Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Maija kommuniserer med dyr

Ånders nærvær av både dyr og mennesker er dagligdags for Maija Skogholt, som driver Notodden AlternativSenter. Hun bruker sitt klarsyn til å jobbe med blant annet dyrekommunikasjon, kanalisering, husrensing og healing. Hun har også gode tilbakemeldinger når det gjelder å finne bortkomne dyr.

Tips en venn på e-postTekst: Kari Flaata Halling

Maija bor i et trivelig hus sentralt i Notodden sammen med samboeren Kai og barna Marchel (10 ½), Charita (3 ½). Likeverdige familiemedlemmer er de firbente vennene.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

På sofaen ligger en katt uten navn, som har midlertidig fosterhjem hos Maija sammen med to kattunger, mens de venter på et varig hjem. Hun kaller katten Villemo, og hun tror den er ca. 1 ½ år gammel.

Maija har også sju andre katter, som lever et fritt liv, går inn og ut av katteluka på veggen i stua. Hun driver oppdrett av kattene, som er av rase Maine Coon, og hun er på utstilling med dem i nærmiljøet.

Les også:
Telepati med dyr 
Kontakt med dyr gjør oss friskere 
Hundehealing & dyrekommunikasjon

En av rasekattene ligger oppunder taket på et gigantisk klatrestativ. Fem andre ligger rundt omkring på det varme badet. Den ene har krøllet seg sammen og sover i vasken.

- Slik er det å være dyreelsker. Da tillater man det meste, spøker Maija og har sitt svare strev med å roe ned Chaman, en 1 ½ år gammel hund av blandingsrase Rottweiler og Cane Corso. Til slutt må hun putte den store hunden i bur sammen med den lille kinesiske nakenhunden Elvis (2 ½ år). De to ser ut til å være perlevenner, men akkurat nå vil ikke Chaman roe seg. Når det er besøk, vil han være der det skjer, sier Maija, som har holdt på med dyrevern i mange år før hun begynte med katteoppdrett.

Sønnen synsk

Egentlig kom jeg til Notodden for å snakke om Maijas særegne evner innen dyrekommunikasjon og å finne bortkomne dyr, men jeg vil først vite litt om henne selv og hvordan hun utviklet evnene sine. Det viser seg at det er en allsidig dame jeg har foran meg, som har opplevd mye innen åndeverdenen:

- Jeg har alltid sett og følt ting, men hørte at det bare var spesielle mennesker som hadde slike evner, derfor ble mye av det jeg opplevde feid bort som fantasi. Første gang jeg ble gravid, mistet jeg barnet. Da jeg ble gravid igjen, våknet jeg om natten at det sto fullt av folk rundt senga mi. Jeg så det så tydelig at jeg trodde først det var innbrudd. Men så ble de plutselig borte, og jeg forsto at det var åndevesener. Jeg hadde følelsen at de var der for babyens skyld, og at det kom til å gå bra denne gangen, noe det gjorde, forteller Maija. Så går hun over til å fortelle om sønnen. Da Marchel var to år, begynte han å se mye rart:

- Det var stor aktivitet i huset, blant annet datt bøker ut av hylla, og han så noen menn på rommet sitt. Da han for første gang var med meg på grava til bestemora mi, sprang han plutselig bort og tok på to messingfugler som sto på toppen av gravsteinen, og så utbrøt han: Oi! Han skvatt og hoppet litt tilbake, og så sa han at han så oldemora si, og det var ikke hun som levde fortsatt, men hun som var på bildet på veggen til mormor!

Mye frykt

Aktivitetene i huset fortsatte, og gutten ble etter hvert redd:

- Som barn hadde jeg også sett mye og hatt mye frykt i meg. Jeg bestemte meg for at slik skulle han ikke ha det. Jeg fikk noen til å rense huset, og det ble stille. Hun som renset sa at disse evnene har jeg jo selv. Jeg ble oppfordret til å utforske og bruke evnene mine, og jeg startet på kurs i klarsyn, meditasjon, healing osv. Etter hvert også dyrekommunikasjon, siden dyr hele tiden har vært viktig for meg, forteller Maija, som blant annet hadde egen hest og kaniner. Hun ble hardt skadet etter tre store ulykker med hest, og hun kunne ikke lenger ha fast jobb. Derimot fikk hun god tid til å utvikle seg i åndelig retning:

- Jeg leste masse og lærte meg diverse teknikker for å komme bedre i kontakt med meg selv. Jobbet mye med en del opplevelser, følelser, frykt og gamle tankemønstre.

I øyeblikket er det liten åndelig aktivitet i huset. Det er spesielt sønnen som merker noe, men det er ikke så ille at det har vært nødvendig å rense. Maija kommuniserer med sine avdøde slektninger, som stadig er innom.  Bestefaren viser sin tilstedeværelse på en litt annen måte. Han har skåret av seg to fingre på motorsag. Når han er innom, så visner Majas to tilsvarende fingre bort.

- Når man driver med disse tingene, er det vanlig at man tiltrekker seg åndelig aktivitet, men det er faktisk også ganske vanlig blant folk flest, selv om ikke alle merker noe til det. Mange ånder er innom for å si hei, og mange har kanskje et budskap å komme med, men det er ikke alle som henger igjen i huset, mener den synske damen.

Aldri utlært

Maija er godkjent healer, og driver Notodden Alternativ Senter, der hun tar imot kunder. Hun jobber blant annet med akupressur,kraniosakralterapi og healing. I tillegg tar hun mediumoppdrag, renser hus og driver kursvirksomhet. Blomstermedisin og fotsoneterapi er også noe hun vil jobbe mer med fremover, og i øyeblikket snuser hun litt på sjamanisme og har fått egen tromme.

- Jeg har ei venninne som er sjaman, som jeg pleier å bruke til å rense huset, og da blir det som regel rolig. Det er ikke så lett å rense i sitt eget hjem, mener Maija, som er i ferd med å utdanne seg som dyretolk hos Sissel Grana på Sigrasenteret. Det er treårig studie, og hun er halvveis nå.

- I og med at jeg går på skolen, driver jeg i øyeblikket mest med dyrekommunikasjon, og veldig mye med savnede dyr. Jeg har jo lang erfaring med dette og har tatt masse kurs. Likevel blir en aldri utlært. Jeg begynte på Dyretolkskolen for å gjøre dette på en seriøs måte med mye kunnskap på flere områder innenfor dette å jobbe med dyr, forteller Maija.

Savnede dyr

– Hvordan går du frem for å finne savnede dyr?

- Jeg tar inn tankene til dyrene, snakker med dem, og bruker mitt klarsyn. Spør gjerne dyret hva det ser rundt seg for at jeg skal lokalisere stedet de er. Det er vanskelig, for innen dyret blir funnet, kan det jo ha flyttet på seg. Derfor er det viktig at de som eier dyret går ut med en gang for å lete. Dyr kommuniserer på mange måter, blant annet ved lukt, lyd, kroppsspråk og ved telepati. Det er ved telepati vi kan ta imot opplysninger og ha samtaler med et dyr. Man bruker sin 6. sans, sin intuisjon og sitt klarsyn, men det er likevel en bevisst kommunikasjon, sier Maija og legger til at det er ikke alltid hun har et bilde av dyret, men hun vil gjerne vite navnet.

- Kan du føle om et dyr er dødt eller levende?

- Det er nesten ingen forskjell. Noen ganger kjenner jeg på kulde, eller får bare en følelse at dyret er dødt. Er alltid forsiktig med hva jeg sier til kunden, for jeg kan jo ta feil. Men jeg kan si at jeg har en dårlig følelse eller jeg tror, svarer hun og legger til:

- Når det gjelder katter er det mest vanlig at de bare er på vandring, men det kan også være at de er syke eller i dårlig form, og har gjemt seg bort, eller de kan være stengt inne et sted. Dyreeiere nøler gjerne før de tar kontakt, men ofte har de selv en dårlig magefølelse og tror at det har skjedd noe med dyret. Da må de bare ringe!

- Er det vanlig at katter gjemmer seg når de er syke eller skal dø?

- Ja, jeg har vært borti noen tilfeller. En katt hadde gjemt seg oppå hemsen i en garasje på nabogården, og en annen var på en veranda. Kattene var veldig syke. Hadde de ikke blitt funnet da, så hadde de dødd, svarer Maija.

#kampanje2#

Fant katten

For en tid tilbake var det en stor sak i Bergensavisen, og etter hvert også i lokalavisen, om en litt dyr katt i Bergen som var blitt borte.

- Da katteeieren ringte meg, så jeg et stort, hvitt herskapshus, hvordan det så ut inne i huset og hvem som bodde der. Jeg ble veldig trukket mot skogen rundt huset. Jeg prøvde å fange opp energiene fra dyret. Kjente at hun hadde smerter, og at det hastet litt. Veldig mye satt over nakken og mellom skulderbladene. Fikk også ganske mye informasjon om stedet der katten befant seg under en trerot i skogen. Jeg hørte katten mjaue. Den hadde fått en bittskade over skulderbladene. Det viste seg at alt stemte. Eieren fant katten etter mine beskrivelser. Etter avisoppslagene hadde Maija en periode svært mye å gjøre.

- Hva er det oftest som skjer når hunder blir borte?

- Stort sett er det fordi de går løse. De kan få teften av andre dyr, og mye kan skje. En del dyr blir også stjålet, svarer Maija, som også har funnet andre dyr, blant annet hest, kaniner og en skilpadde.

Dyrekommunikasjon

Maija tar aldri kontakt med dyr uten tillatelse fra eier, men avviser ikke dyr som selv tar kontakt for hjelp:

- Jeg snakker gjerne med dyr på avstand om det ikke er mulighet for å møtes. Vil da gjerne at eieren sender et bilde av dyret og gir informasjon om alder, kjønn og om dyret er sterilisert.

Maija har ikke et direkte samarbeid med veterinær, men hun erfarer at mange tar arbeidet hennes på alvor. Når det gjelder dyrekommunikasjon, har hun en solskinnshistorie hun gjerne vil fortelle:

- Det var en hesteeier som ringte meg for ikke så lenge siden. Hesten hadde fått tarmslyng og lå med bedøvelse. Veterinæren hadde anbefalt avlivning, for tarmslyngen lå så vanskelig til. Eieren spurte meg: - Hva er det hesten vil? Ut fra det jeg fikk, anbefalte jeg operasjon, men sa at valget var deres. Jeg sa jeg kunne gi healing i mellomtiden og kommunisere med hesten.  Jeg fikk inn at den hadde på en måte gitt opp, for den følte at den skulle avlives. Så begynte jeg å sende healing for å få den til å snu tankemønsteret. Det gikk et kvarter, så ringte hesteeieren, gråt, og mente det hadde skjedd et mirakel. Tarmslyngen hadde løsnet. Narkosen ble koblet fra, og hesten var friskmeldt!

Maija tror at da hesten fikk håp, valgte den å kjempe seg ut av det.

 - Min oppgave er ikke å stille noen diagnose. Det er veterinærens jobb, men det hender det dukker opp ting med helsen som bør sjekkes hos en veterinær. En osteopat eller kiropraktor kan også finne ting ved skjelett og muskler som en veterinær ikke kan se på et røntgenbilde. Det viser seg at svært mange dyr har låsninger i muskulaturen. Mistenker du dyret for å være sykt, gå til veterinær, oppfordrer den erfarne dyrekjenneren.

Slik blir 2023 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.