Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

En magisk jul for meg

Julen er til glede for oss alle. Men av og til opplever vi endringer i livet vårt, blir alene og står litt sår tilbake når det ser ut som om hele verden går inn i juledagene med glede og forventing. Ikke fortvil, du er aldri alene.

Text: Randi Bjærum. Bild: Midjourney

Er du en av dem som har blitt skilt, flyttet, skiftet jobb, mistet en partner, har fått helsemessige utfordringer, barn og barnebarn feirer med den andre familiesiden, ikke kan reise eller av andre grunner opplever at du er mer alene enn ønsket i forbindelse med julen så tenk annerledes.

Hva må til?

Hva kan jeg gjøre for å skape min egen magiske jul?

Uavhengig av om du tilbringer julen alene eller sammen med andre, så finnes det mange måter å skape en hyggelig og minneverdig jul på. Her er noen forslag for begge situasjoner:

Hvis du er alene:

 1. Skap en koselig atmosfære: Pynt hjemmet ditt med juledekorasjoner, lys og kanskje et juletre.
 2. Lag tradisjonell mat: Selv om du er alene, kan du lage deg en deilig julemiddag. Det kan være noe tradisjonelt eller en ny oppskrift du har lyst til å prøve.
 3. Selvpleie: Ta en avslappende dag med aktiviteter du liker, som å lese en god bok, se på favorittfilmene dine eller ta et varmt bad.
 4. Virtuelle sammenkomster: Arranger en videochat med venner eller familie. Å dele tid med andre selv digitalt kan være veldig givende. Ta en telefon til noen du ikke har snakket med på lenge. Gjenoppta kontakt med gamle venner.
 5. Gjør noe kreativt: Engasjer deg i en kreativ hobby som maling, skriving eller håndarbeid. Dette kan være en fin måte å uttrykke følelsene dine på og skape noe vakkert.
 6. Vær aktiv: Gå en lang tur, kanskje i et naturskjønt område med snø. Fysisk aktivitet kan forbedre humøret ditt.
 7. Meld deg som frivillig eller deltaker på julearrangementer.

Hvis du er med andre:

 1. Planlegg aktiviteter sammen: Dette kan inkludere å lage mat, spille brettspill, se på filmer eller synge julesanger.
 2. Del gavene personlig: Å gi og motta gaver kan være enda mer meningsfullt når det gjøres personlig.
 3. Refleksjon og takknemlighet: Del historier og tanker om det som har skjedd i året som har gått og uttrykk takknemlighet for hverandres selskap.
 4. Lag nye tradisjoner: Prøv noe nytt som alle kan delta i. Det kan være en matrett, et spill eller en annen aktivitet.
 5. Hjelp andre: Vurder å gjøre noe godt for andre, som å donere til et veldedig formål eller hjelpe en nabo. Kanskje noen trenger hjelp med snømåking eller annet?
 6. Respekter hverandres behov: Husk at alle trenger litt tid for seg selv, selv i selskap med andre.

julemat

Det viktigste er å huske på at julen handler om følelsen av samhørighet, kjærlighet og takknemlighet enten det er alene eller sammen med andre. Gjør det beste ut av situasjonen du er i og husk å ta vare på deg selv.

Faktum er at av og til tar livet oss, men det viktigste er ikke hva som oppstår, men hvordan man tar det. Husk det! Det er ingenting å skamme seg over å være alene i julen. Du er virkelig ikke alene.

Det er ingen skam å snu i tide sier fjellvettreglene. Det er ingen skam å fortelle andre at man er alene og søker kontakt.

Vi er i utgangspunktet 895.000 mennesker som lever alene i lille Norge med litt over 5 millioner innbyggere. Det vil si at du er ikke alene om denne følelsen. Trenger du støtte. Ta kontakt med: www.mentalhelse.no eller hjelpetelefonen på telefon: 116123. Hjelpetelefonen er døgnåpen og gratis å ringe.

Vi ønsker deg en riktig God Jul og en meningsfull tid!