Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Feng Shui - Positiv energiflyt i hjemmet

Ta en titt på hjemmet ditt og observer hva du ser. Er det masse rot? Klær, aviser og blader som ligger strødd rundt omkring? Upussede vinduer? Overflod av pyntegjenstander? Alt dette kan bidra til at du tappes for energi, blir frustrert og irritert. Tiden er inne for nytenkning. Ved å bruke prinsippene fra feng shui, skapes positiv energiflyt i hjemmet.

Tips en venn på e-postTekst: Kari Flaata Halling Foto: Nina Wolther

- Feng shui betyr bokstavelig talt vind og vann. Kort fortalt er feng shui kunsten å balansere en positiv energiflyt for å skape god helse, harmoni og velstand, sier feng shui rådgiver Nina Wolther.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Nina hjelper folk med å innrede husene sine og rette på omgivelsene etter prinsipper innen feng shui, som er hentet ut fra mange tusen år gammel kinesisk filosofi om yin og yang. Som i all kinesisk filosofi, bruker en dyktig feng shui konsulent bevisstheten sin på balansen mellom yin (feminin energi) og yang (maskulin energi).

Rot

Første gang Nina leste en bok om feng shui, ble hun frelst. Hun satt nyskilt og ulykkelig i et flott designerhjem og ønsket å finne en ny vei i livet. Da hun fant feng shui, kjente hun at alt stemte. Hun hadde jobbet som designer og makeupartist. Nå fant hun en måte å kombinere sin interesse for design og farger med sin nysgjerrighet på det alternative. Ikke bare har det gitt henne et yrke og en inntekt, det har også gjort at hun har kvittet seg med alle tingene hun ikke trengte.

- Alt du eier forbinder du deg energimessig med, derfor er det slik at jo flere ting du har, desto mindre fokus har du på deg selv. Feng shui handler om mer enn å rydde. Det handler om å frigjøre energi, mener Nina, som ber klientene sine gå hjem, lukke øynene og forsøke å se sitt hjem med et nytt blikk. Er det et godt sted å bo? Gå gjennom tingene. Trenger du dem? Liker du dem? Hvilken følelse får du? Etterpå er det klart for neste trinn, å rydde! Rydding er en familieting. Planlegg en tid som passer alle involverte. Sett av en dag eller to. Jeg lover at det frigir mye energi. Sist, men ikke minst, er det viktig og ikke kjøpe noe nytt uten å kvitte seg med noe gammelt.

Stor innvirkning

Ifølge Nina er interiørdesignet, plasseringen av møblene, fargene og formene viktig, og har til sammen stor innvirkning på oss. Det kan enten styrke eller hindre oss i vår naturlige utvikling og vekst. Når det gjelder farger, er mengden av farge, samt hvor den plasseres, avgjørende.

_nina2.jpg
 

- Farger er energi. Rødt er et meget sterkt og vitalt virkemiddel. En rødfarge har nesten dobbelt så mye energi som en blåfarge. De naturlige fargene som brukes på sommersteder er hvitt og blått, yin farger, som er kalde. Dette for å balansere yang energien utenfor (sommer, lys og varm). Hytta på fjellet er ofte malt i varme rødtoner. Det er yin (kald) ute, og vi trenger yang(varm) inne.

Forandring på plasseringen av møbler kan gjøre underverker. Mange sitter ved et arbeidsbord eller i sofaen med ryggen mot en dør eller et vindu. Dette skaper ubevisst en uttrygghetsfølelse. Man får ikke konsentrert seg eller slappet godt av. Ifølge feng shui rådgiveren er løsningen enkel: Flytt kontorstolen eller sofaen mot en vegg, slik at man får støtte bak seg. På samme måte bør hodegjerdet på sengen stå inntil veggen. Det gir trygghet.

- Skal man ha full effekt av feng shui, må det tilpasses hver enkelt med hensyn til farger og interiør. Men alle kan gjøre enkle tilpasninger i hjemmet sitt, understreker Nina.

Selv om vi her i Vesten forbinder feng shui med interiør, er det bare ett av mange bruksområder. Prinsippene brukes også innen byplanlegging, parkanlegg, arkitektur, produktdesign, businessplanlegging samt innen helse og helseforebyggelse.

Håndanalyse - Hånden avslører alt!

Noen feng shui tips:

• Omgi deg med ting du liker, skap et hyggelig og personlig hjem.

• Hold hjemmet ryddig og rent. Skitt og støv skaper negativ energi.

• Rydd og kvitt deg med ting du ikke trenger. Er det noe du ikke har brukt på ett år, er det stor sannsynlighet for at du aldri kommer til å bruke det igjen. Har noe stor affeksjonsverdi, kan det beholdes.

• Ikke kjøp nytt før du har kastet noe gammelt.

• Det er viktig å få ting ut av hjemmet, ikke flytte problemet til et annet rom.

• Ikke oppbevar andres ting i hjemmet. Har du lånt noe, lever det tilbake!

• Bruk god belysning, farger og friske planter for å løfte energien.

• Fremhev entrèen. Her kommer energien (og gjestene) inn i huset.

• Tai chi (midten/hjertet) av et rom bør være tomt.

• Soveværelset skal være ryddig og innbydende. Ikke oppbevar rot. All oppbevaring på soverommet bør skje i esker eller bak lukkede dører.

• Bøker stimulerer intellektet og hører ikke hjemme på soverommet. Det gjør heller ikke elektronikk, som data, telefon og TV. Det gir ikke god hvile.

Nina Wolther er utdannet Chue stil feng shui og jobber fulltid i inn- og utland med feng shui og kinesisk astrologi. Hun driver Imperial School of Feng Shui and Chinese Horoscope Norway, hvor hun har ansvaret for en toårig utdannelse i Chue Stil Feng Shui, i tillegg til introduksjonskurser.

www.fengshuiliving.no
www.chuechanfengshui.org
www.masterkwchan.com  

Slik blir 2018 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.