Startsiden partner

Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Bjørgi: Ærlighet med kjærlighet er det man kommer lengst med

- Jeg møter kundene med respekt og forståelse, sier Bjørgi fra Jæren. Når hun har en kunde på linja hos Magic Circle, er hun «dønn ærlige», men er likevel ikke den som gir fra seg budskapene på en brutal måte.

Tekst og foto: Kari Flaata Halling

Hun er kjent som Bjørgi på linja hos Magic Circle. Vår populære spåoperatør bor på Kleppe, Jæren, og det er hit jeg har kommet for et intervju en mild og solfylt februardag. Snøen glimrer med sitt fravær, og en og annen vårblomst har tittet frem.

Bjørgi tar imot ute på gårdsplassen. Hun ser langt yngre ut enn jeg først antok ut fra telefonstemmen, men det tar ikke lang tid før jeg forstår hun har livserfaring både på godt og vondt, noe som kommer godt med når hun veileder sine kunder.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Bjørgi kommuniserer med dyr. Her med hunden Pluto.

Dyrekommunikasjon
- Jeg kommer fra en gård, og dyrekommunikasjon er noe jeg er oppvokst med. Som ung var jeg med ei venninne i stallen og hadde stor glede av dette. Da folk fikk vite at jeg kommuniserte med dyr, begynte de å kalle meg hestehviskeren eller dyrehviskeren, og det ble sagt på en ekkel måte. Jeg følte meg veldig ukomfortabel med dette som jeg trodde var normalt for alle, så jeg sluttet å gå i den stallen, forteller Bjørgi og forklarer mer om dyrekommunikasjon:

- Når vi tenker, danner vi en form for bilder i hjernen, og det oppfatter dyrene. Jeg liker godt det danske ordet, som er dyre-clairvoyant. Når jeg kobler meg på et dyr, så får jeg inn dyrets smerter, hvilken energi de har, og jeg kjenner at jeg på en måte blir slik dyret er. Mus har også hjerne. De er veldig smarte.

Bjørgi elsker dyr. Hun har to omplasseringshunder: Pluto (14 år) og Kaleela (2 ½ år), som er rundt oss hele tiden under intervjuet. Bjørgi har også to katter, to marsvin, to mus og en papegøye.

Medfødte evner
- Evnene har jeg hatt siden jeg var liten. Da jeg gikk tur med mine venninner, hilste jeg på alle som kom min vei, for det var jo normal folkeskikk. Men de undret seg over at jeg sa hei til noen som ikke fysisk var der. Jeg stengte ubevisst av evnene mine noen år etter at vi flyttet fra gården på Sola til Sandnes. Jeg bodde på gården frem til jeg var nesten syv år. Det var en tøff overgang å flytte. Jeg ble utsatt for mobbing og overgrep, forteller Bjørgi. At sjelen gjenspeiler seg i øynene, passer særdeles bra på denne jenta, som lyser godhet og medmenneskelighet.

- Evnene mine kom fra morfar sin side av familien, men de var mer opptatt av å være en god kristen, så de snakket ikke om det som handlet om evner og forvarsler. Men det var jo kristne spiritister før i tiden også. Da morfar hadde vært død ei stund, kom han til meg og fortalte at mine evner kom fra hans side. Han fortalte at mor også har evner. En kveld jeg snakket med mor, kunne hun bekrefte at hun hadde evner, men hun hadde blitt skremt som liten og fortrengte disse.

Bjørgi har fortsatt mye kontakt med morfaren, som kom fra Kleppe. Når hun står i stuevinduet, ser hun ned til morfars hjemsted, og det føles godt.

Bjørgi har en stor samling av gamle skrifter, bøker, brev og verker om mediumskap og spiritisme. Her er en innbundet utgave av Morgendæmringen fra 1904.

Variert arbeid
Det er ikke så mye jeg vet om Bjørgi på forhånd. På facebooksiden hos Magic Circle står det at hun kan hjelpe med relasjoner, kjærlighet, jobb og økonomi, dyrekommunikasjon, mediumskap og selvutvikling.

- Har vært i Magic nesten fire år. Trives veldig bra. Det passer at jeg kan ha hundene med meg på jobb. Jeg kan ikke låse Kaleela på et eget rom, for hun åpner dører. Det er ikke dyrekommunikasjon jeg jobber mest med. Jeg veileder kunder. Det handler om å gå bak gamle overbevisninger og begrensende mønstre, å se hvor en står fast og hva en kan gjøre for å komme videre for å nå potensialet. Jeg går alltid inn i hva vi er knyttet til i fortid og i nåtid, og så kan jeg gå i fremtid. Kunden skal vite at jeg er påkoblet vedkommende, og kan bekrefte at det jeg sier om nåtid og fortid stemmer. Samtidig handler det om at de skrittene vi tar i dag, det er de som leder an i fremtiden. En kunde kan spørre: Når kommer jeg i ny relasjon? Dersom kunden hovedsakelig kun jobber og er hjemme, er det vanskelig å møte fremtidig kjæreste, og da handler det om å gjøre endring for å få det en ønsker. Mange kunder er i problemlåsning, ikke i problemløsning! Da må jeg hjelpe dem til å snu tankegangen.

- Jeg har mye coaching, men mesteparten av coachingen tar jeg privat, for det hadde blitt for dyrt på linja. Jeg tar imot folk hjemme, på telefon eller over Zoom. Nå skal jeg i gang med å hjelpe kunder via facebooksiden: Bjørg Eva Hamre, Livsveven. Jeg driver også med noe som kalles en mental sirkel. Vi er en gjeng som kommer hjem til meg, og så får de trene på sine evner i forhold til det som handler om synskhet og mediumskap, fortsetter Bjørgi.

- Er det folk som vil ha kontakt med avdøde på linja?
- Det er jo de som ønsker det, men det er ikke så mange kontra det som handler om den synske siden. Jeg må «linke» meg på for å få kontakt med avdøde, men mine egne kan komme når de vil. Hvis kunden ikke ønsker avdøde kontakt, fokuserer jeg heller ikke på dette.

- Bruker du tarotkort?
- Kun hvis kunden spør om det. Bruker hovedsaklig mine egne evner. Da får jeg mye mer detaljerte opplysninger enn om jeg bruker kort, svarer hun.

Dette smykket materialiserte seg i hånden til Bjørgi under en seanse med det tyske,
spiritistiske mediet Kai Mügge.

Fysisk mediumskap og spiritisme
Bjørgi brenner for det som kalles fysisk mediumskap. Hun har en stor samling av gamle skrifter, bøker, brev og verker om mediumskap og spiritisme, som hun har fått tak i på nettet og i antikvariater. Hun trekker spesielt frem Ludvig Dahl, som var opptatt av spiritistiske fenomener, og som skrev flere bøker om emnet. Ludvig Dahl døde i 1934 under bading på Hankø, og hans datter mediet Ingeborg Køber var eneste vitne til ulykken. Hun ble senere fengslet i over seks måneder, mistenkt for å ha medvirket til farens død. Saken ble henlagt.

- Jeg mener at gjennom fysisk mediumskap kan man virkelig undersøke og få bevis for liv etter døden og eksistensen rundt det. Gamle og nyere lydopptak fra spiritistiske seanser har vist at stemmene til åndene som har kommet gjennom er de samme som stemmene de hadde i sitt jordiske liv. Når en ånd materialiserer seg, kan den bli gjenkjent ut fra bilder.

Bjørgi viser et smykke hun fikk under en seanse med det tyske spiritistiske mediet Kai Mügge: - På forhånd fikk jeg beskjed om å undersøke rommet. Jeg ble bedt om å komme frem til mediet, og undersøke mediets overarmer, underarmer og hender. Det var ikke noe der. Jeg ble deretter bedt om å forme hendene mine som ei skål under mediets hender. Det kom da et blitslys, og dette smykket materialiserte seg i hånden min som lyn fra klar himmel.

Bjørgi liker å drikke kaffe av krus med visdomsord på.

Tøff sak
Bjørgi røper at hennes egentlige navn er Bjørg Eva Hamre: - Det er mange som spør om jeg kommer fra Island, men det gjør jeg ikke. Bjørgi er forkortelse på mine to navn, og her i Rogaland spesielt så forkorter man ved å ta det første navnet og legge til en i bak. Alle mine venner fra gammelt av, og min familie, kaller meg Bjørgi. Ovenfor kundene hadde jeg ikke lyst til å stå frem med mitt navn i starten, for jeg var oppi en tøff rettssak. Jeg var nødt til å «skjule meg». Jeg måtte i retten og fortelle om spiritismen, hvorfor jeg sto for den, i en barnefordelingssak. Så det var knalltøft å virkelig stå opp for det jeg har som livssyn og det jeg tror på.

«Today is the day» står det på kruset Bjørgi skjenker kaffe i. Hun liker kopper med visdomsord. De tilfører noe i hverdagen. Innimellom må hun skjenne på hundene. De lekeslåss, og begge vil nok gjerne ha oppmerksomhet. Hvis jeg stryker Kaleela, holder hun seg i ro.

Urolige hjem
- Er det noe åndelig aktivitet her i huset?
- Det huset jeg har kjøpt nå er relativt rolig, men jeg har bodd tre steder med masse aktivitet. I det første huset jeg bodde i, var det ekstrem aktivitet nede i kjelleren og på loftet. Så ble det slutt mellom meg og han jeg bodde sammen med, og jeg skulle flytte til leilighet. Tenkte det ville bli godt å slippe alt dette her. Men jeg flyttet fra verre til verst, blant annet banket det på vinduet og døren ga fra seg en krafsende lyd. Det kom også en mann gjennom. Jeg hadde lagt meg, men sto opp for å drikke vann. Denne mannen ville ikke slippe meg fra gangen og inn i stua. Det var som jeg møtte en energivegg. Jeg måtte love å kommunisere med ham før jeg slapp gjennom. Alt det han sa, stemte når jeg sjekket det senere. Så flyttet jeg fra leiligheten til et hus, og der var det masse aktivitet i kjelleren. Pluto nektet å gå ned dit. Katten var med i kjelleren. Slik er den yngste katten jeg har. Han elsker det som har med åndelig energi å gjøre.

- Kan du selv rense hus?
- Det første huset gjorde jeg ikke noe med. Der flyttet jeg bare ut. De to andre stedene jeg bodde renset jeg, men det har vært personer med rus og psykiske problemer der, så det satt endel i veggene, som var vanskelig å få vekk. Det var også åndevesener som gikk igjen. På babycallen kom det bankelyder og stemmer. Jeg byttet til en ny, men det samme skjedde.

- Tror du at de folkene som bodde der før hadde opplevd det samme?
- Det hadde de, men jeg var ikke klar over det da jeg flyttet dit.  

Bjørgi elsker å lese og har hyllene fulle av alternativ litteratur. Her har hun laget et bilde av kjente personligheter.

Åndelige guider
- Morfar er min hjelper, og den som følger meg. For ca. åtte år siden sa han at det på loftet lå noen kassetter, som jeg hadde sunget inn, blant annet «Hvem kan segla foruten vind». På ene kassetten sto mitt navn. Det var ukjent for meg, men da moren min skulle rydde, fant hun dem, forteller Bjørgi og viser kassetten med hennes navn på.

- Når jeg har sunget denne sangen for ungene mine, har jeg virkelig følt at morfar er der, legger hun til. - Jeg har også to guider som følger meg. De er der for å hjelpe spirituelt, og det som har med åndelig vekst å gjøre. Ene guiden jeg har, Karl Ante, er samisk, og jeg har lært mye om det samiske og urtemedisin.

- Har du slektninger som er samiske?
- Ikke som jeg vet om, men min mormor har strikket samekofta til meg, som jeg hadde da jeg var liten. Hvorfor hun har gjort det, vet jeg ikke. Jeg tenkte jeg skulle undersøke litt rundt dette, sier Bjørgi, som har mange samisk inspirerte ting i bokhyllen.

- Jeg fikk beskjed om at jeg skulle lage det mentale sirkelrommet i forhold til det nordiske. Jeg prøvde å henge opp andre ting, men de bare falt ned, legger hun til.

Urter
Bjørgi går gjerne ut i skogen og mediterer. Det er en måte å finne roen på, men også en måte å få mer næring fra den åndelige verden:

- Du må åpne opp og er nødt til å heve din egen energi. Da får du den informasjon du trenger. For noen år siden kom min guide gjennom og ga meg et råd. Jeg var begynt å bli forkjølet og hadde et viktig møte dagen etterpå. Da synes jeg at han sa: Du må få tak i rullingsen. Rulletobakk? tenkte jeg. Nei, nå hørte du feil. Du må få tak i ryllik! Jeg visste ikke hva ryllik var, men fikk greie på at det var en stilkblomst, grønn med hvite blomster på, som brukes mot forkjølelse.

Bjørgi fikk tak i ryllik på helsekostbutikken. Den gjorde underverker. Etter hvert har hun satt seg inn i hvordan forskjellige urter kan brukes mot ulike plager. - Hadde ikke min guide kommet med den informasjonen, tror jeg ikke jeg hadde blitt interessert i urter, mener hun.

Åpent landskap med steingjerder er karakteristisk for Jæren.

Forvarsler
- Jeg drømte at jeg mista alle tennene mine. Så ringte min mor kort tid etter og sa at farmor skulle ha selskap og spurte om jeg ville komme. Jeg hadde ikke lyst. Det var familiesplid, men så hørte jeg en stemme i hodet som sa: Du må si ja. Dette er siste gangen. Jeg svarte moren min motvillig at jeg og sønnen min kom. Vi var i selskapet. Jeg ga farmor en klem, og sønnen min ga oldemoren sin en klem. Hun døde seks dager senere. Så fortalte mor at også hun hadde hatt en drøm om at hun mista alle sine tenner. Det har vist seg å være vår måte å få forvarsler på, sier Bjørgi og legger til:

- Avdøde på den andre siden gir meg også forvarsler. Min morfar sa en gang: Når du har reist på ferie, så må du forte deg hjem til mormor, for det er siste gangen du ser henne. Det gjorde jeg, og hun døde kort tid etterpå.

På en måte synes Bjørgi det har vært en velsignelse å få slike forvarsler. På denne måten har hun fått anledning til å ta et verdig farvel, eventuelt få skværet opp om det er noen uoppklarte ting.

Et siste farvel
- Jeg var med i dødsprosessen til han som jeg ser på som min reservebestefar. Det var veldig spesielt å være med på. Jeg så at hans aurafelt var hvitt og stort, og så ble det mindre og mindre, og til slutt melkesløret og lite. Da kom mange av hans avdøde slektninger, og de kjenner jo ikke jeg til siden jeg var liten da jeg så dem. Jeg skrev ned hvem som var der og hva de sa, for jeg synes det er viktig å sjekke at informasjonen jeg får stemmer. Min mor kunne bekrefte dette. Jeg kunne hele tiden følge med på energifeltet hans hva som var i ferd med å skje. Etter hvert som døden nærmet seg, kom hans avdøde slektninger tettere og tettere på, forteller Bjørgi med innlevelse.

- Tror du at han så dem?
- På en måte spirituelt sett, men han var såpass borte. Han sluttet å trekke pusten, og plutselig var den i gang igjen. Da slo han opp øynene, og jeg kunne merke at han var redd. Jeg snakket til ham og fortalte at dette kom til å gå bra, at han nå skal komme hjem, og jeg fortalte hvem av hans avdøde slektninger som var i rommet. Jeg sa at jeg skulle passe på kona hans, så han måtte ikke være urolig. Da rant det noen tårer på hans kinn, og han klarte å gi slipp. Det var fantastisk å få være med på den overgangen og hjelpe ham gjennom dette.

- Så du er ikke tvil om at det er liv etter døden?
- Nei, absolutt ikke.
- Tror du på gjenfødelse?
- Ja, men jeg tror du er lenge i åndeverdenen før det skjer.

– Jeg møter kundene med respekt og forståelse,
sier Bjørgi.

«Dønn ærlige»
Intervjuet går mot slutten. Snart må Bjørgi lade opp til en arbeidsøkt hos Magic Circle.

- Jeg pleier gjennomsnittlig å jobbe åtte timer hver dag, inkludert helger. Da må jeg være tilgjengelig og koblet på hele tiden i tilfelle noen ringer, sier hun og gir noen råd til kundene sine:

- Jeg er ikke den rette å komme til hvis du kun er nysgjerrig. Jeg trenger å få vite om spesifikke situasjoner og hva problemet handler om. Kunden sparer mer tid med å si litt rundt hva de er ute etter. Da kommer informasjonen fort.

Bjørgi mener hun er best på det som handler om parrelasjoner, og hun møter kundene med respekt og forståelse:

- Jeg er «dønn ærlige», men er ikke den som gir fra meg budskapene på en brutal måte. Likevel er jeg ikke ærlig for enhver pris. Det er etiske regler å følge, for eksempel skal man ikke si noe om alvorlig sykdom, død og utroskap. Det er jo de som jobber uetisk, og jeg etterlyser mer lovverk rundt dette. Men at jeg er «dønn ærlige», har kundene satt pris på. Det ser jeg fra tilbakemeldingene. Ærlighet med kjærlighet er det man kommer lengst med, sier Bjørgi på sin herlige rogalandsdialekt.

Tips en venn på e-post