Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Rens deg klar for sommeren

I deler av forskningsmiljøet hevder man at detox ikke har beviselig effekt. Likevel detoxes det som aldri før, og mange mener at det hjelper. Prøv disse rådene og se selv.

Tekst: Elisabeth Langegard Ekrem

Har du spennende planer for ferien? Da gjelder det å ha et klart sinn og en frisk kropp, ikke sant? Her kommer noen supre tips til hvordan du kan skape deg en ren start på sommeren.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Anthony William

1. NOEN RASKE FRA ANTHONY WILLIAM, en medisinsk klarsynt
Anthony William, New York Times bestselgende forfatter av boken «Medical Medium: Secrets Behind Chronic and Mystery Illness and How to Finally Heal» forteller i boken sin om flere veier til avgifting. 

Han understreker viktigheten av økologiske grønnsaker. Har du ikke tilgang til det, vask grønnsakene grundig i varmt vann. Anthony William forteller i bøkene sine at tungmetaller gjør oss syke og at detox kan være avgjørende for god helse.

Blåbærsmoothie
1 kopp frosne blåbær
2 bananer
1 appelsin
1 bunt frisk koriander
1 ts spirulina
1 ts hvetegress
1 ss dulce/søl
1 glass vann

Kjør alt i blenderen og drikk umiddelbart.

Sitronvann om morgenen
(på tom mage)

To glass vann
Saften av en sitron

Anthony forteller at dette flusher leveren og hjelper den med å kvitte seg med avfallsstoffer. Vent 15-30 minutter før du inntar noe annet.

Juice av stangselleri. Foto: Stux/Pixabay

Stangselleri om morgenen
(på tom mage)

En hel stangselleri juices og drikkes. Vent 15-30 minutter før du inntar noe annet.


En kopp urtete. Foto: Marina Pershina/Pixabay

2. EN KOPP URTETE
Mange urter har fantastiske egenskaper. Noen av disse urtene kan du plukke selv og tørke. Enklere blir det ikke! Helt gratis er det også. Her får du noen favoritter du kan teste ut om du vil.

Løvetann – en fantastisk plante!
Den gule, flotte blomsten strutter av liv og roten sies å være et av de mest avgiftende midlene i urtemedisinen. Den medisinske virkningen av løvetann er først og fremst knyttet til fordøyelsessystemet og urinveissystemet.

Brennesle – en god venn!
Kraftig blodrensende. Den driver gifter ut av kroppen gjennom å løse opp slaggproduktene fra stoffskiftet, og samtidig stimulerer den nyrene til å øke urinutskillelsen.

Rødkløver – en vakker  og nyttig skapning!
Urtekyndige anser rødkløveren for å være en urt som hjelper blodet med å fjerne giftstoffer og andre avfallsstoffer, samtidig som den tilfører blodet et rikt utvalg av næringsstoffer. Rødkløver kan derfor karakteriseres som et «medisinsk næringsmiddel».

Koriander – en velsmakende nytelse!
Man har funnet ut at korianderblader kan hjelpe til med å fjerne tungmetaller fra kroppsvev. Legen Omura oppdaget nærmest ved en tilfeldighet at disse bladene kan hjelpe kvikksølv, bly og aluminium ut av kroppen.

Koriander. Foto: Pixabay

Gunn Helene Arsky

3. PUSTEØVELSER
Gunn Helene Arsky arbeider som ernæringsfysiolog, yogalærer og foredragsholder. Hun forteller at regelmessig praksis der meditasjon og pusteøvelser inngår kan rense sinnet.

Videre forteller hun at når vi puster inn stimulerer vi det sympatiske nervesystemet (flykt/frykt). Det øker spenningene og pulsen øker. Når vi puster ut stimulerer vi det parasympatiske nervesystemet og vagusnerven (hvile/fordøyelse). Det gjør oss avslappet og pulsen synker.

Firkantpust
Denne pusteøvelsen kan bidra til å rense sinnet. Sett deg på en stol eller på gulvet. Sitt med rett rygg.
• Trekk pusten rolig inn mens du teller til fire.
• Hold pusten inne mens du teller til to.
• Slipp pusten rolig hele veien ut mens du teller til fire.
• Hold pusten ute mens du teller til to.

Fortsett med denne pusterytmen i 5-10 sykluser eller mer. Om det kjennes greit kan du etterhvert øke til fire tellinger når du holder pusten også, så firkanten din får like lange sider.

Du kan finne flere tips fra Gunn Helene Arsky på hennes nettside: www.gunnhelenearsky.no

Pusteøvelser og meditasjon kan rense sinnet. Foto: Adobe Stock


4. BRAINDUMP
Dette er en smart måte å tømme hodet for ting man går rundt og husker på. Skriv det ned og sett det i kalenderen. Nå blir det ledig plass i hodet! Du føler deg bedre allerede, ikke sant?


5. TANKEDIETTER
Tenk positive tanker. Vi tenker 60-70 000 tanker hver dag og de fleste er en gjentagelse av det vi tenkte i går. La flest mulig av dem være positive. Velg positive tanker bevisst. De gjør noe med deg. Negative tanker forurenser sinnet.


6. AFFIRMASJONER
Bruk daglig en affirmasjon. Gjør det enkelt. Bruk den samme i tre uker og se hva som skjer.  En affirmasjon er en positivt formulert frase som gjentas med jevne mellomrom for å skape positive forandringer. Affirmasjon: «Jeg håndterer med letthet det som kommer til meg. Alt er vel»


TIL ETTERTANKE
Terje Toftenes slapp i vinter filmen «Fri fra kreft». En oppsiktsvekkende dokumentar om hans reise fra uhelbredelig kreftsyk til erklært frisk. En del av egeninnsatsen hans, som ifølge han var helt avgjørende, var at han renset kroppen for avfallsstoffer gjennom å innta enkelte matvarer og kosttilskudd. Du kan lese mer om filmen hans her: frifrakreft.no/

Svulstene forsvant på 3 uker. «Et sjeldent lykkelig tilfelle – utrolig flaks!» sa onkologen som friskmeldte meg. «Nei», sa jeg. «Resultat av egeninnsats i kombinasjon med deres behandling». Flaksen var at jeg fant et alternativ!


Kilder: rolv.no, gunnhelenearsky.no, www.medicalmedium.com, frifrakreft.no, en.wikipedia.org/wiki/Anthony_William

Tips en venn på e-post