Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Besøk et spøkelseshotell i sommer

Det er mange flotte, gamle hoteller i Norge, og endel av dem er kjent for å ha åndelig aktivitet. Her er en oversikt over noen av disse.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Ærverdige Dalen Hotel i dragestil fra 1894 ligger ved Telemarkskanalen og er kanskje landets mest kjente spøkelseshotell. På Dalen Hotel kan du treffe «The English Lady» på rom nr. 17.  Historien vil ha det til at Miss Greenfield, sent på 1800-tallet, kom alene til hotellet. Ingen visste at hun var gravid. Hun bodde der hele sommeren, og dro deretter tilbake til England. Da rommet hennes ble ryddet, viste det seg at hun hadde etterlatt seg et dødt spedbarn i sengen. Damen ble arrestert, anklaget for mord og skal deretter ha tatt sitt eget liv. Noen mener hun ble henrettet. Miss Greenfield søkte tilbake til hotellet etter sin død og vandrer hvileløst rundt for å se til sitt barn. Det fortelles at det har vært hørt barnegråt fra rommet, og at Miss Greenfield har vist seg på galleriet i den store hallen. Den som vil, kan bo på rommet hennes sammen med vugge og kniplinger.

Mer info: www.dalenhotel.no


Hotel Union Øye. Foto: Hotel Union Øye


På Hotel Union Øye i Møre og Romsdal kan du møte husspøkelset Linda. Folk har hørt henne vandre rundt i gangene på hotellet, vinduer åpnes og lukkes uten at noen er i nærheten, det slamres i dører, og bilder flyttes på.

Mer info: www.unionoye.no


Utne Hotel. Foto: Utne Hotel


Utne Hotel i Hardanger. Både gjester og ansatte har hatt uforklarlige opplevelser her. De har sett skikkelser som har forsvunnet i løse luften, og noen har også følt berøring. Mest aktivitet et det visstnok på rom 8.

Mer info: www.utnehotel.no


Fleischer´s Hotel. Foto: Fleischer´s Hotel


På Fleischer´s Hotel på Voss sies det å være åndelig aktivitet på rom 407. Etter beskrivelsen passer spøkelset med Magdalena Fleischer, en vennlig kvinne med oppriktig interesse for sine gjester. Sannsynligvis vil hun heller ikke forlate dem. Gjester forteller at de har registrert bevegelse og fornemmelsen av tilstedeværende på dette rommet. På hotellet for øvrig fortelles om blafrende lys og blinkende lysekroner.​

Mer info: www.fleischers.no


Thon Hotel Høyers. Foto: Kari Flaata Halling


Ved Thon Hotel Høyers i Skien har flere gjester og ansatte stiftet bekjentskap med ånden til kriminalforfatter Sven Elvestad, som står bak pseudonymet Stein Riverton. Forfatteren døde angivelig på rom 208. 


Trudvang Gjestegård. Foto: Kari Flaata Halling


Trudvang Gjestegård ved Farrisvannet i Larvik. Både ansatte og gjester kan fortelle om uforklarlige hendelser, og gjenferdet av to små jenter har blitt sett ved flere anledninger. Det sies at disse jentene omkom i en brann på herregården i 1916.

Mer info: www.trudvang.no


Hotel Wassilioff. Foto: Kari Flaata Halling


Den sagnomsuste historien om tjenestepiken Elise og sjøhelten Peter Wessel Tordenskjold er viden kjent, også utenfor Stavern. På Hotel Wassilioff er det mye åndelig aktivitet, spesielt på rom 216. Kan det være Elise som har sjekket inn der, 300 år etter sin død?

Mer info: www.wassilioff.no


Dr. Holms Hotel. Foto: Dr. Holms Hotel


En personlig tragedie utspant seg på fasjonable Dr. Holms Hotel på Geilo i 1926. Siden har en vakker ung kvinne med langt lyst hår vært fast gjest på hotellet. Hun har fått navnet «Den grå dame», og er ikke av denne verden. Mange har sett henne og følt hennes nærvær, i korridoren, på rom 320 eller andre steder på hotellet.

Mer info: www.drholms.no


#kampanje1