Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Sjekk ditt stjernetegn og se hvilke skader og sykdommer du er mest utsatt for!

I hvert stjernetegn ligger det kunnskap om helse og kroppens funksjoner. Her kan du ved å lese om ditt stjernetegn få vite hva du lettere kan få plager med enn andre.

Tekst: Randi Bjærum

Væren

Er du født i Værens tegn har du generelt en sterk og robust helse, men kroppens svakhetspunkt er hodet. Selv ansiktet, ørene og tennene kan merkes å være noe svakere enn annet. Hvis du har problemer med kroppen og blir syk, så er det som regel hodepine eller hodeskader av noe slag som oppstår. Får du hodepine løper det fort over til migrene.

Du er svært sjelden syk, men når det skjer, og du får feber, tenderer du til å få svært høy feber. Du kan ha lett for å blø neseblod ved stress eller sykdom, eller får plager med ørene oftere enn andre. Enten det er at du lettere blir solbrent på øreflippen eller får øreverk. Solstikk kan du lett bli utsatt for. Noen Værer kan også være lettere utsatt for nyresten.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Tyren

Rachenuntersuchung 
 

Du har generelt god helse, men nytelses- og luksusorientert som mange Tyrer er, kan balansen bli forstyrret av dårlige spise og/eller drikkevaner. Overvekt og eventuelle hjerteproblemer kan bli konsekvensen. Det er viktig at du holder deg til et sunt og helseriktig kosthold. Supplementer med frisk luft, turgåing og trening for å styrke et annet svakhetspunkt, blodsirkulasjonen din. Vær forsiktig med anklene dine som fort kan være utsatt.

Ved sykdom får du ofte kroniske sykdommer. Halsen er spesielt utsatt sammen med nakken, svelget, stemmebåndet og huden. Du har lettere enn andre en tendens til å pådra deg sår hals, heshet, halsbetennelse, struma og infeksjon i svelget eller nakkeproblemer. Enkelte kjertler i halsregionen samt lymfesystemet kan være lettere utsatt for sykdom.

Tvillingene

Du er en intelligent, men noe rastløs sjel. Høyt og lavt med mange planer samtidig. Dine kroppslige svakhetspunkter er skuldre, armer, lunger, talerør, tunge, hjerne, bronkier og luftrøret. Du har lett for å pådra deg bronkitt, lungebetennelse eller betennelser generelt i overnevnte områder. En lett forkjølelse kan fort utvikle seg til noe mye mer og ende opp med en antibiotikakur for deg, hvis du ikke passer på. Noen er også lettere disponert for å utvikle astma og ulike lungesykdommer.

Du kan bli overømfintlig siden nervesystemet ligger litt mer utenpå deg enn hos andre. Søvnløshet kan fort bli et problem, og over en lengre periode kan du da være lettere disponert for å utvikle nervøse lidelser eller angst. Vær oppmerksom på dette slik at du kan stoppe symptomene på et tidlig stadium.

Krepsen

Krepsen_magesmerter 
 

Krepsen styres mye av intuisjonen og følelsene sine. Herskeren over tegnet ditt er Månen, og du kan lettere enn andre bli påvirket av fullmånen – eller bli månesyk som mange kaller det. Mange Krepser blir værsyke, det vil si at du kjenner på kroppen at det er endringer i været. Kroppens svakhetspunkter er brystene og mageregionen. Fordøyelseskanalene er utsatt sammen med leveren, kjertlene og slimhinnene. Det er viktig at du drikker mye vann for å rense kroppen.

Du kan lett bekymre deg for saker og ting, noe som kan gi deg en urolig mage og eventuelt føre til dårlig fordøyelse. Alt setter seg i mageregionen hos deg som er Kreps. Enten det er stort eller lite. Noen Krepser kan ha problemer med brystene. Merker du en minste forandring, kontakt lege med en gang. Synsforstyrrelse oppstår også lettere hos noen Krepser, samt ulike nevroser.

Løven

Generelt er personer født i Løven som løven selv, sterk, sunn og stolt. Det finnes imidlertid to typer Løver. Løven som stort sett er sunn og frisk og som ved sykdom aldri klager selv om de har førti i feber. De bare går og legger seg uten å gjøre for mye vesen ut av det. Den andre typen Løve er alltid dårlig og trenger mye oppmerksomhet, kjærlighet og harmoniske omgivelser for å komme seg.

Kroppens svake punkt hos deg er ryggen, korsryggen, ryggmargen, virvelsøylen, ryggskivene, hjerte og blodomløpet. Det er fort gjort å pådra seg ryggskader, spesielt hekseskudd eller skader nederst i korsryggen. Vær forsiktig og ta vare på egen helse, både når det kommer til hjertet og blodomløpet. Gjør det du kan for å forebygge mot hjerte-/karsykdommer. Åreknuter kan lett oppstå hos noen Løver.

Jomfruen

Jomfruen_salat 
 

Du som er født i Jomfruens tegn har generelt god helse, men når du blir syk rammer det som oftest magen og tarmene. Andre svakhetspunkter er bukhulen, tolvfingertarmen, leveren, innvollene og bukspyttkjertelen. Stoffskiftet bør derfor overvåkes nøye. Magen er kroppens barometer hos en jomfru, og er du syk kan det lett sentraliseres til mage eller tarm.

Du er sjelden syk, men ved bekymringer, stress og overarbeidelse kan det gi seg utslag i tarm- og mageforstyrrelser. Det er viktig at du lever sunt, med regelmessige måltider bestående av fiber og mye grønnsaker. En jevn tilførsel av vann sikrer balansen i kroppen. Blindtarmbetennelse rammer ofte Jomfruen, samt bukhinnebetennelse. Jomfruen er også ofte utsatt for nervøse lidelser hvis stresset i hverdagen tar overhånd.

Vekten

Vekten er opptatt av balanse på alle livets områder, så også når det kommer til kropp og helse. Kroppens svakhetspunkt hos en Vekt er midtpartiet av kroppen, sentralisert rundt bekkenpartiet, som innbefatter blæren, lysken, nyrer og nedre del av virvelsøylen i ryggen.

Ved sykdom er det ofte balansen i kroppen til Vekten som forstyrres, og stoffskiftesykdom, sukkersyke, venebetennelser er noe av det som kan oppstå. I tillegg kan Vekten sine kinn og lepper være utsatt. Nyrene er ofte utsatt hos Vekten, og kjenner du at du har problemer med dem, bør du ta det på alvor på et tidlig stadium. For noen Vekter vil Væren, det motsatte tegnet i zoodiaken, sine hodelidelser slå inn.

Skorpionen

Skorpionene_virus 
 

Skorpioner kjennetegnes ved sterk helse, ofte det vi kaller jernhelse. Men når sykdom først oppstår så er det som regel alvorlig sykdom. Du som er født i Skorpionen er det av stjernetegnene som oftest blir rammet av virus, ofte virus som bare oppstår en gang i livet. Det finnes ikke så mange av dem, men er det noen som får dem, så er det dere.

Kroppens svake punkter er underlivet, forplantningsorganer eller systemet, kjønnsorganer, urinrør, blære, bekken, endetarm, blindtarm og røde blodlegemer. Ved sykdom oppstår det ofte i gallen, underlivet og nyrer, men du kan også oppleve å få sykdomsforløp som stammer fra tegnet som er motsatt til ditt; Tyren. Da er det som regel nese- og halsforstyrrelser som oppstår.

Skytten

Du som er født i Skytten kjennetegnes oftest ved en robust, sterk helse som er motstandsdyktig mot de fleste sykdommer. Skyttens svake kroppslige punkter er hoftene, lårene, setet, venekretsløpet og ikke minst isjiasnerven. Noen Skytter kan også få sykdomsforløp som stammer fra tegnet rett overfor ditt; Tvillingene. Da oppstår det som regel problemer med lunger og bronkier. Se Tvillingene for mer.

Eventuell skade eller sykdom hos deg oppstår ofte som følge av sportslige aktiviteter. Engasjert og interessert som du er i det meste, kan ulike aktiviteter føre til at når skade oppstår rammes du ofte av ulike sportsskader, leddbåndskader, hekseskudd, hofte og/eller lårbrudd. Mer kroniske sykdommer er blod og leversykdommer, revmatiske sykdommer og lungesykdommer.

Steinbukken

Steinbukken_reumatisme 
 

De fleste Steinbukker lever lenge. Steinbukken kan ha svak helse i barndommen, men den bedrer seg etter hvert som årene går. Når Steinbukken kommer til pensjonisttilværelsen så vil mange være ved bedre helse enn da de var 20 år. Kroppens svake punkter er skjelettet, men albuer, alle ledd, galle, knær, lever, negler, hud, hår, tenner og milt er også steder der skader og sykdom kan oppstå.

Sykdom inntreffer som regel i skjelettet og fordøyelsessystemet, men gikt, kneskader, forkalkninger, revmatisme, hudsykdommer, arteriosklerose, tunghørthet og forkjølelses- og fordøyelsessykdommer kan gjøre seg gjeldene.  Enkelte Steinbukker vil slite med mavesyre som følge av fortrengte følelser. Noen Steinbukker kan også være mer en vanlig plaget med akne. 

Vannmannen

Du som er Vannmann, har generelt en vanlig god helse. Kroppens svake punkter er for deg korsrygg, ankler og legger. Kretsløpet eller sirkulasjonen i kroppen kan også være et svakhetspunkt. Ta godt vare på kroppen fysisk, enten du ferdes til fjells eller på shopping. Jevn trening er viktig.

Skader og sykdom kan oppstå som følge av forstuinger og hjerte-/kretsløpssykdommer. Kne- og ankelskader oppstår lettere, men åreknuter og skinnbeinsår er heller ikke er uvanlig. Kramper i leggene kan også noen Vannmenn slite med. Ta godt vare på beina dine og tenk på hvilket fottøy du går med, enten du ferdes på shopping eller til fjells. Mystiske sykdommer og betennelser oppstår lettere i leggene dine enn hos andre stjernetegn.

Fiskene

Foot massage 
 

Et kjent uttrykk er "som fisken i vannet".  Nå har fisker i vann verken føtter eller hender, noe som også preger kroppen til menneskelige Fisker. For deg som er født i Fiskenes tegn er kroppens svake punkter føtter, hender, håret, senene og lymfesystemet. En fisk har jo gjeller og ikke et vanlig rensesystem. Sykdom kan lett oppstå i lymfesystemet og mave-/ tarmregionen, til dels også i hjertet og kretsløpet. Hender og føtter kan være sykdoms- og skadeutsatt.

Du kan også være lettere disponert for tretthets-tilstander, diaré, nervøse lidelser og rusmiddelmisbruk. Du som er født i Fiskenes tegn er mer enn andre avhengig av vann, både til utskylling og renselse. Svømming, bad og andre vannaktiviteter styrker energien din.

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en medisinsk guide og at du ved sykdom og plager bør ta kontakt med lege snarest.