Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

”Budbringeren” fra den andre siden

Tone Marie Berge (50) er klarsynt medium. Helt fra hun var liten har hun hatt evner, men det tok 35 år fra hun første gang så en person fra åndeverdenen til hun følte seg trygg nok til å bruke evnene for fullt. I dag er hun antagelig et av Norges dyktigste og mest treffsikre medium.

Tips en venn på e-postTekst og foto: Kari Flaata Halling

Tone Marie har flyttet til Bergen, men i sommer har hun oppholdt seg mye i Oslo, for å selge leiligheten på Skullerud. Det er her vi har avtale om å møtes. Vi sitter på kjøkkenet. Døren til verandaen står åpen, og den svale sommervinden blafrer lett i gardinene.

 

Foran meg sitter en dame som har evnen til å kommunisere med de ”døde”, de som har gått over til den andre siden. Tone Marie har lovet å ta en ”reading” på meg, og jeg er spent på hvem som kommer gjennom, eller om hun i det hele tatt får kontakt.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Medium

- Når jeg åpnet opp, så sier jeg til åndeverdenen at de får lov til å bruke meg. Jeg er deres redskap. Etter dette har jeg ikke kontroll på hva som kommer til å skje, forteller den klarsynte, som likevel ikke fremstår som mystisk eller ”høytsvevende”. Tvert imot, hun virker jordnær, høyst ”oppegående” og tillitsvekkende. Jeg slapper umiddelbart av i hennes nærvær.

Tone Marie ser på meg og forteller at da hun sto opp i dag, hadde hun en mann og en dame gående rundt i leiligheten sin. De er fortsatt til stede. Hun antar at det er et ektepar, for de virker knyttet til hverandre. Hun beskriver de to, og jeg drar straks kjensel på mine kjære foreldre. Hun forteller mange ting for at jeg skal bli overbevist, og detaljene er så treffsikre, at jeg får frysninger. En annen nær avdød slektning kommer også gjennom, og med humor og innlevelse forteller hun ting som nesten får meg til å føle at personen er fysisk tilstede i rommet.

Etter ”readingen”, som blir for privat til å ta med her, forteller Tone Marie om sitt spesielle virke som medium. Som regel er hun helt og fullt til stede og fører en vanlig samtale med ”sitteren”, men en sjelden gang går hun inn i en form for trance, der ånden kan ta over. Da kan hun for eksempel snakke med en dyp, mannlig røst.

- Hender det at ånder ikke er ”tilgjengelige” ?

- Det er ikke opp til meg å velge hvem som skal komme gjennom. Åndene velger selv om de vil kommunisere. Når jeg skal ha en ”reading”, kommer de åndene som ønsker kontakt gjennom til meg i god tid på forhånd, ofte kvelden før, svarer den spennende damen.

Forvarsel

Tone Marie er født og oppvokst i Oslo, nærmere bestemt på Lambertseter, med mor, far og en fire år eldre bror. Hun hadde en lykkelig barndom, men var annerledes enn andre barn. I timevis kunne hun sitte for seg selv på rommet sitt, på husken eller i sandkassen og snakke med sin usynlige venn. Men hun trives med å være alene.

- Jeg har alltid følt meg ”utafor”, at jeg ikke har passet inn. Fra jeg var barn forsøkte jeg å være i mange forskjellige miljøer. Idrett drev jeg med i mange år, spesielt håndball. Fra 1976 til 1981 sto jeg i mål på damelaget til Nordstrand, forteller Tone Marie.

Som 21-åring var håndballkarrieren over.  Hun måtte operere begge hoftene på grunn av idrettskade. I dag driver hun ingen form for idrett, men går turer i naturen for å koble av og hente energi.

Da Tone Marie var ni år gammel, falt hun på isen og slo ut tennene. Etterpå husket hun ikke hvem hun var, hva hun het eller hvor gammel hun var. Hukommelsen kom heldigvis tilbake, men ulykken fikk følger på andre måter: Evnene hennes ble forsterket! Hun hadde åpne sanser lenge før det, men for første gang var hun i stand til å se en person fra åndeverdenen.

Hun visste at bestefaren, som hun sto svært nær, var alvorlig syk. Han hadde først hatt hjerteinfarkt og hadde nå fått kraftig lungebetennelse.

- Jeg våknet ei natt at noen sto og dyttet meg i skulderen. Ved sengen sto en lyshåret kvinne kledd i hvitt. Kvinnen sa at jeg måtte vekke foreldrene mine, for bestefar holdt på å dø. Hun fulgte meg hele veien til soverommet deres, forteller Tone Marie. Hun vekket moren, fortalte at de måtte dra på sykehuset, for bestefaren holdt på å dø. Men moren trodde hun bare hadde drømt og fulgte henne tilbake til soverommet. Tone Marie prøvde flere ganger å overtale moren, men hun gikk og la seg igjen. Ikke lenge etter ringte telefonen. Foreldrene måtte i hui og hast til sykehuset. Bestefaren døde kort tid etter. Tone Marie fikk ikke være med, heller ikke i begravelsen. Hun var svært lei seg for dette.

I ettertid har hun lurt på hvem denne kvinnen var, som vekket henne på natta og ga henne et forsvarsel. Først i voksen alder ville hun få svar på dette.

Tøft liv

I fjor kom boken ”Budbringeren Tone Marie”, der Harald Garmannslund forteller om hennes utrolige evner som medium. Den forteller også litt om livet hennes, som til tider har vært svært strevsomt. I mai kom boka også ut i dansk utgave.

DSC00498 
Tone Marie signerer boka ”Budbringeren”, skrevet av Harald Garmannslund.

Boken forteller at hun ble mobbet en del på ungdomsskolen. Tone Marie trodde det var den naturligste ting i verden å se auraen til folk. En gang fortalte hun til de andre elevene at hun så et stort blått lys over hodet på læreren. Da begynte de å le og erte henne.

Perioden fra hun var 11-12 år gammel var steintøff. Det var en forferdelig belastning for den unge jenta å forutse ulykker ned til hver minste detalj, uten å kunne gripe inn. Hun fortalte om synene til foreldrene sine. Da nyhetene kom om kvelden, fikk de sjokk, for alt stemte ut fra datterens beskrivelse av ulykken.

Tone Marie ble voksen og levde et ganske normalt liv. Hun startet sin yrkeskarriere i barnehage der hun jobbet 2 ½ år. Senere var hun kontoransatt i politiet i mange år. Det endte med at hun ble totalt utbrent og ute av stand til å jobbe. Hun var 41 år og alenemor til to tenåringer, som krevde sitt. Økonomien var elendig:

- Jeg har fått lov å føle på hva det vil si ikke å ha penger og å forsake ting. Til tider hadde jeg problemer med å få mat på bordet. På få måneder mistet jeg også tre av de menneskene som sto meg nærmest. I tidsrommet fra 1986, da datteren min ble født, til 1988, mistet jeg nesten hele slekten. Den siste som gikk bort, var faren min. Han døde av kreft bare 58 år gammel. I ettertid har jeg forstått at det var noe jeg måtte gjennom. Hvordan kan jeg forstå andre, hvis jeg ikke har kjent på min egen sorg? Livserfaring må jeg ha med meg.

Møte med guiden

Høsten 2001 hadde Tone Marie en sjokkartet, men likevel fantastisk opplevelse. Hun var så langt nede som det var mulig å komme og vurderte å ta livet sitt. Hun satt på en benk i skogen i Østmarka og funderte på hva hun skulle si til coachen i Aetat (Nav), som hun hadde et jobbrelatert møte med senere på dagen. Hun hadde med seg hunden sin og kastet pinner, som hunden løp for å hente. Plutselig hørte hun en kvinnestemme si høyt og klart: Du er et sendebud for det gode til menneskene. To ganger hørte hun dette budskapet. Hun reiste seg fra benken og speidet rundt, men så ingen, satte seg ned igjen og fulgte med på hunden, som fortsatt sprang etter pinnen.

DSC_0280 
Jeg ser på evnene mine som en gave. Min misjon er å være sendebud for det gode til menneskene, men også være mentor og veileder, sier klarsynte Tone Marie.

- Plutselig får jeg se en kvinne som kommer svevende mot meg, ca. en halv til en meter over bakken, iført et hvitt klede. Hun har langt, blondt hår, som bølger nedover skuldre og rygg, et vakkert ansikt, og noen vakre blå øyne som bare stråler. Jeg blir fylt av varme og kjærlighet, mens jeg stirrer på kvinnen. Hunden ser henne tydeligvis også og begynner å løpe rundt henne. Kvinnen sier for tredje gang: Du er et sendebud for det gode til menneskene.

Tone Marie gjenkjente ikke kvinnen, men det var noe kjent med stemmen hennes. Så presenterte hun seg som Maria, hennes hovedguide.

- Du kan også kalle meg ditt høyere selv. Jeg er med deg i din sjel, fortsatte kvinnen og begynte å fortelle fra Tone Maries barndom.

- Da forsto jeg at den stemmen hadde jeg hørt hundrevis av ganger før. Det var Maria jeg hadde hørt og pratet med da jeg var liten, da jeg satt på husken, i sandkassen og på rommet mitt. Hun ga meg også forvarselet da bestefar døde!

Tone Marie blir fortsatt beveget når hun snakker om møtet med guiden, som naturlig nok ble et vendepunkt i livet hennes. Hun forteller videre:

- Da jeg satt på benken, ble jeg nesten slått i senk av den kjærlighetskraft hun projiserte, en betingelseløs, altomfattende kjærlighetskraft. Jeg vet at jeg selv, i perioder, projiserer nøyaktig den samme kjærlighetskraften ut til mennesker jeg møter. Den er en del av meg, men den er hennes hoveddel. Maria har den evnen at hun åpner opp min ”dør”. Vi kaller det derfor ”doorkeeper” eller ”døråpner”. Dersom jeg i min åndelige utvikling trenger hjelp fra andre guider, er det hun som åpner opp og sier: ” Vær så god! Nå er Tone klar til å ta deg inn, så du kan lære henne opp”.

#kampanje2#

Flyttet til Bergen

Sommeren 2005 deltok Tone Marie på en sommerskole i Danmark med det engelske mediet Marion Dampier-Jeans. Hun fikk svært gode tilbakemeldinger, og det ble en spirituell kjempeoppvåkning for henne. Hun utdannet seg videre til kinesiolog, og det åpnet opp enda mer. En tid etterpå fikk hun beskjed fra guidene sine at hun skulle ut av Oslo og gjøre noe mer. Da hun besøkte Bergen ved et par anledninger, hørte hun i sitt indre: ” Jeg har kommet hjem”. Videre bekreftet guiden Maria at hun skulle flytte til Bergen og arbeide som medium. Det var et stort valg å ta etter å ha bodd i Oslo i 48 år.

Den tredje gangen hun besøkte Bergen, ble hun værende en helt måned, og i løpet av denne tiden, la mye seg til rette for henne.

Tone Marie tar en slurk av kaffen og innrømmer at hun føler seg litt nedstemt og deprimert over å selge leiligheten på Skullerud, som hun har eid i 21 år:

- Det er OK å gå videre i livet, men det er mange minner her. Dette har vært mitt hjem i mange år, og barna har vokst opp her. Nå klippes snorene. Da kommer også en avskjedsreaksjon. Mens jeg mediterte, spurte jeg guiden min: ”- Hvorfor skal jeg ha det så tøft? Hvorfor må jeg gå i kjelleren gang på gang?” Så ser hun på meg og sier: ”- Tone, du er en mentor for andre mennesker. Skal du i det hele tatt prøve å forstå medmenneskene dine som kommer din vei, og være deres veileder, så må du gjøre dine egne erfaringer.

Påkjenning for kroppen

- Jeg opplever at jeg kontinuerlig må jobbe med meg selv. Å ha indre styrke er viktig når jeg jobber som medium. Da er det viktig for meg å rydde opp i mitt jag og stress, og mine negative tanker, som også jeg kan ha. For å kunne virke som medium må jeg tørre å se de negative sidene ved meg selv. Jeg ser symbolet yin yang som sjel ego. Du har en sjel og et ego. Yin er lys, tilhører sjelen din og den fantasirike høyre hjernehalvdelen. Yang energien er egoet, knyttet opp til egoisme, eiertrang, og tilhører også den logisk tenkende venstre hjernehalvdel. Du kan ikke klare å lese mennesker hvis du ikke har en forbindelse mellom de to hjernehalvdeler.

Tone Marie fremstår som en sprudlende person, ler ofte og gjerne og mener selv hun er kjempebarnslig og leken:

- Det er viktig å kunne bruke den høyre hjernehalvdelen: Å være kreativ og leken og ta seg selv mindre høytidelig er viktig! Det er gjennom den lekenheten og barnet i oss hvor åndeverdenen kommer inn!

Tone Marie driver firmaet ”Indre og ytre balanse”, som hun primært opprettet da hun utdannet seg som kinesiolog. I dag har hun sluttet som kinesiolog. Fra januar 2010 er det kun mediumdelen hun jobber med, etter å ha fulgt rådet fra guiden Maria.

- Når folk ser meg arbeide som medium, eller ser Lisa Williams på TV, kan de ikke se hva det egentlig krever av den fysiske kroppen å være ”påkoblet” og et redskap for åndeverdenen. Når jeg har hatt en ”sitting”, er det som om jeg har løpt to, tre maraton. Kroppen verker, jeg er kjempesulten, og jeg kjenner hvordan kroppen er tappet for energi. Når jeg er ferdig med å jobbe, må jeg være disiplinert nok, ”lukke meg ned” og si til åndeverdenen: Takk for hjelpen. Nå jobber jeg ikke lenger. Jeg skal jo også være et helt vanlig menneske, derfor kan jeg ikke gå rundt og være påkoblet hele tiden. Det handler om å være disiplinert. Likevel er jeg så utviklet at jeg aldri klarer å lukke helt igjen. Det går ikke an, mener den sjarmerende damen, som mediterer på chakraene hver morgen.

Advarer andre

- Vi er alle spirituelle mennesker fra fødselen av, og alle har evnen til å lære noe om seg selv og sin spiritualitet. Dette er selvutvikling for å forstå sin egen sjel og sin misjon i dette livet. Derimot har ikke alle evne til å bli et arbeidende medium. I to år har jeg holdt mange mediumkurs. Av alle de menneskene jeg har hatt på kursene, er det kanskje en som har endt opp å bli medium. Jeg er av den oppfatning at de av oss som har evnen til å se, vi lærte å se da vi var barn, sier Tone Marie og legger til at mange synes det hun driver med er spennende og gir uttrykk for at de gjerne vil se, slik hun gjør. Da ber hun dem ta i betraktning følgende:

- Det er ikke mulig å velge hva man ser. Det kan være både positivt og negativt, fra dette livet og tidligere liv. Det finnes også mørke krefter. Jeg har sett mye skremmende, men jeg har fått tingene litt og litt for å venne meg til det. Det er tøft å se noen som blir skutt, halshugd eller voldtatt. Alt dette tar jeg innover meg. Mye av det jeg ser kan jeg ikke si til ”sitteren”. Du må ha sosiale antenner og vite hva du kan og ikke kan formidle videre. Det har jeg lært gjennom ni år med kinesiologistudier, som også inneholder mye psykologi. Der blir du trent opp og lært til å være terapeut.  Folk kommer til meg med sin sorg og fortvilelse, og da kan jeg ikke buse ut med alt jeg ser eller hører. Noen ganger får jeg beskjed fra åndeverdenen om ikke å fortelle ting videre. De som er uerfarne har ikke evner til å sile ut disse tingene. De har gått noen kurs og lært noen teknikker, og så tror de at de kan alt. De eksperimenterer med folk og er ikke klar over at de hanskes med kraftfulle energier. Jeg advarer mot å ta evnene for tidlig i bruk!

Bok fra den andre siden

- Jeg har også fått oppleve hvordan det er på den andre siden. To ånder og mestere hentet meg. Det er et fantastisk flott sted. Jeg så folk i fysisk form, for at jeg skal gjenkjenne dem, men sjelene har ellers ingen kropp, sier Tone Marie, som også skriver bok om den andre siden. Innholdet blir kanalisert til henne. Det er et langvarig prosjekt. Hver gang hun tror boken er ferdig, kommer det nye ting til. Men hun håper boka kommer ut neste år.

- På den andre siden er det en enorm kjærlighetskraft, mange ganger sterkere enn den vi opplever her på jorden. De tre av dine familiemedlemmer som kom gjennom her i dag, fyller min kropp med vibrasjonene av denne kjærligheten. Den dagen vi går, fordi vi skal gå, da er vi i den kraften, og det er hva jeg kaller Gud. Etter døden er vi på forskjellige nivåer på den andre siden, men kjærlighetskraften er den samme. Det er også denne kjærlighetskraften healere benytter seg av, forklarer den klarsynte.

Tone Marie ser hver dag hvordan menneskers liv blir forandret når de får bevis for at det finnes et liv etter døden. Mange har sett Lisa Williams og Colin Fry i aksjon på TV. De har imponert mange, inklusive meg selv. Men jeg tør påstå at vårt eget norske medium Tone Marie Berge har gjort et enda sterkere inntrykk på meg. Som medium er hun helt unik, og det vil nok mange andre etter hvert erfare.

- Jeg ser at de døde fortsatt er med oss i sin åndeverden og gjerne vil kommunisere med oss. Men de trenger et medium til det. Det er min største glede i livet å få være nettopp det. Jeg ser det som min livsoppgave! avslutter oslokvinnen, som heretter blir å regne som vaskekte bergenser.

I boka ”Budbringeren” av Harald Garmannslund kan du lese om hvordan Tone Marie ble instruert av guiden sin Maria til å redde en 16 år gammel pike fra å fryse i hjel. Klienter uttaler seg også om Tone Marie som medium og forteller hvordan de har fått hjelp og kontakt med sine kjære avdøde.

Nærmere informasjon, bestilling av boka, kursvirksomhet m.m., sjekk Tone Maries hjemmeside: www.tonemarie.no 

Slik blir 2019 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.