Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Spåkonen Alva - har kontakt med den andre siden

Nina, bedre kjent som den synske spåkonen Alva på Magic Circle, avslører at hun kan mer enn bare spå i kaffegrut.

Tekst: Kari Flaata Halling Foto: Nils Ally

Astrologi, farge- og krystallhealing, feng shui og håndlesing? Spør Nina, hun har kunnskap om det meste! Hun praktiserer Reiki, numerologi, lett koreansk hånd-akupunktur, bruker diverse spåkort, pendel og kan spå i kaffegrut. Sine allsidige kunnskaper bruker hun i jobben hos Magic Circle.

Kontakt med avdøde

- Mange vil ha kontakt med avdøde. Jeg bruker hele kroppen som redskap når jeg jobber, så det kan til tider oppleves veldig sterkt. Jeg har både ledd og grått sammen med kunder når jeg har blitt brukt som ”budbringer”. Det eneste trasige er at det skal gå så veldig fort når du arbeider på linja. Jeg jobber seriøst og drar ikke ut tiden, men jeg hører jo om andre som ikke er så nøye på det, innrømmer spåoperatøren.

Alva er overbevist om at det finnes ingen død, men mange forskjellige stadier vi beveger oss i:

- De ”døde” lever ofte nærmere oss enn vi tror. Vi tar alle inn energier fra de ”døde”, men noen tar inn den andre siden lettere og er skapt til å være ”budbringere”. Jeg synes jeg er kjempeheldig, for jeg er aldri alene. Min avdøde far er med meg hele tiden, selv om han aldri blander seg inn i ”det private rom” eller slamrer med dørene, sier den spesielle damen og røper en god porsjon humor. 

Av forskjellige grunner ønsker ikke Nina å bruke etternavnet sitt i dette intervjuet. Har vi ikke alle behov for en viss anonymitet? tenker jeg. Spesielt når man er spåkone og alenemor til fire barn? Ifølge Nina har det aldri vært noe problem. Når det gjelder sine særegne evner, har hun hele tiden vært åpen for sine fire, flotte barn. De er en sammensveiset familie, og mamma er aldri ute av huset lenge, før hun er savnet. I dag har Nina og jeg avtalt møte for et intervju på en koselig kafè i Ski, mens barna oppholder seg på handlesenteret rett i nærheten.

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

- Da eldstemann var mellom sju og åtte år oppdaget jeg at hun kunne se ting. Yngstemann har også evner. Det hadde vært unaturlig om ingen hadde arvet de klarsynte evnene etter meg. Det er jo som annet genetisk som du arver fra dine forfedre. Unger får også litt innsikt i sine foreldres interesser og yrker. Min livsfilosofi fikk de inn med morsmelken, og den bærer de med seg i hverdagen på naturlig vis, sier Nina, som har bestilt iskaffe. Synd det ikke er kaffegrut i koppen så hun kan demonstrere sine kunster

Medfødte evner

Nina er født og oppvokst i Nord-Norge. Hun var et svært stille og rolig barn, pratet lite og var ganske så alvorlig. I sterk kontrast til den Nina hun er i dag: Selvsikker, sprudlende, utadvendt og veldig glad i å prate:

- Familien min flyttet litt rundt. Jeg gikk på tre forskjellige skoler, før jeg begynte på videregående. Likevel hadde jeg en stabilitet i familien, som besto av mor, far og søsken. Det var også sterke bånd til besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn, som vi hadde jevnlig omgang med. Spåing i kaffegrut var hverdagsunderholdning hjemme. Healing, drømmetydning, vardøger, skrømt og overtro, ble sett på som hverdagslige ting, forteller den synske damen, som har medfødte evner:

- Jeg er født intuitiv, observerte mye og tok inn ting lett. Jeg husker at jeg tenkte mange ganger: ”Det må dem da forstå!”

Nina vokste opp med spådom og healing både på mor- og farsiden og lærte å praktisere dette allerede i 10 års alderen.

- Jeg føler meg privilegert som fikk starte med dette i så ung alder. Livet er jo en skole, og et stort eksperiment! Vi prøver, utforsker, feiler og lærer hele tiden. På den måten har jeg fått tid til å prøve og å lære mange forskjellige ting, sier Nina, som også kan spå seg selv, noe mange synes er vanskelig.

Selv om Nina har en hektisk hverdag, ser hun på det som positivt stress. Hun er også nøye med å trekke seg tilbake og hviler en time hver dag for å lade batteriene.

- Mye i livet er forutbestemt, men ikke alt. Innenfor det som jeg kaller skjebnerammer har vi valgmuligheter som skal føre oss videre og skape den livskvaliteten vi er ute etter. Jeg ser veldig klare valg for kunden, og ser hvilke fallgruver de må unngå for å bevege seg så feilfritt som mulig gjennom livet. Jeg sammenligner ofte livet med et sjakkbrett. Hver handling/hvert trekk skaper en ny situasjon. Livet er ikke hermetisk. Alt er i konstant bevegelse. Så det hender at det kan være lønnsomt å tenke før en handler. Ikke like lett bestandig, mener Nina, som også driver med rensing av hus, er samtaleterapeut, fjernhealing, finner ting og får kontakt med den andre siden.

Alva hos Magic Circle

- Jeg var voksen før jeg fant ut at min livsfilosofi ikke tilhørte mangfoldet av folket, sier Nina og nipper til sin iskaffe.

Hun flyttet til Oslo som 19-åring. Først da hun var i midten av 20-årene, skjønte hun at ikke alle nordlendinger kunne spå. 21 år gammel ble Nina presentert på radio, et to timers program der publikum kunne ringe inn og spørre om forskjellige ting.

- I manges øyne er jeg sikkert skrullete, og jeg har opplevd masse harselering fordi jeg er som jeg er. Men det finnes de jeg har stoppet kjeften på også! Og enda flere som har søkt råd og hjelp hos meg siden jeg var jentunge!

#kampanje2#

Nina har et åpent, uttrykksfullt ansikt og et blendende, vakkert smil. Håret er mørkbrunt, men den opprinnelige kastanjebrune fargen skinner gjennom og røper et visst temperament:

- Jeg er født i Krepsen, besatt av alle ildtegn. Jeg har accendanten i Løve, drivkraften fra Skytten og selvstendigheten fra Væren. Jomfruens tegn bidrar til å styre økonomien, sier den fargerike damen.

Hele livet jobbet Nina gratis med spådom og healing inntil hun startet hos Magic Circle for fire år siden. Her er hun kjent som den synske spåkonen Alva:

- Jeg synes det er helt fabelaktig å jobbe på denne måten. Ettersom jeg jobber hjemmefra, 35- 50 timer i uka, er det viktig at ungene respekterer min arbeidstid, og det går stort sett bra. Jeg jobber egentlig på sjamanistisk vis, med daglig bruk av krystaller og røkelse. Jeg får beskjed ”fra oven” om hva jeg skal gjøre. Når jeg driver med healing, bruker jeg Universets kraft, Jesus eller andre kilder, det varierer. Jeg har ingen faste ritualer. Jeg forholder meg til det som kommer til meg i øyeblikket!

Som person er hun åpen og ”rett frem”, noe som gjenspeiles ovenfor kundene:

- Når jeg jobber er jeg åpen for det meste, men første bud er at jeg og kunden har god dialog. Starter kunden med å skjelle meg ut, og er direkte ufin, har vedkommende valgt feil spåoperatør, og jeg avslutter samtalen, sier Nina bestemt. Derimot er hun rask til å legge til at hun har vært heldig, har mange faste kunder og mange fine samtaler.

- Jeg blir brukt til veiledning og fremtidsrettet spådom. Folk spør mest om kjærlighet, jobb og økonomi. Mange går tomme for energi og ber om hjelp til å komme videre. Folk er så stresset. Vi presser maksimalt inn i timeplanen vår, har mange forpliktelser i forbindelse med barn, jobb og hjem. Til og med ungene er totalt utslitte. Ovenfor kundene fokuserer jeg også på kosthold og mosjon, og hvor viktig det er for helsa vår!

”Tøff” skolering

Nina har mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder hos Magic Circle. At det ikke er like lett å forutsi utfallet av en samtale, forteller denne historien om en dame som ringte og ba om hjelp for sønnen sin:

- Jeg sendte over kjærlighetsenergi. Jeg fikk opp høyt blodtrykk, men damen bekreftet at verken hun eller sønnen hadde dette. Damen ringte tilbake og fortalte at sønnen var bedre, men hun røpet også at det var mannen hennes som hadde høyt blodtrykk. Han var nå blitt så bra at han måtte til legen sin og omgjøre medisinen!

Tiden går fort. Nina har mye på hjertet, nesten en utømmelig kilde å øse av.

- Jeg er ikke lenger et stille og rolig barn, som sitter på sidelinjen og observerer, men en voksen og sterk dame med relativt mye liv i seg. Jeg har lært av livets ugrunnelige skole. Det er velkjent at slike som meg skal ha ”en litt tøff” skolering. Vi skal lære for selv å kunne hjelpe andre.

Etter tre timer, ”piper” det på mobiltelefonen. Barna begynner å kjede seg på handlesenteret. Nina svarer at vi snart er ferdig med intervjuet. Snart dukker fire flotte barn opp på kafèen, ivrige etter å få moren med seg på badestranden.

- Til slutt vil jeg ønske alle velkommen til en god samtale med meg hos Magic Circle og håper jeg kan stå til tjeneste med de redskaper ”Vår Herre” har tildelt meg, sier den sprudlende damen. Så avslutter hun sin andre kopp med iskaffe, og vier sin hele og fulle oppmerksomhet på barna.