Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Sammenbrudd førte til åndelig vekst

Da Bente Auganæs fra Norheimsund var høygravid med sitt tredje barn, fikk hun et totalt sammenbrudd. Legene mente at det var en fødselsdepresjon som hadde rammet henne. Selv mener hun at det var vonde, ubearbeidede minner fra barndommen som hadde utløst sammenbruddet. Hun nektet å ta antidepressive medisiner. Istedenfor oppsøkte hun en healer som hjalp henne ut av mørket. Det førte til en åndelig reise.

 

Tekst: Ingrid Stephensen
Foto: Privat

-Det var nok universet som hjalp meg til å ta kontakt med en healer. Jeg fikk åndelig hjelp hele tiden. Hos healeren begynte ting å skje. Jeg fikk opp bilder av vonde og traumatiske opplevelser fra barndommen. Jeg fant opphavet til frykten. Det var mye som måtte bearbeides. Gradvis ble jeg bedre. Healeren gikk forsiktig frem. Hun ville at jeg skulle bearbeide det som hadde skjedd. Sår fra barndommen skulle repareres. Det tar tid å bli hel igjen. Lang tid, forteller Bente som etter hvert fikk god kontakt med seg selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bente Auganæs har skrevet bøker om sin åndelige reise.

En lang prosess
-Du har skrevet tre bøker om din åndelige oppvåkning. Hvordan føltes det å skrive ned vonde opplevelser og å snakke om din åndelige vekst?

-Den første boken handler om min åndelige oppvåkning. Jeg måtte skrive om hvordan fortidens drama førte til åndelig vekst. Jeg var på vei til å åpne hjertet mitt. Når du åpner hjertet, åpner du for kjærlighetsenergien. Jeg måtte gjennom en lang og tøff prosess. Det nære forholdet til min søster som bodde i Tromsø, hjalp meg mye. Vi delte sorger og gleder. En gang ringte hun meg fordi hun hadde blitt spådd i tarotkort. Da kom sparesset opp. Hun fryktet at dette kortet var et dårlig varsel. Hun ville at også jeg skulle bli spådd. Selv om jeg ble spådd flere ganger, fikk jeg aldri sparess-kortet, sier Bente som trøstet sin søster og sa til henne at de ikke måtte overdramatisere dette.

- Plutselig fikk jeg en opprivende telefon fra min søster. Hun hadde fått kreft. Mannen min og jeg reiste til Tromsø for å være der for henne. En dag jeg satt på sengekanten hennes, fortalte hun at hun flere netter på rad hadde våknet av at det satt en skikkelse ved fotenden av sengen. Det lignet på vår farmor som døde for flere år siden. Min søster betrodde meg at det virket som om denne skikkelsen passet på henne. Hun ble rolig hver gang dette synet dukket opp. Min søster døde fredfullt tre måneder senere. Å miste min søster så brått, var et stort sjokk. Jeg tok derfor kontakt med en klarsynt for å få vite mer om hvordan min søster hadde det på den andre siden, sier Bente og fortsetter:

- Jeg fikk vite at vår farmor hadde stått klar og strukket ut hendene sine for å ta imot min søster da hun lå for døden. Selv om jeg følte meg alene og for det meste måtte klare meg på egen hånd, ville de være rundt meg begge to og hjelpe meg fra den andre siden. De ville støtte meg i min utviklingsprosess. Det var mye som begynte å skje med meg etter dette. Jeg merket at underlige ting skjedde rundt meg.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Utforsket universet
- Igjen tok jeg kontakt med en klarsynt. Denne gangen en sjaman fra Finnmark. Han sa at jeg var veldig mottakelig overfor guddommelige og universelle energier, og at jeg hadde tre guider med meg på min ferd. Jeg begynte nå for alvor å utforske universet. Jeg håpet at en regresjon ville gi meg svar på alle mine spørsmål. Om hvorfor jeg måtte gjennomgå så mye vondt. I regresjonen fikk jeg vite at jeg i et liv var blitt henrettet. Jeg har også tidligere dødd i barsel. Dette hadde ligget lagret i underbevisstheten min. Jeg trodde at det samme kom til å skje igjen. Det gjorde både godt og vondt å få denne bekreftelsen. Jeg fikk en enda større innsikt og forståelse for hvorfor alt dette skjedde i livet mitt. Jeg fikk vite hva som hadde forårsaket min redsel for å føde. Regresjonen åpnet en dør for meg.

Jeg ville vite mer og meldte meg på et kurs i esoterisk meditasjon, intuisjonstrening, auratolkning, kanalisering og relasjonspsykologi. Vi jobbet mye med kanalisering. En gang da jeg skulle lese en annen deltaker, fikk jeg beskjed fra sønnen hennes som hadde mistet livet i en motorsykkelulykke. Det var som om han passet på sin mor. Det fantastiske lyset som skinte fra ham, så ut til å utvide seg og fylle henne like mye. Vi ble begge innhyllet i en kjærlighetsfull kraft. Etter denne opplevelsen begynte den avdøde sønn å vise seg for meg hver gang jeg var i nærheten av hans mor, forteller Bente som begynte å få mange åndelige opplevelser om natten.

«Dancing Fairies» – maleri av August Malmström. Kilde: Wikipedia

Åndelige opplevelser
- Alver danset rundt meg. Jeg så vakre landskap som jeg vandret i. Under taket på soverommet mitt så jeg noen yndige små vesener. De så ut som engler. Stille hvisket de: «Du har vært på en åndelig reise.» Åndelige skikkelser så jeg nesten daglig, sier Bente som mener det var en hensikt med at hun ble stilt overfor så mange hindringer.

- Utfordringene som ble gitt meg var for at jeg skulle overvinne dem. Jeg skulle finne tilbake til den jeg egentlig var og huske hvor jeg kom fra. Ved å overvinne alle hindringene kunne jeg hjelpe andre mennesker eller bare være et inspirasjonskilde for dem. Jeg måtte ha tillit til prosessen jeg var gjennom. Jeg var blitt mye tryggere på meg selv nå enn noen gang tidligere. Det ble klart for meg at de åndelige skikkelsene jeg hadde fornemmet var mine hjelpere/guider. De ville ha meg til å finne min indre styrke. De kom for å teste om jeg var klar!

En morgen da Bente våknet, hadde hun svar på alt. - Jeg kunne se langt inn i fremtiden, men bare for en kort stund. Det virket som jeg ble gitt små glimt om hvordan verden virkelig var, og om hvordan jeg ville få det om jeg fortsatte og ikke ga opp. Det var en vidunderlig, befriende følelse. Plagene mine ville avta når jeg slapp taket på mine byrder. De som var kommet langt i sjelelig utvikling, kunne se lyset i alle menneskers sjeler. Jeg var en av dem. Helbredelsesprosessen som var satt i gang, var tung å ta fatt på. Men jeg må bare si at jeg er svært takknemlig for at de åndelige rundt meg ga meg en ny sjanse og mulighet. En mulighet til å reise meg igjen og ta et viktig valg i livet, hevder Bente, som har gått en lang vei og har erfart mye de siste 12 årene siden hun brøt sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et vendepunkt
- Det kan føles veldig ensomt når vi går den åndelige veien. Men vi er ikke alene. De åndelige hjelperne er her alltid for oss, men den største jobben må vi gjøre selv, understreker Bente.

- I den siste boken «Forståelsen» skriver du om det å komme til en forsoning med seg selv. Hvor vanskelig er det å forsone seg med det som har skjedd? - Ingen av oss går gjennom motgang i livet uten at vi er utstyrt med de nødvendige ressursene til å oppnå og komme oss gjennom den. Livet mitt har tatt mange vendinger helt frem til i dag. Jeg forstår alt på en ny måte og på et høyere bevissthetsnivå. Selv om jeg gjennom lang tid føler at livet mitt har vært mer eller mindre stillestående, har det likevel skjedd utrolig mye. Hvor livet har rast forbi uten at jeg har fanget opp signaler og tegn som kan ha vært viktige for meg. Men når jeg tar et skritt tilbake, ser jeg noe helt annet. Livet mitt har ikke stått stille. Det har vært mer levende enn noen gang. Jeg har oppdaget og forstår mer av det store omfanget av hele livsløpet i prosessen min. Frigjøringen av selvet mitt har ført med seg mye kraft og styrke, sier Bente og fortsetter:

- I begynnelsen av min utviklingsprosess handlet det mest om å bli kvitt den tunge bagasjen jeg hadde båret med meg fra barndommen og helt opp i godt voksen alder. Mange års byrder av sorg og smerte avtok, og jeg begynte etter hvert å føle meg hel igjen. Både fysiske og psykiske smerter forsvant mer og mer. Jeg følte at jeg begynte å finne tilbake til meg selv og mitt innerste vesen. Jeg måtte tilgi menneskene som hadde gjort meg vondt. Det er en enorm kraft i det å tilgi. Vi bygger opp en stor indre styrke etter hvert som vi kvitter oss med den gamle bagasjen vi går rundt og bærer på.

Slik blir 2019 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang. 

Ulike dimensjoner
Bente har de siste årene knyttet sterke bånd til sine hjelpere fra en annen verden: - Jeg opplever sjeler rundt meg. Det handler om ulike dimensjoner av såkalte verdener og ståsteder for oss alle. De er det etter min mening mange av. De som oppsøker meg, kommer fra vidt forskjellige steder og av forskjellige grunner. Noen sjeler som har kommet over til den andre siden, kommer tilbake for å fortelle meg hvordan det er hos dem. Disse energiene opplyser meg om ting som jeg og andre med meg i vår verden ikke vet noe om enda. Ting som er viktig å få formidlet for at vi skal våkne opp til vår virkelighet her vi er nå. Vår egen sanne virkelighet. Andre sjeler tar kontakt med meg fordi de har et ønske om å få en midlertidig gjenforening med sine kjære her på jorden. Og for å hjelpe sine kjære til å finne veien inn i lyset.

Bente mener at disse sjelene gir oss en oppvekker til å ruske opp og ta mer tak i våre egne liv. - Jeg var på mange måter renset og forløst for byrder av prosesser jeg hadde gått gjennom. For å kunne være en healing- kilde måtte jeg selv bli helet. Skulle jeg gi lys til andre, måtte jeg først klare å stråle selv, sier Bente, som har undret seg over at hun på reisen gjennom livet har erfart så utrolig mye både på godt og vondt.

Åpenbaringer
- Ofte har jeg lurt på hvorfor jeg har tatt valg som har virket uoverkommelige. Men så tenker jeg: Hva om jeg ikke hadde gått gjennom disse erfaringene? Hadde livet mitt vært noe bedre? For mange år siden ville jeg ha nølt med å svare. Men i dag, NEI. I dag føler jeg meg som en ressurssterk person. Istedenfor å bygge meg opp gjennom en vanskelig tid, brøt jeg meg ned fordi jeg ikke visste bedre. Akkurat nå tenker jeg med gru på hva jeg ville ha gått glipp av hvis jeg fortsatt hadde forholdt meg som et offer og bare latt meg dirigere av andre. Nå tenker jeg på hva livet har gitt meg. Hvor mye godt som har kommet ut av det vonde. Hvilke åpenbaringer som har vist seg og som det blir flere og flere av, fastslår Bente Auganæs, som endelig etter en lang prosess føler seg fri med en ubegrenset tilgang til universet. I dag hjelper hun folk som sliter både fysisk og psykisk til å gjenfinne balanse og harmoni i livet.


 Bente Auganæs driver i dag egen praksis i Norheimsund. Hun har gitt ut tre bøker:
"Min Åndelige Oppvåkning", "Fortidens drama førte til åndelig vekst", "Renselsen til veien videre" (e-bok) og "Forståelsen"

Du kan kontakte Bente på tlf. 90266808 eller e-post: benteaug@hotmail.com


 Tips en venn på e-post