Startsiden partner

Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Å spå i speil

Det finnes mange ulike former for medialitet og spådomskunster, og det er spennende å sette seg inn i de ulike områdene. Jeg vil derfor belyse et lite kjent område for de fleste, men ikke mindre spennende av den grunn: Å spå i speil!

Av Mina

Jeg utgår fra mitt eget fagfelt når jeg introduserer deg for katoptromanti, eller kunsten å spå i speil.
For å vite litt om opphavet til dette, må vi langt tilbake i tiden. Hva vi kjenner til er at kineserne så tidlig som 4000 år f.Kr. spådde i store, runde bronsespeil, og at de gamle egypterne benyttet seg av speil i sølv eller kobber for spådommer.

De gamle romerne var overbeviste om at når noen knuste et speil, så gikk også sjelen til denne personen i stykker, og man ville oppleve syv år med ulykke, for så lang tid tok det før sjelen å vokse sammen igjen.
I et Maya tempel i sentral Amerika er det gjort funn av små, blanke plater av obsidian på veggene og på pidestaller. Disse ble etter all sannsynlighet brukt til å spå i. Også hos inka indianerne i Peru er det gjort lignende funn av obsidian.

Det sies at disse speilene er fantastiske å spå i for den som er dreven i faget, men de er vanskelige å få tak i, og dessuten dyre. Grunnen er at de er laget av svart eller røkfarget smeltet lavastein (også kalt sannhetens stein). Ordet svartspeil er ikke alltid like riktig. Det kan være et vanlig speil med svart overflate, men obsidian speil, som også blir kalt svartspeil, er laget av polert svart eller røkfarget lavastein.

Obsidian kommer av det greske ordet obsis som betyr visjon. Personlig synes jeg at det svenske ordet "spegelskådning" er vakkert og dekkende, og at det ikke finnes en tilsvarende norsk variant som klinger like bra. Å spå i speil er en eldgammel måte å spå på, som er enda eldre enn krystallkulen.

I Norge er det ikke så fryktelig lenge siden at det var vanlig å pakke ned eller dekke til alle speil når noen døde, slik at sjelen ikke skulle bli lurt til å sitte fast i speilet, men kunne gå videre til dødsriket.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Det finnes en historie om den russiske forfatteren Maxim Gorkij som tidlig på 1900 tallet oppsøkte en indisk guru. Denne viste ham en bok hvor sidene var gjort av kobber. I boken kunne man klart og tydelig se bilder av templer, byer, og den indiske landsbygden. Den vise mannen stengte boken, blåste på den og viste så sidene til Gorkij igjen, kobbersidene var tomme.

Gorkij, som var en skeptiker, ble forbløffet. Guruen var tydeligvis så høyt utviklet i den åndelige kunsten at han hadde evner til å overføre sine åndelige visjoner til den blanke overflaten i boksidene, slik at Gorkij kunne se bildene som om de var der fysisk.

Synes du dette høres spennende ut, og vil du prøve deg på å spå i speil, kan du bruke et speil som er helt vanlig. Det bør være halvmørkt eller mørkt i rommet, slukk alt elektrisk lys og tenn levende lys. Dette er kraftfulle kilder for å bringe frem skygger når lyset reflekterer i speilet. De opprinnelige spålysene var laget av bivoks, men har du ikke det, så går det fint å bruke vanlig stearinlys også.

  1. Plasser lysene i en halvsirkel bak deg. Du kan også tenne små telys vertikalt tvers over bordet slik at de avspeiler seg i mørket i speilet og lager en vei/ sti innover i speilet.
  2. Sitt eller stå fremfor speilet. Lukk øynene en liten stund og åpne de sakte igjen. Åpne ditt sinn for skyggene i speilet. Du skal nå kunne se symboler, svar på dine spørsmål, din fremtid, eller hvor du skal finne ting du leter etter.
  3. I speilet kan du få se din åndelige guide, og jeg har hørt at engler viser seg mer enn gjerne i speil.
    Du har nå fått muligheten til å prøve selv. Ta frem speil, lys, lag mystikken og kos deg.
    Har du spørsmål, eller ønsker du å lære mer om dette, så ta kontakt med Mina hos Magic Circle.

Tips en venn på e-post