Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Trancemedium og spiritualist

Kristin Juberg fra Trondheim har holdt på med spirituelle ting i over 20 år og har deltatt på mange alternativmesser rundt om i landet. Utover dette har hun ligget lavt når det gjelder markedsføring av sine spesielle evner. En omtale i lokalavisen for noen år tilbake, det er alt. Da hun sa ja til et intervju i Magic Magasin, føltes det som et privilegium.

Tips en venn på e-postTekst og foto: Kari Flaata Halling

Flybussen ankommer Trondheim. Jeg har blitt forklart hvor jeg skal gå for å komme til hotellet mitt, som visst nok skal ligge ca. 10 minutters gange fra stoppestedet. I resepsjonen får jeg beskjed om at det er feil hotell. Det er nemlig tre Comfort-hoteller i byen, og jeg skal til et annet som ligger et stykke unna. Den vennlige resepsjonisten tegner opp hvor jeg skal gå og mener det vil ta ca. 20 minutter.

Jeg går fort, for jeg vil gjerne rekke en matbit før jeg skal møte Kristin Juberg klokken fem. Klokken kvart på fem sjekker jeg inn på hotellet, går opp på rommet med sakene mine og finner frem det nødvendige jeg skal ha med meg for intervjuet.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Jeg føler at det hadde vært deilig med en dusj, for jeg ble ganske varm og svett av alt oppstyret, men det kan jeg bare glemme. Jeg haster ned i resepsjonen og venter på at Kristin skal møte meg om få minutter.

Guddommelig kall

Kristin bor alene, men har selskap av tre katter og en trivelig leieboer. Hun har også god kontakt med sine to voksne sønner, som for lengst har flyttet hjemmefra.

I følge Kristin fikk hun sitt guddommelige kall i 1990 etter en fire år lang og tøff, personlig prosess. Den startet som følge av et arbeidsuhell, da hun under husbygging i november 1985 fikk saget av seg fire fingre på sirkelsagen. Kallet ble hun klar over etter at det begynte å skje mirakuløse ting med personer hun kom i kontakt med, som hadde forskjellige problemer:

- Jeg fikk klare instrukser om hva jeg skulle gjøre, og hvordan mine arbeidsmetoder skulle endres etter hvert som tiden gikk. For å komme dit jeg er i dag, skulle jeg gjøre bruk av healing, regresjonsterapi, søkevinkler og tarotkort.

Min spesielle oppgave er å drive åndelig opplysning og undervisning, fortelle om de adferdsmønster og følelsesmessige blokkeringer vi har dratt med oss fra liv til liv, gjennom generasjoner, gjennom våre forfedre, og som vi repeterer i dette livet. Mine evner brukes til å hjelpe mennesker å bli bevisst disse mønstre, og i neste omgang be om tilgivelse for det de og deres forfedre har gjort urett mot andre og seg selv, og gjennom dette slippe taket i fortiden og la Guds kraft transformere alt dette gjennom Kristus, slik at de kan gå videre uten disse byrdene/smertene/problemene. Slik får de tilbake den energien som har vært bundet opp i disse blokkeringene. Menneskers tanker og oppfatninger vil dermed endre seg tilsvarende, sårene i sjelen helbredes, og kroppen vil også justeres som følge av dette. Dette hjelper på alle typer problemer på kort eller lengre sikt, alt etter hvor dypt årsaken til et problem sitter. Det kan for eksempel være dårlig økonomi, problemer i jobben, familierelasjoner eller helsemessige ting.

Kontakt med forfedrene

Kristin jobber mest på telefon, men det hender at folk kommer hjem til henne. Hun har også deltatt på mange av Saga-Forlagets messer opp gjennom årene.

Den spesielle damen stiller ”diagnose” ved å se på auraen til folk. Hun får frem minner, også fra forfedrene og tidligere liv, går tilbake og finner karma mellom en person og deres forfedre, eller levende mennesker vi omgis av i dag:

- Jeg går inn i aurafeltet og leser informasjonen som ligger der. Da kan jeg få kontakt med forfedrene, som enkelte ganger kommer med klare beskjeder til den jeg jobber med, men jeg kan også være på systematisk leting etter dem. Jeg finner ut hvor mange liv du har gjort urett mot dem, og hvor mange liv de har gjort urett mot deg. Når dette forløses, åpner klientens chakraer seg suksessivt. De avdødes følelser transformeres også.

En klient begynte å snakke om en hendelse fra 1775. Ei lita jente hun var i slekt med, litt over to år gammel, hadde gått seg bort i skogen. Hun ble ikke funnet før året etter. Hun døde ute i skogen. Jeg tok inn dødsangsten hennes, all sorgen og at hun savnet familien sin. Jenta prøvde å prate med familien sin etter at hun var død, men hun fikk ikke kontakt med dem og var veldig fortvilet. Alt dette ble løst opp rent spontant uten at vi hadde avtalt på forhånd at vi skulle jobbe med den saken. Man må alltid være forberedt på overraskelser når man jobber med slike ting og har så lett for å falle i trance som jeg gjør. Den lille jenta ble lykkelig over endelig å få kontakt og få formidlet sine følelser. Hun fikk dermed fred og trakk seg tilbake.

#kampanje2#

Trancemedium

- Når jeg prater med en person, enten på telefon eller privat, så hender det at avdøde kommer så sterkt gjennom at personligheten min på en måte blir satt litt tilside, og jeg går i trance. Når jeg hører at et medium går så sterkt i trance at vedkommende ikke husker noe etterpå og ikke kan svare på spørsmål fra kunden, mener jeg at det er uheldig.

Kristin 3 
Engler er Guds budbringere og Kristin leter alltid etter engler som er vakre å se på. Disse nydelige englene står i stuen hennes. 

De avdøde snakker ofte med et gammeldags språk som kan være vanskelig å forstå, og hvis mediet ikke skal kunne bidra med å forklare dette til kunden, er dette uheldig og kan skape frustrasjon. Jeg har lovet meg selv at hvis jeg skal gå i trance, så skal trancen være så lett at jeg skal kunne svare på kundens spørsmål etterpå. Det er jo litt av poenget, for vi skal være formidlere, sier Kristin og røper at hun kan være direkte i sin tale.

- Folk må være mer presise ovenfor kunden. For eksempel blir jeg provosert når folk sier at de fører folk inn i lyset. Da spør jeg: Lyset? Hvor er det?

- Jeg har hørt at du er klarsynsk medium, som blant annet driver med karmarensing, healing og regresjon?

- Titler og benevnelser begrenser mer enn de beskriver etter min mening. Det kan være en vanskelig balansegang å finne ut hva man skal kalle seg. Antar at noen av de benevnelser som kan beskrive det jeg gjør er medium, synsk/klarsynt, kanal. Jeg kan ganske enkelt sammenlignes med en skjøteledning som leder guddommelig energi inn til mennesker som enda ikke har greid å oppnå denne direktekontakten bevisst. Energien er ikke noe jeg kan bruke, men den kan bruke meg. Jeg er bare en kanal, og Kristusenergien strømmer gjennom meg når jeg åpner for å slippe den gjennom.

Når jeg merker at det blir tungt å jobbe, så er det som regel fordi at den jeg jobber med har et gammelt karma til Kristus eller til meg. Da må jeg være bevisst nok til å få transformert det først, så blir det mye lettere å jobbe videre uten å bli sliten. Eller du kan også sammenligne meg med en prest eller sjelesørger, for det jeg gjør er å lytte til det den guddommelige delen av et menneske forteller meg om saker den trenger å ta et oppgjør med. Jeg hjelper personer å formulere sine bønner, slik at de blir mest mulig presise i forhold til det de ønsker å oppnå eller har behov for. Enten ber jeg for dem eller sammen med dem til personen føler at resultatet har blitt tilfredsstillende.

Demonstrasjonen

- Jeg starter med å be en bønn til Gud sammen med klienten. Vi ber sammen om at Gud forløser dette som trenger å forløses. Etterpå takker vi i Jesu Kristi navn, sier Kristin og vil gjerne gi meg en demonstrasjon.

Jeg setter på diktafonen, for å lagre det som eventuelt kommer frem av opplysninger. Hun setter seg godt til rette med lukkede øyne. Det går en lang stund, så gir hun uttrykk for at hun har kontakt med noen av mine avdøde slektninger, søsken til min bestefar, tanter og onkler. Hun ber om navn for å få bekreftet at det er rette personer hun skal forløse. Jeg er ikke kjent med alle slektninger tilbake i tid, men oppgir noen navn som jeg kommer på. Enkelte navn gir tydeligvis bekreftelse på at det er disse Kristin har kontakt med. Hun går gjennom hele ”registeret” av forfedrene mine og forløser det som er uoppgjort mellom meg og mine forfedre. Ifølge Kristin bidrar også dette til at forfedrene mine blir forløst fra det som henger igjen i ”etterlivet”. Etterpå sjekker hun chakraene mine og ser hvor mye de har åpnet seg.

Jeg har aldri opplevd noen som har jobbet som Kristin. Det kommer mange lyder, og innimellom gråter hun uhemmet. Hun forklarer at avdødes sorg går gjennom henne. Mens Kristin holder på, synes jeg å merke noen kjølige ”vinder” rundt meg. Vi prater litt videre om mine slektninger, og plutselig får Kristin nye grøsninger og rykninger:

- En annen nær slektning av deg har kommet tilbake med nye variasjoner over et tema. Vedkommende er en positiv hjelper for deg nå. Dere har et uoppgjort liv begge veier mellom dere, som jeg ikke klarer å løse opp i her og nå. Det er mange lag som må jobbes med, og det kan ta lang tid, sier Kristin og avslutter demonstrasjonen.

- Det du har løst opp i meg her og nå, vil dette ha varig virkning? Du har jo åpnet opp og balansert mange av chakraene mine? spør jeg i håp om at mine kroppslige plager vil forsvinne.

- Det som er løst opp her og nå er borte, men det er mange lag, og nye kommer til, svarer Kristin. Ikke altfor oppløftende tenker jeg, selv om jeg registrerer at noe av spenningen i kroppen har forsvunnet. 

Jobber med dyr

Kattegutten, som Kristin kaller den ene katten sin, har hele tiden ligget i sofaen under seansen. Plutselig begynner katten å lage merkelige lyder og oppføre seg slik som Kristin gjorde da forfedrene ble forløst.

Kristin 25 
Kattegutten var med under healing og seanser og kunne nyttiggjøre seg den negative energien som ble frigitt. Den nydelige katten døde etter besøket i Trondheim.

- Kattegutten liksom hoster blokkeringene ut. Jeg kan sitte og følge med hvordan hans negative blokkeringer bare forsvinner etter hvert som han hoster dem ut. Slik var han også da jeg jobbet med healing. Da jeg startet å jobbe med noen, så begynte katten å krafse på døren og ville inn. Da han kom inn, så gikk han og la seg på fanget til den jeg jobbet med helt til jeg var nesten ferdig. Da reiste han seg og hoppet ned. Han kunne nyttiggjøre seg den negative energien som vi kunne frigjøre oss fra, forklarer Kristin, som har jobbet en del med dyr, blant annet hester, hunder og katter:

- Jeg husker spesielt en som ringte meg fordi katten hadde sluttet å spise og mistet pelsen. Jeg begynte å jobbe med de tingene som jeg så blokkerte matlysten til katten og gikk inn i årsakene til at den mistet pelsen. Det gikk bare en dag, så begynte katten å spise, og pelsen vokste gradvis ut igjen. Dyrene er lettere mottakelige, de har jo ingen motforestillinger. De har også karma med seg fra tidligere liv.

Ånder påvirker elektronikken

Båndet har stoppet. Jeg må sette inn et nytt, men sjekker for ordens skyld at det fungerer bra. Så viser det seg at det er ingenting på noen av sidene. Båndet går, men det gir ingen lyd. Det har aldri skjedd tidligere. Jeg ser uforstående på Kristin, som mener at det absolutt er sannsynlig at åndene har påvirket opptaket:

- Det har kommet inn tre nye forfedre hos deg nå. Det kan være de som har forstyrret! Åndene bruker elektronikken. Når den ikke virker, så gir det mer oppmerksomhet til åndene. Du kan selv bestemme hvilken ”koding” du bruker når du snakker med dine forfedre. For eksempel kan du si: OK, hvis dere lager noe krøll med datamaskinen min, så vet jeg at det er dere som vil si meg noe. Kristin har mange eksempler på at slike ting skjer med elektronikken:

- Jeg hadde et veldig spesielt samarbeid over lang tid med en kunde som jobbet i Tinn kommune. En gang jeg pratet med henne, så slo hele sentralbordet i Tinn kommune seg ut på grunn av at jeg avslørte de negative forfedrene rundt henne. En melding kommer inn på mobiltelefonen hennes:

- Det er fra en dame som jeg også har hatt mye med å gjøre. En gang fikk hun en lekkasje i taket på leiligheten sin i Oslo. Det ble gjort masse arbeid for å stoppe lekkasjen, men årsaken ble ikke funnet. Først da hun ringte til meg, og vi ryddet opp i forfedrene, så sluttet det å lekke. Men da det ikke lenger lekket fra taket, så begynte det å dryppe vann fra dusjen. På denne måten ville forfedrene gjøre henne oppmerksom på at nå er det på tide at du ringer til Kristin igjen. Når det dryppet fra taket, så dryppet det rett ned på bredbåndtelefonen hennes, så både den og datamaskinen virket heller ikke.

En spesiell historie

Noen tar kontakt fordi det er stor uro i hjemmet deres. Ifølge Kristin kan uro i huset fjernes like effektivt på avstand, pr. telefon, som ved personlig oppmøte:

Kristin 15 
Kristin med bildet av morfaren sin

- Jeg kan se avdøde slektninger eller venner som prøver å leve seg ut gjennom en person, og som til tider kan skape stor uro i hjemmet eller andre steder. Jeg hjelper til å få fjernet dem eller hjelper dem å falle til ro.

Tidligere var det mye rart som skjedde i huset til Kristin, men etter at hun lærte å kommunisere med åndevesenene, så har det blitt roligere. På veggen i stua henger et bilde av Kristins morfar, som har en spesiell historie knyttet til seg:

- Når det er lite å gjøre på ei messe, så går jeg rundt og kikker og ser om det er noen som jeg føler behov for å prate litt med. En gang så jeg en plakat om et medium som hadde 30 års erfaring, og jeg tenkte at hun sikkert hadde noe å bidra med for meg. Jeg satte meg ned, og plutselig sa hun:

"- Jeg ser at du har mange katter som springer ut og inn av huset ditt. Du har glemt å lukke igjen et vindu i kjelleren før du reiste, og jeg vil råde deg til å ta kontakt med noen som kan lukke igjen vinduet". Alt stemte. Så spurte hun om jeg lignet på morfaren min, noe jeg bekreftet at jeg ikke gjorde. Moren min sa alltid at jeg lignet mer på farmoren min. Men det kvinnen så var at morfaren min ”hang ved meg”. Hun sa:

”- Han er i huset ditt. Han kom for ca. seks måneder siden.” Oi, tenkte jeg. Det var akkurat seks måneder siden jeg hadde vært og hentet et bilde av ham. Jeg lånte det av moren min for at leieboeren min skulle male en kopi av et bilde av morfar, og han hadde nok blitt med på lasset. Morfar har vært her siden og gjorde seg veldig mye bemerket, på fysiske måter også, sier Kristin og legger til at første gang han gjorde henne oppmerksom på at han var i huset, var da han slo av TV mens hun satt og så på et program.

En tilfeldighet?

Selv påstår Kristin at hun er dyktig på tarot og spør om hun skal legge på meg, noe jeg sier ja til.

- Jeg kan bruke kortene til å se hvilke tidligere liv folk hadde levd, for de ga klare indikasjoner på det. Når jeg har gjort meg ferdig med å fortelle det jeg ser i auraen til en person, kan jeg legge opp tarotkort, og de vil vise og bekrefte akkurat det samme som jeg nettopp har fortalt personen, forklarer hun, mens hun sprer kortene utover bordet.

- Du skal komme til å jobbe deg gjennom noe i nærmeste fremtid hvor du har sviktet noen så totalt og dolket de i ryggen. Dette skal du gjøre opp for på en måte. Når det er gjort, så blir det frigjort mye kraft i deg, og det blir også en helt ny, personlig frihet, på det energimessige planet også. Det er veldig sterk åndelig fremvekst på deg, eller en sterk åndelig vridning i personligheten din, leser Kristin ut av kortene. Jeg stiller meg ganske uforståelig til disse opplysningene.

Klokken kvart over ti kjører Kristin meg tilbake til hotellet. Jeg er ganske sliten etter alle inntrykkene. Når jeg skal inn på badet, så viser det seg at lyset har gått. Jeg får ordnet opp i dette før jeg legger meg. Neste morgen forsover jeg meg grundig. Det er bare en halv time til jeg skal treffe mitt neste intervjuobjekt. Det er helt uforståelig hvordan dette kunne skje. Vekkeklokka har aldri streiket tidligere. Så viser det seg at lyset på badet igjen har gått.

Etter at jeg kom hjem og begynte å skrive på saken om Kristin, så gikk datamaskinen i krøll. Kameraet har tydeligvis heller ikke fungert optimalt. Mange av bildene måtte jeg slette. Saken om Kristin skulle egentlig kommet i bladet i vår, men måtte utsettes til i august. Denne motstanden jeg har møtt hele veien når det gjelder Kristinsaken er ganske besynderlig. Er alt dette tilfeldig?

Slik blir 2019 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.

En gripende historie

En god stund etter at jeg hadde vært i Trondheim, snakket jeg med Kristin på telefon. Jeg spurte hvordan det gikk med Kattegutten, og hun kunne fortelle at katten var død. Det var vondt å høre, men da jeg hørte den gripende historien, følte jeg straks at jeg må dele den med Magic Magasins lesere. Her er den, gjenfortalt i korte trekk:

Kristin gikk ut en kveld for å slippe inn Kattegutten. Han ville ikke inn, satt bare å så på henne. Hun gikk bort og strøk på ham, men han gikk vekk og satte seg lenger bort. Ifølge Kristin sa Kattegutten til henne:

"- Jeg vil ikke bli med deg. Ville bare si farvel til deg. Jeg har ventet lenge, men jeg har vært sterk, og prosessen har tatt lang tid. Men nå har jeg ikke lenge igjen!”

Kristin ble naturlig nok svært opprømt og fortalte katten hvor glad hun var i ham, hva han hadde betydd for henne og at han ville bli dypt savnet. Hun sa også til katten:

"- Jeg skal ikke ta deg med til dyrlegen. Du kan få gå, og dø der du vil!”

Leieboeren kom hjem og ville også ta farvel med Kattegutten. Han malte og var veldig blid. Tre ganger var hun ute til katten. To ganger så hun ham. Den siste gangen forsvant han, og siden har de ikke sett han igjen. Morgenen etter så Kristin etter katten. Da ”så” hun at han levde. Neste gang hun ”så” ham var han på den andre siden. Hun oppfattet han som et lys, som langsomt brant ut!