Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Den gamle mannen

Dette hendte på et sted mellom Stord og Haugesund, kort tid etter det forferdelige Sleipner-forliset 26.11.1999, som var en verdensnyhet i all sin grusomhet: En hurtigbåt gikk på et skjær i storm, og mange druknet.

Tips en venn på e-post

Kompisen min Roy, som delvis jobbet på en liten slepebåt, ville besøke en felles kompis som holder på i samme yrkesmiljøet. La oss kalle ham Steinar.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!

Steinar bodde i ett gammelt hus han leide. Her var det ofte fest. For å komme til Steinar, måtte Roy gå et stykke gjennom en skog før han kom ned på hovedveien. Derifra var det noen få hundre meter til Steinars hus.

Det var kaldt. Med ett par pils i posen gikk Roy inn i skogen, som han hadde gjort så mange ganger før. Vinden som hadde husert i flere uker, hadde løyet noe.

I halvmørket fra månen tuslet Roy på stier så mørke att han måtte bruke lighteren sin for å se. Der inne i skogen kom han etter hvert til et sted der stiene krysset hverandre. Han ble oppmerksom på en eldre kar som kom ned en sidesti. Først var han så vidt synlig som en skygge. Roy kjente ham ikke, men hilset på karen, som han nå kunne se helt klart.

"Hei, ute og går sent?" sa den gamle. De begynte å prate sammen, også om Sleipner forliset, som begge syntes var fæle greier, og som hadde hendt omtrent rett utenfor stuedøra deres. Roy bød den gamle en pils fra posen sin, men han takket høflig nei. De to småpratet om mangt. Roy fortalte at han skulle besøke kompisen sin, Steinar. Den eldre mannen sa han kjente ikke til Steinar, men han kjente noe til hans familie.

De to kom ned på hovedveien. Den var ikke opplyst, så de måtte gå forsiktig langs siden av veien, for her kunne bilene komme fort rundt svingene. Den gamle hadde kanskje litt gammeldagse, mørk klær på seg, som definitivt ikke så mange går i lenger. Han så også litt rar ut, men hva så? Så lenge han var godt selskap!

Rundt en slak sving kom det en bil. De to stanset, og Roy holdt et øye med den gamle.

"Forsiktig her, " sa han. Roy var litt redd den gamle skulle trå for langt ut i veien, for den var ikke mye trafikkert, og bilene holdt ofte stor fart.

Akkurat da bilen kom rundt svingen, og lysene falt på de to, ble den gamle mannen borte. Roy så seg om i alle retninger, men den gamle mannen var og ble borte.

Senere snakket jeg med Steinar, som bekreftet historien. Det viste seg at Roy hadde trengt en god del øl for å få nervene under kontroll etter denne hendelsen. Ja, faktisk var den tøffe unge sjømannen på gråten, i følge Steinar. Akkurat det nevnte Roy aldri noe om til meg...Tøffingen

Slik blir 2019 for deg! Bestill et personlig årshoroskop fra Henning Hai Lee Yang.

Helge Dahl