Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Hele Norges Farmen-Anita

Hos Magic Circle er Anita Kallestad kjent som Nikita, men nå har den blide Vossejenta blitt Norgeskjent etter at hun var med på Farmen på TV2 i 2016. Hun fikk også overbevist en av de mest skeptiske deltagerne at hun har sterke klarsynte evner.


Tekst: Kari Flaata Halling
Foto: Kari Flaata Halling og TV2

Sist jeg traff Anita, sensommeren 2011, fremsto hun som en beskjeden, ganske anonym dame, som gruet seg litt til å stå frem i Magic Magasin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anita valgte slegge da hun var i tvekamp mot førstekjempen Stine Hartmann. Foto: Alex Iversen/TV2

 

 

- Oppholdet på Farmen har gitt meg mer selvtillit, og jeg våger å være mer meg selv, sier hele Norges Farmen Anita. I slutten av august 2016, etter fire uker, røk hun ut av Farmen etter en spennende tvekamp mot førstekjempen Stine Hartmann. Selv mener hun at hun visste at Farmen oppholdet ville bli kort.

- Jeg var med i to tvekamper på den korte tiden. Da jeg ble valgt til andrekjempe av Stine, var jeg forberedt på det. Jeg var veldig usikker hvilken gren jeg skulle velge, men endte opp med slegge til tross for at jeg så vidt har vært borti dette før. Jeg tenkte at det ville vært kult å vinne i akkurat den grenen. Det var dårlig stemning på gården den uka, veldig tunge energier, så jeg tenkte at nå må vi få litt liv i leiren. Dette er et spill, og nå skal vi ha det moro, sier 44- åringen fra Voss, som egentlig ikke er noe konkurransemenneske.

Kontakt med avdøde
For fire år siden flyttet Anita til Bolstadøyri, nærmere bestemt en liten plass som heter Horvei, en 20 minutters biltur fra Voss. Her bor hun sammen med sønnen Tobias (17), schæferen Shira (5) og katten Mimmi (1). Datteren Henriette (21) har flyttet hjemmefra. Hun stortrives med å jobbe for Magic Circle. Arbeidsplassen er kjøkkenet, og her kan hun sitte og se ut i naturskjønne omgivelser mens hun snakker med kunder på telefonen.

De åndelige evnene har gått i arv i generasjoner. Anita var bare 25 år da hun mistet sin mor i kreft. Da hadde allerede farmor Gjertrud i mange år vært som en morsfigur for Anita. Hun døde i 2007, men har hele tiden vært til stede i Anitas liv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anita med bilde av farmor og farmors skaut, som hun brukte i fjøset på Farmen.

- Jeg har stadig vekk kontakt med farmor fra den andre siden. Jeg er ikke så glad i å lage mat, men inne på Farmen måtte jeg gjøre det 14 dager på rad. Da var farmor god å ha. Hun hjalp meg å finne ut hvordan jeg skulle gjøre ting, sier den blonde, fagre damen. Anita forsvinner ut av rommet et lite øyeblikk og kommer tilbake med et bilde av farmor og farmors skaut, som hun brukte i fjøset på Farmen.  

– Foruten moren min og farmor, har jeg også kontakt med andre i familien som har gått over på den andre siden. De gir meg råd og veiledning. Av og til kan en velge å overhøre beskjeder, men når de gjentar seg, bør en gjøre noe med det, for da er det gjerne en viktig beskjed og noe som fører deg videre i livet til et nytt steg, mener Anita.

- Var det noen fra den andre siden som ga deg tips i forbindelse med Farmen? - Jeg så at jeg skulle på TV, men visste ikke at det var Farmen jeg skulle være med på. Da jeg fikk forespørsel om det, så takket jeg ja. Tenkte: - Ok, det er dette jeg skal! Forespørselen kom på det rette tidspunktet. Jeg jobber mye, og jeg hadde sittet og tenkt på at jeg trengte å oppleve noe nytt i livet mitt. Derfor var det ikke vanskelig å si ja, sier den blide og trivelige damen.

Hard jobbing
- Hva var det beste ved å være med på Farmen?
- Å bli kjent med meg selv på en ny måte, på godt og vondt. Det er jo en veldig lukket verden du setter deg selv inn i. Da er det godt å ha personer som Laila ved siden av seg, som får humøret opp. Det var mange sterke personligheter der inne, så jeg kom nok litt i bakgrunnen. Å få være ute i naturen og oppleve hvordan de levde for 100 år siden var også en fantastisk opplevelse, innrømmer Anita.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med strikketøyet i godstolen.

- Du savnet vel privatliv?
- Jeg ble veldig sliten av å forholde meg til andre fra morgen til kveld. Jeg er veldig sensitiv for andres følelser og hvordan de har det. Dagene gikk i ett. Det var hard jobbing fra klokken seks om morgenen til ti om kvelden. Lite mat og mye folk. Privatliv var da jeg skulle på do eller gikk tur med hunden Alma, svarer hun og ler.

Første uke på Farmen fikk deltagerne i ukesoppdrag blant annet å lage et teppe, som skulle gis bort i gave. Anita fikk hovedansvar for dette:

- Gimping var en hekleteknikk jeg ikke har vært borti før. Vi hadde tidspress på oss. Jeg satt oppe til seint på natta og sto opp tidlig. Sov i stua, så jeg ikke skulle vekke de andre, for jeg skulle stå opp tidlig og gimpe. Alt dette ble ikke tatt med i programmet. Det var veldig få timers søvn. Samtidig var gimpingen noe som ga meg ro. Det ble et teppe med sjarm!

- Jeg må alltid ha noe håndarbeid, enten jeg skal ut og reise, sitter på kafè eller er på besøk hos venninner, sier Anita. I øyeblikket holder hun på med å strikke islandsgenser og hekle sengeteppe.

Farmen-venner
Jeg har fått gode, varme Farmen sokker på beina. Ifølge Anita fikk alle deltakerne slike.

- Si litt om Lasse?
- Lasse var veldig skeptisk til synske evner. Han stilte meg spørsmål, for eksempel om han vant i lotto eller Farmen. Slike ting svarer jeg som regel ikke på. Om kvelden var han litt mer ydmyk og ønsket å se hva dette her var for noe. Da tror jeg han ble veldig overrasket over det jeg så. Det var flere ting enn det som kom frem på TV. Da jeg kom inn i den sorgen som han gikk og bar på, var det utrolig tungt. Beskjedene kom jo litt etter litt, og da fikk han selv kjenne på den dype sorgen han bar på. Etter det han fikk oppleve, ble han litt mer overbevist, sier Anita og legger til: - Men man skal være skeptisk, det er bra det!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anita i fortrolig samtale med Lasse Bergseter. Foto: Alex Iversen/TV2

Da spillet virkelig begynte inne på gården, ble det for tøft for Anita. Følelsene tok overhånd. Det verste var slaktingen av grisen. Jeg kunne ta inn dyrets følelser. Så egentlig var det ikke noen nedtur å bli sendt hjem heller, innrømmer hun.

- Du kan jo fortelle litt om at du kom så godt overens med Laila?
- Laila tok meg med storm med en gang. Vi fikk en slik utrolig kjemi. Hun var også en av dem som hjalp meg med gimpingen. Etter at jeg røyk ut av Farmen, kom hun til meg om nettene. Hun hang over meg og ba om at jeg måtte hjelpe og støtte henne. Det var veldig intenst, og jeg var veldig sliten. Jeg sendte melding på Facebook og spurte: - Hva skjer der inne nå? Vi er jo så forskjellige, men vi har en slik hjertelig kontakt. At Lasse og Laila ikke hadde noen kjemi var vanskelig for meg, for jeg er glad i begge to på hver sin måte. I ettertid har Anita hatt litt kontakt med Laila, Lasse, Ali og Åsta fra Farmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Farmen 2016: 14 deltagere skulle i 11 uker bo og arbeide på gården Finnsvika ved Kornsjøen (Østfold). Anita sitter foran som nr. 2 fra venstre. Laila Lockert med rødt hår. Lasse Bergseter med skjegg og caps. Foto: Alex Iversen/TV2

Mange tar kontakt
- Når jeg ser Farmen på TV, så synes jeg at jeg ser ut som en inntørket rosin, sier Anita og ler. Etter at hun kom hjem fra Farmen oppholdet, brukte hun lang tid på å komme til hektene.

- Er det mange som ringer på Magic Circle etter at du har vært med på Farmen?
- Ja, og jeg var ikke forberedt på det da jeg kom hjem. Det var ingen egenreklame at jeg ble med på Farmen. Jeg gjorde det for meg selv. Jeg er utrolig takknemlig for at folk ringer og gir tillit til meg. Så håper jeg at jeg kan hjelpe og gi de noe på veien, svarer Anita og legger til at folk også tar kontakt med henne privat, enten på telefon, Facebook eller mail.

- Jeg har fått over 200 henvendelser utenom Magic Circle. Noen skriver at det var kjekt å se meg på TV, og det er mange som savner meg etter at jeg røyk ut. Andre vil ha hjelp til noe. Har ikke klart å komme gjennom alt. For øvrig forholder jeg meg til Magic Circle og henviser folk dit i stor grad, sier Anita. Media har også vært ivrige til å ta kontakt:

- Både Se & Hør, VG, Dagbladet, Hordaland avis og nettavisen har var innom, og jeg har vært både på God morgen Norge og God kveld Norge på TV, så jeg er ikke glemt, selv om jeg røyk ut tidlig!

Slik blir 2024 for deg! Bestill et personlig årshoroskop 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Dette fjellet ”snakker” til meg, ler Anita. Her med hunden Shira.

Naturvesener
- Jeg spurte hun som intervjuet meg på God morgen Norge, som var skeptiker, om hun gikk og tenkte på et hus. Hun fikk helt bakoversveis og spurte hvordan jeg visste det. Jeg beskrev hvor hun bodde. Slike ting kommer til meg som lyn fra klar himmel. Du går liksom inn i en jobbemodus, der du er åpen og tar imot beskjeder til de som trenger det. Ofte kan jeg ta imot beskjeder før vedkommende ringer. Vi snakker på sjeleplan, fra hjerte til hjerte, før vi får den fysiske kontakten, forteller Anita på sin herlige dialekt.

Anita stortrives mellom høye fjell i en trang dal. Men hun savner sjøen: - Kombinasjonen sjø og fjell gir healingenergi. Det er veldig varmt og godt å være ute i slik natur. Jeg tar turer i fjellet med hunden.

- Har du hatt kontakt med naturvesener?
- Nisser og småfolk har jeg erfart gjennom kunder. De er her, og de bor i fjell, i skogen og kommer innom hus og hjem og tuller det til litt. Ting forsvinner for så å dukke opp igjen på de rareste steder. Småfolkene er skjønne, morsomme, man kan også være kjempeirriterende, sier Anita, som også føler at det ruvende fjellet like ved ”snakker” til henne: - Fjellet buldrer, braker og passer på. Det utstråler en styrke og energi, og på den måten ”snakker” det!

 

 

 

 

 

 

 

 

Huspusen Mimmi.

Kommuniserer med dyr
- Jeg hadde lenge veldig lyst på katt, men våget ikke å skaffe en på grunn av at jeg har en stor schäfer i huset. Men Shira sa til meg at jeg måtte få meg en katt og at det ville gå helt greit. Så kom Mimmi til oss, og de to er bestevenner, forteller Anita.

- Så du kan kommunisere med dyr? - Ja, og hester er spesielt enkle å kommunisere med, svarer Anita. Hun kan også kommunisere med dyr på linja hos Magic Circle.

- Hva er du best til hos Magic Circle? - Alt, svarer hun og ler. - Jeg føler, jeg ser, jeg hører, jeg snakker med dyr, jeg ser avdøde, jeg kjenner på kroppen hvor folk har vondt, jeg fjernhealer. Jeg kan ikke sette meg i en fast bås, svarer hun selvsikkert.

Sensitiv person
Anita har et elskelig vesen, fremstår som søt og veldig blid, og ler mye. Men hun innrømmer at det ikke alltid er slik:

- Når du er en sensitiv person, må du be om beskyttelse når du går i store folkemengder. Hvis det er noen som har en vanskelig utfordring i livet sitt og har litt tunge energier, så kan en fort ta inn det og tro det er sitt eget. Man kan bli litt tappet og tung i humøret. Du kan bli veldig urolig inni deg. Jeg ber ofte erkeengelen Michael om å ta ut disse energiene fra kroppen min og få beskyttelse, men jeg ber også til hjelperne mine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Denne fargerike, sommerlige tapeten i stua gjør meg glad, sier Anita.

- Har du sett dine hjelpere?
- Jeg har en hjelper som er veldig sterk. Jeg har spurt ham hva han heter, og det er noe så enkelt og flott som Håkon. Det er jo andre hjelpere også, men det blir min private sak, svarer hun og legger til:

- Det å være sensitiv er veldig utfordrende. Jeg har behov for å være i ro, og da tror folk at du er litt usosial til tider. I realiteten er det bare at jeg trenger ro for å summe meg litt. Jeg liker å være sammen med dyrene mine. Det er en ren kjærlighetsenergi. Jeg velger også mine venner med omhu, sier Anita, som stortrives hjemme.

En vegg i stua er dekket med en fargerik blomstertapet. - Den gjør meg glad. Jeg blir alltid i godt humør når jeg ser på den tapeten! Alt i alt ser jeg vel på meg selv som ei gladjente, og det tror jeg andre også gjør, innrømmer hele Norges Farmen-Anita.

Tips en venn på e-post