Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Jardin de los Sentidos – Sansenes hage

Alicante i Spania er et yndet feriemål for nordmenn. Ønsker du en avslappende dag borte fra soling, strandliv og turister, anbefales å ta en tur til sansehagen Jardin de los Sentidos i Altea, en liten oase av nytelser. Her kan du sitte i stillhet, kjenne på energiene, lytte til naturens egne lyder og suge inn alle inntrykkene. Kanskje foretrekker du å lese din yndlingsbok eller praktisere yoga. Når du forlater stedet, føler du deg garantert som et nytt menneske.

Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Sansehagen ligger fjernt fra forstyrrende trafikk, bare en liten avstikker fra hovedveien ved La Olla i Altea. Sansehagen, eller Stillhetens hage som den også kalles, er et åndelig paradis. Her høres bare naturens egne lyder, et forfriskende vindpust, lyden av rennende vann og fuglesang.

Hagen er anlagt med trapper, broer og stier, og du er omgitt av 3000 m2 eksotisk jungel med planter og trær fra alle verdenshjørner. Innimellom plantene står kreative dekorasjoner, Buddha- og dyrefigurer. Plutselig kan du se en krokodille liggende og vake i den ene vanndammen, eller bli overrasket av en stor, svevende fugl, men de er ikke ekte. Eieren av sansehagen, landskapsarkitekten Andrè Spiekerman fra Holland, har laget de fleste dekorasjonene.

 

Inspirert av reiser
Spiekerman er opprinnelig gartner. I hjemlandet hadde han eget hagesenter og drev med hagedesign. Han har alltid likt å reise og har vært flere ganger i Asia: Sri Lanka, India, Thailand, Malaysia og på Bali, samt også flere ganger i Australia, Afrika og Syd Amerika. Det var på disse reisene han fikk inspirasjon til å bygge Stillhetens hage.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

- Da jeg kom over denne eiendommen i Altea, så jeg nye muligheter. I ett år hadde jeg seks mann i arbeide på eiendommen. Planter ble kjøpt inn fra blant annet Egypt, Madagaskar, Asia, Syd Amerika og Australia, forteller Spiekerman, som selv designet hageanlegget. At landskapsarkitekten er spesielt glad i Asia, merkes overalt. Bruken av bambus og de mange Buddhafigurene er typiske for hagen hans.

Da Spiekerman kjøpte eiendommen, visste han ikke at den inneholdt naturlige brønner. I dag sørger naturens eget vanningsanlegg for vanntilførsel. Springvann og bekker snor seg gjennom landskapet.

Bildet øverst til høyre: Andrè Spiekerman, eieren av Jardin de los Sentidos.

Forfriskninger
Spiekerman har bodd i dette området i over 20 år. I begynnelsen drev han gartneri i bygningen der det nå er kafeteria og resepsjon. Her er det et rikt assortiment av teer, som man også kan kjøpe med seg hjem. Her kan du bla i bøker om hagestell og design, eller ta en prat med Spiekerman selv. Han er smilende og blid, gir gode råd og prøver på best mulig måte å imøtekomme sine gjester.

Hengekøyer, husker og gode stoler er plassert på skjermende steder. I et «telt» med hyggelig og intim atmosfære, kan du få servert te, fersk frukt og/eller forfriskende fruktshake/smoothie. For ikke å snakke om de himmelske, hjemmelagede kakene.

Du kan også overnatte på stedet. Inkludert i «Bed & Breakfast» serveres en velsmakende frokost. Ønsker du en spesiell opplevelse, spør om du kan overnatte utendørs i en hengekøye. Spiekerman tar seg godt av sine gjester. Han har som leveregel at vi mennesker må leve i harmoni med naturen, og det gjenspeiler seg i hagen hans. Ender og andre fugler trives her, og sammen med frosk og gullfisk er de med på å skape denne harmonien med naturen.

Mer info: www.jardindelossentidos.com
(Trykk oppe i høyre hjørnet for engelsk tekst).


NYTTIG INFORMASJON:

Altea ligger i provinsen Alicante, en time nord for Alicante flyplass. Norwegian har direkteruter til Alicante fra Trondheim, Oslo, Sandefjord, Bergen og Stavanger. SAS: Bergen, Kristiansand, Oslo, Stavanger, Trondheim. Ryan Air: Sandefjord og Haugesund.
I Olla de Altea finnes et godt utvalg overnattingssteder i alle prisklasser.

Tips en venn på e-post