Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Ta vare på den du er glad i – tenk positivt!

Her er noen gode råd om hvordan man tar vare på forholdet slik at romantikken ikke forsvinner i en travel hverdag..

1. Lær deg å se det positive i den du er glad i. Ingen er perfekt (selv ikke du), så derfor skal du ikke forvente at andre er perfekte heller. Lær deg å rose mer enn du riser.

Lær deg å være ydmyk. Skriv ned 5 positive ting om deg selv og om din partner, og
be ham om å gjøre det samme. Bytt lister og ros hverandre opp i skyene.

2. Ikke hør på familie og venner som prøver å fortelle deg hvordan et godt forhold skal være. Stol på deg selv, for det er kun du og din kjæreste som vet hvordan dere vil ha det.

Sett dere ned sammen og lag en liste på 5 ting hver som dere mener er positivt for forholdet. Få kun frem det viktigste, og snu det negative til det positive.

3. Alle par har problemer. Latskap, sinne, og økonomiske problemer er noe som går igjen hos mange. Lær deg å se muligheter, og ikke kun begrensninger.

Skriv opp de sterke båndene i forholdet, og de svake. Snakk ærlig og følsomt med hverandre om aktuelle løsninger for problemene dere sliter med. Begynn i det små, og vær tålmodig!

4. Vær stolt av partneren din. Dette er han du forelsket deg i, så ikke prøv å få han til å bli en annen. Vi kvinner er flinke til å kritisere, men tenk om mannen hadde prøvd å omforme deg…

Vær flinke til å gi hverandre komplimenter. Dette kan også gjøres blant familie og venner, og du vil merke at de blir grønne av misunnelse. Alle liker å bli rost opp i skyene, så begynn nå!

5. Hjemmekos er ikke å forakte, men man kan fort begynne å se på hverandre som et møbel hvis man tilbringer altfor mye tid i hjemmet sammen.

Kom dere opp fra sofaen, og kom dere ut. Dra på turer, sammen eller hver for dere. Det gir inspirasjon, og man får mer å snakke om sammen.

6. Ikke glem respekten for hverandre. Har man en dårlig dag, så bør man unngå diskusjoner og problemløsninger. Det er fort gjort at man angriper hverandre i slike situasjoner.

Spør om dere kan ta en prat om det som eventuelt er årsaken til at du er sur. Spør om råd og forståelse, og ikke minst, ta hverandre på alvor. Snakk rolig og unngå munnhuggeri.

7. Ingen blir lykkelig av å være sur og grinete. Fokuser på de små gledene i hverdagen, selv om hverdagen av og til er grå. Finn minst 1 ting hver dag og gled deg over!

Sett dere i sofaen og planlegg noe hyggelig sammen. Finn noe som dere kan glede dere over sammen, og som dere skal jobbe for. Gode forhold bør være fulle av glede!

8. Lær deg i å ta del i din kjærestes gleder. Setter han stor pris på å se på sport på TV, så la han få lov til å ha den gleden. Nyt at han er glad og fornøyd med sin tilværelse.

Godta at dere har ulike hobbyer og interesser, og vær engasjert i det han vil formidle deg. Overrask gjerne med at du også vil se litt sport en helg. Spis noe godt og kos dere sammen!

9. Er et forhold preget av sjalusi, er dette både slitsomt og skadelig. Gjør noe med dette problemet snarest mulig. Målet er, trygghet, frihet og ansvar.

Går du ut med dine venninner, må du godta at han går ut med sine venner. Vis glede over at han kan more seg med andre. Gi ham en god klem før han går, og si: Ha det gøy!

10. Gjør noe med forholdet ditt hvis du ikke er fornøyd. Det kan være verdt et forsøk. Lær deg å snakke om problemene, for de går ikke over av seg selv.

Hva er du misfornøyd med? Og hvorfor? Finn ut det før du tar en alvorsprat med partneren din. Kommunikasjon er nøkkelordet i et forhold, så snakk sammen og løs problemene sammen.


Her er ekspertenes beste tips for kommunikasjon i et forhold:

PRIORITER PRATEN
Ta dere god tid, og styr unna tider på døgnet da dere vet at det blir trøbbel. Lytt til hverandre, og inkluder hverandre når beslutninger skal tas. Prøv å unngå å bli høyrøstet!

HA RESPEKT FOR DEN ANDRES MENINGER
Du trenger ikke være enig, men du må faktisk akseptere at partneren din har helt andre synspunkter enn deg. Ikke latterliggjør dem!

IKKE OVERANALYSER ALT
Kvinner vil ofte analysere og tolke ting. Men før du involverer dine venninner og moren din, så kan du kanskje spørre partneren din om hva han faktisk mente da han sa det han gjorde!

HUSK AT MENN OGSÅ HAR FØLELSER
Menn viser ikke følelser i like stor grad som kvinner, men det betyr ikke at de er følelsesløse! De blir faktisk såret, skuffa, glade og sinte akkurat som deg, men skjuler det bare bedre! 

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle