Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Slik åpner du Chakraene dine

Har det blitt mye julemat og god drikke, mange sene kvelder og festlige lag som har gått utover kvalitetssøvnen så kan det merkes i chakraene dine. Mest sannsynlig kan en eller flere av dem komme i ubalansen ved feiring av større høytider og andre festligheter. Forstyrrelser i hverdagsrutinene kan lett utløse ubalanse, avhengig av hvor høysensitiv du er. Andre ting som kan utløse ubalanse er blant annet sykdom og stress. Nå er tiden inne for å planlegge for det nye året og heale deg selv!

Text: Randi Bjærum. Bilder: Midjourney & Pexels

Gammel indisk filosofi

Chakraene, som har sitt utspring i gammel indisk filosofi, finnes i flere tradisjoner som yoga og meditasjon og er sentre for energi i menneskekroppen. Ifølge tradisjonen finnes det syv hoved chakraer som strekker seg fra bunnen av ryggraden til toppen av hodet.

Hver chakra korresponderer til spesifikke kroppsdeler, følelser og livsområder. Det å rense og balansere disse chakraene fører til bedre helse og velvære.

De Syv Hoved chakraene:

  1. Rotchakraet (Muladhara): Lokalisert ved bunnen av ryggraden. Dette chakraet er knyttet til grunnleggende behov, overlevelse og en følelse av tilhørighet. Farger: Rød.
  2. Sakralchakraet (Svadhisthana): Plassert i underlivet. Dette chakraet er assosiert med kreativitet, seksualitet og følelsesmessig balanse. Farger: Oransje.
  3. Solar Plexus Chakraet (Manipura): Lokalisert i mageregionen. Dette chakraet er knyttet til selvrealisering, selvtillit og personlig kraft. Farger: Gul.
  4. Hjertechakraet (Anahata): Plassert i hjerteområdet. Dette chakraet handler om medfølelse, kjærlighet og helbredelse. Farger: Grønn.
  5. Halschakraet (Vishuddha): Lokalisert i halsområdet. Dette chakraet er knyttet til kommunikasjon og uttrykk. Farger: Blå.
  6. Tredje øye chakraet (Ajna): Plassert i pannen, mellom øyenbrynene. Dette chakraet er assosiert med intuisjon og innsikt. Farger: Indigo.
  7. Kronechakraet (Sahasrara): På toppen av hodet. Dette chakraet handler om åndelig forbindelse og opplysning. Farger: Fiolett eller hvit.

Hvordan Rense Chakraene

Heale med farger: Kan gjøres så enkelt som å bruke klær eller et skjerf i den fargen som du trenger ekstra energi fra. Fargeterapi er vi alle kjent med fra tv program og interiørmagasiner.

Meditasjon og Visualisering: En effektiv metode er å meditere mens man visualiserer fargen assosiert med hver chakra, forestille seg hvordan energien renser og balanserer chakraet.

Yoga: Spesifikke yogaøvelser kan hjelpe med å åpne og balansere chakraene.

Lydbad eller Lydterapi: Bruk av bestemte lydfrekvenser kan hjelpe til med å balansere chakraene.

Pusteøvelser (Pranayama): Diverse pusteøvelser kan fremme flyten av energi gjennom chakraene.

Reiki og Energiarbeid: Å motta Reiki eller lignende energihealing kan hjelpe til med å rense chakraene.

Bruk av Krystaller: Bestemte krystaller korresponderer med ulike chakraer og kan brukes for å hjelpe til med healing og balansering.

Aromaterapi: Visse essensielle oljer er kjent for å hjelpe til med å åpne og balansere chakraer.

aromaterapi

Viktigheten av Balanserte Chakraer

Når chakraene dine er balanserte, føler du deg bedre. Man får økt fysisk, mentalt og følelsesmessig velvære. Du føler deg mer sentrert, energisk og i harmoni med deg selv og verden rundt deg. Å balansere chakraene kan også bidra til å redusere stress, øke konsentrasjonen og fremme en dypere forståelse av deg selv og din plass i verden.

Rensing og balansering av chakraene kan være en kraftfull praksis for personlig vekst og helbredelse. Det er mange metoder tilgjengelig og det kan være nyttig å eksperimentere med forskjellige teknikker for å finne ut hva som fungerer best for hver enkelt. Vær oppmerksom på at chakraarbeid kan være en verdifull del av en helhetlig tilnærming til velvære, men det bør ikke erstatte tradisjonell medisinsk behandling når det er nødvendig.

Ønsker du hjelp til å heale/rense chakraene dine, så kan en av våre dyktige livsveiledere heale med reiki, krystaller, energiarbeid og annet.

Velkommen til en samtale!