Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Stjernetegn og Penger

Er du en shopoholiker, en samler eller sparer du hver krone du kan? Hva er ditt forhold til penger. Les ditt stjernetegn og finn ut!

Tekst: Randi Bjærum

Tips en venn på e-post


Hvordan bruker du dine penger? Sparer du et fast beløp hver måned eller forsvinner de fortere en svint. Er du en av dem som er blakk før neste lønningsdag, eller er lønningsdag en gledelig, men ubetydelig dag i måneden fordi du har nok å rutte med?

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Penger er noe av de mest ømfintlige temaene oss mennesker imellom. Både hva vi har i formue, gjeld og hva man får i lønn. Hva som er sosialt akseptabelt å spørre om er forskjellig fra land til land, og kultur til kultur.Vi skal i stjernetipset denne gangen se litt på hvordan stjernetegnet du er født i påvirker hvordan du håndterer penger.

 

Væren

Du er kjent for å være en rask beslutningstaker om enn noe impulsiv. Samme handlekraften har du i din omgang med penger. Er det noe du ønsker deg kaster du deg over det og tar riv i seilene. Du kan mene det godt, men av og til kan du handle uten å tenke igjennom alternativene, og alle konsekvensene. Det kan være lurt å søke råd hos en fagperson i større investeringer slik at konsekvensene ikke blir altfor store før du får tenkt deg om. Fordelen med beslutningsiveren og handlekraften din er at det er lettere for deg enn andre å gjøre smarte kjøp. Vær snarrådig, men tenk igjennom om du har bruk for det.

Pengemotto: Jeg vil ha det nå.

 

Tyren

Du er konservativ og praktisk anlagt. Ting tar tid for deg som er Tyr, og beslutninger tas etter at ting er tenkt nøye igjennom og metodisk analysert. Ingen kan beskylde deg for å være en impuls shopper. Penger gjør seg godt i banken, og du har alltid i reserve til en vinterdag. Pensjonsforsikring og andre papirer er sikret før du går over på de mer gledesfylte investeringer. Du er opptatt av estetikk og kvalitet, og har en trang til luksus. Du liker å handle færre, men dyrere kvalitetsobjekter. Det blir ofte kostbart når du er på handletur, men til gjengjeld har du dine ting mye lengere. Du er opptatt av komfort og liker å prøvesitte eller teste ut produkter før du handler. 

Pengemotto: Jeg sparer.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter! 

Tvillingene

Du er mentalt sterk og har det meste i forbindelse med økonomi i hodet. Du tar en lett hoderegning for å sjekke om du har nok til faste utgifter før du investerer eller kjøper noe dyrt. Generelt er du ofte opptatt av andre ting enn at penger ikke er noe du tenker på ofte. De er kjekke å ha og er nødvendig i livet, men penger i seg selv gir deg ingen glede. Du veksler mellom to forskjellige tilnærminger til hvordan du disponerer pengene dine. I det ene øyeblikket sparer du alt du kan og er kjempebekymret, for i det neste øyeblikk å svi av større beløp på impulsen. Aller lykkeligst er du når du kan bruke penger på ulike elektroniske duppeditter som Ipad, mobil og annet i samme kategori.

Pengemotto: Kjekt å ha!

 

Krepsen

Blant krepsene finner vi noen av de største samlerne. Alt som har en verdi og kan brukes til noe, blir tatt vare på. Å kaste noe er ikke lett for deg. Når det kommer til penger er du generelt forsiktig før du tør å slippe deg løs. Du kan av mange karakteriseres som den beste samleren blant alle stjernetegnene. Du er økonomisk i din væremåte og sparer på alt, baker gjerne ditt eget brød og tenker storhusholdning der du lager mat og fryser ned i større porsjoner. Du har behov for å ha faste inntekter noe som kan komme i konflikt med ditt behov for å være hjemmeværende når barna trenger deg. Det er viktig for deg når du er i et forhold at det defineres som ”deres penger”, slik at du kan ta valg ut i fra som om det var egen inntekt og ikke andres. Å sikre alderdommen er viktig for deg, så du har den i bakhodet. Når du først slår deg løs og bruker penger er det helst på interiør, møbler, gardiner og utstyr til hagen.

Pengemotto: Jeg samler.

 

Løven

Løven har et stort hjerte og deler gjerne med dem du elsker og bryr deg om. Elegante og stilsikre Løver liker å leve som Dronninger og Konger. De liker gull, glitter og luksus. Pengene kan flagre fort av gårde, når Løven er på handletur, men det iboende instinkt for å ha et hjem og noe å være stolt av, får Løven til å besinne seg når det kommer til stykke. Mitt hjem er mitt slott kjennetegner løvens forbruk. Du kan legge ned mye penger i å oppgradere og vedlikeholde ditt hjem. Samtidig har du en holdning til livet at penger er til for å nytes fordi jeg fortjener det. Det kan gi seg utslag i kjøp av den dyreste champagne og gode matvarer.

Pengemotto: Fordi jeg fortjener det. 

 

Jomfruen

Du er alltid på jakt etter gode tilbud, og leser all reklame som kommer inn døren. Det kan være noe tvangspreget over denne reklamelesningen. Det kan være vanskelig for deg å hive reklamene/avisene før alt er lest. Du går gjerne på salg, og elsker å gjøre gode kjøp. Detaljorientert og analytisk som du er, kan du når det kommer til penger lett henge deg opp i å spare på krona og la daleren gå. Det er viktig at du har tanker om helheten og får oversikten. Hvis ikke kan du utvikle deg til å bli en som vasker brødposer, men glemmer å tenke på at tiden kunne vært brukt på en mer økonomisk måte. Du har lett for å ivære irritert og bekymre deg. Sløsing kan irritere deg, og uvettig bruk av penger kan stresse deg. Det er lurt å spare til en regnværsdag. Unngå å henge deg opp i detaljene, men fokuser på helheten. Å handle rengjøringsprodukter kan til tider gjøre deg lykkelig. 

Pengemotto: Slutt å bekymre deg.

 

Håndanalyse - Hånden avslører alt!

 

Vekten

Du balanserer de fleste ting her i livet. Det gjelder også innholdet i lommeboken din. Du liker å ha fine og estetiske omgivelser rundt deg, være velkledd og ha det riktige tilbehøret i form av vesker sko og annet. Før du foretar et innkjøp, vurderer du argumentene frem og tilbake. Beslutningsprosessen går ikke bestandig like raskt, men når handelen er gjort, er du i 99% av tilfellene fornøyd hvis ingen har pushet på deg når du står og vurderer for og imot. Det er viktig å ha en plan når man er Vekt, for det er så mye fint man kan bruke pengene på så det er ikke alltid like lett å balansere konto mot fornøyelser og ønsker. Sett av penger til regninger og sparing før du planlegger hva du skal bruke resten på. 

Pengemotto: Lag en plan.

 

Skorpionen

Skorpionen går for å være det stjernetegnet som har flest sparsommelige mennesker, ja kanskje finner man de gjerrigste i dette tegnet. Du har full kontroll på økonomien, og det sløses ikke i utrengsmål. Du betaler dine regninger i tide og sparer til en uværsdag. Du liker å ha noe i reserve enten det er penger på bok eller annet. En Skorpion er aldri blakk, men det kan føles som om du likevel ikke har nok. Det ligger ofte en subjektiv følelse bak Skorpionens oppfatning av egne penger og forbruk. Når Skorpionen har unnet seg noe, og følt at han eller hun har sløst, kan det for en annen bare være en dyd av nødvendighet. Skorpionen er den som går hjem fra byen etter fest for å slippe å bruke penger på taxi, kjører gamle riksveier for å unngå bompenger, kjøper ”first price” for å strekke husholdningsøkonomien og andre sparetiltak. En hemmelig reservekonto, enten det er i banken eller i en eske hjemme, er også en dyd av nødvendighet for en Skorpion. Det gir en følelse av trygghet og velstand. Helst vil du ikke at andre skal vite hvor mye penger du har, eller hvor du har dem. Ved innkjøp sjekker du priser flere steder for å få beste pris før du bestemmer deg.

Pengemotto: Det er mitt.

 

Skytten

Du lever i nuet og har en ubekymret holdning til penger. Som regel ordner det seg tenker du. Du kan i ung alder ha hatt en tendens til overforbruk, men dette er noe som endrer seg etter hvert som årene går og du modnes. Mange Skytters motto er ”Det kommer alltid penger inn”. Og i de fleste tilfeller så ordner deg seg virkelig for deg. Med lykke, vekst- og ekspansjonsplaneten, Jupiter som herskerover tegnet ditt, er det utrolig hva du som optimist og sannhetssøkende person får til av løsninger. En medfødt intuisjon eller en magefølelse gir deg ofte timing til å være på rett sted til rett tid.

Pengemotto: Det ordner seg. 

 

Steinbukken

Steinbukken er en av de mer forsiktige og sparsommelige tegnene i dyrekretsen. Takket være den innebygde radaren din går du sjelden utover en kostnadsramme du har lagt opp til. Du er mer av den tradisjonelle typen og foretrekker å bruke pengene dine på kvalitet fremfor kvantitet i de større ting, samtidig som du suplementerer med tingene fra billigbutikkene som for eksempel Ikea og Nille. Du kjøper gjerne brukt. Antikviteter og historiske ting står ditt hjerte nært, og siden du liker kvalitetsting kjøper du gjerne færre ting, men til dyrere pris. Fremfor å sette deg i gjeld sparer du til du har nok. Har du ikke penger så har du ikke penger, og lar være å kjøpe noe. 

Pengemotto:  Sats på kvalitet.

 

Vannmannen

Vannmenn er stjernekretsens shoppoholikere. Om du har penger eller ikke hindrer deg ikke til å slå deg løs og kjøpe noe du ønsker deg. Det kan ta litt tid og du må antagelig være kreativ, men du får som regel det du ønsker deg. Når det kommer til penger har du enten mye penger eller lite penger. Det er sjelden du er midt imellom disse to ytterpunktene. Det har sammenheng med herskeren over tegnet ditt Uranus, som kan endre en situasjon fullstendig på et øyeblikk. Rastløs og innovativ som du er kan shoppingen avhenge av hvilket humør du er i.

Pengemotto: Skap stabile vaner.

 

Fiskene

Intuisjonen din spiller en viktig rolle i hvordan du håndterer penger. Du kan handle, eller la være avhengig av hva magefølelsen din sier, men når du først er i gang med å handle kan du bruke penger helt hemningsløst. En handletur kan bli ganske så grenseløs hvis du er i det rette humøret. Det er viktig at du finner en balanse mellom å tiltrekke deg penger, kontra ditt forbruk. Og unngå å la andre utnytte deg på dette punktet barmhjertig og selvoppfordrende som du kan være. Dette gjelder både privat og profesjonelt. Hvis du ikke passer på kan du ende opp med å sitte igjen med alle regningene. Noen ganger kan du satse på en outsider og virkelig få en fulltreffer langt forut av hva andre kan forstå og vite. 

Pengemotto: Stol på magefølelsen.

 

Slik blir 2019 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.