et fjernt land eller i en magisk trylledrikk. Ungdomskilden ligger i deg selv, i enkle valg, verdier og helsevaner. Ungdomskilden ligger i relasjoner, i disiplin, kjærlighet og medfølelse!” Ordene tilhører overlege Audun Myskja. Hans budskap er at vi alle kan gjøre mye selv for å holde oss unge og friske, uansett om vi er 30 eller 90 år.

Les mer..

Musikk er effektivt mot stress

Musikkterapeuter bruker musikk til å behandle alt fra kroniske smerter til psykiske sykdommer. Ny forskning viser at musikk også er effektivt mot stress. Ved hjelp av musikkterapi kan sykmeldte stresspasienter bli så bra at de kan komme tilbake i arbeid.

Les mer..

Fjern angst og fobier på få minutter

En av fire rammes av angst i løpet av livet. For mange er det en stor belastning som kan prege dem hele livet. Psykologispesialist Kjetil Mellingen jobber etter såkalte kognitive psykologiske metoder, det vil si at han lærer pasienten å tenke på bedre måter. Metoden er også effektiv for å fjerne fobier.

Les mer..

Forskjellige typer drøm

De fleste drømmer (80-90%) handler om bearbeidelse av personlige hendelser i det daglige liv. I løpet av dagen har vi nye opplevelser som i drømme blandes med gammel erfaring, og med det lagrede materiale vi har fra arv, miljø, fra barndom osv. Dette eltes, bearbeides, struktureres og forløses i drømme.

Les mer..

Kontakt med dyr gjør oss friskere

Mange undersøkelser har vist at kjæledyr er bra for helsen. Dyrene kan bidra til at vi fungerer bedre både fysisk, psykisk og mentalt. Fysisk berøring er et biologisk behov som mange får dekket gjennom kjæledyr. Når man kjæler med dyret, synker blodtrykk og puls betraktelig.

Les mer..

Er kaffe sunt?

Den kaffedrikkende nordmann blir ganske frustrert over å lese om kaffens positive sider og dens skadevirkninger. Forskerne strides og motsier hverandre. Likevel er det mye som tyder på at kaffen har helsebringende effekt om den nytes i moderate mengder.

Les mer..

Bach's Blomstermedisin

Dr. Bach’s inderligste ønske var at folk skulle lære hvordan de kunne få kontroll over sin egen helse. Han mente at hovedgrunnen til at moderne medisinsk vitenskap har feilet, er at den dveler ved resultater og ikke årsaker. Bach´s Blomstermedisin kurerer ikke fysiske sykdommer direkte, men balanserer harmonien i tankene våre og stabiliserer vår psykiske tilstand.

Les mer..

Hvorfor drømmer vi?

En ting er sikkert, hadde det å drømme vært meningsløst, så hadde vi ikke drømt. Drømmene er en kilde til visdom. Meningene om hvorfor vi drømmer er mange. Men en ting alle er enige om, er at det å drømme er viktig og en del av menneskets natur.

Les mer..