Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Arve Paulsen- En folkelig healer

Healeren Arve Paulsen har knyttet mange til sitt hjerte. Ikke bare kan han vise til utrolige resultater når det gjelder å helbrede syke mennesker, men han har også evnen til å lytte og være sjelesørger. Ikke minst er han en folkelig healer, som mange setter pris på.

Tips en venn på e-post Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Arve Paulsen holder til i naturskjønne omgivelser langt inne på Greenskogen i Sigdal, der han har bodd siden februar i år. Han deler hus og hjem med Marianne og de to hundene, border collien Charlie og pitbull terrieren Snobben.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Begge tar hjertelig imot ute på tunet. Hundene ønsker velkommen på sin spesielle måte, men viser tydelig at jeg er godtatt som gjest.

Ingen A4 person

Selv mener Arve at han er født med sine evner. Synene kom tidlig. De har kommet og gått, og han har for lengst akseptert dette som en del av hverdagen. Han trodde alle ”så” ting slik som han selv, men innså etter hvert at han tok feil. Han var annerledes enn alle andre. Arve husker første gangen han opplevde et åndevesen:

- En mann kom gående gjennom rommet der jeg lå og forsvant ut en dør som ikke var åpen. Jeg ropte på mor og spurte hvem det var, men hun avfeiet det som fantasi. Slike hendelser gjentok seg både hjemme og på skolen. Jeg kunne bli borte i egne drømmer, og så på den alternative verden som et uoppdaget univers. Min stakkars mor trodde jeg hadde klikket og sendte meg til psykolog da jeg var ni år. Det ble stadfestet at jeg var helt normal, forteller Arve.

Han har en sterk utstråling, fremstår som en tillitsfull person med glimt i øyet.

- Mange som har evner har hatt mye problemer opp gjennom livet. Det har ikke jeg. Men jeg har alltid levd i min egen verden. Skole var det ikke noen mening i. Jeg trodde det å være på gangen var en del av skolegangen, sier han og ler. Han ble etter hvert sett på som klassens klovn og har mange episoder å fortelle om.

- Jeg er ingen A4 person og har hatt mange jobber. Yrket mitt er egentlig reparatør. Jeg har aldri trives i noen av jobbene, selv om det ikke har vært noe galt med verken arbeidet eller de jeg har jobbet sammen med. Men det passet bare ikke meg. En dag hoppet jeg av hele løpet og sa at nå er jeg kunstmaler, og det funket fra dag en. Den gangen tenkte jeg ikke noe spesielt over evnene mine. De bare var der uten at jeg gjorde noe med dem, sier den spesielle mannen, som ser ”godslig” ut med hestehale, bart og masse grått kinnskjegg.

Klarsynte Helgi

Når det gjelder healingevnene, kom de først frem i lyset da Arve traff Helgi Falur i 2005. Helgi er islandsk, men bor på Lillehammer. Ifølge Arve har han sterke klarsynte evner og er også god som medium. Arve oppsøkte Helgi fordi han hadde en venn som hadde gått bort, og som han ikke hadde fått tatt farvel med.

- Det ble en meget sterk opplevelse. Helgi fortalte ting om meg som han ikke visste om, og som jeg ikke hadde fortalt til noen. Helgi sa også at jeg hadde sterke healingkrefter, som jeg måtte bruke til å hjelpe andre. Han ”så” at jeg kom til å behandle folk både i inn- og utland.  Når jeg tenker tilbake, så hadde jeg nok hatt evnene hele tiden. Jeg kan for eksempel huske at jeg var på vei fra Kongsberg til Notodden. Jeg hadde en betennelse i kjeven og satt med hånden under haken på hele turen. Det føltes som jeg hadde øreverk. Da jeg kom til Notodden var de intense smertene helt borte, og jeg har ikke hatt det siden.

Likevel var Arve skeptisk til det Helgi fortalte. Han hadde ingen tro på at han kom til å vie sitt liv til healing, selv om han hadde praktisert litt på venner og kjente. For å overbevise Arve, sa islendingen videre: ”- Send Arve et sendebud på hans krefter!”

- Det var akkurat som det ble kjørt en ispole gjennom hele kroppen. Det var helt j…, for å si det sånn. Det var sent på kvelden, og jeg hadde flere timer å kjøre hjem. Jeg kunne nesten ikke holde i rattet, for jeg skalv hele veien. Da jeg kom til Gjøvik, oppdaget jeg at jeg satt og kjørte i tøflene til Helgi, forteller Arve, etterfulgt av en hjertelig latter.

Ni hjelpere

Marianne hadde vært flere ganger til behandling hos Arve og hadde time sammen med en venninne neste morgen.

DSC_0257 
Marianne og Arve bor i naturskjønne omgivelser. Her er de sammen med hundene Charlie og Snobben. Aldri før har jeg sett hunder som er så glad i å la seg fotografere. 

- Arve så sliten og dratt ut. Vi kjeftet nesten på ham for at han hadde tatt imot oss, for han satt som en skurefille borti stolen. Etter han hadde vært hos Helgi, merket vi forskjell på intensiteten da han behandlet. Den var mye sterkere, sier Marianne, som har hatt veldig god hjelp av behandlingene hos Arve.

- Det var som du skrudde opp et volum, legger healeren til.

- Første gang jeg fikk behandling hos Arve, hadde jeg problemer med isjas. Jeg hadde hørt om Arve og dro dit. Jeg fikk god hjelp. Senere har det blitt flere behandlinger for forskjellige ting, og nå er vi samboere, sier hun og smiler varmt mot sin hjertens kjære.

- Jeg har ni hjelpere, som til enhver tid er til stede rundt meg og gir meg klare føringer, som kommer til meg som beskjeder. Helgi forklarte at en av disse hjelperne er evangelisten Lukas, noe jeg syntes er fascinerende, sier Arve. Han er ydmyk og har stor respekt for alle hjelperne sine og tar alltid på alvor det de formidler.

- Ikke alle er klar over at en mor har naturlige healingevner overfor ungene sine. Jeg sier til mødre som kommer med nyfødte unger at hvis ungen får vondt, så legg hånda på magen, så roer ungen seg ned. Moren tror at hun gir trøst, men i virkeligheten healer hun ungen, for hun gir av sin egen energi, forklarer Arve.

Psykolog og healer

- Jeg behandler veldig mange med vondt i ryggen og har hjulpet mange som har psykiske problemer med å få de i balanse. I utgangspunktet kan jeg behandle alt mulig, og jeg er flink til å fjerne fotvorter, sier Arve og legger til at det er mange mannfolk som kommer til ham med vonde rygger.

- En mann, som i utgangspunktet ikke trodde på healing, ble overtalt av kona til å komme til meg. Jeg fikset ryggen hans, og han ble veldig paff. Jeg sa til ham at i morgen kveld ville han ha like vondt i ryggen igjen, men da skulle han ringe meg, så skulle jeg ta fjernhealing på ham. ”- Ja, særlig!” svarte han, ikke mindre skeptisk. Men han gjorde det, og to timer etter fjernhealingen ringte han meg og sa han var helt fin i ryggen. Og det varte!

- Skal du drive med healing, må du ha omsorg for de folkene som kommer. Du må forstå dem, og du må lytte. Du er like mye psykolog som du er healer. Jeg har faktisk mannfolk som sitter og griner hos meg, men vi er jo bare mennesker. Jeg sier at de må få det ut, så blir det mye bedre etterpå. I ettertid kommer folk og takker meg for at jeg har hjulpet dem.

For øvrig driver Arve også med healing og energipåfyll på dyr. Mange forskjellige dyr har han behandlet, men flest katter og hunder.

- Dyrene har en spesiell plass i mitt hjerte. Det gjør meg ydmyk å tenke på hvor mye de sier, uten å si noe. De viser hva de tenker og hva de vil. Når jeg innimellom er sliten, er det som om Charlie vet at jeg trenger påfyll. Da kommer han luntende og viser at han bryr seg, forteller healeren og stryker over den glatte pelsen til sin firbente venn.

Skanner kroppen

- Det er stor forskjell å komme til meg og til en lege. Jeg må ta meg tid til å lytte og kjenne etter. Når jeg behandler, stiller jeg hånden min 4-5 cm fra kroppen til klienten, og da kjenner jeg energien begynne å jobbe. Det er akkurat som en sonar som fanger opp steder på kroppen som trenger påfyll, og jeg får også klarlagt om det er en blokkering eller noe annet, sier Arve, som også har evnen til å ”se” inn i kroppen:

- Jeg kjøpte ei bok som het ”Anatomi og fysiologi”. Da jeg leste om nervebanene, skjønte jeg at alt var i samsvar med det jeg selv ”så” under healingen!

Arve ber meg sitte på en stol, slik at jeg kan føle på kroppen hvordan healingen fungerer. Han skanner kroppen min og konstaterer at jeg har problemer med nakke og rygg. Jeg registrerer straks en voldsom varme fra hendene hans.

- Pitringen i tærne er isjasen din. Har du hatt en del hodepine og trykk bak øynene? Jeg nikker bekreftende.

- Jeg bruker ryggsøylen som energibane på deg. Det vil jobbe i kroppen din bortimot en uke. Du kan bli mørbanket og lemster dagen etter, men det er energien som går ut i muskulaturen. Deretter vil energien øke, forklarer Arve og spør om jeg kjenner det i tærne, noe jeg kan bekrefte. Jeg kjenner også et voldsomt press i brystet, noe jeg ellers av og til er plaget med.

Arve bekrefter at det er muskulært. Han mener også at nakken er årsaken til øyeproblemene mine.

- Jeg sier til folk at de ikke må ta fysioterapi eller annen behandling etter healingen. Jeg har sett eksempler på at det kan ødelegge alt jeg har gjort, understreker Arve.

Habil kunstmaler

Arve er en travel mann og innrømmer at han har vanskeligheter med å si nei til kundene sine.

DSC_0228 
Healeren Arve Paulsen er også en habil maler. T.v. bilde av Marcello Haugen. T.h. bilde av venn og klarsynt Helgi Falur, som Arve skylder en stor takk for at han ga han nok selvtillit til å jobbe med evnene sine. 

- Jeg henter ned energi hele tiden, ellers hadde jeg ikke greid å jobbe med 25-30 pasienter på en dag, sier den populære healeren.

Men Marianne er flink til å si fra når nok er nok. Hun ser viktigheten av at Arve tar pauser innimellom, og da kobler han av med hobbyene sine.

På veggene henger en del bilder, som Arve har malt. Ute på tunet står en veteran motorsykkel, som han også har dekorert. Han har produsert mange malerier og dekorert uttallige motorsykler. Maleriene hans er solgt over hele Europa, men også til Brasil og Russland.

- Hvor mye av tiden din bruker du på healing i forhold til maling?

- I hoveddel er jeg healer. Malingen har jeg bestemt meg for at jeg skal kose meg med, men jeg kommer til å fortsette å male, understreker Arve. Han er også i stand til å male automatisk, men han ser på seg selv som klassiker i maling.

Vi reiser oss for å se nærmere på bildene, og hundene følger etter. Det er tydelig å se at samboerparet har spesielt nær kontakt med hundene sine. Sitter de i sofaen, ligger Snobben som regel i fanget til Marianne, mens Charlie sitter eller ligger ved siden av Arve.

Allsidige evner

Arves evner er allsidige. Han renser hus, det vil si at han rydder opp i ubalanser og fjerner gammel energi i boliger. Han kan finne igjen ting som har kommet bort. Han utfører hypnoterapi på de som blant annet har fobier. Og han kommuniserer med døde, uten at han har all verdens erfaring med det:

- Jeg kan også se når folk skal dø. Første gangen jeg opplevde det, var da jeg var 16 år. Da så jeg at kameraten min kom til å dø, og en time etterpå skjedde det. Det er tungt, for jeg kan jo ikke si dette til folk.

- Jeg spurte Helgi en gang: ”- Hvorfor har jeg fått alle evnene? Noen får healingevner, andre får syn, men jeg har jo alt?”  Han svarte at det er fordi du er en gammel sjel, som har inkarnert mer enn 500 ganger.

Arve forteller at han har opplevd mye og kan vise til mange episoder som medium og synsk. Han gir et par eksempler:

- En av de rareste episodene jeg har hatt var i forbindelse med gjenferdet av en bakstekjerring på Lillehammer. Da hun gikk over gulvet, så ble det fysisk liggende igjen mel etter henne. En annen gang var det ei dame som skrev ei diktbok da hun var ung jente. Den hadde hun ikke sett på mange år og lurte på hvor den var. Jeg sa at jeg så boken og at det var en lyshåret, eldre dame som hadde den. Men hun sender den til deg i disse dager, sa jeg. Da hun kom til meg neste gang, bekreftet hun at boka hadde kommet til henne etter en ukes tid, og at den gamle lærerinnen hennes hadde hatt den. 

Selv om han har mange evner, føler Arve sterkt at det er healing han skal drive med. Han vil hjelpe folk med helsen. Men han har en del husrensing innimellom.

Healersamarbeide

Arve har som mål å bygge bro mellom leger og healere:

- Jeg har fått tilsendt pasienter fra professorer på Rikshospitalet, og andre leger har anbefalt meg. Har demonstrert healing for fire leger på Åmot, som tok initiativ til å møte meg. Jeg ser på det som et skritt i riktig retning. Legene ble både forundret og positivt overrasket over effekten av healingen.

Når folk ringer til Arve, er det som regel Marianne som tar telefonen. Hun selv har utviklet healingevner og har begynt å behandle i det små. På sikt ønsker de å samarbeide.

- Vennene våre har bekreftet at virkningen av behandlingen blir ekstra sterk når vi jobber sammen, sier Marianne.

Arve tar imot klienter tre dager i uken på Kongsberg, men jobber også litt hjemmefra. Planen er at de skal flytte inn i nabohuset, som nå er leid ut, og det huset de bor i nå skal omgjøres til atelier/verksted og behandlings-/venterom. Når de kommer i orden, vil både Arve og Marianne ta imot pasienter. 
  
Du kan bestille time hos Arve på telefon 908 97 771.

Slik blir 2019 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.