Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Maija arbeider som dyretolk, medium og healer

Maija Skogholt er en kunnskapsrik og allsidig dame, som er utrolig glad i dyr. Hun er klarsynt og arbeider både som dyretolk, medium og healer. Etter at hun begynte hos Magic Circle, har hun hjulpet mange mennesker til et nytt liv, og hun har fått mange trofaste kunder.

Tips en venn på e-post Tekst: Kari Flaata Halling Foto: Privat

Det er over to år siden sist jeg var på besøk hos Maija på Notodden. I dag bor hun fortsatt på samme plassen, men livssituasjonen er litt annerledes. Hun har ny samboer som har ei jente på 13 år, like gammel som hennes egen sønn Marchel. Datteren Charita er seks år.

Maija stortrives med det livet hun lever nå. Hun synes det er deilig å holde på med hest igjen etter mange års opphold. Siden september 2012 har hun jobbet hos Magic Circle og har allerede rukket å få mange faste kunder. Hun jobber også som medium, renser hus og driver med kursvirksomhet. På Sigrasenteret jobber hun som kursinstruktør i mediumskap og dyrekommunikasjon.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

- Jeg virkelig elsker jobben min. Å se at dyr og mennesker får en lettere hverdag er fantastisk. Jeg har hjulpet mange mennesker til å bli trygge på evnene sine. Ikke minst må jeg nevne alle ”savnet sakene” jeg får være med på. Jeg har bidratt til at både dyr og mennesker kommer til rette, og det er utrolig fint å kunne hjelpe, sier den sjarmerende damen.

Vendepunktet

Mediumskap er det Maija har drevet med lengst. Hun så/følte åndeverdenen som liten, men ingen trodde på det hun fortalte.

DSC_0071 

Maija er inspirert av sjamanismen og har sin egen tromme.

- Jeg stengte vel etter hvert av for dette på grunn av frykten det ga meg ved alltid å føle noen rundt meg, uten å vite hvem de var eller hva de ville. Jeg følte meg nesten paranoid i ungdomsårene, og måtte alltid se seg over skulderen om det var noen der.

Da jeg fikk sønnen min i år 2000, viste det seg at også han så spøkelser og hendelser, noe som gjorde at jeg, som jo også så mye som barn, måtte ta dette frem igjen og få kontroll på det. Jeg ville ikke at frykten skulle plage ham slik den gjorde med meg og ville at han skulle føle at noen forsto ham og hans opplevelser. I dag har han mer fokus på andre ting og ser på det han opplever som helt naturlig. Han stiller ikke så mye spørsmål rundt det lenger, forteller Maja. Hun ser tilbake på en slitsom tid, som samtidig ble et vendepunkt for henne:

- Da jeg gikk hjemme sammen med en liten oppvakt gutt, og med daglige smerter som gjorde at jeg ikke klarte å jobbe, fikk jeg mye tid til å utvikle evnene mine og oppsøke dette som interesserte meg.

Men etter hvert fikk jeg jo bekreftelser gjennom min sønn og lærte å håndtere evnene mine gjennom kurs, et par sjamaner, samt å komme inn i et nettverk av spirituelle mennesker som opplevde de samme tingene. Jeg deltok i mediumsirkler og bålseremonier. Jeg begynte å se på evnene mine som noe positivt i stedet for at det var noe slitsomt og skremmende.

Dyrekommunikasjon

- Dyr har alltid vært min lidenskap, og på grunn av tøff livserfaring har jeg alltid søkt meg til dyrene, som alltid er ærlige. Jeg så og hørte om dyrekommunikasjon på TV og ”googlet” dette. Da dukket det opp helt tilfeldig (for de som tror på tilfeldigheter) et kurs som skulle holdes helgen etter, bare en times kjøretur hjemmefra. Selvfølgelig måtte jeg dit. Jeg hadde jo bare brukt klarsynet mitt til å kommunisere med de på den andre siden. At man også kunne kommunisere med dyrene på dette planet, ga mersmak, forteller Maija, som etter hvert valgte å gå Dyretolkskolen hos Sissel Grana, et treårig studium. - Her lærer man mye mer enn bare å kommunisere med dyr, og jeg føler at jeg har hatt god nytte av dette. Mange lærer seg dyrekommunikasjon på et helgekurs og kaller seg dyretolk. For meg blir det veldig uansvarlig.

Om jeg snakker med et dyr som er sykt eller har adferdsproblemer, hjelper det lite om jeg gir fra meg denne informasjonen til en eier uten noen videre anbefaling om hva som bør gjøres videre av tiltak, behandling hos veterinær eller trening. Sannsynligvis vil jeg da ha en kunde som er mer frustrert enn før konsultasjonen, så det å kunne mye om dyr, helse og trening i tillegg er for meg viktig.

Hestejente

- Maija kan ikke leve uten nærkontakt med dyr. Hun arbeider i Dyrebeskyttelsen og har tatt seg av en del omplasseringsdyr. Hun driver også litt med oppdrett av ”Maine Coon” katter og regner med å ha ett kull eller to i året. Hjemme har hun en liten ”Alaskaen malamute” (Bordercollie) valp på 11 uker og tre ”Maine coon” katter. Det er en blanding av Alaskaen Malamute og Border Collie.

Maija med katt 
Maija driver også litt med oppdrett av Maine-coon katter 

- Og vi har fått en hest i tillegg som bor en kort kjøretur unna på stall med andre hester. Han er en 5 år gammel ”Tinker” som heter Latex. Hest har jo alltid vært livet mitt. Fra jeg var 16 til 21 år var jeg i tre forskjellige ulykker med hest og skadet meg i nakke og rygg.

#kampanje2#

Det gjorde at jeg datt litt ut av samfunnet og hadde vanskelig for å sitte på skolebenken. Å jobbe ble også vanskelig for meg. Utredninger og behandlinger ble en stor del av livet mitt i mange år, men det eneste legene kunne bidra med var piller. Som så mange andre har erfart, var det først da jeg prøvde alternativ behandling at jeg fikk den hjelpen jeg trengte. Etter en time med kraniosakralbehandling, samt traumebehandling av en healer, er kroppen min 99 % fungerende igjen.

Men jeg kjenner jo ofte på frykten for å få nye skader. Jeg har lært meg å ha respekt for at hester er store dyr som man ikke kan kontrollere fullt ut. Men heldigvis er det lettere når man i tillegg kan kommunisere med dyrene telepatisk. Blir hesten skremt, kan jeg kanskje klare å roe den ned før det går galt. Derfor kan det være frustrerende å se hester som selges på grunn av adferdsproblemer eller at en rytter ikke kan håndtere hesten, når man som dyretolk vet at det kan være smerter eller andre ting som plager hesten. På denne måten vil jo problemet bare fortsette i nytt hjem, og hesten vil kanskje ikke få hjelpen den trenger.

Ofte kan en samtale med dyretolk, og deretter håndtering av det som kommer frem (behandling eller endring i trening), være nok til å bli kvitt problemadferd, men dessverre ikke alltid, forklarer dyreelskeren. 

Mediumskap og sjamanisme

- Etter at jeg tok kurs i dyrekommunikasjon, overskygget det mediumskapet, for jeg syntes dette med dyr var så spennende. Men i dag er mediumskapen tatt inn igjen, og jeg jobber vel så mye med disse tingene som med dyrekommunikasjon, sier Maija, som også renser hus, både på avstand og ved å oppsøke stedet.

- Noen ganger er det ånder som hører til stedet som henger igjen, noen ganger er det avtrykk av hendelser som sitter i veggene. Andre ganger kan det være nære avdøde som prøver å få sagt noe selv om de er gått over til den andre siden. Da blir det som regel rolig når de har fått sagt det de ønsker. Jeg ser veldig ofte at det er mennesker som ikke gir slipp på de avdøde. Vi holder våre kjære igjen med vår sorg. Noen ganger er det disse følelsesmessige båndene vi må jobbe videre med, sier Maija.

- Fortell litt om sjamanismen?

- Jeg er veldig inspirert av sjamanismen og hedrer dyrene og naturen, men jeg kaller meg ikke sjaman.For meg er det noe man ikke bare skal ta som en tittel, men noe det står respekt av. Det er når andre kaller deg en sjaman at du er det, ikke når du selv tar tittelen. En sjaman er gjerne en som i generasjoner blir utvalgt i en stamme, og som lærer gjennom hele livet og formes til en sjaman. Sjamanveien er lang og ensom. Jeg går nok på deler av den, men i utkanten. Jeg liker også å gjøre ting enkelt, så mange ritualer blir unødvendige for meg.  Når jeg jobber bruker jeg mye natur, kraftdyr og forfedre. Jeg har med meg sjamanens filosofi og gjør nok mye som er inspirert av dette, og jeg elsker å bruke tromme både for egen del, for klienters del og i en sosial setting. Ingenting gjør meg bedre enn en god trommereise, innrømmer Maija. 

Veiledning

- Fortell om ditt arbeid på Magic Circle?-

Jeg prøver å være 100 % tilstede ovenfor den jeg snakker med. Jeg må legge alt som er mitt eget til siden for ikke å blande inn egne følelser og erfaringer. Jeg må være helt nøytral, aldri dømmende eller farge svarene ut fra hva jeg mener, sier Maija, som ikke ser på seg selv som noen ”spåkjerring”.Hun foretrekker å kalle seg veileder:

- Jeg kan se mulighetene som ligger der fremme, men kunden har alltid et valg, så fremtiden er ikke spikret. Jeg kan for eksempel si til en kunde at jeg ser kjærligheten komme til henne i sommer. Hun er på en festival, og det dukker opp en mann som bergtar henne fullstendig.

DSC_0182 

Maija med valpen Mira.

Kanskje velger kunden å gjøre noe annet den helgen og drar ikke på festival. Da vil hun jo heller ikke møte denne mannen, og min spådom slår feil. Det jeg ser frem i tid kan derfor endre seg på grunn av kundens frie valg og andre elementer som kommer inn. Men likevel er jeg veldig sikker og tviler ikke på de tingene jeg får inn. Jeg ønsker ikke at kunden skal leve slavisk etter hva jeg sier, men i stedet stole på egne følelser og gå sine veier.

De fleste vet svarene inni seg og får bare en bekreftelse på hva magefølelsen allerede har fortalt dem. Det jeg kan gjøre er å vise situasjonen litt klarere og gi noen valgmuligheter og utfallsmuligheter. Jeg er ikke et orakel som har svar på alle spørsmål. Det er ikke slik det fungerer. Da ville vi ikke hatt mye kriminalitet og intriger om det var bare å få svarene fra en synsk.Mitt mål er å hjelpe mennesker i vanskelige situasjoner til å få et overblikk og ta tak i situasjonen de står i. Noen ganger ringer en kunde bare for å ha noen å snakke med, og det er også veldig fint. 

Maija er ikke like imponert over alle som driver i alternativbransjen:

- I det søkelyset alternativbransjen er i, har vi en jobb å gjøre i egne rekker. Det er alt for mange useriøse. Jeg synes det er betenkelig at det finnes mange synske som bryter folk ned i stedet for å bygge dem opp mentalt!

Selv gir Maija ærlige svar, men hun mener det handler om hvordan man gir fra seg informasjonen.  Hun forteller ikke ”solskinnshistorier” og det kunden liker å høre.

- Når det ringer en kunde til meg som har det vanskelig, og du vet at personen føler seg bedre når han eller hun har lagt på, da har jeg gjort jobben min!

Slik blir 2020 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.