Startsiden partner

Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Vi har alle et forhold til engler

Vi har lest om erkeengler, skytsengler, lekt med glansbildeengler, sett filmer og TV-serier med engler som tema. Interessen for engler har våknet blant folk flest. Men tror vi virkelig på engelen som et religiøst vesen, som åndelig hjelper og beskytter?

Tips en venn på e-postTekst: Kari Flaata Halling

Mange bruker engler bevisst i healing, noen hevder de har kontakt med engler, og andre igjen forteller fantastiske englehistorier. Vi bærer med oss indre bilder av engler som våre beskyttere. Godt voksne kan huske at de på barnerommet hadde søte, små bilder over sengen, med motiv av barn og skytsengler.

Les også:
Ta imot erkeenglenes beskyttelse

Nåtidens populære og yndige engler har ikke mye med de opprinnelige å gjøre.  Egentlig var englene nemlig ikke bare gode og hjelpsomme, men derimot overnaturlige vesener som skapte kontakt mellom det guddommelige og det menneskelige. Englene var overalt, og på Guds vegne grep de inn når det var påkrevd, for å få menneskenes verden til å fungere. Selve ordet engel betyr da også bare ”sendebud”.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Religioner og engler

Englene er spesielt kjent fra de tre store religionene jødedommen, kristendommen og islam. Disse religionene er nært beslektet og tror alle på en allmektig guddom som menneskene ikke tåler å møte:

- Den som ser Gud, må dø, heter det for eksempel i Det gamle testamente.

Derfor trengs det et slags mellomledd hvis det skal skapes kontakt mellom mennesket og guddommen. Dette mellomleddet er englene, som forteller menneskene om den store Guds vilje. Englene bestemmer altså ingenting selv, men utfører bare Guds ordrer.

Andre religioner har også engleaktige vesener, men de har en helt annen betydning og oppfører seg ganske annerledes- og de har ikke alltid vinger.

I buddhismen og hinduismen er det enda flere åndevesener. Men det er likevel bare i Koranen og Bibelen at disse vesenene fungerer som utsendinger fra den store Gud.

Vår interesse for engler er langt fra ny. Opp gjennom den tidlige middelalder dyrket de kristne englene med stor iver. Datidens teologer var riktig nok dypt uenige om hva engler egentlig var.

Noen mente at de var fysiske vesener med en kropp, fordi for eksempel Abraham i Bibelen får besøk av engler som spiser middag hos ham. Andre fastholdt derimot standhaftig at de var rent åndelige størrelser dvs. uten kropper. En tredje gruppe teologer var mer utspekulerte og foreslo at englene riktig nok var ren ånd, men at de samtidig lot seg se, som om de var materielle. Det gjaldt for eksempel den engelen som satt på Jesu tomme grav og forklarte de forundrete tilskuerne at Guds sønn var stått opp fra de døde.

iStock_000002032407Medium 
 

Bibelen er full av engler

Englene opptrer overalt i Bibelen og i Koranen:

• Det var engler som kastet Adam og Eva ut av paradiset

• Det var en engel som voktet livets tre og døren til Paradiset

• Det var en engel som gikk opp og ned Jacobsstigen

• Det var dødens engel som drepte de førstefødte i Egypt og gikk forbi isralittenes hus

• Det var en engel som fortalte Maria at hun var gravid

• Det var en engel som som fortalte hyrdene på marken at Jesus nettopp var født

• Det var en engel som fortalte at Jesus hadde stått opp fra graven

Kjente Erkeengler

De fleste engler er navnløse, men enkelte spesielt viktige engler, de såkalte erkeenglene har et navn. I jødiske tekster finner vi minst fire navngitte erkeengler:

• Mikael hvis navn betyr ” Hvem er som Gud”? Og hvis oppgave det blant annet er å lede Guds englehær i kamp. I islam er Mikael den som gir ” føde og visdom”.

• Gabriel hvis navn betyr ” Guds mann/helt”, og som er den himmelske budbringeren. Det var for eksempel han som meddelte Maria at hun var gravid, og det var han som forkynte at døperen Johannes var født. I Koranen kalles Gabriel for Djibril. Han åpenbarte Koranen for Muhammed, og det var han som fulgte med profeten på reisene hans til det himmelske. Koranen forteller også om hvordan Djibril trøstet Adam da han var blitt kastet ut av Paradiset, og hvordan han lærte å drive landbruk.

• Rafael hvis navn betyr ” Gud har helbredet”, og som har med legekunst og helbredelse å gjøre. I kristendommen er han likeledes travelt opptatt med å være skytsengel for reisende og pilegrimer.

• Uriel hvis navn betyr ” Gud er mitt lys”, er i den jødiske mytologien herre over underverdenen. I kristne forestillinger er han både botens og straffens engel, og det er som skal åpne underverdenens porter og føre de døde for Guds domstol på dommedag.

Tilbud på de flotte bøkene fra Kari Gjæver Pedersen: Lev med enkeengelens beskyttelse 

#kampanje2#

Englekort

Lag dine egne englekort som kan inspirere deg og gjøre deg bedre i stand til å kommunisere med engler.

De skal inneholde positive ord som hjelper deg til å fokusere på bestemte sider ved ditt indre liv. Du trenger ikke å ha himmelske kunstneriske evner for å lage deg et eget sett med englekort ( dine egne hjemmelagde har en mye sterkere virkning for deg enn de du kjøper), du trenger bare litt stivt papir eller papp og en penn. På baksiden kan du tegne engler eller lime fast noen skinnende, glitrende engleklistremerker, så er det ingen tvil om hvem de er dedikert til.

På hvert kort skriver du et ord eller uttrykk som betegner noe positivt du ønsker å bringe inn i livet ditt. Start med så mange du føler for; legg til flere etter hvert som du får større forståelse for hvordan arbeidet med englekortene fungerer. Trekk kort om morgenen, før du legger deg, når du skal i gang med noe nytt, ved årsskiftet osv.

Her er også noen forslag til ord du kan bruke på dine hjemmelagde kort. Legg kortene i en vakker skål, og trekk i vei:

GLEDE* FRED* HÅP* KREATIVITET* HARMONI* TILLIT* EGENVERD* VELSTAND* ENGASJEMENT* MOT* FRIHET* ÆRLIGHET* TILGIVELSE* HUMOR* TÅLMODIGHET* KLOKSKAP* MEDFØLELSE* KJÆRLIGHET* VENNSKAP*

Forslag til bruk:

Trekk et englekort hver morgen etter først å ha tenkt litt på dagen som ligger foran deg. Hvilket kort tiltrekker du deg med oppmerksomheten din? Ha englekortet med deg hele dagen, eller plasser det synlig foran deg.

Trekk et englekort på føldselsdagen din, la andre få trekke på sin. Har du gjester, kan du ønske dem velkommen ved å by frem skålen med englekort.

Trekk et englekort idet du tenker: ” Idag skal jeg møte andre mennesker slik jeg selv ønsker å bli møtt. Hvilket kort/ tema kom opp?

Legg et englekort under hodeputa og la englene inspirere drømmene dine.


VISDOMSORD OM ENGLER

” Engler er ikke redde for kjærligheten. Det er kjærlighet som løfter en engel”
Karen Goldman

” Engler beveger seg med himmelsk gangart. Bare nærværet av en engel kan få deg til å føle deg fri.”
Karen Goldman

” Engler vil aldri finne på å trenge seg på oss eller forstyrre vårt privatliv. Finner de døren til våre hjerter lukket, kommer de ikke inn.
Karen Goldman

” Engler hjelper deg til å finne vingene dine uansett hvor eller når du tror du kan ha mistet dem”.
Karen Goldman

” Engler beskytter deg med sitt nærvær, men skygger aldri for dagslyset”.
Karen Goldman

” For alle villige sjeler finnes det en villig engel”
Karen Goldman

” Engler kan sammenlignes med stor poesi . De løfter sjelen ut av sitt trange bur.”
Karen Goldman

Englene tripper etter å hjelpe oss videre! Be om lys og kjærlig assistanse når du arbeider med positive selvbekreftelser.
 
Ønsker du å få englene i tale? Bergkrystall skaper klarhet og positivitet og forsterker evnen til å lytte innover.

Påkall engelen Uril hvis du trenger støtte i perioder med store forandringer. Uriel forbindes med magisk kraft. Han vokter spesielt over Tyrer, Jomfruer og Steinbukker.

Tegn til engler? Kikk opp på himmelen. Det hender de viser seg i skyene.

Hvis du søker en engel med åpent hjerte, vil du alltid finne en.

Erkeengelen Mikael stiller mer enn gjerne opp når du skal ut på reise. Se for deg at han omslutter deg og dine på ferden.

Miraklene skjer! Bare spør englene.

Det latinske navnet på kvann er Angelica archangelica. Åpenbart har erkeenglene vært inne i bildet, det sies da også at denne legeurten beskytter mot onde ånder. Mye brukt i nord og blant samene fra gammelt av.

Ta en prat med erkeengelen Rafael hvis du trenger forsterkninger under sykdom. Be ham sørge for at operasjoner og behandlinger skjer etter planen og at du får den aller beste beskyttelse.

KILDER:
”Visdomsord”og ”Englekort” er hentet fra
Velvære- Almanakken 2008
Reni Hagen/ BEDRE LIV
Velvære- Almanakken kan du få kjøpt hos bokhandler, helsekost 

Slik blir 2019 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.