Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Elsk deg selv for å få den kjærligheten du fortjener

Du har sikkert hørt uttrykket «Behandle andre, slik du vil at andre skal behandle deg. Men har du hørt: "Elsk deg selv, slik du vil at andre skal elske deg"? Det er mye sannhet i disse ordene. For behandler du deg selv dårlig så vil du tiltrekke deg mennesker som behandler deg på samme måte. Det er den energien du sender til Universet hvordan du behandler deg selv som avgjør hva Universet sender tilbake.

Text: Randi Bjærum Bild: Midjourney

Å elske seg selv er en viktig og verdifull oppgave for å oppnå personlig trivsel og lykke. Her er 9 måter du kan begynne å øve på selvkjærlighet:

  1. Aksepter deg selv: Aksepter deg selv for den du er, med alle dine styrker og svakheter. Husk at ingen er perfekte, og det er greit å ha feil og mangler.

  2. Ta vare på deg selv fysisk: Sørg for å ta vare på kroppen din ved å spise sunn mat, trene regelmessig og få nok søvn. Dette vil hjelpe deg med å føle deg bedre både fysisk og mentalt.

  3. Positivt selvsnakk: Snakk vennlig til deg selv og unngå negativt selvsnakk. Gi deg selv ros for dine prestasjoner, og ikke slå deg selv ned for feil og feiltrinn.

  4. Sett grenser: Lær å sette sunne grenser for deg selv og si nei til ting som ikke er bra for deg. Prioriter din egen trivsel og si fra når du føler deg overveldet eller utnyttet.

  5. Gi deg selv omsorg: Ta deg tid til å gjøre ting som gir deg glede og fred. Dette kan inkludere å lese en bok, gå tur i naturen, ta et avslappende bad eller praktisere meditasjon eller yoga.

  6. Unngå selvkritikk: Slutt å være for hard mot deg selv. Gi slipp på negative tanker og snakk til deg selv på en kjærlig og støttende måte. Prøv å fokusere på dine positive egenskaper og prestasjoner.

  7. Finn din lidenskap: Identifiser hva som virkelig gir deg glede og engasjement i livet, og prøv å dyrke disse interessene. Å bruke tid på noe du elsker, kan gi en dyp følelse av tilfredshet og oppfyllelse.

  8. Omgi deg med positive mennesker: Søk selskap med mennesker som støtter og oppmuntrer deg. Unngå giftige forhold som trekker deg ned.

  9. Lær av dine feil: Aksepter at feil er en del av livet, og se på dem som læringsmuligheter. Feil definerer ikke din verdi som person.

Søk hjelp om nødvendig 

Hvis du sliter med å elske deg selv eller opplever vedvarende negativitet, kan det være lurt å oppsøke hjelp fra en terapeut eller rådgiver. De kan hjelpe deg med å utforske underliggende årsaker og utvikle sunne mestringsstrategier.

Å elske seg selv er en kontinuerlig prosess som krever tid, tålmodighet og praksis. Husk at du fortjener kjærlighet og omsorg, både fra deg selv og fra andre. Du fortjener det beste.

Livet er kort. Elsk de mennesker som behandler deg riktig og unngå dem som ikke gjør det. Så bestem deg i dag for å elske deg selv slik du vil at andre skal elske deg.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle