Startsiden partner

Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Spelet i Maridalen

For noen år siden var jeg og en venninne i Maridalen for å se årets oppsetting av Maridalsspelet. Handlingen foregår ved Margarethakirken i Maridalen, en kirkeruin fra tidlig middelalder, og dette årets spel handlet om Svartedauen.

Været var klart, noe kjølig til august å være, og det var mørkt. Lyskastere var montert rundt scenen foran kirken, og vi hadde fine sitteplasser foran ved tribunen.

Spelet handlet om Svartedauen som herjet i Norge i 1349-50, og som tok for seg forholdene i Maridalen da pesten herjet.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Etter en flott forestilling med skuespillere og hester, ble min venninne og jeg sittende igjen da alle var gått, for å ta noen bilder. Lyskasterne var fortsatt ikke rigget ned, og jeg tok bilder fra alle vinkler av kirkeruinen.

Etter noen dager fremkalte jeg bildene, og jeg må si jeg ble forbauset da jeg på det ene bildet fikk se en skikkelse foran den ene ovale åpningen (inngangsdøren?) i kirken. Det er helt tydelig en kvinneskikkelse med noe middelaldersk over seg. Kanskje spelet hadde med flere statister enn de var klar over denne kvelden?

Lise

Tips en venn på e-post