Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Rita jobber gjennom lys og kjærlighet

Har du opplevd at ønsker ikke går i oppfyllelse? Eller at du tar feil valg? Rita har evnen til å se hvor problemet ligger og kan finne løsningsmuligheter, enten det gjelder økonomi, kjærlighet, jobb eller relasjoner. Rita jobber som spirituell rådgiver, klarfølt healer, mentaltrener og ønskecoach. Felles for sitt virke er at hun jobber gjennom lys og kjærlighet.

Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Rita Jenvild Hansen har bodd over 40 år i Wien, men har vært regelmessig i Norge, både i jobbsammenheng og privat. Jeg traff henne første gang i 2011, da hun var i Fredrikstad, og hun gjorde et sterkt inntrykk på meg. Nå, åtte år senere, er hun i Oslo for å la seg intervjue i Magic Magasin i forbindelse med at hun er nykommer hos Magic Circle. Like sprudlende, fargerik og vakker møter hun meg i Oslo, der hun er så heldig å få bo hos venninnene Grethe og Karin. Grethe er for øvrig hennes kusine, og de har hatt god kontakt i alle år. For anledningen overlater damene leiligheten sin til Rita, slik at vi kan sitte i fred og ro under intervjuet.

Rita healer sin kusine Grethe. Foto: Privat

Healing
- Grethe og Karin er enestående mennesker, som har støttet meg hele veien, sier Rita. Men også en annen person betyr mye for henne, Norges mest kjente medium Lilli Bendriss:

- Lilli og jeg har utvekslet et godt vennskap, og jeg går jevnlig til henne for readinger. Mye tar vi også over telefon. Hun sa meget tydelig for noen år tilbake at jeg skulle heale, og i dag både nær- og fjernhealer jeg. For fem-seks år siden healet jeg Grethe, som hadde gikt i fingrene og skulderproblemer. Skulderen hennes ble helt bra. Legene bemerket også at fingrene hennes har blitt mye bedre. Det er jo litt moro at healingen har virket, for Grethe tror ikke på sånt i det hele tatt. Men denne energien går dypt der hvor kroppen trenger den. Jeg gikk på kurs i Reconnective healing hos Eric Pearl, og det åpnet noe i hendene mine. Jeg ante ikke at jeg hadde slike egenskaper.

Rita forteller om sin niese, som ringte og var fortvilet for hun hadde flyttet møbler og hadde så vondt i ryggen. Hun ville gjerne prøve healing: - Vi avtalte tid, for jeg sa at det er viktig at kroppen er i ro. Du skal ikke stresse eller jogge mens jeg sender healing. Jeg healet litt noen dager på rad. Jeg sa når jeg skulle begynne, men ikke når jeg skulle slutte, for det vet jeg ikke selv. Jeg bare føler at nå er det nok. Etter noen få dager var ryggen hennes helt bra.

- Lilli har sagt at jeg har healing i stemmen. Hun sa det slik: - Du har fått en stor gave, og det er stemmen din. Folk får healing mens de snakker med deg. Det hører jeg fra kundene mine, som kan ringe meg flere ganger og si: - Det er så godt å snakke med deg. Men det kan også være fordi jeg er så glad i mennesker og har så mye positivt å formidle, og det gjør jeg vel på min varme måte, og da får de healing automatisk. Det kan også være at folk spør om jeg kan gi dem healing. Det er noe jeg gjør om kvelden i egen regi. Jeg har en liste med navnene til de som ønsker healing, og så sender jeg en felles healing til dem. Det gjør jeg noen dager på rad. Og det gjør jeg av hele mitt hjerte!

Ønsker du å vite mer? Snakk med en klarsynt fra Magic Circle

Lilli Bendriss, Norges mest kjente medium, har betydd mye for Rita.

Kreftdiagnose
I januar 2018 fikk Rita en kreftdiagnose. Hun var dypt fortvilet og ba om en konsultasjon hos Lilli. - Jeg stoler blindt på den damen. Hun sa at jeg ikke skulle være redd, for det var helt på «begynnerstadiet», og det her skulle gå bra. Jeg fikk kjempegod hjelp og støtte av Lilli. Jeg følte at jeg hadde virkelig en veldig god venninne å snakke med. Etter operasjonen snakket jeg også med Lilli, og da sa hun: Nå står de her hele din avdøde familie, veiver med flagga og heier på deg. De er så stolte av deg. Det gjorde meg virkelig godt oppi det hele. Å vite at man ikke er alene. Mamma kom igjennom fra den andre siden en gang og sa at alt det vonde som hender oss i dette livet skal vi ikke se på som straff. Det hører med til det å lære å være menneske.

Mens Rita snakker om sykdommen sin, noe hun sjelden gjør, blir hun veldig emosjonell og må innimellom kjempe med tårene. Hun går til oppfølging hver 4. måned, og det er veldig betryggende å ta med seg det Lilli har sagt når hun skal dit.

Lenormandkort
En gang spurte jeg Lilli: Hvordan er jeg til å legge kort? Jeg fikk til svar: Du trenger ingen kort. Du har det i hele deg. Sett deg ned og ta det inn! Men det tør jeg ikke å gjøre. Jeg tenker at for den som sitter i andre enden av telefonen er det også snakk om penger. Jeg liker ikke å dra ut samtalen når ikke det er behov for det, men tar den tiden jeg trenger, ikke mer og ikke mindre. Det at jeg får informasjon avhenger ikke bare av meg, men også av kunden, hvor åpen kunden er, hvor langt kunden «tillater» meg å se inn i livet sitt. I tillegg bruker jeg som regel de 36 Lenormandkortene, som åpner opp for mitt klarsyn og min klarfølthet, og for mine engler og guider. Kortene gir masse informasjon. Når jeg legger kortene, får jeg et helhetsbilde. Hvilke egenskaper har kunden? Hvordan er forholdet mellom deg og kjæresten? Hva tenker kjæresten om deg? Hva er læreoppgaven, og hva bør gjøres? Jeg elsker kortene mine, jeg elsker kundene mine, og jeg elsker alt som kortene kommer med, sier Rita, som i dag jobber som klarsynt spirituell veileder.

Rita vil gjerne gi en demonstrasjon på hvordan hun jobber. Hun rydder plass på stuebordet og legger systematisk ned de fargerike kortene. - Nå kan jo jeg si deg først hva jeg ser, og så kan du stille spørsmål til slutt, sier hun. Jeg kan raskt identifisere meg med hva hun ser i kortene. Mye stemmer forbløffende bra, mens andre ting ligger litt i det uvisse. Fremtiden vil vise om hun har rett.

- Lenormandkort gir masse informasjon. Jeg elsker kortene mine, jeg elsker kundene mine, og jeg elsker alt som kortene kommer med, sier Rita.

Skjebnen
- Noen ganger får jeg masse informasjon. Andre ganger er det mer sparsomt. Hvis noen har kaos i livet sitt, vises det også i kortene. Hvis jeg får lite informasjon, kan det hende at kunden ikke vil at jeg skal få den informasjonen. Og hvis jeg forteller hva jeg ser, kan de svare at det stemmer ikke i det hele tatt. Det må de få lov til å si, for det er ikke alle som liker å høre noe annet enn det de vil høre. Jeg kommer aldri til å si noe annet enn det jeg ser, for jeg er seriøs og ærlig, men jeg er aldri «slem ærlig». Jeg skal bygge opp kundene mine, gi dem håp, glede og motivasjon. De skal legge på røret og si: Nå føler jeg meg bedre. Nå er det håp. Nå vet jeg hva jeg kan gjøre. Folk tror at skjebnen former livet, men det er omvendt, for det er du med dine tanker og følelser som former skjebnen din. Du kan forandre skjebnen, og det er det jeg vil formidle til menneskene.

- Men en «tråd» gjennom livet er det vel likevel?
- Ja, jeg tror det er en rød tråd, men vi har jo valg hele tiden og en fri vilje. Jeg har lært at man har tre valg. Gjøre noe godt, gjøre noe som ikke er så godt eller ikke gjøre noe i det hele tatt. Den røde tråden holder du likevel når du skal gjennom forskjellige ting. Det kommer bare an på valgene du tar på veien, svarer Rita.

- Tror du din dødsdag er satt?
- Ja, jeg tror den er fastsatt ved fødselen. Marcello visste når han skulle dø.

Marcello Haugen, Ritas berømte slektning. Foto: Privat/Forlaget Mystica Eterna

Marcello
Marcello er ingen ringere enn selveste Marcello Haugen, Norges kanskje mest kjente klarsynte gjennom tidene, og som Rita er i familie med.

- Jeg har alltid hatt den mystiske biten i meg. Mamma og jeg har snakket veldig mye om Marcello, hvilke evner han hadde og hvor mange han hjalp. Han var liksom midt iblant oss bestandig. Mamma var også veldig mystisk. Hun hadde kjempeevner, som hun i grunnen aldri fikk brukt på den riktige måten, for det var så mye annet hun måtte ta seg av. En del av Marcellos virke, også mitt, handler om energi. Det er tankenes kraft og følelsenes makt. På den måten gjør vi akkurat det samme.

- Marcello bodde en tid i livet sitt i Østerrike og traff keiser Franz Josef. Min mor har fortalt meg at keiseren var så imponert over Marcello at han ba ham om å være sin personlige rådgiver. Det var nok fristende for Marcello, men han takket nei. Han ville være hjemme i Norge, tenker jeg. Han fikk også en gullklokke av keiseren.

- Min morfar Ørnulf lignet veldig på Marcello. Faren til morfar het Rudolf. Rudolf var broren til Marcello. Marcello, som hadde sigøynerblod i årene, var høy og mørk med brune øyne og gylden hud. Akkurat som min morfar. Jeg har også litt sigøyner i meg, tror jeg, særlig når det gjelder dans, rytmer, sterke farger, smykker og litt av denne rastløsheten og reiselysten.

 

Sterk opplevelse
- Som 15-åring var jeg på korpstur til Østerrike. Året var 1967, samme året som Marcello døde. Der møtte hun mannen som hun etter noen år giftet meg med og som ble far til hennes barn.

Rita var bare litt over 20 år da hun flyttet til Wien. Hun hadde lært seg tysk, men var ensom og alene i en stor by: - Jeg hadde fått meg en liten hybel, men var ganske ulykkelig. Jeg hadde jo vennen min, men han bodde et stykke utenfor Wien. En ettermiddag la jeg meg til å sove, og så drømte jeg at morfar, som hadde vært død i mange år, gikk ned spiraltrappen som var ute i gangen. Han så trist og bekymret ut og så på meg med de store, brune øynene sine, som om han sa: Nå må du være sterk og klare deg selv. Jeg våknet og kjente meg mer ensom enn noen gang tidligere. Jeg tenkte: Nå har morfar reist! Det var tydelig en avskjed, selv om det var mange år etter at han døde. Det var så sterkt, og bildet sitter i meg. Og jeg måtte være sterk, for det ble ganske så mange prøvelser og utfordringer i tiden som kom.

Problemer og prøvelser har hun hatt i rikt monn hele livet, men hun ønsker ikke å fokusere på det. - Det var selvfølgelig ikke alltid lett å være barn. Jeg har alltid vært meget følsom og har ofte tatt inn andres følelser, og jeg bare visste ting. Slik er det også nå. Jeg kan tro at det er mine følelser, jeg kan undre meg noen ganger og lure på hvorfor «jeg føler sånn», men da forstår jeg at jeg har tatt inn andres følelser, kanskje en jeg tenker på, sier Rita, som har en lys og lett energi og er herlig befriende å prate med.

Engler
- Jeg sender lys og kjærlighet til mennesker. Du burde aldri gi medlidenhet, for da lider du med. Det er ingen hjelp verken for deg eller andre. Du burde sende dem lys, medfølelse og kjærlighet. Det er den største gave du kan gi, mener Rita, som har lært å jobbe med engleenergier. Ifølge Rita finnes det mange forskjellige engler, og hver engel har sitt felt å jobbe med. Hun har også sett engler:

- Jeg var på englekurs over tre dager, fra fredag til søndag. En dame måtte ha med seg schäferhunden sin, for hun hadde ikke fått «barnepike». Hunden var veldig urolig og småknurret hele tiden. I ettertid forsto jeg at den været engler i rommet. På lørdag var ikke hunden der. Plutselig så jeg et sterkt lys og tenkte at nå kommer sola. Men det var ingen vinduer i rommet. Da så jeg kurslederen stå med en engel bak seg. Jeg så lyset og konturene av den. Den tredje kursdagen ble det også lyst i rommet, og da så jeg en engel som gikk helt opp i taket. Jeg tenkte: Det er den engelen som kom til Jesu grav, og som var så stor at det var skremmende. Men jeg ble ikke redd, jeg følte meg trygg og frydet meg over det jeg så. Jeg forsto at det var ingen andre kursdeltagere som så dette. Det er så betryggende å vite at det finnes engler og at de kommer når jeg roper på dem, selv når jeg ikke ser dem. Englene hjelper med alt, og de kan også beskytte huset ditt. Det er vidunderlig å arbeide med engler og engleritualet, og jeg har koder for å rope på forskjellige engler. Kodene er hemmelige, og jeg har ikke lov til å røpe noe om dem.

SPEILLOVEN: - Hva er det som møter meg i denne verden?

Ønskecoach og Speilloven
Rita har diplom som ønskecoach: - Alle mennesker har mange ønsker. Kanskje har du sagt: Samme hva jeg ønsker meg, er det sjelden noe som går i oppfyllelse. Men det er faktisk mulig å få ønskene sine oppfylt. Mange vet ikke hva de skal gjøre, hva de skal si eller hva de skal tenke for å få ønskene sine til å gå i oppfyllelse. Da kan jeg hjelpe dem.

Rita driver også med noe som heter speillov og ønsker å utdype det litt nærmere: - Det du ser, opplever i verden, tilsvarer de overbevisninger du har. Hvis du vil se, oppleve noe annet, må du først forandre de bildene du har i hodet ditt, begynne å tro noe annet. Alt er energi, og det du sender ut av tanker, ord og gjerninger, får du tilbake som situasjoner, mennesker du treffer, idéer osv. Et menneske kan stå vis a vis deg og si noe som ergrer deg, og det kan gjenta seg gang på gang, noe som gjør at du blir rasende. Imidlertid er det ikke dette mennesket det er noe i veien med. Løsningen er å gå i seg selv. Selv om det ikke virker sånn, så er dette en gave til deg. Det viser et potensial i deg som du ikke lever. Når du får løst opp i dette, har du plutselig ingen problemer med det andre mennesket, eller du møter det bare ikke mer. Det er meget interessant interessant!  

Om å ta valg
Til slutt ønsker Rita å si litt om det å ta valg: - Vi tar jo valg hele dagen: Hva skal jeg ha på meg? Hva skal jeg spise? Osv. osv. Vi må ikke glemme at vi har en fri vilje, og at vi hele tiden tar egne valg. Vi må ikke la andre velge for oss og klandre dem etterpå. Hvis klienter har et problem og spør meg hva de bør gjøre, kan jeg svare at de har valgmuligheter, og jeg kan gi dem noen eksempler på valg de kan ta. Men det er useriøst å fortelle dem eksakt hva de skal gjøre. Det har jeg ikke lov til en gang. Jeg kan finne løsningsmuligheter, fordi jeg ser hvor problemet ligger, enten det gjelder økonomi, kjærlighet, jobb eller relasjoner. Når kunder i etterkant tenker over samtalen, ofte dager eller uker etterpå, har det kanskje skjedd ting som gjør at de først da forstår hele rekkevidden av hva jeg snakket om. Det er vanskelig å gi eksakt tid på framtidige hendelser. Det finnes de som nekter fordi de mener at det finnes ikke noe tid, det finnes bare nå. Og det er jo for så vidt riktig. Men vi er mennesker og vil ofte vite «når», og jeg våger å tro at jeg treffer ganske bra.

- Hva skjer hvis du tar feil valg?
- Når du tar et valg, og det viser seg i etterkant at det ikke var så klokt, ta et nytt valg. Vi kan jo ta valg hele tiden. Det er slik vi lærer. Vi lærer gjennom smerte, ikke gjennom glede. Det er av smerten vi blir sterk. Så det vil jeg si til alle: Ikke fortvil. Løft hodet, rett på kronen og våg å gå videre.

Rita blar i det siste Magic Magasin hun har fått tilsendt og sier: - Jeg er takknemlig over å jobbe hos Magic Circle og å få en egen reportasje i bladet. Det er akkurat som om noen står bak meg og sier: Nå er det din tur! 

Tips en venn på e-post