Magic Magasin

Norges største alternative magasin på nett. Her finner du mye interessant lesestoff som kan være til stor inspirasjon, samt alt det spennende og uforklarlige som finnes mellom himmel og jord.

Stjernetegn og vennskap

Gode venner er livets salt, og alle trenger vi en venn å leke, le og gråte med. Et ordtak fra Nils Bredesen om vennskap lyder: «Gode venner er som engler som løfter oss opp igjen når våre vinger har glemt hvordan det er å fly.» Viktige ord å ta med seg når man velger venner, men kanskje det viktigste av alt for å skaffe seg gode venner er å være bevisst på hvilke behov man har i vennskap. Hvilke egenskaper søker du hos en venn? Gjenkjenner du en venn når du ser vedkommende?

Av astrolog Randi Bjærum

Væren 20.3 – 19.4
Du liker aktive, selvstendige, uavhengige, sportsinteresserte venner. Du har mer energi enn gjennomsnittet og liker å ha en aktiv og fys-isk hverdag. En sofasliter eller en hjemmesitter vil fort forsvinne ut av vennekretsen din. Du er spontan og ærlig, noe som gjør at du er lett å omgås, samtidig som det også er noe du trenger og verdsetter hos andre. En som er like spontan og initiativrik som deg er en god match for et varig vennskap. Du kan være en hissigpropp, så det må være takhøyde i vennskapene. Sarte, fine sjeler sklir fort ut av venne-gjengen din.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Væren: Inviter vedkommende ut på billøp, kino, joggetur eller en annen sportsaktivitet. Er du mer på ekstremsport kan fallskjermhopping og lignende sportsarrangementer være aktive ting å gjøre.

Tyren 20.4 – 20.5
Jordnær, sanselig og med estetisk sans søker du andre som deler dine interesser for det gode liv i form av natur, opplevelser og god mat. Du er en konservativ, stabil og nøktern person og trenger venner som har de samme egenskaper som deg. Og vennene dine er du flink til å ta vare på.  Du er født i et av stjernetegnene som er flink til å ta vare på barndomsvennene dine hele livet. Personer som har gode rutiner, liker å ha det komfortabelt, elsker god mat og drikke, er mennesker du lett knytter nære bånd til. Dramatiske og ustabile personer skygger du banen for.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Tyren: Inviter på en tur i naturen, en møbel/antikk-messe, en god middag hjemme eller på restaurant, så har du den spede begynnelse på et godt og varig vennskap.

Tvillingene 21.5 – 20.6
Du er lett i humøret, intelligent, liker å flørte og ha det morsomt. Du tiltrekker deg automatisk mennesker som har den samme humor som deg, og det å knytte vennskap er enkelt for deg. Du mangler sjelden tilbud om invitasjoner. Det du søker i vennskap er opplevelser fremfor ting. Mennesker du kan gjøre aktiviteter med. Du trenger en del stimulans, så kjeder noen deg skifter du beite en stund, men du kommer alltid tilbake fordi du er oppriktig glad i og flink til å ta vare på vennen dine. Du trenger bare å hente litt inspirasjon og nye impulser et annet sted en liten stund.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Tvillingene: Vær lett i humøret, ha humør, flørt litt, og skap en god latter. Det er måten å bygge et vennskap med en tvilling på.

Krepsen 21.6 – 22.7
Du ønsker alltid det beste for andre, er omsorgsfull og kjærlig, og trenger venner som gir deg den samme følelsen, en følelse av å bli ivaretatt og sett. Du slår ofte dype røtter i vennskap og det å miste eller å bli fornærmet/såret av en venn er veldig vanskelig for deg så du må velge dine venner med omhu. Knytt bånd med dem som har den samme innstilling som deg til livet. Mennesker som har samme sansen for kvalitet og det gode i livet. Du er ærekjær, men også ganske ambisiøs både på egne og andres vegne, så du er flinkt til å dytte andre frem, men trenger også at andre gjør det samme for deg.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Krepsen: Vis deg som en omsorgsfull og redelig venn. Unngå å tråkke på andres følelser. Husk bursdagen til vedkommende.

Løven 23.7 – 22.8
Å skaffe seg nye venner er ikke det letteste hos deg. Du er ivrig på å vise andre at du klarer deg selv, så du kan fort utspille en arrogant eller nonchalant holdning til omgivelsene som kan skremme andre for å knytte kontakt med deg i den tro at du ikke er interessert. Det er veldig synd, for det finnes ingen bedre venn enn deg. Du tar vennene dine inn i varmen, gleder dem, roser dem, støtter dem og beskytter dem på alle områder. Du ser verden som en scene der du må prestere, og alle er ditt publikum. Du trenger venner som bifaller og klapper for dine evner og talenter.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Løven: Kom med roser og skryt av vedkommende sine evner og talenter. Løven elsker å få gaver, så ta alltid med en vertsgave hvis du blir invitert.

Jomfruen 23.8 – 22.9
Et hjerte av gull og en hjelpende hånd er ditt varemerke, men du forventer at du blir satt pris på og verdsatt for det. Du trenger venner som du kan dele interesser med innenfor bøker, helse, kosthold og andre ting, og som du kan diskutere og utvikle deg sammen med. Du er selvgående og tar initiativ for å følge dine interesser. Bruk kreativiteten din og følg dine instinkter, enten det er yoga, tai chi eller andre egenskaper du ønsker å leke med. Da vil du møte mennesker på din vei som du blir venner med.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Jomfruen: Skryt av vedkommende sine gode egenskaper, kom med en bukett blomster, inviter vedkommende med på et foredrag om mat eller helse, gå et kokkekurs sammen, gå tur i marka/fjellet eller inviter til bokklubb. 

Vekten 23.9 – 22.10
Balanse er nøkkelordet for deg i vennskap. Du er glad i mennesker og trenger sosial kontakt som andre trenger vann og luft, men samtidig kan du bruke så mye av deg selv at du blir overbelastet og trenger perioder med tilbaketrekning og ro for å hente deg inn igjen. Du trenger venner som er lettlivete, fleksible, joviale og ler lett. Du liker det estetiske og vakre, så vakkert språk, gode manerer, et godt hjerte, og gjerne et estetisk utseende, er det du søker hos venner. Et plumpt verbalt språk, smålighet og gjerrighet skyr du som ilden.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Vekten: Det er lett å glede en vekt. Harmoniske og kjærlighetsfylte handlinger i form av en telefon, et kort, epost eller en sms. En invitasjon til noe sosialt eller en gåtur.

Skorpionen 23.10 – 21.11
Du har mange venner, men ytterst få du slipper helt innpå deg. Man kan kjenne en Skorpion hele livet og likevel ikke komme helt innpå deg, siden du er hemmelighetsfull av natur, og vet å beskytte deg selv. Mange skorpioner mener at andre skal gjøre seg fortjent til deres vennskap og må bevise at de er til å stole på før man slipper dem inn i sin innerste krets. Hvem de er eller hva de gjør er ikke like viktig. Tillit er nøkkelordet for å fortjene ditt vennskap. Skorpionen har ofte få, men veldig gode venner. Kvalitet fremfor kvantitet er egenskaper du søker i vennskap.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Skorpionen: Alt som er mystisk, spennende og ukjent fenger Skorpionen, så foreslå en restaurant med eksotisk mat, løs et krimmysterium eller gå en tur.

 

Skytten 22.11 – 21.12
Du har mye energi, mangt å rekke over og en rastløshet i deg som er litt over middels og som skaffer deg venner overalt og i fra alle samfunnslag. Sjongler mellom flere personer for å unngå å slite ut vennene dine. Vær deg selv. Du har en naturlig eventyrlyst og vil automatisk tiltrekke deg mennesker som er opptatt av det samme som deg. Det er viktig at du er bevisst og klar over at du trenger forskjellige venner som kan dekke ulike behov og sider hos deg. Noen kan du gå på kino med, andre i fjellet med og så videre.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Skytten: Vær åpen for nye impulser. Gå på kino. Foreslå en fjelltur, busstur eller en spasertur. Så lenge dere er i bevegelse, er Skytten klar for å ta imot nye impulser.

 

Steinbukken 22.12 – 20.1
Du liker at ting går greit og har sansen for det tradisjonelle. Etter hvert som du blir eldre leker du mer og mer fordi du har nådd mange av dine mål og kan senke skuldrene og slappe av. Du trenger venner som er like jordnære og fornuftige som deg selv, men som du kan slippe deg løs sammen med og nyte livet. Du liker ikke brautende personer og foretrekker venner som har dannelse, stil og en god solid base for livet.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Steinbukken: Vis deg som en fornuftig person som tar livet seriøst med samtidig kan være med å leke innenfor gitte rammer. Foreslå en tur på loppemarked, en auksjon, museum eller en hagemesse. Inviterer du vedkommende på middag, er tradisjonell mat det som faller i smak.

 

Vannmannen 21.1 – 18.2
Det kan være utfordrende for deg som er vannmann å ha nære venner. Du er selvstendig og frihetselskende og trives godt i eget selskap. «BFF» (best friends forever) er ikke det du søker og trenger. Du har behov for å være en del av en større enhet og søker deg ofte til en gruppe som deler dine interesser. Der får du dekket ditt sosiale behov, men samtidig ha frihet til å være deg selv. Du vil alltid gå dine egne veier, så søk venner du kan gjøre ting sammen med og som deler dine ideer, gjerne via en felles interesse eller mål.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Vannmannen: Inviter vedkommende med på noe sosialt. Aksepter vedkommende som han eller hun er med sine særegenheter. Unngå å snakke om følelser eller dine sykdommer, for da stikker de.

 

Fiskene 19.2 – 19.3
Som fisk har du lett for å få venner, «easygoing» som du er. Du går overens med de fleste personer og sklir inn i de fleste samfunnslag. Når du velger venner, lar du deg ikke imponere av ytre staffasje men søker indre verdier i et vennskap. Det er viktig «hvem en person er» eller «hva du er» når du etablerer vennskap. Det du trenger i et vennskap er en person som du kan stole på og som kan  være med å rydde opp i tvilen din når du føler deg usikker. Behovet for å diskutere og snakke med andre før du tar en beslutning er sterk.

Slik gleder du eller blir kjent med en venn født i Fiskene: Ta deg tid til å lytte og vær med på å sortere fiskens inntrykk. Dra på kino, konsert, tur til lands eller vanns.  

Tips en venn på e-post