Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Hjelper mennesker å åpne opp og føle seg hele

Maj Kristin Tronrud Ringstad driver med akupunktur og energimedisin, som inkluderer blant annet thetahealing , inkamedisin og sjelehenting. Til tross for at hun nylig har etablert seg sentralt i Hokksund, har jungeltelegrafen jobbet effektivt, og mange har fått hjelp av den alternative behandleren.

Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Maj Kristin bor i landlige omgivelser på en gård på Buru, mellom Hokksund og Skotselv. I lyse, lette lokaler sentralt i Hokksund tar hun imot sine klienter. I dag har hun frigjort seg fra avtaleboken og gitt av sin dyrebare tid til fordel for Magic Magasin. Det er en lett atmosfære i rommet. Maj Kristin har lært seg ikke å la seg stresse. Hun har satt av mye av dagen til dette intervjuet.

Hvordan alt startet
- Helt fra jeg var liten har jeg hatt evnen til å se ting. Det var en periode da ungene var små, som jeg ”lukket meg”, for jeg ville ikke at noe av dette skulle gå ut over mine to sønner. Da ungene ble større, begynte jeg hos ei dame som hadde sterke evner. Jeg var så sliten, at jeg følte jeg måtte ha hjelp. Damen hjalp meg i to, tre år for at jeg skulle komme i gang, for hun mente jeg måtte leve ut dette med evnene mine, ellers ville jeg bli syk. Ting kom opp i dagen veldig fort, og det var veldig heftig, forteller Maj Kristin. Hun begynte å heale litt på venner og kjente. Holdt på med dette noen år, men så følte hun at det var på tide å utvikle seg videre.

- Samtidig følte jeg at hele livet har ting bare kommet til meg, at alt er bestemt. Den gang hadde jeg aldri hørt om thetahealing. Det var helt nytt i Norge. Jeg sjekket litt på data og følte at det var noe jeg skulle lære meg.

I 2007 reiste Maj Kristin til Oslo og gikk i lære hos Rune Heivang for å lære om thetahealing. Det åpnet seg en helt ny verden for henne. Her fikk hun svar på mange spørsmål: - Noe av lærdommen var å endre tankemønstre, kvitte seg med en del frykter, og bruke evnene på en fin måte. Jeg jobbet med det noen år. I 2010 fikk jeg en åndelig beskjed om at jeg skulle gå på Inkaskolen. Jeg snakket med Einar Tyholdt som driver skolen. Han samarbeidet med Rune som jeg tok thetahealing hos tidligere. Da følte jeg virkelig at jeg kom hjem. Skolen var toårig og det var en tøff, følelsesmessig skole, men fantastisk.

Til seremonier: Mesa, en medisinveske. En flaske blomstervann fra Peru. Saken i forgrunnen brukes til å raskt hente opp energiene fra mesaen. Det kraftfulle seremoniteppet er laget av Dona Bernadina.

Inkaskolen
- Inkaskolen er egentlig en reise inn i deg selv. Du kan ikke ha noen laster selv hvis du skal jobbe med andre mennesker. Først skal du fjerne alle vonde opplevelser du har hatt i livet, og så skal du ta vekk alle fryktene dine, for du skal ikke være redd for noe, sier Maj Kristin.

- Hvordan er dette mulig?
- Det er mulig! Det er ikke mye som sitter igjen hos meg av dette, svarer hun og fortsetter: - Du lærer de forskjellige metodene som inkaene brukte i mange tusen år, blant annet sjelehenting og illuminasjonsprosessen. Den er mye brukt. Gjennom seremonier blir du linket til linjer av sjamaner som har levd tidligere. Når du jobber, kan de komme gjennom.

Maj Kristin viser mesaen, en medisinveske som hun har fått på inkaskolen: - Jeg må helst jobbe med den hver dag for å holde energien oppe. Den representerer alle retningene. Den er liksom min sjel og mitt hjerte og kraften i meg selv. Hvis du ikke bruker mesaen regelmessig, blir den kalt ”en sovende mesa.”

- Da jeg var ferdig på skolen, reiste jeg med Einar til Peru. Vi bodde hjemme hos Dona Bernardina, en fantastisk dame. Lærte masse av henne.

Maj Kristin viser et kraftfullt seremoniteppe, laget av Dona Bernadina. På teppet står en flaske med blomstervann fra Peru, veldig rensende for auraen. - Alle sjamaner i Peru bruker dette blomstervannet til seremonier, informerer Maj Kristin.

Peru
Reisen til Peru varte i 3 uker. Maj Kristin besøkte blant annet Machu Picchu og Cusco, som ligger høyt oppi fjellene. Enda høyere ligger Ausengatefjellet. Der bodde en veldig betydningsfull sjaman kalt Rolfino i ei enkel hytte med jordgulv. - Stedet lå på 4500 meters høyde, så vi måtte ha noen spesielle cocablader for å få puste. Flesteparten av de besøkende fikk høydesyke. Noen endte opp på sykehus, forteller Maj Kristin, som likevel ønsker seg tilbake dit, hvor hun følte seg hjemme:

- Jeg bare må dit igjen. Menneskene der er så rene i sjelen. De er omsluttet av kjærlighet. Du tenker at dette er rike mennesker, om ikke på gods og gull. Du blir så ydmyk. Det mennesker ikke tenker på er å leve mer her og nå. Livet går fra menneskene i dag. Selv har jeg blitt flink til å nyte hver dag. Reiser masse. Har hus i Spania, og når jeg trenger fred og ro, reiser jeg dit, sier den trivelige damen, som utstråler ro og harmoni.  

Maj Kristin har blitt veldig fascinert av akupunktur.

Akupunktur
Da Maj Kristin var ferdig med inkaskolen, skjedde det noe rart: - Jeg var på ferie i Spania, og våknet en morgen. Så fikk jeg se en kineser med langt hår, som faktisk var meg fra et tidligere liv. Han var så klar, som om det sto en person der fysisk. Han sier til meg: - Nå har du lært Vesten. Nå skal du lære Østen! Jeg fikk en klar beskjed om at nå skal jeg begynne på akupunktur. Jeg ble litt satt ut, for jeg følte at det var en lettelse å ha fullført Inkaskolen, og var ikke motivert til å starte på noe nytt, men kineseren ga seg ikke. Plutselig fikk jeg i mitt indre navnet på den skolen jeg skulle gå på. Jeg studerte først medisin i Oslo, for jeg ville ha med meg den biten også, og deretter gikk jeg på Vestfold Akupunkturskole i tre år. Da jeg satte første nåla, begynte jeg å huske. Jeg hadde gjort dette tidligere. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle finne tilbake til ting som hadde blitt brukt i akupunkturen for flere tusen år tilbake. Når noen kommer til meg for akupunktur, så vet jeg i hvilke punkter jeg skal sette nålene. Jeg har blitt veldig fascinert av akupunktur.

Sjelehenting
- Mange som kommer for akupunktur, ønsker også thetahealing. Det kan brukes til så mye, blant annet er det mange som sliter psykisk, og de kan få god hjelp av thetahealing. I noen tilfeller, hender det at jeg må gå inn å bruke sjelehenting, forklarer Maj Kristin.

- Hva i all verden er sjelehenting?
- Vi har lege for kropp, sinn og hjerte, men hva gjør vi når sjelen blir syk? Da tar sjamanen en reise til underverdenen der hun eller han møter energiaspektre, som er mistet eller må hentes tilbake for å gjøre en person hel igjen. Her hjelper sjamanen en person å hente tilbake energien som har blitt borte på veien. Det kan for eksempel være sjeletap, og det skjer som regel under traumatiske opplevelser, ofte ved misbruk, fysisk vold eller ulykker. Det kan rett og slett være for tøft for en person å være tilstede i smerten. Slike opplevelser kan gjelde i nåværende liv eller det kan være fra tidligere liv. Vi kan gjøre mange forskjellige valg ettersom fremtiden ikke er forutbestemt. Vi kan alle påvirke hva fremtiden skal bringe mye mer enn vi er klar over. Alt rundt oss er energi i forskjellige former.

- Er sjelehenting vanlig hos folk og noe du gjør ofte?
- Nei, når jeg utfører annen behandling, kan jeg se at her er det noe dyptgående og at vedkommende trenger sjelehenting. Når du jobber med sjelehenting, jobber du også mye med sjelen. Behandlingen er et møte med sjelen.

 

Illuminasjonsprosessen
På Inkaskolen lærte Maj Kristin også om noe som kalles illuminasjonsprosessen (lysprosessen), en renselsesprosess for lyskropp som har blitt praktisert av sjamaner i mer enn 5000 år, kanskje 10 000 år.

- Det er våre følelser, genetiske og karmiske historie, som organiserer våre energier og ofte etterlater kompakte og tunge avtrykk i vårt lysende energifelt, og som kan føre til følelsesmessige og fysiske problemer. Illuminasjonsprosessen fjerner energisk inntrengning eller tunge energier fra det lysende energifeltet auraen. Tunge energier kan oppstå over en menneskealder og hindre fri flyt av energi. Ved å rense og transformere disse tunge energiene, kan det lysende energifeltet omprogrammere kroppen og sjelen tilbake til den opprinnelige, friske tilstand, forklarer Maj Kristin og legger til:

- Før jeg sluttet på Inkaskolen, kom Einar Tyholdt og lurte på om jeg ville være assistenten hans, så jeg har vært med ham i noen år og jobbet der, men også på thetahealingkursene hans, for han jobber også med det.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Klebeånder
-
Med thetahealing kan du endre tankemønstre, sende over hvileløse sjeler, snakke med de på den andre siden, også dyr. Du jobber veldig beskyttet fra høyeste frekvens. Det endret seg veldig etter at jeg tok medisinstudiene, for da kan jeg også gå inn og endre ting på cellenivå, forklarer Maj Kristin og forteller en spesiell historie:

- Det var ei ung jente som hadde diagnosen ME. Hun satt for det meste i rullestol, for hun var helt utmattet. Jeg husker at jeg merket at det gikk igjen noen i huset der, og at hun hadde en som hadde festet seg til kroppen hennes (klebeånd). Da sendte jeg ham over, og det er det sprøeste jeg noen gang har sett, for dagen etter gikk jenta flere kilometer. Hun hadde handicapbil og skulle til å bygge om huset sitt, og så var hun plutselig helt frisk! Jeg har opplevd at mange kommer til meg og ”har noen på seg”, men dette var veldig spesielt!

Maj Kristin merker at hvis hun er veldig sliten etter å ha hatt mange healinger eller tatt en husrens, så har hun lett for å få klebeånder på seg, men hun vet råd for dette: - Det kan være at jeg er innom matbutikken, og noen mennesker har ”noe på seg”. Da kommer de lett over på meg, men da sender jeg de over på den andre siden med en gang!

- Jeg vil bygge bro mellom begge verdener, bidra til at folk ikke blir redde og synes åndeverdenen er svevende og mystisk, sier alternativ behandler Maj Kristin Ringstad.

Thetahealing
Maj Kristin kan se når mennesker hun kjenner skal dø. Selv om det er trist å få vite om det, har hun likevel et naturlig syn på døden. Hun fikk også vite når hennes egen mor skulle dø: - Jeg skulle ta healing på henne. Det var i desember. Da så jeg at når kornet er modent, da ville hun dø. Men jeg fikk også mange fantastisk fine syn, og en egen ro. Den dagen hun døde, tresket de åkeren. Hadde jeg ikke tatt inkaskolen og thetahealing, så hadde jeg blitt livredd hvis jeg hadde fått dette synet.

- Jeg har hørt at under thetahealing er det mulig å få kontakt med folk som ligger i koma?
- Det har jeg aldri prøvd selv. Men personer som har ligget i koma har kommet til meg! Jeg har også utført thetahealing på sykehus og Lindrende enhet. Det handler ikke om å prøve å redde vedkommende. Det handler om at personen skal få en fin opplevelse på slutten av livet. En mann hadde dødsangst, men fikk fjernet frykten for døden, og han døde med et smil om munnen.

Maj Kristin får mange positive tilbakemeldinger. Hun synes alle healinger er spesielle og fantastiske: - Jeg tenker aldri på at det er jeg som gjør dette her. Jeg er bare et redskap, en kanal. Stoler 100 % på dem jeg får hjelp fra i åndeverdenen.

God respons
Maj Kristin har seks års utdannelse bak seg. Først etter at hun ble ferdig, forsto hun hvorfor hun skulle lære alt dette. Nå følte hun seg som en hel person!

- Hvor lenge har du praktisert etter at du ble ferdig med utdannelsen?
- Jeg startet i 2009 i Drammen. Det var ikke mange som visste om det i bygda der jeg bodde. Ville skåne sønnene mine, så de ikke risikerte å bli mobbet på skolen. Jeg startet på Inkaskolen samtidig som jeg jobbet i Drammen. Det ble ikke så mye jobbing mens jeg drev med akupunktur, for da var det mer lesing, svarer Maj Kristin, som også driver med kopping, en eldgammel behandlingsform.

- Jeg har aldri reklamert for det jeg driver med. Alt har gått via jungeltelegrafen. Det er jo den beste reklamen! Etter at jeg nylig startet i Hokksund, har jeg blitt veldig positivt overrasket over responsen.

Maj Kristin er veldig takknemlig for alt hun har fått lære og for at hun har mulighet til å hjelpe andre mennesker: - Jeg tror ikke jeg ville levd i dag hvis jeg plutselig mistet evnene. Men det er jo en kraft som vi alle har. Det jeg synes er veldig viktig når jeg jobber med mennesker er å prøve å åpne opp slik at de kan føle seg hele, for det er veldig mange som går rundt og har evner de ikke er klar over. Hvis folk åpner opp for evnene sine, vil de se på dem som en gave. Hvis ikke tror jeg at det er frykten som har tatt overhånd, og den kan vi gjøre noe med. Jeg vil bygge bro mellom begge verdener, bidra til at folk ikke blir redde og synes åndeverdenen er svevende og mystisk.

Facebook: akupunktur@energimedisin

Tips en venn på e-post