Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Embla, et åndelig naturtalent

Embla er en populær dame hos Magic Circle. Kanskje fordi hun har en egen evne til å komme på bølgelengde med den hun snakker med. Hun kan fornemme energier og følelser, tolker kundenes personlighet ut fra hvilken farge de tilhører, er både klarsynt og klarhørt. Når hun gir tilbakemeldinger, er hun rett frem og pynter ikke på sannheten. Like fullt elsker kundene henne!

Tips en venn på e-post Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Jeg parkerer utenfor Nordbyen kjøpesenter i Larvik, der jeg har avtale om å møte Embla. Jeg gjenkjenner henne straks fra bildet på spåtjenesten i Magic Circle.

Hun kommer meg i møte, høyreist og slank, med langt flagrende, mørkt hår. Huden er ganske blek, og hun unnskylder seg med at hun ikke er helt i form. Hun har halsbetennelse, og det samme har sønnen hennes, som ligger syk hjemme. Derfor er det mest praktisk at vi går inn på handlesenteret og finner et egnet sted for et intervju.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Plutselig kommer en fjær dalende fra oven og lander på Embla. Hun smiler og sier at dette er et positivt tegn:

- Da mener jeg det er noen som passer på oss, som vil gi seg til kjenne eller gi en beskjed. Noen som er der for deg!

- Kanskje det er en bekreftelse at noen passer på deg og gir deg støtte nå som du skal bli intervjuet? På en måte beskytter deg?

- Ja, det er jeg sikker på!

Navnet Embla

Vi har funnet en krok for oss selv på en liten kafé, der vi kan snakke ganske uforstyrret. Jeg får vite at hun egentlig heter Mette Wiborg, er 42 år, gift og har to barn på 6 og 8 år.

- Hvorfor har du tatt navnet Embla?

- Ifølge norrøn mytologi var Embla den første kvinnen og Ask den første mannen. Navnet Embla kom antagelig til meg fordi jeg er interessert i naturen og alt gammelt, spesielt vikinger og vikingtiden. På den tiden tok de vare på folk mens de levde, og når de døde, fikk de med seg en del personlige ting i graven. Jeg synes den tanken er fantastisk herlig. Kvinner på den tiden hadde nok en mye større posisjon enn det vi faktisk har i dag. Så hadde de jo mye mer kunnskap om naturen og levde i pakt med den, sier Embla og legger til at direkte sporty anlagt er hun ikke, men hun er glad i å være ute:

- Jeg er veldig glad i bøkeskogen, som vi har her i Larvik. Her kan jeg jorde meg ved å klemme på et tre. Jeg er også glad i sjø og vann!

Det er også flere grunner til at hun valgte Embla som navn:

- Overalt på denne jorden finnes kraftsteder. Vi har de store stedene, som gjenspeiler chakraene i kroppen. For eksempel ett kraftsted i Egypt står for det tredje øyet. Så har vi mindre kraftsteder, som vi også kan finne her i Norge og over Svalbard. Det er en spesiell vibrering på disse kraftstedene, akkurat som om luften står og dirrer. Energien ligger der. Derfor valgte jeg å ta navnet Embla, for å få den kraften, forklarer den trivelige damen.

Svalbard

Familien bodde åtte år på Svalbard. De tre siste årene jobbet Embla på linja hos Magic Circle som spådame. Nå har hun bodd ett år på Nanset i Larvik og stortrives, selv om hun har gode minner fra tiden på Svalbard.

- Mens jeg bodde på Svalbard, ville jeg gjerne videreutvikle mine evner som healer og gikk i lære hos Mari Solei, som er på Magic Circle under navnet Chani. Hun bodde en tid på Svalbard og fortalte at det er en sterk lysportal over Svalbard, som man merker ganske kraftig. Jeg har både sett og kjent den selv. Egentlig burde folk på Svalbard være veldig åpne på grunn av den portalen, men jeg følte heller at det var få som pratet om det alternative, sier Embla.

- Så du hadde en del sterke opplevelser på Svalbard?

- Ja, fjellene gråter fordi de er gjennomboret og rene sveitserosten etter all kulldriften. De roper om hjelp. Hva kan man gjøre? Man kan gi dem healing, svarer hun.

Annerledes fargeanalyse

Embla fremstår som naturlig og liker ikke å bruke sminke. Hun tror det har sammenheng med navnet hun har valgt. Men farger er hun glad i. Hun bruker farger aktivt i sitt arbeid:

Embla 19 
Embla bruker farger aktivt i sitt arbeid. Hun ser at folk tilhører forskjellig farge og kan tolke personligheten og ting ut fra det.

- Dette med farger kom til meg en natt som jeg hadde en veldig intuitiv drøm. Jeg fikk beskjeder fra kompisene mine. Mine hjelpere kaller jeg kompiser, da de alltid er med meg og alltid er hjelpsomme. Jeg ser at folk tilhører forskjellig farge og kan tolke personligheten og ting ut fra det. Alle har sin egen vibrasjon, og den kan man se som en farge. Man kan jobbe med vibrasjonen og bruke kraften i sin personlige vibrasjon!

Embla ser på meg og sier at jeg er en blå person. Jeg føler at det stemmer, for blå er min yndlingsfarge.

- Når du er en blå person, passer du best sammen med blå mennesker og blå jobber. Som en blå person har du en perfekt jobb som journalist. Du bruker det blå chakraet ditt, som går på kommunikasjon, forklarer den spennende damen.

- Jeg hadde en kunde for en stund siden. Hun var en grønn person (grønt står for hjertechakra), og hun var veldig glad i omsorgsyrker og matlaging (ernæring, som også tilhører det grønne). Imidlertid hadde hun søkt på en jobb som regnskapsfører, som er en rød jobb.

- Det kan du bare glemme, sa jeg. Det passer ikke deg i det hele tatt. En rød jobb er noe som er veldig jordnært, for eksempel bank og regnskap! Ved å ta en rød jobb når en selv er grønn, kan dette føre til at man etter en stund blir utbrent.

Embla gir et annet eksempel:

- Hvis en grønn dame ringer inn og sier at hun er interessert i en blå mann, er sjansen liten for at dette går bra. Enten må de tilhøre den samme fargen eller så må det være fargen ved siden av. Hvis fargene er for langt fra hverandre, blir det skjæring en eller annen gang!

- Hva er din farge?

- Det er det samme som å spå seg selv, noe som ikke er lett. Du klarer ikke å være objektiv. Men jeg har litt dilla på lilla, svarer hun.

Auraen

Embla er kledd i lilla, som jo er adventsfargen:

- Det er veldig sjelden at kunder ringer som har lilla aura eller personlighet. Da er de veldig interessert i det åndelige eller har hatt en opplevelse av det på en eller annen måte. Hvis folk har lilla aura, så ser man den der oppe, sier Embla og peker over hodet sitt.

- Men auraen forandrer jo farge?

- Den er som et nordlys. Alt det du opplever går inn i auraen, svarer Embla. Hun innrømmer at hun ofte kan sitte og se på auraen til folk.

- Du som er så opptatt av farger, maler du?

- Da jeg var liten, elsket jeg å male og tegne. Egentlig har jeg snakket om å begynne igjen med dette!

Det ringer i mobiltelefonen, og Embla roter i vesken for å ta den. Displayet viser at ingen har ringt. Det er ifølge henne intet ukjent fenomen. Åndeverdenen har sin måte å vise at de følger med henne. Eller kanskje de bare vil ha litt moro? I åndeverdenen har de utrolig sans for humor, har Embla erfart.

#kampanje2#

Klarsynt og klarhørt

- Du kaller deg klarsynt, men ikke synsk?

- Jeg pleier å si at synske mennesker finner ting. Det gjør ikke jeg. Jeg er heller flink til å rote bort ting. Det som er så forvirrende er at jeg ser alt speilvendt. Da er det så forferdelig vanskelig å lede en person. Jeg kan se en ting ligge på venstre side, mens det egentlig ligger på høyre. Å være klarsynt er å se ting og ting som kommer til å skje i fremtiden. Jeg er også klarhørt, det vil si at jeg plutselig hører en setning eller en lyd, eller jeg får en beskjed. Den kan være kjempeenkel.

For eksempel her om dagen hørte jeg: Blå blomst! Jeg kan også se mange ”tingelinger” (feer) som drar i meg: Hør, hør, hør, sier de. Akkurat som små bjeller.

- Jeg sa til kunden at jeg kunne ikke fortelle mer, men etter at hun hadde pratet ferdig med meg, skulle hun gå ut. - Jeg ser at du vil se den blå blomsten! sa jeg til henne. Damen ringte meg dagen etter og sa at til tross for at hun hadde slått enga for ikke så lenge siden, var den nå full av blåklokker. Hun innrømmet at hun hadde vært så irritert på meg, for hun forsto ikke hva min beskjed betydde. Jeg svarte: - Det betyr at du skal høre mer. Du maser og tjaser så fælt! Du må slappe av!

Kunden innrømmet etterpå at hun sjelden eller aldri tok seg tid til å lytte. Hun skulle ta rådet fra Embla.

– Det høres sikkert rart ut, men jeg kan høre sanger når folk ringer inn. Det var en dame som ringte inn. Hun hadde en type hun lurte veldig på. Jeg sa til henne: - Først vil jeg fortelle deg hva jeg hører. Jeg hører den gamle versjonen av sangen ” We´ll meet again”. Så ser jeg et sort/hvitt bilde. Der har du hele svaret. Du kommer garantert til å høre fra denne personen igjen! Damen trodde overhodet ikke på svaret mitt. Hun så på det som helt urealistisk. Men hun har faktisk ringt meg tilbake igjen og sagt at dette stemte. 

Veldig ærlig

Embla har mer å fortelle om arbeidet på linja hos Magic Circle. Hun opplyser at det er 90 % damer som ringer. De vil gjerne vite om kjærlighet og parforhold. Mannfolk spør som regel om jobb og økonomi, men de har også blitt mer søkende.

- Jeg kan fornemme energier og følelser, slik at jeg på den måten kan hjelpe deg med råd og veiledning når det gjelder hele ditt liv. Jeg ser på dine kvaliteter og muligheter og kan være til hjelp hvis du står ved et veiskille. Kundene oppfatter meg som veldig ærlig. Jeg forteller det jeg ser. Jeg prøver å veilede og motivere. Lurer du på hvor din kjæreste står eller om dere passer sammen, leser jeg dere sammen i energien. Noen spør: - Hvorfor tar han ikke kontakt? Da kan jeg si: - Og du da?  Jeg sier ikke hvem sin feil det er, men du må være med i den prosessen selv. Ingenting kommer dalende på ei fjel!

Embla har gått på kurs i ESP 1 og 2 hos Deborah Borgen og føler hun har hatt god nytte av det. Det er en videreføring av Silviametoden og handler om å finne svaret i seg selv og følge magefølelsen. Hun praktiserer også healing. Noen ganger har hun private settinger, enten hjemme eller at hun drar ut til kunder.

- Jeg kan se hvor personen har vondt, uten at vedkommende behøver å si det. Da står det noe som ligner en brøytepinne i den personen, og det stemmer bestandig, forklarer hun.

Tarotkort

- Jeg har hatt mange eksempler på at folk er kjempeinteresserte og lurer på om jeg kan spå dem. Jeg svarer at det kan jeg gjerne gjøre. Så er det som de brått lukker igjen ei dør. De er så redde for at jeg skal si: - Jeg ser at du skal dø om to år!

Embla 8 
 Embla bruker tarot som hjelpemiddel. Hun har funnet sin egen måte å bruke stokken på. 

Embla understreker at det er selvsagt noe en seriøs spådame ikke sier til en person.

- Jeg husker mora mi fortalte at hun som ung hadde vært hos ei sigøyner spådame. Hun fikk beskjed om at hun skulle død da hun var tredve år. Hun lever til dags dato!

Embla irriterer seg over de mange useriøse i bransjen og gir et ”skrekkeksempel:

- "I følge ei spådame jeg prata med så har jeg tre barn. - Jeg har nå bare to da! svarte jeg. - Ja, men den ene husker du ikke at du har født, sa spådamen!"

Embla henter frem de 20 år gamle tarotkortene, som er godt brukt og har vært med på mange reiser, fra Svalbard til Egypt. Hun har erfart at de som ringer inn ikke er så glade i tarotkort, men hun tar ”et legg” hvis kunden ber om det.

Embla har funnet sin egen metode å bruke stokken på:

– Hvis en kunde for eksempel spør om ett eller annet, så stokker jeg til jeg føler at ”kortstokken stopper”. Kortene er veldig fine hvis du skal ha tak i tiden, finne et tidspunkt når ting skjer, sier Embla og demonstrerer hvordan hun bruker kortene.

- Det mener du at du kan stole på?

- Ja, det kan jeg stole på! Men jeg innrømmer at det er vanskelig å se langt frem i tid. Da stiller jeg meg gjerne foran et vindu mens jeg konsentrerer meg om å se. Hvis det er vinter, og jeg ser grønt gress, vet jeg at det jeg ser skjer på sommeren, men det er vanskelig å si noe mer eksakt enn det!

Engler

- Jeg har en del englekort.  Det er veldig sjelden at folk spør om engler, men hvis de forteller at det plutselig dukker opp hvite fjær, eller de finner små fjær i håret, eller de hører flakselyder, da svarer jeg at det kan være engler.  De englene jeg har sett har ingen vinger, men de utstråler en ubetinget, altomfattende kjærlighet. Jeg så en engel på et fly en gang, og da ble jeg naturlig nok nervøs. Jeg ba engelen være så snill og gå, for jeg er ikke særlig glad i å fly. Men jeg fant ut at det var en annen som engelen egentlig beskyttet. Jeg så at engelen sto og lente seg beskyttende over en person, som sikkert også var veldig redd for å fly, forteller Embla og legger til at erkeengelen Michael er veldig kjekk å ha med seg hvis man er på en reise:

- Hvis det ringer en kunde, og jeg kjenner at vedkommende er veldig urolig fordi han eller hun kanskje skal på en reise, da pleier jeg å påkalle Michael, som kan være hos den personen!

Embla tar en slurk kaffe mens hun forteller en annen gripende historie:

- Det var en som ringte, og han var slik et fantastisk menneske. Jeg tror han er det mest strålende mennesket jeg noen gang har ”lest”. Han skulle være med på et alternativt kurs og oppga en bestemt dato. Han lurte på om han kom til å reise, og det bekreftet jeg at han kom til å gjøre. Så spurte han om jeg kunne se noe videre fremover, og da reiste hårene seg på armene mine. - Jeg ser du skal til et så fantastisk sted, men hvor dette er kan jeg ikke si, sa jeg. Etterpå bekreftet han at jeg hadde rett. Mannen var full av kreft og hadde ikke lang tid igjen å leve.

Sønnen har evner

Embla forteller at sønnen hennes har evner. Hun gir noen eksempler:

- Vi satt og kjedet oss og kikket ut av vinduet. Så sa sønnen min: - Den neste bilen som kommer er en rød bil. Han kunne jo ikke se rundt svingen, men det kom en rød bil.

- Sønnen min var veldig opptatt av de som var døde i familien og pratet masse om dette, til tross for at han var bare to og et halvt år. Jeg sa at jeg syntes ikke han skulle prate så mye om det. Da svarte han: - Mamma, hvorfor vil du ikke prate om det? Vi kommer jo bare hjem igjen! Jeg stilte et motspørsmål: - Hjem igjen? Hvor er det? Han svarte: - Du vet jo der, mamma! Jeg spurte videre: - Ok! Hvem er det som er der? Han svarte: - Alle de vi kjenner, vel!

- Sønnen min kom løpende inn på kontoret mitt og sa at han skulle fortelle meg noe veldig viktig. Han spurte: - Hvem er den mannen, mamma? Jeg så at det var et åndevesen i rommet, og sønnen min så også mannen!

- Hele familien skulle besøke grava til min far som har vært død ganske lenge, og som vi ikke har truffet. Så sa pappaen til barna: - Her ligger morfar! Sønnen min svarte og pekte: - Det gjør han vel ikke. Han står jo der! Jeg så ham jo også, men sa ingenting. Jeg ville ikke prente min mening over på de små barna mine. Barnas pappa gjentok: - Nei, han ligger jo der! Sønnen så spørrende på faren og sa: - Hvorfor skulle han gidde å ligge der? (Latter)  

Ser åndevesener

- Har du selv noen opplevelser fra barndommen?

- Jeg har sett masse ånder helt fra jeg var liten, og da skjønte jeg jo ikke at de var ånder. Jeg var på besøk hos en venninne og fortalte henne at jeg så en gammel mann som sto i en stige og malte. Jeg syntes han var for gammel til å balansere på en stige og male. Min venninne svarte at det var ingen der. Ikke var stigen der, ikke var det malt der. Men jeg så alt helt tydelig!

Embla ser åndepersoner som gjennomsiktige, ellers er de som virkelige personer. Hun har også erfart at de er i besittelse av uante krefter:

- En dame fortalte at hun hele tiden fikk en ekkel følelse av at noen gikk rundt i leiligheten hennes og at noen kikket på henne. Hun spurte om ikke jeg kunne komme og fjerne denne personen. Jeg oppsøkte henne, fulgte ritualet mitt med å gå rundt med røkelse, og sa til åndevesenet at det hadde tillatelse til å gå. Det hørte ikke til her. Etter at jeg har renset et hus, tar jeg bestandig en siste sjekk for å se at åndevesenet er borte. - Nå sier han ” ha det”, sa jeg til damen, og dermed fløy døra opp. Det var fysisk umulig. Det var ingen trekk i rommet, og døra var treg, gikk innover og ikke utover.

Mobilen til Embla ringer igjen. Hun tar den på nytt opp av vesken, men som sist vises ingenting på displayet. Vi ser på hverandre og ler..

Slik blir 2024 for deg! Bestill et personlig årshoroskop