Startsiden partner

Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Nordlendinger klager mest over været

Batteriene skulle vært ladet etter en varm, solfylt sommer, men dessverre er det ikke slik for mange av oss. Som et resultat av ”den grønne vinteren” blir vi værsyke og sliter med høstdepresjoner. En undersøkelse InFact har gjort for VG viser at det har gått verst ut over nordlendingene.

Tips en venn på e-postTekst: Kari Flaata Halling

Nordlendingene har god grunn til å være misfornøyd med været i sommer. Det mener Eirik Samuelsen ved Værvarslinga for Nord-Norge. Enkelte steder i Nordland er antall sommerdager halvert i forhold til i fjor, viser Meteorologisk Institutt. Da var det en sammenhengende periode på to uker med 20 grader i Nordland.

 

- Juni var veldig kjølig og våt. Juli var litt varmere, men det var veldig vått i Nordland. Mens august har vært normalt sier Samuelsen.

Les også:
Å være værsyk er ingen myte
Værtegn fra dyreriket

Det har ikke vært noen rekorddårlig sommer i nord, men de gode dagene har kommet spredt. At nordlendingene har måttet hente frem paraply så å si daglig, gjør at de er mest værsyke i landet, viser en undersøkelse InFact har gjort for VG. Undersøkelsen viser at bare 6,3% av innbyggerne i landets tre nordligste fylker er svært godt fornøyd med sommeren. Flertallet er misfornøyd, føler seg deprimerte og klager over været.

Ifølge VG er 63,6% i Nord-Norge svært eller ganske misfornøyd med været der de bor, mens 12,6% er ”ganske fornøyd” eller ”svært fornøyd” med sommerværet. Oslo kom best ut. Der svarte 41,2% at de er ganske eller svært godt fornøyd med været, mens bare 3,4% sier de er svært misfornøyd. På Vestlandet svarte 35,4% at de var svært eller ganske misfornøyd, mens 38,4% av de spurte i Midt-Norge delte den oppfatningen.

Slår man tallene sammen, viser de at nordmenn generelt er jevnt over fornøyd. 40,7% er verken fornøyd eller misfornøyd. Undersøkelsen viser også at de mellom 18 og 24 år er mest positive til årets sommervær, men 37,3% svarte at de er fornøyd. Voksne mellom 40 og 59 år synes ikke mye om årets sommer. Her var det bare 21,3% som kunne si seg fornøyd med sommeren.

Tallenes tale er klare, men hva sier Tuva i Magic Circle om dette?

Vi nordlendinger kan godt kommentere været i krasse ordelag, men det er ikke det samme som vi klager, mener Tuva, som bor på Finnsnes.- Vi har ikke hatt sommer. Det har regnet og vært kaldt. Men jeg er overrasket over at det er nordlendingene som klager mest. Vi vet å sette pris på de godværsdager vi har. I nord er det værmessig litt arktisk. Når vi har dårlig vær, så har vi kanskje 7 grader, vind og regn, mens dårlig vær sørpå er kanskje 17 grader og overskyet.

Personlig er hun ikke så glad i varme, derfor elsker hun denne årstiden vi nå er i med klar, ren høstluft og vakre farger i naturen. Da er hun i sitt ess.

#gratis3min#

Publisert første gang September 2010