Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Hva gjør våren med deg?

Om vinteren går kroppen i dvale. Når solen begynner å stikke frem, våkner kroppen opp av dvale, og hormonene kan lett komme i ulage.

Tekst: Randi Bjærum

 

Våren er forventningenes tid. Forelskede par strømmer ut, vandrer hånd i hånd og kysser på hverandre. Heldig for dem, men irriterende for oss andre som er på leting etter den rette. Synet av de forelskede parene gir håp, men samtidig også savn.

Generelt er våren en tid for feiring og familie, enten det er påske, 17. mai, pinse, konfirmasjoner, bryllup eller barnedåp. Det får oss andre, som verken har kjæreste, barn, eller er i den fasen, til å føle oss ekstra ensomme.

Det er medisinsk bevist at når kroppen våkner opp etter vinterdvalen, kan hormonene lett komme i ulage, og humørsvingninger og depresjoner kan oppstå ut i fra medisinske grunner. Føler du deg rammet, oppsøk lege om du ikke har noen du kan snakke med.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Våren og sommeren er til for å samle energi og for å komme oss gjennom vinteren og mørketiden.

Likevel viser statistikken at det er flest innleggelser av mennesker med psykiske lidelser om våren og sommeren.  Hva kan du selv gjøre for å stille godt rustet til å møte våren i all sin prakt? Hvordan takle våren på best måte?

Væren

http://www.dreamstime.com/-image17359961 
 

Våren er Værens beste tid, og energien din øker etter hvert som hestehoven titter frem.

Ved Vårjevndøgn 20. mars går solen inn i tegnet ditt, men samtidig kan det for noen bli et sjokk for Værens kropp å våkne opp fra vinterdvalen.

Trøtt, uopplagt, hjertebank og med sug i magen møter du hverdagen.

Som Vær trenger du straks tiltak for å fylle opp batteriene.

Tiltak for å styrke energien om våren er å komme seg ut i frisk luft og på trening.

Oppsøk venner, dekorer med farger, og ikke minst finn deg en ny hobby som gir deg nye impulser.


Vårens motto: Sett i gang.

 

_ _ _

 

 

Gardening - woman holding flower pot and shovel 
 

 

Tyren


Tidlig vår er en periode med refleksjon og ettertanke for Tyren. Solen går inn i det siste stjernetegnet før ditt, og du kan merke behovet for å trekke deg tilbake og reflektere.

Når Solen kommer inn i stjernetegnet ditt ca. 21. april, pluss minus noen dager, våkner du til liv. Mai og juni er din tid på året der du får en ny start med blanke ark. Når hvitveisen titter frem, våkner du opp fra vinterdvalen og deltar mer i det sosiale liv.

Som det jordnære mennesket du er vet du at ting tar tid, og du finner glede i å grave i jorden og forbedre deg på sommeren. Alt som vokser og gror er noe av det du får energi av å bruke tiden din på om våren.

Vårens motto: Ta et spadetak.

 

 

_ _ _

 

 

http://www.dreamstime.com/-image14965591 
 

Tvillingene

Sommeren er Tvillingens tid, når solen kommer inn i tegnet ditt ca. 20. juni pluss minus noen dager. Våren er for deg en tid der man legger planer sammen med venner og bekjente. Langsiktig planlegging på arbeidsplassen er også favorisert.

Våren er tiden da du tar frem energireservene du har lagret opp etter vinteren og begynner å planlegge sosiale aktiviteter sammen med venner og familie. Sommerferien får du rammer på nå, så når sommeren kommer kan du nyte tilværelsen og leve et sosialt liv. Da er du i ditt ess.

Vinteren og høstmånedene er mer tiden for jobb, og diverse prosjekter hjemme.

Vårens motto: Lev livet.

 

_ _ _

 

 

Energetic business woman with notepad 
 

Krepsen

Vårdagene blomstrer du og setter optimistisk og strategisk i gang med ideer som du har det travelt med å realisere før sommeren.

Våren er den tiden du synes best i den offentlige sfære, og de største karrieretriumfer og markeringer opplever du på denne tiden av året. Tidlig om våren titter du ut og entusiastisk legger planer sammen med venner og familie før du tar deg en midlertidig pause i slutten av mai og de første tre ukene i juni.

Da lader du batteriene dine i form av aktiviteter som gir deg energi. Den beste starten du kan ha, er å trekke deg tilbake og nyte noen forsommer- kvelder, uten en aktiv sosial kalender.

Vårens motto: Opp og frem.

 

 

_ _ _

 

 

http://www.dreamstime.com/-image638432 
 

Løven

Solstråler er viktige for deg og verd sin vekt i gull. Går du gjennom sommeren uten nok sol, vil du kjenne det i løpet av vinteren. Det er derfor viktig at du kommer deg ut i frisk luft allerede tidlig om våren og begynner å "samle" solstråler.

Våren er tiden du setter i gang med å planlegge sommerens ferie, eller fysisk reiser ut på en lengre ferie. Utlandet frister, og du kan bla deg vill i feriekataloger og på nett.

Å planlegge er halve turen, og beste ferietidspunkt for deg som er Løve er faktisk i april/mai, i slutten av juli, og de tre første ukene i august.

Vårens motto: Søk nye horisonter.

 

_ _ _

 

 

pn[D5UZ477] Man with polish. Cleaning the apartment. Home 
 

Jomfruen

Våren er tid for å kaste ut det gamle og hente inn det nye. Vårrengjøring får en ny betydning når Jomfruen setter i gang. Når mørketiden forsvinner, og de første solstrålene titter inn gjennom vinduene, kan du få helt blod på tann.

Hus blir ryddet fra topp til tå, og "tellekantene" kommer frem før du er ferdig. Det er like mye en indre rengjøring du som Jomfru foretar, mens det utad ser ut som om du vasker rundt.

Ved å holde på med dine ting, kvitter du deg med foreldede tanker og legger nye planer for det som skal komme.

Vårens motto: En indre rengjøring.

 

_ _ _

 

 

http://www.dreamstime.com/-image10819892 
 

Vekten

Ved vårjevndøgn, når solen går inn i det motsatte tegn av ditt, er det tid for flørt, forelskelser og giftemål. Du blomstrer opp og deltar mer enn gjerne i sosial aktivitet.

Er du singel vil mye av tiden din gå med på "dating" og aktiviteter der det er mulig å treffe noen. Du har som regel alltid flere beilere og flere alternativer, men det er ikke alltid like lett å velge. Du veier for og imot, akkurat som på en vektskål.

Kjærlighetsplaneten Venus hersker over tegnet ditt og hjelper deg på veien til å ta dine valg, hvis du følger hjertet, men samtidig bruker fornuften. Unngå å brenne lyset ditt i begge ender med et for stort tempo i hverdagen, så går du våren trygt i møte.

Vårens motto: Fordel energien.

 

_ _ _

 

pink shirt working out woman 
 

Skorpionen

Mørkets fyrste eller Nattens dronning kalles du der du trives i de litt mer dunkle lag av tilværelsen. Når våren kommer blir grepet om dine daglige rutiner strammet inn.

Du tar en systematisk gjennomgang av din tidsbruk og kvitter deg med utgåtte ting du ikke ønsker å holde på med, samtidig som du frigjør plass for det nye du ønsker å bruke tiden din på.

Romantikk er viktig, men det er også helse. Våren er den tiden av året der du kan bli mest opphengt i din egen helse og legge planer for hva du kan gjøre for å bedre den.

Bruk tiden konstruktivt til å strukturere det daglige arbeide og planlegge hvordan få mest mulig ut av fridagene i mai.


Vårens motto: Rydd vei for nye oppgaver.

 

_ _ _

 

 

Young traveller with globe 
 

Skytten

Når solen titter frem, og snøsmeltingen setter i gang, da er det tid for å ta frem globusen og tenke på hvor ferieturen skal gå i år. Rastløsheten din øker, og du er stadig på farten.

Småturer hit og dit tar av for det største presset, men du kan kjenne reiselysten krible i kropp og sinn. Vårpuss av sykkelen kan også ta av for det største presset, men du kan fortsatt reise videre i tankene. 

Nye aktiviteter, hobbyer eller treningsformer får opp energien og skaper motivasjon. Hjemme-kvelder, der du inviterer gjester og slår deg løs med å lage spennende og krydret eksotisk mat, er med på å bringe energien opp.

Aller best er det om du inviterer og underholder, mens gjestene lager maten.

Vårens motto: Start nye aktiviteter.

 

_ _ _

 

 

http://www.dreamstime.com/-image20206301 
 

Steinbukken

Vinteren og julen er egentlig din beste tid på året, der du blomstrer og tar del i sosiale aktiviteter. Når det blir vår, kommer mer av dine praktiske egenskaper og arbeidsomme natur frem.

Du tenderer til å fokusere på alt som må gjøres av forbedringer og reparasjoner inne og ute, og ser frem til en tid der du skal få mye unna. Dine ideer og planer er godt gjennomtenkt, og handlingene dine er veloverveide når du setter i gang med små og store prosjekter.

Du jobber effektivt og kan glede deg over fremskritt på daglig basis. Du tar gjerne grovarbeidet selv for å unngå å sette bort jobben. Husk å sette av tid til familie og venner, ikke minst den som står deg nærmest.

Våren er også en tid for å nyte tilværelsen og se snøen smelte.

Vårens motto: Bygg stein på stein.

 

_ _ _

 

 

http://www.dreamstime.com/-image5383369 
 

Vannmannen

Våren er tiden der Vannmannen setter bort skiene og tar frem sykkelen. Du trives med de fleste årstider bare du får lov til å holde på med hva du liker best, enten det er friluftsliv eller shopping.

Du er jo en selvstendig sjel som har dine meningers mot. Eventyrlysten som du er, kan de første solstrålene inspirere og motivere deg til å sette i gang med nye innovative prosjekter. 

Det ligger alltid en form for humanitet eller et ønske om et større fellesskap bak de tanker og handlinger du gjør. Det du brenner for kaster du deg ut i med fornyet energi.

Alt som stimulerer energien din bør du bruke tid på, men mest av alt kan dufter og ulike farge stimulerer kreativiteten og fantasien din.

Vårens motto: Slå deg løs.

 

_ _ _

 

 

http://www.dreamstime.com/-image18935385 
 

Fiskene

Våren er tiden da Fiskene tar et mindre oppgjør med hva egne verdier og holdninger er. Du legger mange fantasirike planer i hodet ditt, men å få de konkret ut i noe praktisk kan av og til stoppe opp i prosessen fra idé til handling.

Eller du underveis har endret kurs og funnet noe mer interessent. Om våren har du en tendens til å justere kursen og dra deg inn og tilbake, mer i tråd med hvem du egentlig er, kontra ytre påvirkning fra andre.

Det er viktig at du i denne prosessen setter av tid til indre fred og ro, en time for deg selv i ny og ne, eller til meditasjon. Stol på magefølelsen og velg det som føles riktig for deg.

Vårens motto: Hold kursen.

Slik blir 2024 for deg! Bestill et personlig årshoroskop