Startsiden partner

Magic Magasin

Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord.

Bli god til å spå i kaffegrut og teblader

Å spå i teblader var tidligere en populær spådomsform (tasseography), som oppsto uavhengig av hverandre i Asia, Midtøsten og antikke Hellas. Engelske pottemakere laget spesielle kopper som skulle brukes til å lese fremtiden i. Slike kopper lages også i dag, men det går selvsagt fint an å bruke en vanlig kopp til å lese teblader i. Det beste er om koppen er hvit eller helt lys, slik at du kan se mønstrene tydelig. Å spå i kaffegrut var en populær beskjeftigelse blant giftemodne kvinner i gamle dager. Tolkningen var like enkel som den var logisk: Hvis gruten viste en hammer, var det tegn på at vedkommende ville bli gift med en snekker, viste gruten en saks (skredder) og en plog (bonde) osv.

SLIK KAN DU SPÅ I TEBLADER OG KAFFEGRUT:
Som i andre spådomsformer finnes det forskjellige oppskrifter og fremgangsmåter, men det viktigste er at du lytter til underbevisstheten og intuisjonen din og lar den lede deg i din tolkning av symbolene som kommer frem.

• Lag kaffe eller te i kanne eller kjele (Teblader eller kokekaffe tilføres kokende vann). Hvis du ønsker, kan du i stedet blande teen/kaffen direkte i koppen. Bruk da ca.1 spiseskje te i løsvekt pr. tekopp, eventuelt ca. ½ spiseskje kokekaffe til en kaffekopp.
• Hvis du bruker kanne/kjele, la teen/kaffen renne over i koppen uten å bruke sil.
• Drikk teen/kaffen, men la det bli igjen ca. 1 teskje væske.
• Hold koppen i din venstre hånd (høyre hvis du er venstrehendt), lukk øynene og still spørsmålet du vil ha svar på. Vend koppen tre ganger i sirkulær bevegelse med klokken, slik at alt blander seg. Plasser koppen raskt opp ned på et fat eller skål. La den stå til alt har rent ut. Deretter kan du snu koppen og begynne tolkningen:

Også i våre dager lages spesielle kopper til å spå fremtiden i, slik som denne koppen, som ble kjøpt på Alternativmessen i Oslo. Foto: Kari Flaata Halling

DEL KOPPEN INN I SONER:
• Området over hanken viser til arbeidslivet og karriere
• Området rett ved hanken viser til ting som ligger nært deg, for eksempel hjem og familie.
• Resten av koppen viser viktige hendelser i fremtiden.

TIDSINNDELING AV KOPPEN:
Grut på øverste del av koppen viser hendelser i nåtid, eller som ganske snart vil skje. Det du ser på sidene av koppen ligger litt lengre frem i tid, mens det som ligger på bunnen av koppen er uker eller måneder frem i tid. Du kan på forhånd bestemme deg for hvor lang tidsperiode du ønsker å spå for, men da må du bestemme dette før du heller i teen/kaffen. Ikke tving frem mønstre. Hvis du ikke får det til, kan du prøve igjen senere.

Ønsker du å vite mer? Nå kan du snakke Gratis med en klarsynt fra Magic Circle i hele 3 minutter!


DU KAN OGSÅ BRUKE KAFFETRAKTEREN:
Finn frem et kaffefilter og litt traktekaffe eller te i løsvekt og brygg på vanlig måte i kaffetrakteren. Deretter tar du filteret med gruten og velter det ut på en tallerken mens du konsentrerer deg om det du vil spørre om.

Foto: Pixabay

NOEN AV SYMBOLENE SOM KAN VISE SEG:
Bobler på teen eller kaffen kan bety at penger er underveis.
Hjerte
= Kjærlighet, mens et delt hjerte varsler sorg.
Hestesko
= Hell og lykke.
Måne
= Ustabil livssituasjon, men også bekymringer og redsler.
Kryss
= Dårlig helse, offer. To kryss = Et langt liv.
Sol
= Energi og suksess.
Stjerne
= Ikke nøl med å handle, men kan også bety at et ønske vil gå i oppfyllelse.
Slange
= Fiende.
Sirkel
= En klart definert sirkel representerer gaver, premier og vinnerlykke. Sirkel med prikker inni kan bety graviditet eller fødsel.
Trekant
= Betyr hell og lykke. Hvis trekant-mønsteret er i nærheten av et hjertemønster, bør du satse på kjærligheten og den du er forelsket i. Kan også bety kjærlighetsdrama.​

Du kan se mange forskjellige former og mønstre i koppen. De sier stort sett noe om det de ligner på; for eksempel sier et hjerte noe om kjærlighet, en flaske noe om væske osv. Hvis du ønsker, kan du også bruke en ordbok for drømmesymboler til å tyde hva du ser.

Lykke til!

Kilde: Wikipedia, Beates hjørne/blogg

Tips en venn på e-post